ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΜΠΑΧΡΕΙΝ

Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το Μπαχρέιν

Το Μπαχρέιν είναι το μικρότερο από τα κυρίαρχα έθνη του Περσικού Κόλπου και συχνά έπρεπε να περπατήσει με διπλωματικό τεντωμένο σκοινί πάνω από τους μεγαλύτερους γείτονές του. Αν και η χώρα έχει λίγα αποθέματα πετρελαίου, έχει αναπτυχθεί ως κέντρο διυλιστηρίων και τραπεζικό κέντρο, καθώς και εγκαθίδρυση σοσιαλφιλελεύθερης μοναρχίας.

Το Μπαχρέιν, ένας δημοφιλής προορισμός το Σαββατοκύριακο για επισκέπτες από τη γειτονική Σαουδική Αραβία, είναι ένα πολιτιστικό hotspot. Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO συνδυάζονται με τα πολυσύχναστα παζάρια και τα μαγαζιά με χαλιά, ενώ οι πύργοι που στεγάζουν πολυτελή ξενοδοχεία είναι διάσπαρτοι στον κατάφυτο από τζαμιά ορίζοντα.

Με μια πρόσφατη προσπάθεια να διαγωνιστεί για μια θέση στη σκηνή του τουρισμού πολυτελείας στον κόσμο, αυτή η παλιά πόλη-λιμάνι στον Περσικό Κόλπο φιλοξενεί τώρα σημαντικές εκδηλώσεις — όπως το Grand Prix του Μπαχρέιν της Formula 1 — μοναδικές εμπειρίες και εκλεπτυσμένα μουσεία που αξίζει τον κόπο να συμπεριληφθούν το δρομολόγιό σας.

Ενώ το Μπαχρέιν ήταν πιθανότατα το πρώτο κράτος του Κόλπου που άνοιξε τους μετανάστες και τους τουρίστες τη δεκαετία του 1970, δεν ένιωσε την ανάγκη να ακολουθήσει τα βήματα του πιο επιδεικτικού γείτονά του, του Ντουμπάι. Πράγματι, αυτό το μικροσκοπικό νησί του Περσικού Κόλπου έχει διατηρήσει την ίδια γοητεία που κάποτε τράβηξε τους Δυτικούς σε αυτό. Ταυτόχρονα, είναι ένας εντελώς σύγχρονος παράδεισος της Μέσης Ανατολής που απευθύνεται σε όλα τα συμφέροντα.

Αρχικά ένα ήρεμο νησί με μαργαριτάρια, το Μπαχρέιν κέρδισε γεωπολιτική εξέχουσα θέση όπως και η περιοχή του, παρά το γεγονός ότι είχε πολύ λίγο πετρέλαιο από το δικό του. Η φιλική, ανεκτική μοναρχία της, μαζί με τον χαλαρό τρόπο ζωής των ανθρώπων της, την έκαναν ελκυστικό προορισμό Ε&R για τους εργάτες πετρελαίου της περιοχής. Σήμερα, θεωρείται ως μια απόδραση το Σαββατοκύριακο για τους κατοίκους του Ντουμπάι, του Κατάρ, του Κουβέιτ και της Σαουδικής Αραβίας, ενώ επισκέπτες από πιο μακριά συρρέουν για να επωφεληθούν από τις εγκαταστάσεις και τον καιρό του.

Με ένα μεσογειακό κλίμα που διαρκεί οκτώ μήνες, οι περισσότεροι ταξιδιώτες συρρέουν στο Μπαχρέιν για να προσκυνήσουν τον ήλιο. Ενώ η πλειονότητα των τουριστών σπάνια εγκαταλείπει τη μεγάλη ποικιλία από όμορφα εξοπλισμένα ξενοδοχεία και θέρετρα, υπάρχουν πολλά άλλα να κάνουν σε αυτό το ιστορικό νησί. Από τη γοητεία υψηλών οκτανίων του ετήσιου Grand Prix της Formula 1 μέχρι τη γοητεία της αρχαίας γειτονιάς της Μανάμα, μέχρι τα θαλάσσια σπορ, την οδήγηση στην έρημο και το άλμα σε εστιατόρια, το βασίλειο τα έχει όλα.

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, το Μπαχρέιν έχει δει μια αύξηση στον αριθμό των θέρετρων τεσσάρων και πέντε αστέρων, χωρίς τέλος στη φιλοξενία που προσφέρουν. Όλες οι μεγάλες μάρκες είναι εδώ, η καθεμία επιδιώκει να ξεπεράσει τις άλλες όσον αφορά τις παροχές και την άνεση. Στην άλλη άκρη της σειράς, το νησί έχει μια καλή επιλογή από πιο φιλόξενα καταλύματα, από διαμερίσματα μέχρι ξενοδοχεία πολιτιστικής κληρονομιάς. Αν και δεν υπάρχει πολύ εγχώρια κουζίνα, το τοπικό αραβικό φαγητό είναι κοινό και υπάρχει μεγάλη ποικιλία από διεθνή εστιατόρια σε τουριστικές περιοχές.

Σχεδόν όλοι οι επισκέπτες θα φτάνουν στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Μπαχρέιν, ενώ όσοι από τη Σαουδική Αραβία μπορούν να πάρουν το Causeway, μια γέφυρα που συνδέει το νησί με την ηπειρωτική χώρα. Η Gulf Air, η τοπική αεροπορική εταιρεία, είναι εξαιρετικά καλά συνδεδεμένη σε όλο τον κόσμο και οι περισσότεροι ξένοι αερομεταφορείς περιλαμβάνουν το Μπαχρέιν στα δρομολόγιά τους.

