BAHRAIN MATKAOPAS

Nähtävää Bahrainissa

Bahrain on saarivaltio, jolla on rikas historia, joka ulottuu tuhansia vuosia, ja se tarjoaa ainutlaatuisen yhdistelmän kulttuuriretkiä, viihdettä ja virkistystä. Alueella ensimmäinen valtio oli olemassa jo kolmannella vuosituhannella eaa. Eri aikoina historiassa maa kuului Sassanidien valtakunnalle, arabikalifaatille, Portugalille ja Iranille. Kansakunta oli jonkin aikaa Britannian protektoraatin alla. Kaikki nämä historialliset vaiheet ovat jättäneet jälkensä maan maisemaan. Siksi täällä on monia kiinnostavia nähtävyyksiä.

Lukuisten arkeologien mukaan saarilla sijaitsi aikoinaan Dilmunin osavaltio. Sumerit luulivat tämän olevan sivilisaation alkuperä. Qal'at al-Bahrain on paikka, jossa tämän muinaisen kulttuurin jäännökset sijaitsevat. Tutkijat ovat löytäneet lähes 4000 vuotta vanhoja katuja, temppeleitä, kauppoja ja palatseja, jotka ovat haudattu lukuisten kulttuurikerrostumien, mukaan lukien portugalilaisen linnan, alle. Tänään kaivaukset jatkuvat. Nykyään noin neljäsosa alueesta on saavutettavissa. Kukkulan päällä seisoo portugalilainen linna nimeltä Qal'at al-Burtughal. Se on peräisin 1600-luvulta. Linnoitus on edelleen koskemattomassa kunnossa.

Pohjoisessa sijaitsee useita alueita, joilla on valtavia pronssikauden Umm Al Nar -sivilisaation hautausmalleja. Nämä ovat suurimpia muinaisia hautausmalleja, jotka ovat säilyneet nykypäivään. Kivihautojen halkaisija on 4,5–9 metriä ja korkeus 1–2 metriä. Haudoista löydettiin keramiikkaa, kivi- tai simpukansinettejä, aseita ja luu-esineitä. Yli satatuhatta näistä haudoista sijaitsee Bahrainin alueella. Manama Saar -temppeli ja sen viereiset haudat ovat samalta historialliselta ajalta.

Portugalilaiset pystyttivät myös Abu Mahirin linnoituksen. Se on yksi useista merikaupan reittejä suojaavista linnoituksista. Linnoitus on huonossa kunnossa. Museoon pääsee kuitenkin sen tontilta. Rakennuksen historian lisäksi voit oppia myös Bahrainin helmenkaivamisen historiasta.

Shajarat al-Hayat, joka tunnetaan usein elämänpuuna, on noin 400 vuotta vanha puu. On yllättävää, että se kasvaa itsenäisesti autiomaassa. Lukuisat tarinat ja olettamukset kasvavat paikan päälle. Sitä pidetään viimeisenä puuna Eedenin puutarhassa. Lisäksi oletetaan, että maanalainen joki ravitsee juuriaan. Puu kuuluu Prosopis cineraria -lajin Mimosa-alalajiin. Nämä puut kestävät jopa 50 Fahrenheit-astetta ilman, että ne tarvitsevat paljon vettä. Se selviää myös suolaisessa maaperässä. Sen juuret ulottuvat suuriin syvyyksiin (kymmeniä metrejä) ja voivat imeä pienimmätkin vesimäärät. Lehdet imevät kosteutta ympäristöstään.

