Manama reseguide

Sevärdheter och landmärken i Manama

Bahrain är en magnifik nation känd för sina många historiska, religiösa och naturliga attraktioner. För att se alla viktiga platser måste du spendera mer än en dag i denna stad. I allmänhet är turer till det berömda Barbar-templet ganska populära bland turister. Tempelkomplexet är en struktur i tre våningar. Du hittar också ruinerna av flera gamla altare nära den magnifika strukturen. Vissa av dessa altare är extremt gamla och går tillbaka till det tredje årtusendet fvt. Seyadi House, som ligger i staden Muhharak, kommer utan tvekan att nämnas när Bahrains arkitektoniska höjdpunkter beskrivs. Detta utsökta palats, byggt 1905, betraktas som en nationell arkitektonisk skatt.

Om du tar en resa till samhället A'ali kommer du att se ett berömt "kungliga gravar"-komplex. Besökare kommer att kunna se de spektakulära högarna och en gammal nekropol under en utflykt. Byn är känd för sin skickliga keramikproduktion. Samhällets hantverkare förmedlar sin kunskap från generation till generation. Lera används för att skapa autentiska konstverk, som turister gillar att köpa som minnen. Förbise inte berget Jabal al-Dukhan, en av de mest fantastiska naturliga egenskaperna på denna plats och öns högsta punkt. I närheten av berget, vars höjd är cirka 134 meter, ligger "Livets träd", en långvarig symbol för Bahrain. Föreställ dig en öken utan slut och ett ensamt akaciaträd; landskapet är oerhört vackert och fascinerar både nyanlända och de som återvänder. Trädets ålder är större än 400 år. Enligt traditionen är akacian det enda kvarvarande trädet från en enorm Edens trädgård som ursprungligen täckte större delen av ön.

Manama, Bahrains huvudstad, är hem för ett stort antal betydande turistattraktioner. Här får turister inte glömma att besöka det gamla fortet Qal’at al-Bahrain och den utsökta Al-Fateh-moskén. Moskéns enorma bönesal kan hantera cirka sju tusen böner samtidigt. Moskén är landets största religiösa struktur. Bayt al-Qur’an är ett annat fascinerande arkitektoniskt komplex som är väl värt ett besök. Anläggningen har en moské, ett historiskt bibliotek och en barnskola. Den lilla staden Bani Dzhamran, som ligger cirka tio kilometer från staden, rekommenderas starkt för dem som vill bli bekanta med lokalbefolkningens dagliga liv. Samhället är känt för sina expertvävare som skapar tyger av högsta kvalitet. De lokala vävbutikerna erbjuder skräddarsydda kläder och unika accessoarer som presenter.

Bahrains nationalmuseum är ett museum som är väl värt ett besök. Det är inte bara attraktivt som museum med spännande utställningar, utan också ur en arkitektonisk synvinkel. Här kommer du att lära dig om Bahrains historia och kultur, såväl som lokalbefolkningens traditionella hantverk. Kvällsbelysning av strukturen framkallar adjektiven "härlighet" och "nåd". Det finns också ett museum i staden som enbart är ägnat åt Bahrains traditionella hantverk av pärlfiske. 

Många individer gillar att varva ner på Reeföarna på grund av dess lugn och ensamhet. Detta är ett av Manamas nyare stadsdelar, med en mängd unika restauranger och torn. Den enda haken är att du inte bara kan promenera här; du måste ordna bord på en restaurang (på vägen tillbaka måste du visa en check). Icke desto mindre är det värt det på grund av öns nattliga vyer: ordet "Eden" kommer att tänka på omedelbart. Dessutom innehåller staden två skyskrapor som har blivit stadens emblem. De kallas Bahrain Financial Harbor. Observera det udda utseendet på höghusstrukturerna, vilket du måste göra.

Ruinerna av Ad-Diraz-templet kommer att tilltala arkeologientusiaster och de som söker en känsla av historia. Resan till ruinerna är ganska utmanande, men belöningen är väl värt det. Här kan du ta en närmare titt på den lokala kulturen och själv observera hur utgrävningarna genomfördes. Al-Khamis-moskén är ett heligt monument som inte kan förbises. För det första är det statens äldsta moské (byggd 692, byggandet fortsatte på 1000-, 1300- och 1400-talen). För det andra är det hisnande vackert.

Det finns ett antal spännande restauranger, utställningscenter och statliga organisationer i Sanabis-kvarteret, som alla förtjänar åtminstone ett överflödigt besök på grund av det unika med dessa faciliteter. Al Fateh, centrum för studiet av islam, är ytterligare en plats i Manama som är värd din uppmärksamhet. Detta har en moské och ett bibliotek som innehåller över 7 000 volymer. Trots det faktum att byggnadens arkitektur är ganska omärklig och det inte finns några exceptionella attraktioner, är dess enkelhet så slående att den imponerar även den mest kräsna resenären. Komplexet byggdes 1987 och fick namnet på dess grundare, Bahrain Ahmed Al-Fateh.