Το νησί είναι μικρό και προσωπικό, έχει έκταση λιγότερα από 300 τετραγωνικά μίλια και στεγάζει λίγο περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανθρώπους. Η Μανάμα θεωρείται συνήθως τουριστικός κόμβος και το ταξίδι στο Μπαχρέιν είναι απλό και επιτυγχάνεται κυρίως με ταξί. Δεδομένων των αναλογιών του, δεν υπάρχει λόγος να σκεφτούμε την ενοικίαση αυτοκινήτου.

Τουρισμός στο Μπαχρέιν

Το Μπαχρέιν προσέλκυσε περισσότερους από οκτώ εκατομμύρια τουρίστες ως τουριστικός προορισμός το 2008, αλλά το ακριβές ποσό κυμαίνεται από έτος σε έτος. Η πλειοψηφία τους είναι από κοντινά αραβικά έθνη, αλλά φθάνουν όλο και περισσότερο από πέρα από την περιοχή, καθώς υπάρχει μια αυξανόμενη συνειδητοποίηση της ιστορίας του Βασιλείου, την οποία προωθεί το Bahrain International Circuit F1.

Το βασίλειο συνδυάζει τη σύγχρονη αραβική κουλτούρα με την αρχαιολογική κληρονομιά ενός πολιτισμού πέντε χιλιάδων ετών. Το νησί φιλοξενεί οχυρώσεις όπως το Qalat Al Bahrain, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Το Εθνικό Μουσείο του Μπαχρέιν έχει αντικείμενα από την ιστορία της χώρας, που χρονολογούνται από τους πρώτους αποίκους του νησιού πριν από περίπου 9.000 χρόνια, και το Beit Al Quran (αραβικά: σημαίνει «σπίτι του Κορανίου») είναι ένα μουσείο όπου τα ισλαμικά αντικείμενα περιλαμβάνουν το Κοράνι . Το τζαμί Al-Khamis, ένα από τα παλαιότερα τζαμιά της περιοχής, το οχυρό Arad κοντά στο Muharraq, ο ναός Barbar, που είναι επίσης αρχαίος ναός από την περίοδο Dilmunite του Μπαχρέιν, καθώς και οι ταφικοί τύμβοι του A'ali και ο ναός του Saar, είναι από τα πιο διάσημα ιστορικά τουριστικά αξιοθέατα. Ένα διάσημο τουριστικό αξιοθέατο είναι το Δέντρο της Ζωής, ένα δέντρο 400 ετών που ευδοκιμεί στην έρημο Sakhir χωρίς νερό κοντά.

Στο Μπαχρέιν, οι δημοφιλείς τουριστικές δραστηριότητες περιλαμβάνουν θέαση πουλιών (ιδιαίτερα στα νησιά Hawar), καταδύσεις και ιππασία. Πολλοί επισκέπτες από τη γειτονική Σαουδική Αραβία και την περιοχή έρχονται στη Μανάμα κυρίως για να ψωνίσουν στα εμπορικά κέντρα της πρωτεύουσας, όπως το Bahrain City Center και το εμπορικό κέντρο Seef στη γειτονιά Seef της Μανάμα. Το σουκ της Μανάμα και το χρυσό στην αρχαία συνοικία της Μανάμα είναι επίσης δημοφιλή στους επισκέπτες.

Από το 2005, το Μπαχρέιν έχει μια ετήσια εκδήλωση «Spring of Culture» τον Μάρτιο, κατά τη διάρκεια της οποίας διεθνούς φήμης τραγουδιστές και καλλιτέχνες εμφανίζονται σε συναυλίες. Ο Αραβικός Σύνδεσμος ανακήρυξε τη Μανάμα Πολιτιστική Πρωτεύουσα του Αραβικού τουρισμού το 2012 και Αραβική Πρωτεύουσα Τουρισμού το 2013. Οι Andrea Bocelli, Julio Iglesias και άλλοι καλλιτέχνες έπαιξαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του 2012.

Οικογενειακές Διακοπές

Το Μπαχρέιν μόλις πρόσφατα άρχισε να δέχεται τουρίστες, παρά το γεγονός ότι τα γύρω έθνη είναι αρκετά δημοφιλή. Ως εκ τούτου, πολλοί παραθεριστές υποτιμούν αυτήν την τοποθεσία. Πιστεύουν ότι δεν υπάρχει τίποτα να κάνουν ή να δουν στον ιστότοπο. Αλλά αυτό είναι εντελώς λανθασμένο. Το μικρό βασίλειο μπορεί να υπερηφανεύεται για μια πληθώρα συναρπαστικών τοποθεσιών, ένα εκπληκτικό φυσικό περιβάλλον και υπέροχη διασκέδαση. Ακόμα κι αν σχεδιάζετε οικογενειακές διακοπές με παιδιά, θα απολαύσετε τη διαμονή σας σε αυτό το μικρό έθνος.

Όταν ταξιδεύετε με μια οικογένεια στο Μπαχρέιν, το πρώτο μέλημα πρέπει να είναι η επιλογή ενός ξενοδοχείου που προσφέρει διασκέδαση για παιδιά. Το Four Seasons Hotel Bahrain Bay είναι ένα υπέροχο μέρος για να χαλαρώσουν οι οικογένειες. Υπάρχουν επιλογές διασκέδασης για παραθεριστές όλων των ηλικιών. Εδώ, τα παιδιά μπορούν να παίξουν στη λευκή παραλία, να κολυμπήσουν στα καθαρά νερά της πισίνας και να διασκεδάσουν στις παιδικές χαρές. Επιπλέον, μπορείτε να αφήσετε το παιδί με μια νταντά ή στο εξειδικευμένο παιδικό κλαμπ του ξενοδοχείου. Η παιδική κουζίνα του ξενοδοχείου είναι ένα επιπλέον μπόνους. Χάρη σε αυτό, ακόμη και τα πιο επιπόλαια παιδιά θα μπορούν να βρουν την αγαπημένη τους κουζίνα. Δωρεάν διαμονή για παιδιά ή έκπτωση πενήντα τοις εκατό είναι επιπλέον σημαντικά χαρακτηριστικά του ξενοδοχείου.