Aradin linnoitus rakennettiin 1400-luvulla puolustamaan Muharraq-saarta. Se rakennettiin arabien linnoitusten tyyliin. Linnoitus on neliömäinen ja kompakti. Sen neljässä kulmassa on sylinterin muotoisia torneja. Linnoitus soveltui erinomaisesti rannikon puolustukseen ja havainnointiin. Äskettäin tehtiin laaja jälleenrakennus. Yöllä historiallinen linnoitus on valaistu. Se on henkeäsalpaava näky. Riffan linnoitus rakennettiin vuonna 1812. Jotkut arkeologit kuitenkin ajoittavat sen perustamisen 1600-luvulle. Linnoitus oli Sheikh Salman bin Ahmedin talo. Siellä oli muitakin valtion virastoja. Isa ibn Ali Al Khalifa, yksi Bahrainin hallitsijoista, syntyi linnakkeessa.

Isa ibn Ali Al Khalifan asunto on loistava esimerkki kuninkaallisesta asunnosta. Se on rakennettu klassiseen arabialaiseen tyyliin. Asunnossa on jäähdytysjärjestelmä. Tämä on tuulitorni, joka toimitti rakennukseen kylmää ilmaa. Torni suljettiin talveksi. Sisätiloja koristavat kaaret, puiset huonekalut, ovet, katot ja lasimaalaukset.

Al-Fatihin moskeija on yksi maailman suurimmista. Ensisijainen kupoli koostuu lasikuidusta. Se on todellinen tekniikan mestariteos. Rakenne on moderni. Vuonna 1987 sen rakentaminen valmistui. Sisäänkäynti on estetty perjantaisin (muslimien pyhäpäivä) ja muina uskonnollisina juhlapäivinä. Al-Khamisin moskeija on maan vanhin uskonnollinen rakennus. Uskotaan, että temppelin perustuksen ensimmäinen kivi asetettiin 700-luvulla. Moskeijaa on kunnostettu useita kertoja. Varhaisimmat sen komponentit ovat peräisin 1400-luvulta. Mihrabina käytetään 1100-luvulta peräisin olevaa laatta (rako, joka osoittaa suunnan, jossa Mekka sijaitsee).

Little India on Manaman kaupunginosa, joka muistuttaa enemmän Delhiä kuin Bahrainin pääkaupunkia. Täällä sijaitsee Krishna-temppeli. Se on yli kaksisataa vuotta vanhempi. Siellä on lukuisia antiikkisia intialaisesta puusta valmistettuja puutaloja, lahjatavaraliikkeitä ja kahviloita. Al-Baharin minikanjonit ovat luonnollinen nähtävyys. Hämmästyttävän muotoiset kultaiset kalliomuodostelmat, jotka tarjoavat talven elinympäristön lukuisille linnuille.

Wahooo on yksi Lähi-idän innovatiivisimmista ja nykyaikaisimmista vesipuistoista. Se on kooltaan yli 15 000 neliömetriä. Pelien, ajelujen, liukumäkien ja uima-altaiden avulla vesipuisto houkuttelee miljoonia ihmisiä. Vesipuiston tyyli on "subtrooppinen paratiisi". Sen keskellä on kuunari ankkurissa. Tämä on upea paikka kaiken ikäisille ihmisille. Puistossa järjestetään 30 % ulko- ja 70 % sisätapahtumia. Tämä takaa miellyttävän vierailun säästä riippumatta. Lisäksi, koska vesipuisto sijaitsee kaupungin ytimessä, vieraat voivat kävellä ympäri lukuisia kauppoja. Sinulla on mahdollisuus viettää muutama tunti ostoksille tai ruokailulle paikallisia ruokia tarjoavassa ravintolassa.

Aasian lintukunta on yksinomaan hoidettu elinympäristö. Täällä asuu yli seitsemänkymmentä lintulajia eri puolilta maailmaa. Täällä on 500 työntekijää. Jotkut näistä lajeista ovat uhanalaisia. Niiden suojelun helpottamiseksi ne tuotetaan ja kasvatetaan huolellisesti vankeudessa Aasian lintukunnassa. Asetus ei kehitetty pelkästään vangitsemaan ja viihdyttämään koko perhettä, vaan myös tarjoamaan nuorille ja heidän vanhemmilleen opettavaista oppimista. Näissä labyrinteissä vaeltaessaan turistit voivat ottaa kauniita valokuvia ja kokea upeita tunteita.

