ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΜΠΑΧΡΕΙΝ

Πράγματα που πρέπει να δείτε στο Μπαχρέιν

Το Μπαχρέιν είναι ένα νησιωτικό έθνος με πλούσια ιστορία που εκτείνεται σε χιλιάδες χρόνια και προσφέρει ένα μοναδικό συνδυασμό πολιτιστικών εκδρομών, ψυχαγωγίας και αναψυχής. Στην περιοχή, το πρώτο κράτος υπήρχε ήδη από την τρίτη χιλιετία π.Χ. Σε διάφορες περιόδους της ιστορίας, η γη ανήκε στο βασίλειο των Σασσανιδών, στο Αραβικό Χαλιφάτο, στην Πορτογαλία και στο Ιράν. Το έθνος βρισκόταν υπό το βρετανικό προτεκτοράτο για ένα χρονικό διάστημα. Όλες αυτές οι ιστορικές φάσεις έχουν αφήσει το στίγμα τους στο τοπίο της χώρας. Ως εκ τούτου, υπάρχουν πολλά αξιοθέατα ενδιαφέροντος εδώ.

Σύμφωνα με πολλούς αρχαιολόγους, τα νησιά κάποτε στέγαζαν το κράτος Dilmun. Οι Σουμέριοι πίστευαν ότι αυτή ήταν η προέλευση του πολιτισμού. Το Qal'at al-Bahrain είναι η τοποθεσία όπου βρίσκονται τα απομεινάρια αυτού του αρχαίου πολιτισμού. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν δρόμους, ναούς, καταστήματα και παλάτια σχεδόν 4.000 ετών, θαμμένα κάτω από πολλά πολιτιστικά στρώματα, συμπεριλαμβανομένου του πορτογαλικού κάστρου. Σήμερα η ανασκαφή συνεχίζεται. Σήμερα, περίπου το ένα τέταρτο της περιοχής είναι προσβάσιμο. Στην κορυφή του λόφου βρίσκεται ένα πορτογαλικό κάστρο που ονομάζεται Qal'at al-Burtughal. Χρονολογείται στον δέκατο έβδομο αιώνα. Η οχύρωση είναι ακόμα σε παρθένα κατάσταση.

Αρκετές περιοχές που περιέχουν τεράστιες νεκροπόλεις του πολιτισμού Umm Al Nar της Εποχής του Χαλκού βρίσκονται στο βορρά. Πρόκειται για τις μεγαλύτερες αρχαίες νεκροπόλεις που έχουν διασωθεί μέχρι σήμερα. Οι πέτρινοι τάφοι έχουν διάμετρο από 4,5 έως 9 μέτρα και ύψος 1-2 μέτρα. Στους τάφους ανακαλύφθηκαν κεραμικά, σφραγίδες από πέτρες ή όστρακα, όπλα και αντικείμενα από οστά. Περισσότεροι από εκατό χιλιάδες από αυτούς τους τάφους βρίσκονται στην επικράτεια του Μπαχρέιν. Ο ναός του Manama Saar και οι παρακείμενοι τάφοι είναι της ίδιας ιστορικής περιόδου.

Οι Πορτογάλοι έχτισαν επίσης το οχυρό Abu Mahir. Είναι ένα από τα πολλά οχυρώματα θαλάσσιου εμπορίου που προστατεύουν τις διαδρομές. Η οχύρωση είναι σε κακή κατάσταση. Ωστόσο, το μουσείο είναι προσβάσιμο στους χώρους του. Εκτός από την ιστορία της κατασκευής, μπορείτε επίσης να μάθετε για την ιστορία της σκάβευσης μαργαριταριών στο Μπαχρέιν.

