Manama reiseguide

Mat og restauranter i Manama

Bahrains nasjonale kjøkken er genuint særegent og variert. I tillegg til de tradisjonelle arabiske måltidene, hvorav mange er virkelig delikatesse, vil gjestene bli gitt mat fra kjøkkenene i Pakistan, India og til og med Thailand. Vanligvis regnes sjømat som grunnlaget for det lokale kjøkkenet. Den lokale matsektoren tilbyr det mest varierte utvalget av matvarer til lokale spisesteder. Frukt og grønnsaker er absolutt ikke de mest tallrike varene på menyene til de lokale spisestedene, men kjøttmåltider er ikke mindre populære. På restauranter som spesialiserer seg på nasjonal mat, velger turister vanligvis tradisjonelle retter som couscous og kebab. Kjøttspisere vil ikke være i stand til å motstå den uimotståelige duften av shawarma. I tillegg er ris med stuet biff en populær rett. Du kan også finne tilfredsstillelse i å smake på kjøtt og fjærfe tilberedt over åpen ild.

I tillegg til mange varianter av kebab, tilbyr restauranter i Bahrain "dajdaj" (kyllingkjøtt tilberedt i tomatsaus) og "yahni" (kjøtt med grønnsaker), samt lammekjøttboller laget fra bunnen av. Tilsvarende tilberedes fisk vanligvis over åpen ild eller grill. Vanligvis er den fullpakket med ris og grønnsaker. På grunn av den store variasjonen av krydder, som har blitt det såkalte "signaturelementet" i orientalsk mat, er de regionale rettene utvilsomt gjenkjennelige og særegne. Ris, friske grønnsaker og salater er de mest populære alternativene for kjøtt- og fisktilbehør.

Bahrain er kjent for sine overlegne datoer, som utvilsomt brukes av de lokale kokkene, som produserer et bredt utvalg av deilige retter ved å bruke denne varen. Frukten kan brukes som garnityr til kjøtt- og fiskemåltider. Dadler er kombinert med ris og fungerer som hovedkomponenten i mange søtsaker. Muhammara er en delikatesse som vil la ingen søtsuget reisende uberørt, og den bør nevnes i hver diskusjon om desserter. Muhammara tilberedes ved å tilberede spesiell mørk ris med dadler og sukker. Fans av bakverk og søtsaker vil utvilsomt ha muligheten til å nyte halva, baklava, kandiserte frukter og en rekke puddinger.

Kaffe og te fortsetter å være de mest populære lokale drikkene. En enkel kopp te er en landsomfattende tradisjon. I Bahrain er det vanskelig å finne en eneste salgsautomat som tilbyr pulverkaffe. På landsbygda blir denne drikken vurdert med stor ærbødighet, og den tilberedes med omhu i samsvar med alle eldgamle skikker. Når det kommer til alkoholholdige drikker, fortsetter øl å regjere. Du kan også bli tilbudt den innfødte anis-smaksatt vodka, kjent som "arrack". På grunn av beboernes moderate alkoholforbruk er det et begrenset utvalg av drikke tilgjengelig på kafeer og restauranter.

Av alle restaurantene i Manama er det viktig å fremheve Bushido, som er plassert i en struktur hvis design minner om en japansk pagode. Restauranten spesialiserer seg på tradisjonell japansk mat. Ifølge mange serverer Bushido byens fineste sushi og en rekke unike sjødelikatesser. Noen retter virker helt fantastiske på grunn av deres kunstneriske presentasjon. Restaurantens spisesal fremstår ikke mindre praktfull. Restauranten ligger i en vakker hage med en kunstig dam og eksotisk vegetasjon. Det er bord både inne og på den vidstrakte uteterrassen.

Rasoi by Vineet er uten tvil den beste restauranten for de som prøver å smake på de mest populære rettene fra indisk mat. Den leverer også deilige og visuelt tiltalende måltider servert på en ikke-triviell måte. På menyen er mange typer karri, nærende kjøttretter med sauser, deilige desserter og drikke med friske bær. Rasoi by Vineet ligger i første etasje på et av Manamas eldste hoteller, som åpnet for mer enn fire tiår siden.

China Garden spesialiserer seg på kinesisk mat, som man kan forestille seg fra navnet. Restaurantens interiørdesign gjenspeiler dens gastronomiske valg; spisestuen er utsmykket med fine møbler i retrostil og kunstneriske veggtegninger. Alle vegetarianere og tilhengere av en sunn livsstil vil nyte besøket i China Garden, da dyktige kokker serverer hundrevis av forskjellige dampede retter. Denne restauranten er også populær blant familier, siden det er en spesiell meny for ungdom.

