BAHRAIN MATKAOPAS

Tietoja Bahrainista

Bahrain on Persianlahden suvereeneista valtioista pienin, ja se on usein joutunut kävelemään diplomaattista köyttä isompien naapuriensa yli. Vaikka maalla on vähän öljyvaroja, se on kehittynyt jalostamokeskukseksi ja pankkikeskukseksi sekä perustanut sosiaaliliberaalin monarkian.

Bahrain, naapurimaiden Saudi-Arabiasta tulevien vierailijoiden suosittu viikonloppukohde, on kulttuurinen kohde. Unescon maailmanperintökohteilla on edelleen vilkasta basaaria ja mattoliikkeitä, kun taas moskeijareissussa on korkeatasoisia hotelleja.

Tämä Persianlahden vanha satamakaupunki on äskettäin pyrkinyt kilpailemaan paikasta maailman luksusmatkailun näyttämöllä, ja se isännöi nyt suuria tapahtumia - kuten Formula 1:n Bahrain Grand Prix - ainutlaatuisia kokemuksia ja hienostuneita museoita, joiden vuoksi kannattaa osallistua matkasuunnitelmasi.

Vaikka Bahrain oli todennäköisesti ensimmäinen Persianlahden osavaltio, joka avautui ulkomaalaisille ja turisteille 1970-luvulla, se ei ole tuntenut tarvetta seurata loistokkaamman naapurinsa Dubain jalanjälkiä. Tämä pieni Persianlahden saari onkin säilyttänyt saman viehätyksen, joka aikoinaan veti länsimaalaisia sinne. Samalla se on täysin moderni Lähi-idän paratiisi, joka vetoaa kaikkiin etuihin.

Alun perin rauhallinen helmisaari Bahrain nousi geopoliittisesti tärkeämmäksi alueensa tavoin, vaikka omaa öljyä oli hyvin vähän. Sen ystävällinen, salliva monarkia sekä sen ihmisten rento elämäntapa tekivät siitä houkuttelevan R&R-kohteen alueen öljytyöläisille. Nykyään se nähdään Dubain, Qatarin, Kuwaitin ja Saudi-Arabian asukkaiden viikonlopun lomakohteena, kun taas vierailijat kauempaakin kerääntyvät hyödyntämään sen tiloja ja säätä.

Kahdeksan kuukautta kestävän Välimeren ilmaston ansiosta useimmat matkailijat kerääntyvät Bahrainiin palvomaan aurinkoa. Vaikka suurin osa turisteista harvoin jättää suuren valikoiman kauniisti varusteltuja hotelleja ja lomakohteita, tällä historiallisella saarella riittää muutakin tekemistä. Vuotuisen Formula 1 Grand Prix:n korkeaoktaanisesta glamourista Manaman muinaisen kaupunginosan viehätysvoimaan, vesiurheiluun, autiomaassa ajamiseen ja ravintolahyppelyyn, valtakunnassa on kaikkea.

Kahden viime vuosikymmenen aikana Bahrainissa on lisääntynyt neljän ja viiden tähden lomakohteiden määrä, eikä niiden tarjoama vieraanvaraisuus ole loppunut. Kaikki suuret tuotemerkit ovat täällä, ja jokainen pyrkii päihittämään muita mukavuuksin ja mukavuuden suhteen. Valikoiman toisessa päässä saarella on hyvä valikoima kodikkaampia majoitusvaihtoehtoja huoneistoista perintöhotelleihin. Vaikka alkuperäisruokaa ei ole paljon, paikalliset arabiruokat ovat yleisiä, ja turistialueilla on suuri valikoima kansainvälisiä ruokapaikkoja.

Melkein kaikki vierailijat saapuvat Bahrainin kansainväliselle lentokentälle, kun taas Saudi-Arabiasta tulevat voivat kulkea Causeway-siltaa, joka yhdistää saaren mantereeseen. Paikallisella lentoyhtiöllä Gulf Airilla on erittäin hyvät yhteydet ympäri maailmaa, ja useimpien ulkomaisten lentoyhtiöiden aikatauluissa on Bahrain.