Το Lagoona Beach Luxury Resort and Spa θεωρείται το δεύτερο καλύτερο ξενοδοχείο στο Μπαχρέιν για οικογένειες. Εκεί, μπορείτε να χαλαρώσετε στην πανέμορφη παραλία και να απολαύσετε τη μαγευτική θέα στον ωκεανό. Οι ενήλικες μπορούν να χαλαρώσουν στο σπα. Το υδάτινο πάρκο με τις πισίνες και τον ευχάριστο χώρο παιχνιδιού θα προσφέρει στα παιδιά μια υπέροχη διασκέδαση. Υπάρχει επίσης μια αίθουσα με κουλοχέρηδες και ένα παιδικό θέατρο με δημοφιλή και αγαπημένα κινούμενα σχέδια.

Το Ritz Carlton Bahrain Hotel & Spa θεωρείται το τρίτο καλύτερο ξενοδοχείο για οικογενειακές διακοπές. Βρίσκεται στην ακτή του Περσικού Κόλπου. Εδώ υπάρχει μια υγειονομική μονάδα με ποικίλες υπηρεσίες. Ένας παραθεριστής κάθε ηλικίας μπορεί να βρει μια κατάλληλη επιλογή ανάμεσά τους. Οι πισίνες, ειδικά οι παιδικές πισίνες, θα ενθουσιάσουν τους μικρούς τουρίστες. Το SPA σίγουρα θα απευθύνεται σε ενήλικες. Επιπλέον, ο μπουφές του ξενοδοχείου περιλαμβάνει παιδική κουζίνα και απολαυστικά τοπικά επιδόρπια.

Ωστόσο, η διαμονή σε ξενοδοχεία, έστω και με πολλή διασκέδαση, δεν χαρακτηρίζεται ως ολοκληρωμένες διακοπές. Επομένως, εάν σχεδιάζετε διακοπές στο Μπαχρέιν, θα πρέπει να επιλέξετε μερικά οικογενειακά αξιοθέατα. Το Water Garden Park είναι η πρώτη από τις καταπληκτικές τοποθεσίες. Υπάρχουν πολλά καρουζέλ και τσουλήθρες για παιδιά. Η πιο κρίσιμη πτυχή είναι ότι τα παιδιά όλων των ηλικιών μπορούν να ανακαλύψουν κάτι που τους αρέσει. Είναι ζωτικής σημασίας να σημειωθεί ότι οι ανήλικοι δεν θα έχουν πρόσβαση στον χώρο ψυχαγωγίας εκτός εάν συνοδεύονται από ενήλικα.

Το Royal Camel Farm είναι ένα αγρόκτημα καμηλών. Είναι ανοιχτό κάθε μέρα. Δεν υπάρχει χρέωση για επίσκεψη. Όχι μόνο μπορείτε να εξοικειωθείτε με τις καμήλες και να μάθετε πολλά για αυτές, αλλά μπορείτε επίσης να μάθετε πώς να συμπεριφέρεστε σωστά γύρω τους. Ωστόσο, η φωτογραφία και η καμήλα απαγορεύονται στη φάρμα. Παρά το γεγονός ότι είναι άλογα κούρσας, ανήκουν στη Βασιλική οικογένεια. Το πάρκο Al Janabiyah είναι ιδανικό για χαλαρές διακοπές, οικογενειακά πικνίκ και απλά για να εκτιμήσετε τη γύρω φύση.

Το Μπαχρέιν έχει διάφορα ποικίλα πάρκα που περιέχουν μεγάλη ποικιλία ειδών. Είναι ορατά στα παιδιά, τα οποία μπορούν επίσης να εξοικειωθούν μαζί τους. Το πάρκο άγριας ζωής Al Areen είναι από τις πιο γνωστές τοποθεσίες. Εδώ, πολλά πλάσματα που αναφέρονται στο κόκκινο βιβλίο κατοικούν στο φυσικό τους περιβάλλον. Επιπλέον, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στο Wahooo! Αυτό είναι το πιο εντυπωσιακό υδάτινο πάρκο. Αυτό είναι το πρώτο υπαίθριο υδάτινο πάρκο της Μέσης Ανατολής. Εδώ, αναμφίβολα θα μπορέσετε να απολαύσετε τις ιδανικές οικογενειακές διακοπές. Εδώ θα υπάρχουν ώρες διασκέδασης. Το Μπαχρέιν φιλοξενεί μια σειρά από ελκυστικά και ενημερωτικά μουσεία, καθώς και τζαμιά, για όσους επιλέγουν να περάσουν τις διακοπές τους μαθαίνοντας και αποκτώντας νέες εμπειρίες. Το καθένα είναι γεμάτο με τη δική του ανεξίτηλη ιστορία και άλλους συναρπαστικούς θρύλους.

Ο ζωολογικός κήπος Arman είναι ένας μικροσκοπικός ζωολογικός κήπος. Εδώ κατοικούν κατσίκες, αγελάδες, ελάφια, κροκόδειλοι, πολλά πουλιά, ακόμη και σκύλοι. Στην Ανατολή, ο σκύλος θεωρείται συνήθως ακάθαρτο ζώο. Ως εκ τούτου, τα σκυλιά θεωρούνται εξωτικά σε πολλά έθνη. Αυτές δεν είναι οι μόνες υπέροχες τοποθεσίες στο Μπαχρέιν που μπορεί να επισκεφτεί όλη η οικογένεια και να αφήσει με τίποτα άλλο παρά καλές αναμνήσεις. Η πιο κρίσιμη πτυχή του προγραμματισμού διακοπών είναι να λάβετε υπόψη τα ενδιαφέροντά σας. Ο καθένας απολαμβάνει κάτι διαφορετικό. Αυτές μπορεί να είναι τόσο δραστήριες όσο και χαλαρές διακοπές.