Bab Al Bahrain

8AM-12PM and 4:30PM-6PM.

Bahrain's Gateway ligger på Central Manamas Customs Square. Turistbyrån och en hantverksbutik ligger på markplan. Varje dag kl. 9.30 och 15.30 avgår sightseeingbussresor från denna plats.

Manama Souq

(Behind Bab Al Bahrain building). 10AM-1PM and 4PM-9PM. 

Souken är en labyrint av smala gator kantad av blygsamma butiker som erbjuder allt från souvenirer och presenter till elektronik. Många guld- och smyckesföretag, såväl som skräddare, finns i souken.

Al-Fateh moskén

En av världens största moskéer, den kan ta emot över 7 000 personer åt gången och är Bahrains största böneplats. Det är också en av Bahrains mest populära turistmål. Kupolen är världens största glasfiberkupol, som väger mer än 60 000 kg. Det nya nationalbiblioteket, som öppnade för allmänheten 2006, ligger i Al-Fateh.

Corniche al-Fateh

Denna härliga strandpromenad på stadens östkust ger fin utsikt över byggnaderna i söder och flygplan som lyfter från den intilliggande flygplatsen. Det finns gott om spännande mässattraktioner för barnen, liksom vattenpipabarer för de vuxna.

Museum of Pearl Dykning

Pearl Diving Museum är en av Bahrains mest framstående historiska strukturer. Det är betydelsefullt eftersom det är Bahrains första formella domstolsbyggnad. Strukturen invigdes den 18 oktober 1937 av sena H.H. Sh. Hamad Bin Isa Al-Khalifa, Bahrains före detta guvernör. Förutom tre direktorat inrymde byggnaden vid den tiden fyra högsta domstolar. Strukturen omvandlades senare till ett traditionellt kulturarv 1984. Museum of Pearl Diving är nu under överinseende av Directorate of Archaeology and Heritage, ett av ministeriet för kabinettsfrågor och informations huvuddirektorat.

Bahrains nationalmuseum

Al Fateh Highway,  +973 1729 8718. 8AM-8PM. 

Bahrains natur- och kulturhistoria.

Livets träd

30 km south of Manama. 

Mitt i en torr öken finns ett berömt ensamt träd. Forskare är förbryllade över hur den frodas eftersom det inte finns någon underjordisk akvifer eller fjäder under den regionen. Faktum är att alla underjordiska vattenkällor nära trädet är befläckade med salt, vilket indikerar att trädet kan ha en salttolerant mutation.

Bahrain Fort

8AM to 8PM. 

Bahrainfortet från 1300-talet på öns norra strand uppfördes på platsen för städer i Dilmun som går tillbaka till 3 000 f.Kr., enligt utgrävningar. Fortet, som just har renoverats och nu har ny nattbelysning, är en exceptionell illustration av Bahrains rika och gamla förflutna. År 2005 utsågs Bahrain Fort, även känt som Qalat Al Bahrain på arabiska, som en UNESCO: s världsarvslista.

Bahrain Fort Museum

Den första strukturen inrymmer en utställningshall och ett läro- och träningsrum för barn, medan den andra rymmer en konferenssal, ett kafé med utsikt över havet, kontor, en tekniksvit och en arkeologisk sovsal.

Bin Matar House: Minnesplats

Shaikh Ebrahim Centers senaste projekt, Bin Matar House, fokuserar på restaurering av traditionella Bahrainska bostäder anslutna till historiska Bahrainska familjer och framstående kulturpersonligheter. Mussa Bin Hamad, en välkänd arkitekt från Bahrain, planerade och byggde huset 1905. Salman bin Hussein Matar använde det som platsen för sin permanenta "majlis" (ett rum som liknar en salong, brukade underhålla familj och gäster). Den användes som en klinik av den berömda läkaren Dr. Bandar Kab på 1940-talet och som Eslah Clubs huvudkontor från 1950-talet till 1980-talet. Tills nyligen stod byggnaden tom och oanvänd och väntade på att demonteras för att ge plats åt ny utveckling. Husets tak är nu gjorda av en blandning av palmblad och träbjälkar, och väggarna och golvet har restaurerats realistiskt.

Barbartemplet

I bosättningen Barbar finns en arkeologisk plats. Det har grävts fram tre tempel där, varav det äldsta går tillbaka till 3000 f.Kr. Templen, som har två altare och en naturlig vattenkälla, antas ha byggts för att dyrka gudar. Verktyg, svärd, keramik och flera små guldbitar avslöjades under grävningen.

Bahrain International Circuit

Även när det inte finns några lopp är Bahrain Race Track värt ett besök. Även om du inte är en Formel 1-aficionado kommer du att ha en spännande tid här. Detta är ändå nirvana för motorsportentusiaster.