Το Shajarat al-Hayat, συχνά γνωστό ως το Δέντρο της Ζωής, είναι ένα δέντρο περίπου 400 ετών. Είναι εκπληκτικό ότι αναπτύσσεται ανεξάρτητα στην έρημο. Πολλές ιστορίες και υποθέσεις υπερκαλύπτουν την τοποθεσία. Θεωρείται ως το τελευταίο δέντρο στον Κήπο της Εδέμ. Επιπλέον, θεωρείται ότι ένας υπόγειος ποταμός τρέφει τις ρίζες του. Το δέντρο ανήκει στο υποείδος Mimosa του είδους Prosopis cineraria. Αυτά τα δέντρα μπορούν να ανεχθούν θερμοκρασίες έως και 50 βαθμούς Φαρενάιτ χωρίς να απαιτούν πολύ νερό. Μπορεί να επιβιώσει και σε αλμυρά εδάφη. Οι ρίζες του φτάνουν σε μεγάλα βάθη (δεκάδες μέτρα) και μπορούν να απορροφήσουν ακόμη και τις πιο μικρές ποσότητες νερού. Τα φύλλα απορροφούν την υγρασία από το περιβάλλον τους.

Το οχυρό Arad κατασκευάστηκε τον 15ο αιώνα για να υπερασπιστεί το νησί Muharraq. Κατασκευάστηκε σε στυλ αραβικών οχυρώσεων. Το Φρούριο είναι τετράγωνο και συμπαγές. Στις τέσσερις γωνίες του υπάρχουν κυλινδρικοί πύργοι. Το φρούριο ήταν άριστα κατάλληλο για παράκτια άμυνα και παρατήρηση. Πρόσφατα, έγινε μια μαζική ανακατασκευή. Το βράδυ φωταγωγείται η ιστορική οχύρωση. Είναι ένα θέαμα που κόβει την ανάσα. Το οχυρό Riffa κατασκευάστηκε το 1812, ωστόσο, ορισμένοι αρχαιολόγοι χρονολογούν την ίδρυσή του στον δέκατο έβδομο αιώνα. Η ακρόπολη ήταν το σπίτι του Σεΐχη Σαλμάν μπιν Αχμέτ. Εκεί βρίσκονταν και άλλες κρατικές υπηρεσίες. Ο Isa ibn Ali Al Khalifa, ένας από τους ηγεμόνες του Μπαχρέιν, γεννήθηκε στο οχυρό.

Η κατοικία του Isa ibn Ali Al Khalifa είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα βασιλικής κατοικίας. Είναι κατασκευασμένο με τον κλασικό αραβικό τρόπο. Η κατοικία διαθέτει σύστημα ψύξης. Πρόκειται για έναν αιολικό πύργο, ο οποίος τροφοδοτούσε το κτίριο με κρύο αέρα. Ο πύργος ήταν κλειστός για το χειμώνα. Καμάρες, ξύλινα έπιπλα, πόρτες, οροφές και βιτρό στολίζουν τους εσωτερικούς χώρους.

Το τζαμί al-Fatih είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο. Ο κύριος θόλος αποτελείται από υαλοβάμβακα. Είναι ένα πραγματικό αριστούργημα μηχανικής. Η δομή είναι μοντέρνα. Το 1987 ολοκληρώθηκε η κατασκευή του. Η είσοδος είναι αποκλεισμένη τις Παρασκευές (μια ιερή ημέρα των μουσουλμάνων) και άλλες θρησκευτικές αργίες. Το τζαμί Al-Khamis είναι το παλαιότερο θρησκευτικό οικοδόμημα της χώρας. Θεωρείται ότι η πρώτη πέτρα της θεμελίωσης του ναού τοποθετήθηκε τον έβδομο αιώνα. Πολλές φορές, το τζαμί έχει ανακαινιστεί. Τα αρχαιότερα από τα συστατικά του χρονολογούνται στον δέκατο τέταρτο αιώνα. Ως μιχράμπ, χρησιμοποιείται μια πλάκα του 12ου αιώνα (μια κόγχη που δείχνει την κατεύθυνση όπου βρίσκεται η Μέκκα).