Πράγματα που μπορείτε να δείτε στο Μπαχρέιν

Τα μεγαλύτερα αξιοθέατα του βασιλείου βρίσκονται είτε στη Μανάμα είτε στις γύρω χερσαίες και υδάτινες φυσικές περιοχές της πόλης. Λόγω του μικρού μεγέθους του Μπαχρέιν, όλες οι τοποθεσίες είναι προσβάσιμες γρήγορα και εύκολα με ταξί.

Οι πολίτες της Μανάμα, σε αντίθεση με πολλούς από τους γείτονές της στον Κόλπο, λατρεύουν τις βόλτες στις πλατείες της πόλης τα βράδια, όταν η πόλη ζωντανεύει πραγματικά. Ως αποτέλεσμα της κληρονομιάς του Μπαχρέιν στη φιλοξενία και τον τουρισμό, τόσο η πόλη όσο και τα γύρω περιβάλλοντα παρέχουν μια πληθώρα αξιοθέατων και δραστηριοτήτων, καθιστώντας εύκολο να βρείτε κάτι ενδιαφέρον να κάνετε σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Το Φρούριο του Μπαχρέιν (Qala'at al-Bahrain) βρίσκεται στη βόρεια ακτή, περίπου πέντε ή δέκα λεπτά με το αυτοκίνητο από τη Μανάμα. Αν και έχει ανακαινιστεί και είναι σε άριστη κατάσταση, χρειάζεται έπιπλα, επιγραφές και εκθέματα. Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Ένα μουσείο, το οποίο άνοιξε τον Φεβρουάριο του 2008, βρίσκεται δίπλα στο φρούριο και περιλαμβάνει πολλά αντικείμενα που χρονολογούνται από την αρχαία περίοδο Dilmun έως την ισλαμική εποχή, πολλά από τα οποία ανακαλύφθηκαν στο φρούριο και σε κοντινά ερείπια. Το μουσείο είναι μια τεράστια λευκή ορθογώνια κατασκευή χωρίς καμία ένδειξη ότι είναι μουσείο. Οι καθημερινές ώρες είναι 8 π.μ. έως 14.00 και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Το Δέντρο της Ζωής είναι μια μεταφορά για τη ζωή. Παρά το γεγονός ότι τα δέντρα ευδοκιμούν σε όλο το Μπαχρέιν, αυτό είναι μοναδικό στο ότι είναι ένα δέντρο 400 ετών που έχει αντέξει στο σκληρό περιβάλλον της ερήμου. Θα χρειαστείτε ένα όχημα για να φτάσετε στο δέντρο, καθώς είναι έξω από το μονοπάτι και όχι σε διαδρομή δημόσιας συγκοινωνίας.

Πάρτε τον αυτοκινητόδρομο Zallaq ανατολικά, που γίνεται ο αυτοκινητόδρομος Al-Muaskar, για να φτάσετε στο δέντρο. Μετά από λίγο, θα παρατηρήσετε ένα σημάδι για το Δέντρο της Ζωής, που δείχνει μια δεξιά στροφή. (Παρά το γεγονός ότι η πινακίδα φαίνεται να υποδηλώνει ότι πρέπει να στρίψετε σε χωματόδρομο που δεν οδηγεί πουθενά, μην το κάνετε. Αντίθετα, περιμένετε μέχρι την επόμενη διασταύρωση, που είναι αρκετά μέτρα μπροστά.) Δεν υπάρχουν πινακίδες σε αυτή τη διαδρομή, οπότε προσέξτε ένα σκουπιδότοπο στα δεξιά. Στρίψτε δεξιά λίγο πριν φτάσετε σε λόφο με προειδοποίηση κλίσης 10 τοις εκατό. Θα δείτε ξανά ενδείξεις για το Δέντρο της Ζωής αν συνεχίσετε ευθεία σε αυτήν τη διαδρομή (συμπεριλαμβανομένων των κυκλικών κόμβων).

Οι πινακίδες θα σας οδηγήσουν σε έναν δρόμο που τελικά θα είναι άδειος από αυτούς τους δείκτες, αλλά τελικά θα δείτε το δέντρο στα δεξιά σας σε απόσταση (είναι μεγάλο και φαρδύ, δεν πρέπει να συγχέεται με άλλα μικρότερα δέντρα στην πορεία). Στο Gas Well # 371, ακολουθεί χωματόδρομος. Μπορείτε να οδηγήσετε κατευθείαν έξω από το δέντρο, αλλά να παραμείνετε στη διαδρομή που έχει φθαρεί από το όχημα, καθώς η απενεργοποίηση μπορεί να προκαλέσει το αυτοκίνητό σας να κολλήσει στην πιο μαλακή άμμο.

Αν και φαίνεται να είναι μια δύσκολη δουλειά, το Δέντρο της Ζωής αξίζει να το δεις αφού είναι τόσο ασυνήθιστο. Το δέντρο είναι καλυμμένο με γκράφιτι, τα οποία δεν θα δείτε μέχρι να το πλησιάσετε. Φτάστε λίγο πριν τη δύση του ηλίου για μια όμορφη θέα στο δέντρο και τη γύρω έρημο.

Πράγματα που πρέπει να κάνετε στο Μπαχρέιν

Από την αρχαία εποχή του Dilmun μέχρι την ισλαμική εποχή, το Μπαχρέιν έχει ιστορία 5.000 ετών. Το έθνος έχει τρία οχυρά που έχουν ανοικοδομηθεί προσεκτικά και είναι προσβάσιμα στο κοινό, αλλά ο εντοπισμός τους μπορεί να είναι δύσκολος λόγω της έλλειψης σήμανσης και του συνολικού μάρκετινγκ του τουριστικού τομέα της χώρας.