Saari on pieni ja persoonallinen, ja sen pinta-ala on alle 300 neliökilometriä ja siellä asuu hieman yli miljoona ihmistä. Manamaa pidetään yleisesti turistikeskuksena, ja Bahrainissa matkustaminen on yksinkertaista ja pääosin taksilla. Kun otetaan huomioon sen mittasuhteet, ei ole mitään syytä harkita auton vuokraamista.

Matkailu Bahrainissa

Bahrain houkutteli yli kahdeksan miljoonaa turistia matkailukohteena vuonna 2008, mutta tarkka määrä vaihtelee vuosittain. Suurin osa heistä on kotoisin läheisistä arabimaista, mutta he saapuvat yhä useammin alueen ulkopuolelta, koska Bahrain International Circuit F1 edistää tietoisuutta kuningaskunnan historiasta.

Valtakunta yhdistää nykyajan arabikulttuurin viisituhatta vuotta vanhan sivilisaation arkeologiseen perintöön. Saarella on linnoituksia, kuten Qalat Al Bahrain, joka on nimetty Unescon maailmanperintökohteeksi. Bahrainin kansallismuseossa on esineitä maan historiasta, joka ulottuu saaren ensimmäisistä ihmisistä noin 9 000 vuotta sitten asuneisiin uudisasukkaisiin, ja Beit Al Quran (arabiaksi: "Koraanin koti") on museo, jossa islamilaisia esineitä ovat muun muassa Koraani. . Al-Khamis-moskeija, yksi alueen vanhimmista moskeijoista, Aradin linnoitus lähellä Muharraqia, Barbar-temppeli, joka on myös muinainen temppeli Bahrainin Dilmunite-kaudelta, sekä A'alin hautakummut ja Saarin temppeli, ovat kuuluisimpia historiallisia matkailukohteita. Kuuluisa turistinähtävyys on Tree of Life, 400-vuotias puu, joka kukoistaa Sakhirin autiomaassa ilman vettä.

Bahrainissa suosittuja matkailuaktiviteetteja ovat lintujen tarkkailu (etenkin Hawarin saarilla), sukellus ja ratsastus. Monet vierailijat naapurista Saudi-Arabiasta ja alueelta tulevat Manamaan ensisijaisesti ostoksiakseen pääkaupungin kauppakeskuksissa, kuten Bahrainin keskustassa ja Seef-ostoskeskuksessa Manaman Seefin alueella. Manaman souk ja kultasouk Manaman muinaisella alueella ovat myös suosittuja vierailijoiden keskuudessa.

Bahrainissa on vuodesta 2005 lähtien ollut maaliskuussa vuosittainen "Kulttuurin kevät" -tapahtuma, jonka aikana kansainvälisesti tunnetut laulajat ja taiteilijat esiintyvät konserteissa. Arabiliitto nimesi Manaman arabien kulttuuripääkaupungiksi vuonna 2012 ja arabien matkailupääkaupungiksi vuonna 2013. Andrea Bocelli, Julio Iglesias ja muut taiteilijat esiintyivät vuoden 2012 tapahtumassa.

Perhelomat

Bahrain alkoi vastaanottaa turisteja vasta äskettäin huolimatta siitä, että ympäröivät maat ovat melko suosittuja. Siksi monet lomailijat aliarvioivat tätä paikkaa. He uskovat, että sivustolla ei ole mitään tekemistä tai katseltavaa. Mutta tämä on täysin väärin. Pienessä kuningaskunnassa on lukuisia kiehtovia paikkoja, upea luonto ja upea viihde. Vaikka suunnittelet perhelomaa lasten kanssa, viihdyt tässä pienessä maassa.