Η Μικρή Ινδία είναι μια γειτονιά στη Μανάμα που μοιάζει περισσότερο με το Δελχί παρά με την πρωτεύουσα του Μπαχρέιν. Εδώ βρίσκεται ο ναός του Κρίσνα. Είναι παλαιότερο από διακόσια χρόνια. Υπάρχουν πολλά αντίκες ξύλινα σπίτια από ινδικό ξύλο, καταστήματα με είδη δώρων και καφετέριες. Τα μίνι φαράγγια στο Al-Bahar είναι ένα φυσικό αξιοθέατο. Καταπληκτικά διαμορφωμένοι χρυσαφί βραχώδεις σχηματισμοί που αποτελούν χειμερινό βιότοπο για πολλά πουλιά.

Το Wahooo είναι ένα από τα πιο καινοτόμα και σύγχρονα υδάτινα πάρκα στη Μέση Ανατολή. Ξεπερνά τα 15.000 τετραγωνικά μέτρα σε μέγεθος. Χρησιμοποιώντας παιχνίδια, βόλτες, τσουλήθρες και πισίνες, το υδάτινο πάρκο προσελκύει εκατομμύρια ανθρώπους. Το στυλ του σχεδιασμού του υδάτινου πάρκου είναι «υποτροπικός παράδεισος». Στο κέντρο του βρίσκεται μια γολέτα στην άγκυρα. Αυτή είναι μια υπέροχη τοποθεσία για άτομα όλων των ηλικιών. Υπάρχουν 30% υπαίθριες και 70% εσωτερικές εκδηλώσεις στο πάρκο. Αυτό εξασφαλίζει μια ευχάριστη επίσκεψη ανεξάρτητα από τον καιρό. Επιπλέον, δεδομένου ότι το υδάτινο πάρκο βρίσκεται στον πυρήνα της πόλης, οι επισκέπτες θα μπορούν να κάνουν μια βόλτα στα πολυάριθμα καταστήματα. Θα έχετε την ευκαιρία να αφιερώσετε λίγες ώρες για ψώνια ή φαγητό σε ένα εστιατόριο που σερβίρει τοπική κουζίνα.

Το Bird Kingdom of Asia είναι ένας μοναδικός διαχειριζόμενος βιότοπος. Πάνω από εβδομήντα πτηνά από όλο τον κόσμο ζουν εδώ. Υπάρχουν 500 εργαζόμενοι εδώ. Μερικά από αυτά τα είδη απειλούνται. Προκειμένου να βοηθηθεί στη διατήρησή τους, παράγονται προσεκτικά και εκτρέφονται σε αιχμαλωσία στο Bird Kingdom της Ασίας. Το σκηνικό αναπτύχθηκε όχι μόνο για να αιχμαλωτίσει και να διασκεδάσει ολόκληρη την οικογένεια, αλλά και για να προσφέρει στους νέους και τους γονείς τους έναν εκπαιδευτικό τύπο μάθησης. Περιπλανώμενοι σε αυτούς τους λαβύρινθους, οι τουρίστες θα μπορούν να τραβήξουν όμορφες φωτογραφίες και να βιώσουν υπέροχα συναισθήματα.

Οχυρά στο Μπαχρέιν

Οχυρό Αράντ

Arad Fort, Road No 4233, Arad, Bahrain

Το φρούριο Arad είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα στρατιωτικής κατασκευής του Ομάν από τα τέλη του 15ου αιώνα έως τις αρχές του 16ου. Αυτό το φρούριο έπαιξε σημαντικό ρόλο στην άμυνα του Μπαχρέιν ενάντια στους επιδρομείς ανά τους αιώνες, αν και δεν είναι σαφές πότε χτίστηκε. Το φρούριο, το οποίο αναστηλώθηκε τη δεκαετία του 1980 χρησιμοποιώντας αποκλειστικά πρωτότυπα υλικά, φωτίζεται ελκυστικά τη νύχτα και διοργανώνει περιοδικές γιορτές.