Ο αγώνας Grand Prix F1 του Μπαχρέιν, που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο στη διεθνή πίστα του Μπαχρέιν, είναι το σημαντικότερο ετήσιο γεγονός του Μπαχρέιν. Επειδή τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί και οι τιμές διαμονής έχουν τετραπλασιαστεί, προγραμματίστε εκ των προτέρων. Τα άτομα που κάνουν τις αρχικές τους κρατήσεις έχουν συνήθως εκπτώσεις που κυμαίνονται από 10% έως 20%. Ανάλογα με την κερκίδα, τα εισιτήρια κυμαίνονται από 150 BD έως 60 BD.

Η πλειονότητα των δραστηριοτήτων στο Μπαχρέιν περιστρέφεται γύρω από την πολυτέλεια και την ευχαρίστηση. Στο νησί, η φιλοξενία είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη, έτσι οι άνθρωποι που εκτιμούν ότι είναι περιποιημένοι θα βρουν σίγουρα ό,τι χρειάζονται στο ξενοδοχείο τους. Τα ακίνητα τεσσάρων και πέντε αστέρων στην καρδιά της Μανάμα και κατά μήκος της ακτής είναι όλα αυτόνομοι παράδεισοι με μια ποικιλία από εστιατόρια, μπαρ, σπα και ξαπλώστρες.

Εκτός από τα ξενοδοχεία, η κουλτούρα του Μπαχρέιν είναι διαδεδομένη και εμφανής σε ολόκληρο το νησί. Από το κάλεσμα για προσευχή που τραγουδά ο μουεζίν μέχρι την περίτεχνη αραβική αρχιτεκτονική των τζαμιών και των οικιστικών συγκροτημάτων, το νησί έχει μια ξεχωριστή ιστορική αίσθηση.

Τα μαργαριτάρια ήταν κάποτε πηγή εισοδήματος για τους Μπαχρέιν, αλλά δεδομένου ότι η καλλιέργεια στρειδιών έχει αντικαταστήσει την παραδοσιακή κατάδυση με μαργαριτάρια, τα μαλάκια παραμένουν ώριμα για συγκομιδή στον πυθμένα της θάλασσας. Το Aquatique Scuba Center προσφέρει διδακτικά μαθήματα κατάδυσης με μαργαριτάρια που καλύπτουν την ιστορία της βιομηχανίας και καταλήγουν σε μια κατάδυση σε ένα από τα εγκαταλελειμμένα κρεβάτια με μαργαριτάρια.

Από το 2004, το νησί του Μπαχρέιν φιλοξενεί ένα ετήσιο Grand Prix της Formula 1, το οποίο είναι πολύ γνωστό στους λάτρεις του αυτοκινήτου. Η διεθνής πίστα του Μπαχρέιν στο Sakhir στη δυτική πλευρά του νησιού, μισή ώρα με τον αυτοκινητόδρομο από τη Μανάμα, δεν είναι μόνο ο τόπος της πιο διάσημης διοργάνωσης του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αλλά φιλοξενεί επίσης μια ποικιλία εκδηλώσεων με θέμα το αυτοκίνητο, συμπεριλαμβανομένων των αγώνων έλξης, παρασύροντας, και carting.

Η παράκτια περιοχή του Κόλπου λειτουργεί ως περιοχή σταδιοποίησης για μεταναστευτικά είδη, πολλά από τα οποία είναι σπάνια και περιζήτητα από τους twitchers. Αυτό είναι μια απόλαυση για παρατηρητές πουλιών με πιο χαλαρή διάθεση. Η Al Reem Tours ειδικεύεται σε οικολογικές εκδρομές και προσφέρει καθημερινές εκδρομές άγριας ζωής και παρατήρησης πουλιών στα νησιά Hawar μεταξύ Μπαχρέιν και Κατάρ. Οι εκδρομές στην έρημο στο αμμώδες εσωτερικό του Μπαχρέιν είναι επίσης εξαιρετικά δημοφιλείς στους λάτρεις της φύσης.

Η Μανάμα, η πρωτεύουσα του Μπαχρέιν, είναι ταυτόχρονα μια ιστορική παλιά πόλη και μια δυναμική, σύγχρονη πόλη με εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία και ψυχαγωγία. Ωστόσο, έχει τη δική του μοναδική προσωπικότητα και γοητεία. Το Al Badr Travels παρέχει μια ποικιλία από περιηγήσεις στην πόλη, συμπεριλαμβανομένων περιπάτων πολιτιστικής κληρονομιάς και κρουαζιέρες με dhows, τα κλασικά ξύλινα εμπορικά πλοία που έχουν διασχίσει τον Κόλπο για γενιές.

Οι Μπαχρέιν είναι πολύ περήφανοι για το παρελθόν τους, το οποίο συνεχίζει να είναι δημοφιλές με τη μορφή των τεχνών και των χειροτεχνιών τους. Το Bahrain Arts Society είναι ένας μη κερδοσκοπικός πολιτιστικός οργανισμός που φιλοξενεί περιοδικά εκθέσεις, παραστάσεις, ομιλίες και εργαστήρια με σκοπό να διδάξουν στους τουρίστες πώς να παράγουν παραδοσιακά χειροτεχνήματα σε στυλ Μέσης Ανατολής.