My Café er en fremtredende restaurant som først og fremst serverer internasjonal mat, som risotto, ulike ikke-søte orientalske delikatesser og italienske favoritter bruschetta og pizza. Mangfoldet av elementer på menyen er ganske bemerkelsesverdig. Restauranten serverer deilig kjøtt og fjærfe tilberedt over åpen ild, paier og pizza bakt i en autentisk ovn, og søtsaker i fransk stil.

I Manama er det også utsøkte spisesteder for kjøttspisere. For eksempel er The Meat Co et velkjent steakhouse. I tillegg til saftige biffer og appetittvekkende ribbe tilberedt over åpen ild, serverer restauranten den ferskeste fisken. Friske grønnsakssalater er det ideelle tilbehøret til ethvert måltid. Denne anerkjente restauranten bør også besøkes av cocktailentusiaster.

Manamas spisesteder spenner fra rimelige shawarma-utsalg til femstjerners etablissementer.

Lavprisrestauranter i Manama

Al-Abraaj

Adliya St, Manama, Bahrain.

Perfekt introduksjon for ikke-arabiske folk til å bli vant til Midtøstens gjestfrihetsjarm. Maten er sjenerøs og velsmakende, og først og fremst fra libanesiske/tyrkiske og persiske retter. God verdi på 2-4BD per hode.

Al-Siraj

Den nest beste shawarmaen i Bahrain for bare 300 fils.

Burjuman kaffebar

Lulu Centre 2F. 

Det viktigste salgsargumentet for dette filippinsk-drevne fellesskapet er beliggenheten rett ved siden av SABTCO bussterminal, men menyen dekker smørbrød, burgere, ris og nudler og porsjonene er sjenerøse. Prøv den utmerkede stekte hammouren (lokal fisk) med festene for BD2. Hovedretter BD1-2.

Habara Snacks og fisk

+973 17 715 461. Osama bin Zaid Ave, Adliya.

Flott kafé i dinerstil som muntert serverer billig fish and chips og andre assorterte snacks.

Mellomklasse restauranter i Manama

Bahay Kubo

Bldg 822, Rd 723, Area 307, Gudiyabia, Bahrain (Behind the Middle East Hotel og overfor Indianer), +973 17231996. 10.00 til 15.00 og 17.00 til 23.00 tirsdag til søndag og fra 17.00 til 23.00 på mandager. 

Tradisjonell filippinsk restaurant som tilbyr den beste kvalitetsmaten som er tilgjengelig for middag, take-away og levering. Bahay Kubo tilbyr også et privat selskapslokale med karaoke for bursdager, mottakelser eller for bare å henge med vennene dine. mindre enn 5BD.

Kafé Lilou's

Manama, Bahrain,  +973 17 714 440. 8AM-11PM, Fri is 10AM-10:30PM. 

Interiør i Paris-stil, populært blant eks-klapper og lokalbefolkningen. Utmerket fransk-kafé mat, inkludert store salater og deilige kaker. For grupper, take-away, cateringtjenester, uteservering. Frokost, lunsj, middag, kaffe, drikke US$10–30.

Lanterns

+973 17 59 0591, +973 17 591807.

En atmosfærisk indisk restaurant med god mat og nydelig innredning ved siden av Burgerland Roundabout i Budaiya.

Nando’s (Portuguese)

Adliya,  +97 31 771 2445, e-mail:nandosbahrain@yahoo.com.

Upstairs Downstairs

En lenge klassisk Bahrain-restaurant. Smooth jazzband, musikkvideoer og god, men likevel kostbar mat.

Senor Pacos

973 17 725 873. Um Al Hassam, Manama, Bahrain.

En atmosfærisk meksikansk restaurant med flott atmosfære og nydelig innredning på veien overfor KFC i Umm al Hassam. De har til og med sin egen gitarist og vokalist som synger på de fleste kvelder.

Trader Vic’s

Polynesisk mat-/drikkeopplevelse, som ligger på eiendommen til Ritz Carlton.

Zahle

Gulf Hotel, Al Juffair Street.  +973 17 746 417, +973 17 746 418.

Serverer upåklagelig libanesisk mat med daglige buffeer og levende underholdning.