Φρούριο και Μουσείο του Μπαχρέιν

Seef Area Karbabad, Capital Governorate

Το οχυρό του Μπαχρέιν ή "Qal'at al-Bahrain" βρίσκεται στο Seef και παλαιότερα γνωστό ως λιμάνι της Πορτογαλίας, έχει έκταση 180.000 τετραγωνικά πόδια. Από το 2300 π.Χ. μέχρι τον 16ο αιώνα, το φρούριο κατοικήθηκε. Το φρούριο βρισκόταν στην πρωτεύουσα του πολιτισμού Dilmun και ονομαζόταν από το Qal'at al-Burtughal.

Ο ανασκαφικός χώρος του φρουρίου αποκαλύπτει ότι εξυπηρετούσε οικιστικές, δημόσιες, εμπορικές, θρησκευτικές και στρατιωτικές λειτουργίες. Οι αρχαιολογικές ανασκαφές αποκάλυψαν πολλά εργαλεία και αντικείμενα, όπως σφραγίδες Dilmun Stamp, εξοπλισμό αλιείας και σκάφη μαγειρικής και μεταφοράς τροφίμων από το Ομάν και τη Μεσοποταμία. Το Φρούριο του Μπαχρέιν, ένα από τα τρία Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO στο Μπαχρέιν, είναι ένα εντυπωσιακό κτήριο που τιμά τη βαθιά ριζωμένη ιστορία του Μπαχρέιν.

Οχυρό Σεΐχη Σαλμάν Μπιν Αχμέντ Αλ Φάτεχ

Sheikh Salman Bin Ahmed Al Fateh Fort, Road No 368, Riffa

Λόγω της θέσης του στη Ρίφα, το φρούριο του Σεΐχη Σαλμάν μπιν Αχμέντ Αλ Φατέχ είναι επίσης γνωστό ως Φρούριο Ρίφα. Αυτή η ιστορική τοποθεσία αποτελεί μαρτυρία μιας από τις πιο κομβικές στιγμές στην ιστορία του Μπαχρέιν. Οι Αλ Χαλίφας, η βασιλεύουσα οικογένεια του Μπαχρέιν, μνημονεύονται μέσα στην υπέροχη αρχιτεκτονική του.

Μάθετε για την οικογένεια Αλ Χαλίφα μέσα από προσεκτικά επιλεγμένες εκθέσεις που παρουσιάζουν το γενεαλογικό τους δέντρο, προσωπικά αντικείμενα και αγαπημένες ασχολίες. Επιπλέον, το φρούριο περιέχει το Saffron Café, το οποίο έχει θέα στη γραφική κοιλάδα Al-Haniniya.

Μουσεία στο Μπαχρέιν

Εθνικό Μουσείο του Μπαχρέιν

Εθνικό Μουσείο του Μπαχρέιν

Στις 15 Δεκεμβρίου 1988, το Εθνικό Μουσείο του Μπαχρέιν εγκαινιάστηκε από τον αείμνηστο Αμίρ, H.H. Shaikh Isa Bin Salman Al-Khalifa. Θεωρήθηκε ως ένα από τα πιο διάσημα μουσεία του είδους του στην περιοχή του Κόλπου. Το Εθνικό Μουσείο του Μπαχρέιν είναι σήμερα ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά ορόσημα του νησιού.

Το εξαιρετικό κτίριο, που σχεδιάστηκε και σχεδιάστηκε από τους Krohn και Hartvig Rasmussen, διαθέτει εξωτερικό μάρμαρο από λευκό τραβερτίνη και βρίσκεται σε στρατηγική θέση σε μια τεχνητή χερσόνησο με θέα στο νησί Muharraq. Το μουσειακό συγκρότημα αποτελείται από δύο συνδεδεμένα κτίρια συνολικής επιφάνειας περίπου 20.000 τετραγωνικών μέτρων. Η κύρια δομή περιλαμβάνει τον χώρο μόνιμης έκθεσης, αίθουσες προσωρινών εκθέσεων, μια γκαλερί τέχνης, ένα αμφιθέατρο διαλέξεων, ένα καφέ και ένα κατάστημα δώρων. Το διοικητικό κτίριο στεγάζει τα διοικητικά γραφεία, τις αίθουσες έρευνας επιμελητών, τα εργαστήρια συντήρησης, την κατασκευή εκθετηρίων και τους χώρους αποθήκευσης συλλογής.