Το Μπαχρέιν, όπως και ο υπόλοιπος Κόλπος, έχει μια αφορολόγητη οικονομία όπου δεν επιβάλλεται δασμός στα αγαθά. Για όσους δεν μπορούν να αντισταθούν στην αγορά, μια ποικιλία από νέα εμπορικά κέντρα, όπως το μεγάλο και λαμπερό Seef Mall της Μανάμα, προσφέρουν πάντα εκπτώσεις. Υπάρχουν διάφορα σουκ (αγορές) και γραφικές εξειδικευμένες μπουτίκ και μαγαζιά με μαργαριτάρια στην πρωτεύουσα για όσους θέλουν μια παραδοσιακή ατμόσφαιρα.

Οι υψηλές θερμοκρασίες στο Μπαχρέιν κάνουν τα θαλάσσια σπορ πιο ελκυστικά και οι επισκέπτες και οι κάτοικοι επιδίδονται στην αγαπημένη τους δραστηριότητα όλο το χρόνο στα ζεστά νερά του Περσικού Κόλπου.

Το Μπαχρέιν διαθέτει ένα διεθνές γήπεδο γκολφ 18 οπών, περίπου 15 λεπτά από την πόλη, τη Μανάμα, παρόλο που είναι μια έρημη χώρα. Υπάρχουν πέντε λίμνες στο γήπεδο γκολφ par 72, το οποίο περιβάλλεται από εκατοντάδες χουρμαδιές και άνυδρες πεδιάδες.

Απολαύστε μια βόλτα με καμήλα κατά μήκος ενός δρόμου. Στο A'ali Village Ceramics, μπορείτε να αγοράσετε αναμνηστικά καθώς και αληθινά αγγεία. Στις τοπικές αγορές παζαριών, παζαρέψτε τα αγαθά.

Φαγητό στο Μπαχρέιν

Η γαστρονομική σκηνή του Μπαχρέιν είναι εξαιρετική, με πολλά μέρη για να επιλέξετε. Η Adliya είναι η κύρια τραπεζαρία. Στην Adliya, υπάρχουν πολλά καφέ για να επιλέξετε, συμπεριλαμβανομένων των Coco's (εξαιρετική κουζίνα σε λογική τιμή) και Lilou's (εξαιρετικά δημοφιλής στους κατοίκους που θέλουν να δουν και να τους δουν). Το Mirai είναι ένα φανταστικό ιαπωνικό fusion εστιατόριο που είναι ιδανικό για τον εορτασμό μιας ειδικής περίστασης. Στη γειτονιά, θα βρείτε μοντέρνα σαλόνια/εστιατόρια όπως το Zoe's και το Block 338.

Τα εστιατόρια στο Μπαχρέιν ποικίλλουν από φθηνά περίπτερα που σερβίρουν τοπική κουζίνα έως εκλεπτυσμένα εστιατόρια σε ξενοδοχεία υψηλής ποιότητας. Η Burger King και η McDonalds είναι δύο από τις πιο γνωστές επιχειρήσεις γρήγορου φαγητού στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σε εμπορικά κέντρα και στο κέντρο της πόλης μπορείτε να βρείτε δείπνα δυτικού τύπου και franchise (κυρίως αμερικανικά) που προσφέρουν κουζίνα σε υψηλές τιμές.

Λόγω του μεγάλου αριθμού εστιατορίων των Ηνωμένων Πολιτειών που βρίσκονται σε αυτήν την περιοχή, το Juffair έχει μια διάσημη λωρίδα γνωστή ως "American's Alley".

Γεωγραφία του Μπαχρέιν

Το Μπαχρέιν είναι ένα αρχιπέλαγος στον Περσικό Κόλπο, ανατολικά της Σαουδικής Αραβίας, που είναι ως επί το πλείστον επίπεδο και άνυδρο. Αποτελείται από μια επίπεδη πεδιάδα της ερήμου που ανεβαίνει σταδιακά σε ένα χαμηλό κεντρικό ανάχωμα, με έναν καπνό βουνού ύψους 134 μέτρων ως το υψηλότερο σημείο της (Jabal ad Dukhan). Το Μπαχρέιν ήταν αρχικά 665 km2 (257 τετραγωνικά μίλια), αλλά λόγω της ζώνης αποκατάστασης γης, έχει αυξηθεί στα 765 km2 (295 τετραγωνικά μίλια), καθιστώντας το κάπως μεγαλύτερο από το Αμβούργο ή τη Νήσο του Μαν.

Παλαιότερα γνωστό ως αρχιπέλαγος 33 νησιών, σημαντικές επιχειρήσεις αποκατάστασης γης έχουν επεκτείνει τον αριθμό των νησιών και των αρχιπελάγων στα 84 τον Αύγουστο του 2008. Το Μπαχρέιν δεν έχει φυσικά σύνορα με κανένα έθνος, αν και έχει ακτογραμμή 161 χιλιομέτρων. Το έθνος διεκδικεί επίσης μια χωρική θάλασσα 22 χιλιομέτρων (12 ναυτικά μίλια) και μια συνεχόμενη ζώνη 44 χιλιομέτρων (24 nmi). Το Μπαχρέιν έχει πέντε μεγάλα νησιά: το Μπαχρέιν, τα νησιά Hawar, το Muharraq, το Umm a Nasan και τη Sitra. Τα καλοκαίρια στο Μπαχρέιν είναι ζεστά και υγρά, με μέτριους χειμώνες. Οι μεγάλες ποσότητες πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς και ψάρια στις παράκτιες θάλασσες, συγκαταλέγονται στους φυσικούς πόρους της χώρας. Μόνο το 2,82 τοις εκατό της συνολικής έκτασης χρησιμοποιείται για γεωργία.