Linnoituksia Bahrainissa

Aradin linnoitus

Arad Fort, Road No 4233, Arad, Bahrain

Aradin linnoitus on erinomainen esimerkki Omanin sotilasrakennuksesta 1400-luvun lopulta 1500-luvun alkuun. Tällä linnakkeella oli merkittävä rooli Bahrainin puolustuksessa ryöstöjä vastaan vuosisatojen ajan, vaikka on epäselvää, milloin se rakennettiin. 1980-luvulla pelkästään alkuperäisiä materiaaleja käyttäen kunnostettu linnake on kauniisti valaistu yöllä ja siellä järjestetään ajoittain juhlia.

Bahrainin linnoitus ja museo

Seef Area Karbabad, Capital Governorate

Bahrainin linnoitus tai "Qal'at al-Bahrain" on kooltaan 180 000 neliöjalkaa Seefissä, joka tunnettiin aiemmin nimellä Portugalin satama. Vuodesta 2300 eaa. 1500-luvulle asti linnake on ollut asuttu. Linnoitus sijaitsi Dilmun-sivilisaation pääkaupungissa, ja sitä kutsuttiin Qal'at al-Burtughalin mukaan.

Linnoituksen kaivettu paikka paljastaa, että se palveli asuin-, julkisia, kaupallisia, uskonnollisia ja sotilaallisia tehtäviä. Arkeologisissa kaivauksissa löydettiin useita työkaluja ja esineitä, kuten Dilmun Stamp -sinettejä, kalastusvälineitä sekä ruoanlaitto- ja ruoankuljetusaluksia Omanista ja Mesopotamiasta. Bahrainin linnoitus, yksi kolmesta Unescon maailmanperintökohteesta Bahrainissa, on vaikuttava rakennus, joka kunnioittaa Bahrainin syvään juurtunutta historiaa.

Sheikh Salman Bin Ahmed Al Fatehin linnoitus

Sheikh Salman Bin Ahmed Al Fateh Fort, Road No 368, Riffa

Riffassa sijaitsevan asemansa vuoksi Sheikh Salman bin Ahmed Al-Fatehin linnake tunnetaan myös nimellä Riffa Fort. Tämä historiallinen paikka todistaa yhdestä Bahrainin historian tärkeimmistä hetkistä; Bahrainin hallitseva perhe Al Khalifas on muistomerkki sen upeassa arkkitehtuurissa.

Opi Al Khalifan perheestä huolella valittujen näyttelyiden kautta, joissa esitellään heidän sukupuunsa, henkilökohtaisia esineitä ja suosikkiharrastuksia. Lisäksi linnakkeessa on Saffron Café, josta on näkymät luonnonkauniiseen Al-Haniniyan laaksoon.

Bahrainin museot

Bahrainin kansallismuseo

Bahrainin kansallismuseo

15. joulukuuta 1988 edesmennyt Amir, H.H. Shaikh Isa Bin Salman Al-Khalifa vihki käyttöön Bahrainin kansallismuseon. Sitä pidettiin yhtenä Persianlahden alueen arvostetuimmista museoista. Bahrainin kansallismuseo on tällä hetkellä yksi saaren merkittävimmistä kulttuurikohteista.

Krohn ja Hartvig Rasmussenin suunnittelemassa poikkeuksellisessa rakennuksessa on valkoinen travertiinimarmorinen ulkopinta, ja se sijaitsee strategisesti keinotekoisella niemimaalla, josta on näkymät Muharraqin saarelle. Museokokonaisuus koostuu kahdesta toisiinsa yhteydessä olevasta rakennuksesta, joiden kokonaispinta-ala on noin 20 000 neliömetriä. Päärakennuksessa on pysyvä näyttelyalue, vaihtuvia näyttelytiloja, taidegalleria, luentosali, kahvila ja lahjatavarakauppa. Hallintorakennuksessa sijaitsevat hallintotoimistot, kuraattorin tutkimushuoneet, konservointilaboratoriot, näyttelyrakentaminen ja kokoelmavarastot.