Στο μουσείο σώζονται 6.000 χρόνια ιστορίας του Μπαχρέιν. Οι Αίθουσες των Τάφων, το Dilmun, ο Tylos και το Ισλάμ, τα έθιμα και οι παραδόσεις, τα παραδοσιακά επαγγέλματα και οι χειροτεχνίες και τα έγγραφα και τα χειρόγραφα ζωντανεύουν την ιστορία του Μπαχρέιν. Το μεγάλο φουαγιέ παρέχει είσοδο στις εκθεσιακές αίθουσες στο ισόγειο και τους πρώτους ορόφους, που βρίσκονται στο ισόγειο και τα πρώτα επίπεδα. Το φουαγιέ είναι μια τεράστια δραματική περιοχή που τονίζεται από άξονες φυσικού φωτός και περιλαμβάνει την έκθεση «Επενδύοντας στον Πολιτισμό».

Τζαμιά στο Μπαχρέιν

Μεγάλο Τζαμί Al Fateh

Al Fateh Grand Mosque, Awal Avenue Corner Al Fatih Highway

Το Μεγάλο Τζαμί Al Fateh είναι το μεγαλύτερο τζαμί στο Μπαχρέιν και ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο. Κατασκευάστηκε το 1987 υπό τη χορηγία του αείμνηστου Σεΐχη Isa bin Salman Al Khalifa και ονομάστηκε Ahmed Al Fateh. Το τζαμί φιλοξενεί έως και 7.000 πιστούς και στην κορυφή του βρίσκεται ο μεγαλύτερος θόλος από υαλοβάμβακα στον κόσμο. Οι τοίχοι του είναι εξαιρετικά διακοσμημένοι με κουφική καλλιγραφία.

Τζαμί Al Khamis

Bilad Al Qadim, Sheikh Salman Highway

Το τζαμί Al Khamis, που κατασκευάστηκε το 692 μ.Χ., είναι ένα από τα παλαιότερα τζαμιά στον αραβικό κόσμο. Ξαναχτισμένο τον 14ο και 15ο αιώνα, η ίδρυσή του χρονολογείται στον 11ο αιώνα.

Κατά την επισκευή του, προστέθηκαν πανομοιότυποι δίδυμοι μιναρέδες στην ιστορική ισλαμική κατασκευή, καθιστώντας την αμέσως αναγνωρίσιμη.

Bait al Quran

Building No.17, Road No.1901, Diplomatic Area, Manama.

Αυτό το διάσημο μουσείο φιλοξενεί μια σημαντική συλλογή κορανικών χειρογράφων και γραφών που χρονολογούνται από τον έβδομο αιώνα σε ένα κτήριο διακοσμημένο με αραβική γραφή. Υπάρχουν πολλά αντίγραφα του Κορανίου που είναι τα ίδια έργα τέχνης. Μερικά μικρότερα αντίγραφα είναι αρκετά μικρά ώστε να χωρούν στην παλάμη του χεριού, ενώ οι φράσεις του Κορανίου έχουν ακόμη χαραχθεί σε κόκκους ρυζιού. Εκτός από τη σημαντική ιστορική συλλογή του, ο εκθεσιακός χώρος Bait al Quran διοργανώνει συχνά ποικίλες εκθέσεις τέχνης, καθώς και ένα μικρό τζαμί, μια διακεκριμένη βιβλιοθήκη και ένα περιβάλλον εκμάθησης για την ισλαμική διδασκαλία.