Παρά το γεγονός ότι το Μπαχρέιν είναι κατά 92 τοις εκατό έρημος, με ξηρασίες και καταιγίδες σκόνης σε τακτική βάση, οι μεγαλύτεροι φυσικοί κίνδυνοι για το Μπαχρέιν είναι. Ερημοποίηση λόγω υποβάθμισης περιορισμένης καλλιεργήσιμης γης, παράκτιες ζημιές (ζημιές σε ακτές, κοραλλιογενείς υφάλους και θαλάσσια βλάστηση) ως αποτέλεσμα πετρελαιοκηλίδων και άλλων μεγάλων εκροών πετρελαίου, διυλιστηρίων πετρελαίου, κέντρων διανομής και ανάκτησης παράνομης γης κατά τόπους όπως το Bay Tubli είναι μεταξύ των περιβαλλοντικών προβλημάτων του Μπαχρέιν. Η υπερβολική χρήση του κύριου υδροφόρου ορίζοντα του Μπαχρέιν από τους τομείς της γεωργίας και των νοικοκυριών, του υδροφόρου ορίζοντα Dammam, είχε ως αποτέλεσμα την αλάτωση των γειτονικών υφάλμυρων και αλμυρών υδάτων. Οι τοποθεσίες των πηγών αλατότητας των υπόγειων υδάτων ανακαλύφθηκαν και οι περιοχές πρόσκρουσής τους καθορίστηκαν σε μια υδροχημική έρευνα.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι όταν τα υπόγεια ύδατα ρέουν από τη βορειοδυτική περιοχή του Μπαχρέιν, όπου ο υδροφόρος ορίζοντας τροφοδοτείται με νερό μέσω πλευρικής υπερχείλισης από την ανατολική Σαουδική Αραβία στα νότια και νοτιοανατολικά, η ποιότητα του νερού του υδροφορέα μεταβάλλεται σημαντικά. Το υφάλμυρο νερό αναδύεται από περιοχές υφάλμυρου νερού στις βορειοκεντρικές, δυτικές και ανατολικές περιοχές. διείσδυση θαλασσινού νερού στην ανατολική περιοχή. Διείσδυση νερού Sabkha στη νοτιοδυτική περιοχή. και η παλινδρόμηση άρδευσης σε μια τοπική περιοχή στη δυτική περιοχή είναι οι τέσσερις τύποι αλάτωσης του υδροφόρου ορίζοντα που εντοπίστηκαν. Εκτός από τη χρήση των υπόγειων υδάτων στη ζώνη, τέσσερις επιλογές για τη διαχείριση της ποιότητας των υπόγειων υδάτων συζητούνται στη διάθεση της υδάτινης αρχής του Μπαχρέιν και προτείνονται περιοχές προτεραιότητας, ανάλογα με τον τύπο και το μέγεθος οποιουδήποτε Versalzungsquelle.

Κλίμα στο Μπαχρέιν

Τα όρη Ζάγκρος στο Ιράν, που εκτείνονται πάνω από τον Περσικό Κόλπο, παράγουν χαμηλούς ανέμους στο Μπαχρέιν. Οι καταιγίδες σκόνης στο Ιράκ και τη Σαουδική Αραβία, που μεταφέρονται από βορειοδυτικούς ανέμους γνωστούς ως Shamalwind, προκαλούν μειωμένη ορατότητα τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο.

Τα καλοκαίρια είναι πολύ ζεστά. Το καλοκαίρι, τα νερά που περιβάλλουν το Μπαχρέιν είναι ρηχά και ζεστά γρήγορα, με αποτέλεσμα να υπάρχει σημαντική υγρασία, ιδιαίτερα τη νύχτα. Υπό ιδανικές συνθήκες, οι θερμοκρασίες του καλοκαιριού μπορεί να ξεπεράσουν τους 50 βαθμούς Κελσίου (122 βαθμούς Φαρενάιτ). Η βροχή του Μπαχρέιν είναι ελαφριά και σποραδική. Οι βροχοπτώσεις είναι πιο συχνές το χειμώνα, με μέγιστο 71,8 mm (2,83 ίντσες).

Δημογραφικά στοιχεία του Μπαχρέιν

Ο πληθυσμός του Μπαχρέιν αυξήθηκε σε 1,2 εκατομμύρια άτομα το 2010, με 568.399 Μπαχρέιν και 666.172 αλλοδαπούς. Ο πληθυσμός του Μπαχρέιν αυξήθηκε από 1,05 εκατομμύρια το 2007 σε πάνω από ένα εκατομμύριο το 2007. (517.368 αλλοδαποί πολίτες). Αν και το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού είναι από τη Μέση Ανατολή, το έθνος έχει επίσης μια αρκετά μεγάλη κοινότητα της Νότιας Ασίας. Το 2008, περισσότεροι από 290.000 Ινδοί διέμεναν στο Μπαχρέιν, καθιστώντας το τον μεγαλύτερο πληθυσμό ομογενών της χώρας.

Με πυκνότητα πληθυσμού 1.646 ατόμων ανά km2 το 2010, το Μπαχρέιν είναι το τέταρτο πιο πυκνοκατοικημένο κυρίαρχο κράτος στον κόσμο. Οι πόλεις-κράτη είναι τα μόνα κυρίαρχα και πολυπληθή κράτη. Η πλειοψηφία του πληθυσμού της χώρας βρίσκεται στα βόρεια, με την περιοχή του νότιου κυβερνήτη να είναι η λιγότερο πυκνοκατοικημένη. Το βόρειο τμήμα του έθνους είναι τόσο πυκνοκατοικημένο που από ορισμένους αναφέρεται ως μια μεγάλη πόλη.