Museossa säilytetään 6000 vuotta Bahrainin historiaa. Hautahallit, Dilmun, Tylos ja islam, tavat ja perinteet, perinteiset kaupat ja käsityöt sekä asiakirjat ja käsikirjoitukset herättävät Bahrainin historian eloon. Suuresta aulasta on sisäänkäynti pohja- ja ensimmäisen kerroksen näyttelytiloihin, jotka sijaitsevat pohja- ja ensimmäisessä kerroksessa. Aula on valtava dramaattinen alue, jota korostavat luonnonvalokuilut ja jossa on näyttely "Investing in Culture".

Moskeijat Bahrainissa

Al Fatehin suuri moskeija

Al Fateh Grand Mosque, Awal Avenue Corner Al Fatih Highway

Al Fatehin suuri moskeija on Bahrainin suurin moskeija ja yksi maailman suurimmista. Se rakennettiin vuonna 1987 edesmenneen sheikki Isa bin Salman Al Khalifan sponsoroimana ja sille annettiin nimi Ahmed Al Fateh. Moskeijaan mahtuu jopa 7 000 palvojaa, ja sen huipulla on maailman suurin lasikuitukupoli. Sen seinät on koristeltu kauniisti Kufic-kalligrafialla.

Al Khamisin moskeija

Bilad Al Qadim, Sheikh Salman Highway

Al Khamis -moskeija, joka rakennettiin vuonna 692 jKr., on yksi arabimaailman varhaisimmista moskeijoista. Se rakennettiin uudelleen 1300- ja 1400-luvuilla, ja sen perusta on 1000-luvulta.

Sen korjauksen aikana historialliseen islamilaiseen rakenteeseen lisättiin identtiset kaksoisminareetit, mikä teki siitä välittömästi tunnistettavissa olevan.

Bait al Koraani

Building No.17, Road No.1901, Diplomatic Area, Manama.

Tässä arvostetussa museossa on suuri kokoelma Koraanin käsikirjoituksia ja pyhiä kirjoituksia, jotka ovat peräisin 700-luvulta arabialaisella kirjoituksella koristellussa rakennuksessa. Koraanista on useita kopioita, jotka ovat itse taideteoksia. Jotkut pienemmät kopiot ovat tarpeeksi pieniä mahtuakseen kämmenelle, ja Koraanin lauseita on jopa kaiverrettu riisinjyviin. Merkittävän historiallisen kokoelmansa lisäksi Bait al Quran -näyttelytilassa on usein erilaisia taidenäyttelyitä sekä pieni moskeija, arvostettu kirjasto ja islamilaisen opetuksen oppimisympäristö.

Puistot Bahrainissa

Bahrain on uusi kokemus maailmanlaajuiselle yhteisölle. Ilmausta "kontrastien maa" voidaan käyttää liikaa. Matkailijat pitävät kansakuntaa kuitenkin ainutlaatuisena helmenä valtamerten keskellä. Vaikea maisemasuunnittelu on arkkitehtoninen voima, kun otetaan huomioon synkkä kuun ympäristö, joka on vieraanvaraisempi kamelikilpailuille kuin hyvin viritetyt autot, jotka on täynnä huipputeknologiaa. Maan pinta-ala on 700 neliökilometriä. Sillä on noin 161 kilometriä rannikkoa. Suurimpia saaria ovat Muharraq, Sitrah, Umm a Nasan ja Hawar Group.