Πάρκα στο Μπαχρέιν

Το Μπαχρέιν είναι μια νέα εμπειρία για την παγκόσμια κοινότητα. Η φράση «γη των αντιθέσεων» μπορεί να χρησιμοποιηθεί υπερβολικά. Ωστόσο, οι ταξιδιώτες βλέπουν το έθνος ως ένα μοναδικό μαργαριτάρι στο κέντρο των ωκεανών. Ενάντια σε ένα ζοφερό σεληνιακό σκηνικό που είναι πιο φιλόξενο για τους αγώνες καμήλας από τα καλά συντονισμένα αυτοκίνητα γεμάτα με τεχνολογία αιχμής, η εντυπωσιακή σχεδίαση τοπίου είναι μια αρχιτεκτονική δύναμη. Η χώρα έχει έκταση 700 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Έχει περίπου 161 χιλιόμετρα ακτής. Τα μεγαλύτερα νησιά περιλαμβάνουν το Muharraq, το Sitrah, το Umm a Nasan και το Hawar Group.

Το Μπαχρέιν αναφέρεται συχνά ως «Πύλη στον Περσικό Κόλπο», κάτι που είναι εμφανές στην ποικιλομορφία και την ανοχή του πληθυσμού. Η επίσημη γλώσσα εδώ είναι τα αραβικά. Ωστόσο, τα αγγλικά χρησιμοποιούνται συχνά στις επιχειρήσεις και απαιτούνται στα σχολεία. Λόγω του μεγάλου αριθμού ομογενών που ζουν στο Μπαχρέιν, άλλες γλώσσες όπως τα περσικά και τα ουρντού ομιλούνται τόσο στις παραδοσιακές όσο και στις σύγχρονες αγορές. Οι γεωλόγοι ανακάλυψαν το πετρέλαιο το 1932. Ήταν η πρώτη φορά που ανακαλύφθηκε «μαύρος χρυσός» στην αραβική πλευρά του Περσικού Κόλπου.

Μια φορά κι έναν καιρό, το μικροσκοπικό νησί ήταν ένα καταπράσινο, εύφορο, κατάφυτο καταφύγιο. Το θεμέλιο του έθνους ήταν ο πλούτος των πηγών του, αρκετές από τις οποίες εξακολουθούν να υπάρχουν στην τοποθεσία του αρχαίου πολιτισμού Dilmun, που φημίζεται για τα φυτικά προϊόντα και τη γεωργική του τεχνογνωσία. Η αστικοποίηση και η αποκατάσταση γης για πολλές γενιές είχαν ως αποτέλεσμα η χώρα να μοιάζει όλο και περισσότερο με τους γείτονές της στον Περσικό Κόλπο: άνυδρη, ακατάλληλη για την παραγωγή της πλειονότητας των γεωργικών καλλιεργειών.

Το πάρκο του Πρίγκιπα Χαλίφα Μπιν Σαλμάν είναι υπέροχο. Στην ιδιοκτησία του, υπάρχει λίμνη, μονοπάτια, εστιατόρια, εμπορικά κέντρα, ιδιωτικοί χώροι αναψυχής και άφθονη βλάστηση. Αυτό το πάρκο 80 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων δημιουργήθηκε με κόστος περίπου έξι εκατομμύρια δηνάρια. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα του Μπαχρέιν. Στο πάρκο, μπορείτε επίσης να νοικιάσετε πατίνια, θαλάσσια ποδήλατα και ποδήλατα. Οι παροχές του ξενοδοχείου περιλαμβάνουν παιδική χαρά, βόλτες και αίθουσα παιχνιδιών με air hockey. Μπορείτε να δειπνήσετε στο Chai & Chapati ή στο εστιατόριο Koffiatto στον πύργο με θέα στη λίμνη 360 μοιρών.