Εθνοτικές ομάδες στο Μπαχρέιν

Ο πληθυσμός του Μπαχρέιν ποικίλλει εθνοτικά. Η Μπαχάρνα και η Ατζάμ είναι οι δύο εθνότητες που απαρτίζουν τους Σιίτες Σιίτες. Η εθνοτική ομάδα Μπαχάρνα αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος των Σιιτών Μπαχά. Οι Ajam είναι σιίτες Πέρσες από την εθνικότητα. Σιίτες Πέρσες ζουν σε σημαντικό αριθμό στη Μανάμα και στο Μουχαράκ. Οι εθνοτικοί Χασάουι από την Αλ-Χάσα αποτελούν μια μικρή μειοψηφία Σιιτών του Μπαχρέιν.

Οι Σουνίτες στο Μπαχρέιν είναι ως επί το πλείστον χωρισμένοι σε δύο εθνοτικές ομάδες: Άραβες (αραβικές) και Huwala. Οι Σουνίτες Άραβες είναι η πιο ισχυρή εθνοτική ομάδα του Μπαχρέιν. κατέχουν την πλειονότητα των κυβερνητικών θέσεων και η μοναρχία του Μπαχρέιν είναι σουνιτική αραβική. Οι παραδοσιακοί σουνιτικοί αραβικοί οικισμοί περιλαμβάνουν το Zallaq, το Muharraq, το Riffa και το Hawar. Οι Huwala είναι Σουνίτες Ιρανοί απόγονοι, με μερικούς Σουνίτες Πέρσες και μερικούς Σουνίτες Άραβες ανάμεσά τους. Υπάρχουν επίσης Σουνίτες Μπαλούτσι. Ο κύριος όγκος των Αφρικανών του Μπαχρέιν είναι από την Ανατολική Αφρική και κατοικούν στο Muharraq και στη Riffa για γενιές.

Θρησκεία στο Μπαχρέιν

Η επίσημη θρησκεία του Μπαχρέιν είναι το Ισλάμ και η πλειοψηφία του λαού του Μπαχρέιν είναι Μουσουλμάνοι. Αν και δεν υπάρχουν επίσημα στατιστικά στοιχεία για το ποσοστό των Σιιτών και των Σουνιτών μεταξύ των Μουσουλμάνων στο Μπαχρέιν, οι Σιίτες αντιπροσωπεύουν το 65-75 τοις εκατό του πληθυσμού.

Το Μπαχρέιν έχει σημαντικό χριστιανικό πληθυσμό. Μετά την απογραφή του 2010, υπήρχαν 367.683 μη μουσουλμάνοι κάτοικοι στο Μπαχρέιν, οι περισσότεροι από αυτούς είναι Χριστιανοί. Η πλειοψηφία των Χριστιανών στο Μπαχρέιν είναι ομογενείς, αλλά οι χριστιανοί του Μπαχρέιν (που έχουν την υπηκοότητα του Μπαχρέιν) αποτελούν μια μικρότερη ομάδα. Ο Alees Samaan, ένας ντόπιος χριστιανός από το Μπαχρέιν, υπηρέτησε ως πρεσβευτής του Μπαχρέιν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το Μπαχρέιν διαθέτει επίσης έναν τοπικό εβραϊκό πληθυσμό 37 Μπαχρέιν. Σύμφωνα με διαφορετικές εκτιμήσεις, ο εβραϊκός πληθυσμός του Μπαχρέιν αριθμεί μεταξύ 36 και 50 άτομα.

Η συνολική συμμετοχή των μουσουλμάνων έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια ως αποτέλεσμα της εισροής μεταναστών και φιλοξενούμενων εργαζομένων από χώρες της Νότιας Ασίας όπως η Ινδία, οι Φιλιππίνες και η Σρι Λάνκα. Σύμφωνα με την απογραφή του 2001, ο πληθυσμός του Μπαχρέιν ήταν 81,2% Μουσουλμάνοι, 10% Χριστιανοί και 9,8% Ινδουιστές ή άλλες θρησκείες. Σύμφωνα με την απογραφή του 2010, οι μουσουλμάνοι αποτελούσαν το 70,2 τοις εκατό του πληθυσμού (η απογραφή του 2010 δεν έκανε διάκριση μεταξύ μη μουσουλμανικών θρησκειών). Αξιωματούχοι από την κυβέρνηση του Μπαχρέιν έχουν αρνηθεί τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να αλλάξει τη δημογραφική ανάπτυξη της χώρας πολιτογραφώντας Σουνίτες Σύρους. Οι Μπαχά αντιπροσωπεύουν περίπου το 1% του συνολικού πληθυσμού του Μπαχρέιν.

Γλώσσα στο Μπαχρέιν

Η επίσημη γλώσσα του Μπαχρέιν είναι τα αραβικά, αν και τα αγγλικά ομιλούνται συνήθως. Τα αραβικά του Μπαχρέιν είναι η πιο συχνά ομιλούμενη αραβική διάλεκτος, αλλά, όπως και άλλες αραβικές διάλεκτοι, διαφέρει σημαντικά από την τυπική αραβική. Επειδή ένας νομοθέτης πρέπει να μιλά άπταιστα αραβικά για να εκπροσωπεί το κοινοβούλιο, σύμφωνα με το άρθρο 57 (γ) του συντάγματος του Μπαχρέιν, τα αραβικά διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην πολιτική ζωή.

Πολλά άτομα στο Μπαχρέιν, τόσο Μπαχρέιν όσο και μη, μιλούν Περσικά, την επίσημη γλώσσα του Ιράν ή Ουρντού, την επίσημη γλώσσα του Πακιστάν. Τα νεπαλέζικα ομιλούνται επίσης συνήθως μεταξύ των Νεπαλέζων εργατών και της ομάδας Gurkha Soldier. Σημαντικοί αυτόχθονες πληθυσμοί μιλούν Μαλαγιαλάμ, Ταμίλ και Χίντι. Όλες οι επιχειρηματικές εγκαταστάσεις και οι οδικές πινακίδες είναι πολύγλωσσες, με γραμμένα αγγλικά και αραβικά.