Bahrainia kutsutaan usein "portiksi Persianlahdelle", mikä näkyy väestön monimuotoisuudessa ja suvaitsevaisuudessa. Virallinen kieli täällä on arabia. Englantia käytetään kuitenkin usein liike-elämässä ja sitä vaaditaan kouluissa. Bahrainissa asuvien ulkomaalaisten suuren määrän vuoksi muita kieliä, kuten persiaa ja urdua, puhutaan sekä perinteisillä että moderneilla markkinoilla. Geologit löysivät öljyn vuonna 1932. Se oli ensimmäinen kerta, kun "musta kulta" löydettiin Persianlahden arabien puolelta.

Pieni saari oli kerran vehreä, hedelmällinen ja vehreä pyhäkkö. Kansakunnan perusta oli sen runsas lähteet, joista useita on edelleen olemassa muinaisen Dilmun-sivilisaation alueella, joka tunnetaan kasvituotteistaan ja maatalouden asiantuntemuksestaan. Kaupungistuminen ja maanparannus monien sukupolvien aikana ovat johtaneet siihen, että maasta on tullut yhä enemmän Persianlahden naapurimaidensa kaltainen: kuivuus, ei sovellu useimpien maatalouskasvien tuotantoon.

Prinssi Khalifa Bin Salman Park on upea. Sen kiinteistöllä on järvi, polkuja, ravintoloita, kauppakeskuksia, yksityisiä virkistystiloja ja runsaasti kasvillisuutta. Tämä 80 tuhannen neliömetrin puisto perustettiin noin kuuden miljoonan dinaarin kustannuksilla. Se on yksi Bahrainin suurimmista puistoista. Puistossa voit myös vuokrata luistimet, polkuveneitä ja polkupyöriä. Paikan päällä oleviin palveluihin kuuluvat leikkipaikka, ratsastusmahdollisuus ja pelihuone, jossa on ilmakiekko. Voit ruokailla Chai & Chapatissa tai Koffiatto-ravintolassa tornissa, josta on 360 asteen järvinäköala.

Bahrainin kesät ovat erityisen kuumia. Talvella lämpötila laskee harvoin alle 17 celsiusasteen. Täällä ei sataa usein. Ne putoavat pääasiassa talvella. Tällä alueella on vähän hedelmällistä maaperää. Vain 8 % maasta on maatalouskäytössä. Täällä on myös makean veden ongelma. Saarten kasvillisuus ja luonto eivät ole erityisen rikkaita. Kasvilajeja on 195, nisäkäslajeja 17, matelijalajeja 14 ja yksi sammakkoeläinlaji. Täällä monet muuttolinnut viettävät talven. Jotkut lintulajit pesii saarilla. Lukuisat Bahrainin kasvilajit ovat hyvin sopeutuneet autiomaaseen ja suolaiseen maaperään. Ne pystyvät imemään vettä valtavista syvyyksistä ja imevät ilmakehän kosteutta. Saarilla asuu muutamia suuria eläimiä. Niiden joukossa on hiekkagazelli. Täältä löytyy myös hiekkasiilejä, arabialaisia jäniksiä ja intialaisia mangusteja. Aavikoilla asuu useita lepakkalajeja.

Bahrain on yksi harvoista Persianlahden maista, jotka ovat kiinnostuneita ympäristönsuojelusta. Al Areen Wildlife Park perustettiin vuonna 1976 suojelemaan alueen ainutlaatuista biologista monimuotoisuutta. Bahrainin alkuperäisten kasvien ja eläinten lisäksi edustajia on myös Afrikan ja Aasian eläimistöstä. Puistossa on yli 100 000 kasvilajia, 45 eläinlajia ja 82 lintulajia. Useat lajit ovat uhanalaisia. Tämä luettelo sisältää Arabian Oryxin, Etelä-Afrikan gepardin, aromonitoriliskon, persiangasellin, springbokin ja afrikkalaisen villikoiran. Puiston politiikassa etusijalla ovat ainutlaatuisten lajien säilyttäminen, uhanalaisten eläinkantojen elvyttäminen ja eläinten kasvattaminen vankeudessa. Yleisölle avoin osa puistosta. Siellä käy vuosittain noin 200 000 kävijää. Virkistysalue on yleisön esteetön. Siellä käyvät usein eläinlääkärit, puiston henkilökunta ja monet ammattilaiset.