Τα καλοκαίρια του Μπαχρέιν είναι ιδιαίτερα ζεστά. Οι θερμοκρασίες του χειμώνα σπάνια πέφτουν κάτω από τους 17 βαθμούς Κελσίου. Εδώ δεν βρέχει συχνά. Πέφτουν κυρίως το χειμώνα. Υπάρχουν λίγα γόνιμα εδάφη σε αυτή την περιοχή. Μόνο το 8% της γης χρησιμοποιείται για γεωργικούς σκοπούς. Υπάρχει και εδώ πρόβλημα με το γλυκό νερό. Η βλάστηση και η άγρια ζωή των νησιών δεν είναι ιδιαίτερα πλούσια. Υπάρχουν 195 είδη φυτών, 17 είδη θηλαστικών, 14 είδη ερπετών και ένα αμφίβιο. Εδώ διαχειμάζουν πολλά αποδημητικά πουλιά. Μερικά είδη πουλιών φωλιάζουν σε νησιά. Πολλά είδη φυτών του Μπαχρέιν είναι καλά προσαρμοσμένα σε έρημο και αλμυρά εδάφη. Είναι σε θέση να αντλούν νερό από τεράστια βάθη και να απορροφούν την ατμοσφαιρική υγρασία. Λίγα τεράστια ζώα κατοικούν στα νησιά. Ανάμεσά τους και η γαζέλα της άμμου. Εδώ βρίσκονται επίσης αχινοί, αραβικοί λαγοί και ινδικές μαγκούστες. Οι έρημοι φιλοξενούν μια ποικιλία ειδών νυχτερίδων.

Το Μπαχρέιν είναι ένα από τα λίγα κράτη του Περσικού Κόλπου που ενδιαφέρονται για την προστασία του περιβάλλοντος. Το Al Areen Wildlife Park ιδρύθηκε το 1976 για να προστατεύσει τη μοναδική βιοποικιλότητα της περιοχής. Εκτός από τα γηγενή φυτά και ζώα του Μπαχρέιν, υπάρχουν και εκπρόσωποι της πανίδας της Αφρικής και της Ασίας. Υπάρχουν περισσότερα από 100.000 είδη φυτών, 45 είδη ζώων και 82 είδη πουλιών στο πάρκο. Πολλά είδη απειλούνται με εξαφάνιση. Αυτή η λίστα περιλαμβάνει τον Arabian Oryx, το τσιτάχ της Νότιας Αφρικής, τη σαύρα της στέπας, την περσική γαζέλα, το Springbok και τον αφρικανικό άγριο σκύλο. Η πολιτική του πάρκου δίνει προτεραιότητα στη διατήρηση μοναδικών ειδών, την αναζωογόνηση των πληθυσμών ζώων που απειλούνται με εξαφάνιση και την εκτροφή ζώων σε αιχμαλωσία. Ανοιχτό στο κοινό είναι ένα τμήμα του πάρκου. Δέχεται περίπου 200.000 επισκέπτες κάθε χρόνο. Ο χώρος αναψυχής είναι απροσπέλαστος για το κοινό. Εκεί συχνάζουν κτηνίατροι, προσωπικό πάρκου και διάφοροι επαγγελματίες.

Το Μπαχρέιν είναι ένα από τα λίγα κράτη του Περσικού Κόλπου που ενδιαφέρονται για την προστασία του περιβάλλοντος. Το Al Areen Wildlife Park ιδρύθηκε το 1976 για να προστατεύσει τη μοναδική βιοποικιλότητα της περιοχής. Εκτός από τα γηγενή φυτά και ζώα του Μπαχρέιν, υπάρχουν και εκπρόσωποι της πανίδας της Αφρικής και της Ασίας. Υπάρχουν περισσότερα από 100.000 είδη φυτών, 45 είδη ζώων και 82 είδη πουλιών στο πάρκο. Πολλά είδη απειλούνται με εξαφάνιση. Αυτή η λίστα περιλαμβάνει τον Arabian Oryx, το τσιτάχ της Νότιας Αφρικής, τη σαύρα της στέπας, την περσική γαζέλα, το Springbok και τον αφρικανικό άγριο σκύλο. Η πολιτική του πάρκου δίνει προτεραιότητα στη διατήρηση μοναδικών ειδών, την αναζωογόνηση των πληθυσμών ζώων που απειλούνται με εξαφάνιση και την εκτροφή ζώων σε αιχμαλωσία. Ανοιχτό στο κοινό είναι ένα τμήμα του πάρκου. Δέχεται περίπου 200.000 επισκέπτες κάθε χρόνο. Ο χώρος αναψυχής είναι απροσπέλαστος για το κοινό. Εκεί συχνάζουν κτηνίατροι, προσωπικό πάρκου και διάφοροι επαγγελματίες.

Στον Περσικό Κόλπο βρίσκεται το Αρχιπέλαγος Hawar. Τα νησιά είναι σχεδόν ερημωμένα. Η φυλή των Βεδουίνων κάποτε κατοικούσε σε αυτή την περιοχή. Σήμερα, όμως, τα χωριά τους είναι ερημωμένα. Στα νησιά έμειναν μόνο το αστυνομικό τμήμα και το ξενοδοχείο. Απαιτείται ειδική άδεια αλιείας. Τα νησιά φιλοξενούν πολλά είδη πουλιών. Εδώ αναπαράγεται ένα σπάνιο είδος κορμοράνου. Στα νησιά διαχειμάζουν πάνω από εξήντα είδη αποδημητικών πτηνών. Αυτά τα πουλιά μεταναστεύουν στις περιοχές αναπαραγωγής τους την άνοιξη. Τα πουλιά που φωλιάζουν επιστρέφουν στις φωλιές τους. Εδώ, μπορούν να βρεθούν μοναδικά πλάσματα, όπως ο αραβικός Όρυξ και η γαζέλα της ερήμου. Κοντά στα νησιά, μια σημαντική αποικία dugongs κατοικεί στο νερό. Από το 1997, η περιοχή βρίσκεται υπό κρατική προστασία.

Το Arab Bay είναι μια προστατευόμενη περιοχή. Ιδρύθηκε πρόσφατα στο νησί Muharraq κοντά στην πόλη Arad. Σκοπός του είναι να διατηρήσει το μοναδικό θαλάσσιο οικοσύστημα της περιοχής. Συνήθως, τα δελφίνια και οι φώκαινες κατοικούν στα νερά κοντά στο Μπαχρέιν. Εδώ, είναι λιγότερο πιθανό να συναντήσετε φάλαινες και φάλαινες δολοφόνους. Dugong (θαλάσσιες αγελάδες) παρατηρούνται συχνά σε παράκτιες περιοχές. Αυτά είναι τα πιο περίεργα θαλάσσια θηλαστικά. Υπάρχουν περίπου 700 είδη ψαριών στα νερά του Περσικού Κόλπου. Πάνω από το 80 τοις εκατό από αυτά κατοικούν σε υφάλους, ειδικά σε κοράλλια. Υπάρχουν τριάντα είδη καρχαριών στον Περσικό Κόλπο. 16 θεωρούνται απειλούμενα. Περισσότερα μαργαριταρένια στρείδια ανακαλύπτονται στα νερά του Μπαχρέιν από οπουδήποτε αλλού. Ως εκ τούτου, η εξόρυξη μαργαριταριών είναι πολύ εδραιωμένη σε αυτήν την περιοχή.

Το νησί Umm a Nasan ανήκει στο Στέμμα. Η περιοχή είναι απαγορευμένη για τους απλούς ανθρώπους. Το νησί έχει έναν μικροσκοπικό πληθυσμό κατσικιών με κέρατα με βίδες. Μια μικρή κοινότητα βρίσκεται στη δυτική όχθη. Πολλές οικογένειες νομάδων κατοικούν εδώ. Φροντίζουν τα ελάφια και τις γαζέλες που κατοικούν στο νησί. Τα τελευταία χρόνια, η λειτουργία βιομηχανικών μονάδων και μονάδων αφαλάτωσης είχε σημαντικό αρνητικό αντίκτυπο στα θαλάσσια είδη ανοιχτά των ακτών. Η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα για να διατηρήσει τη χαρακτηριστική φύση των νησιών και των παράκτιων πλωτών οδών.