Bahrain on yksi harvoista Persianlahden maista, jotka ovat kiinnostuneita ympäristönsuojelusta. Al Areen Wildlife Park perustettiin vuonna 1976 suojelemaan alueen ainutlaatuista biologista monimuotoisuutta. Bahrainin alkuperäisten kasvien ja eläinten lisäksi edustajia on myös Afrikan ja Aasian eläimistöstä. Puistossa on yli 100 000 kasvilajia, 45 eläinlajia ja 82 lintulajia. Useat lajit ovat uhanalaisia. Tämä luettelo sisältää Arabian Oryxin, Etelä-Afrikan gepardin, aromonitoriliskon, persiangasellin, springbokin ja afrikkalaisen villikoiran. Puiston politiikassa etusijalla ovat ainutlaatuisten lajien säilyttäminen, uhanalaisten eläinkantojen elvyttäminen ja eläinten kasvattaminen vankeudessa. Yleisölle avoin osa puistosta. Siellä käy vuosittain noin 200 000 kävijää. Virkistysalue on yleisön esteetön. Siellä käyvät usein eläinlääkärit, puiston henkilökunta ja monet ammattilaiset.

Persianlahdella löytyy Hawarin saaristo. Saaret ovat lähes autioituneita. Beduiiniheimo asui kerran tällä alueella. Nykyään heidän kylänsä ovat kuitenkin autioita. Saarille jäivät vain poliisiasema ja hotelli. Erillinen kalastuslupa vaaditaan. Saarilla elää useita lintulajeja. Täällä on harvinainen merimetsolaji. Saarilla talvehtii yli kuusikymmentä muuttolintua. Nämä linnut muuttavat pesimäalueilleen kevään aikana. Pesivät linnut palaavat pesiinsä. Täältä löytyy ainutlaatuisia olentoja, kuten Arabian Oryx ja aavikon gaselli. Saarten lähellä vedessä asuu merkittävä dugongiyhdyskunta. Vuodesta 1997 lähtien alue on ollut valtion suojeluksessa.

Arab Bay on luonnonsuojelualue. Se perustettiin äskettäin Muharraqin saarelle lähellä Aradin kaupunkia. Sen tarkoituksena on suojella alueen ainutlaatuista meriekosysteemiä. Tyypillisesti delfiinit ja pyöriäiset asuvat Bahrainin lähellä sijaitsevilla vesillä. Täällä kohtaat vähemmän todennäköisesti valaita ja miekkavalaita. Dugongeja (merilehmiä) havaitaan usein rannikkoalueilla. Nämä ovat omituisimpia merinisäkkäitä. Persianlahden vesillä on noin 700 kalalajia. Yli 80 prosenttia heistä asuu riutoilla, erityisesti korallilla. Arabianlahdella on kolmekymmentä hailajia. 16 katsotaan uhanalaisena. Bahrainin vesiltä löydetään enemmän helmiostereita kuin muualta. Siksi helmen louhinta on hyvin vakiintunutta tällä alueella.

Umm a Nasanin saari on kruunun omistuksessa. Alue on tavallisille ihmisille kielletty. Saarella on pieni populaatio ruuvisarvisia vuohia. Pieni yhteisö sijaitsee länsirannalla. Täällä asuu useita nomadiperheitä. He hoitavat saarella asuvia peuroja ja gaselleja. Teollisuusyksiköiden ja suolanpoistolaitosten toiminnalla on viime vuosina ollut huomattava kielteinen vaikutus meren lajeihin rannikon edustalla. Hallitus ryhtyy toimiin säilyttääkseen saarten ja rannikkovesiväylien ainutlaatuisen luonteen.