Kun matkustat perheen kanssa Bahrainiin, kannattaa ensisijaisesti valita hotelli, joka tarjoaa viihdettä lapsille. Four Seasons Hotel Bahrain Bay on loistava paikka perheille rentoutumiseen. Viihdevaihtoehtoja on kaikenikäisille lomailijoille. Täällä lapset voivat leikkiä valkoisella rannalla, uida kirkkaassa vedessä uima-altaassa ja pitää hauskaa leikkikentillä. Lisäksi on mahdollista jättää lapsi lastenhoitajan luo tai hotellin erikoistuneeseen lastenkerhoon. Hotellin lasten ruoka on lisäbonus. Tämän ansiosta jopa nirsoimmat lapset voivat löytää suosikkiruokansa. Ilmainen lasten majoitus tai 50 prosentin alennus ovat muita tärkeitä hotellin ominaisuuksia.

Lagoona Beach Luxury Resort and Spaa pidetään Bahrainin toiseksi parhaana perhehotellina. Siellä voit rentoutua upealla rannalla ja nauttia henkeäsalpaavista näkymistä merelle. Aikuiset voivat rentoutua kylpylässä. Vesipuisto, jossa on uima-altaita ja miellyttävä leikkialue, tarjoaa lapsille mahtavaa aikaa. Siellä on myös huone, jossa on peliautomaatteja, ja lastenteatteri, jossa esitetään suosittuja ja rakastettuja sarjakuvia.

Ritz Carlton Bahrain Hotel & Spaa pidetään kolmanneksi parhaaksi hotelliksi perhelomailuun. Se sijaitsee Persianlahden rannalla. Täällä on terveyskeskus, jossa on monipuoliset palvelut. Kaikenikäinen lomailija voi löytää niistä itselleen sopivan vaihtoehdon. Uima-altaat, erityisesti lastenaltaat, ilahduttavat nuoria turisteja. SPA vetoaa varmasti aikuisiin. Lisäksi hotellin buffet sisältää lastenruokia ja herkullisia paikallisia jälkiruokia.

Hotelliin majoittuminen, vaikka viihdettä olisi paljon, ei kuitenkaan ole täydellinen loma. Siksi, jos suunnittelet lomaa Bahrainissa, sinun tulee valita muutama perheystävällinen nähtävyys. Water Garden Park on ensimmäinen upeista paikoista. Lapsille on tarjolla lukuisia karuselleja ja liukumäkiä. Tärkeintä on, että kaiken ikäiset lapset voivat löytää jotain mieleisekseen. On tärkeää huomata, että alaikäiset eivät pääse viihdealueelle ilman aikuista.

Royal Camel Farm on kamelifarmi. Se on avoinna joka päivä. Vierailusta ei veloiteta. Sen lisäksi, että voit tutustua kameleihin ja oppia niistä paljon, voit myös oppia käyttäytymään asianmukaisesti niiden ympärillä. Valokuvaus ja kamelin ratsastus ovat kuitenkin kiellettyjä tilalla. Huolimatta siitä, että he ovat kilpahevosia, he kuuluvat kuninkaalliseen perheeseen. Al Janabiyah Park sopii ihanteellisesti rennon loman viettoon, perhepiknikeille ja vain ympäröivän luonnon arvostamiseen.

Bahrainissa on useita erilaisia puistoja, joissa on paljon erilaisia lajeja. Ne näkyvät lapsille, jotka voivat myös tutustua niihin. Al Areen Wildlife Park on yksi tunnetuimmista paikoista. Täällä monet punaiseen kirjaan luetellut olennot asuvat luonnollisessa elinympäristössään. Lisäksi sinun tulee kiinnittää huomiota Wahooo! Tämä on vaikuttavin vesipuisto. Tämä on Lähi-idän ensimmäinen ulkovesipuisto. Täällä voit epäilemättä nauttia ihanteellisesta perhelomasta. Täällä on tuntikausia viihdettä. Bahrainissa on useita houkuttelevia ja informatiivisia museoita sekä moskeijoita niille, jotka haluavat viettää lomansa oppien ja hankkien uusia kokemuksia. Jokainen on täynnä omaa pysyvää historiaansa ja muita kiehtovia legendoja.

Arman Zoo on pieni eläintarha. Täällä asuu vuohia, lehmiä, peuroja, krokotiileja, lukuisia lintuja ja jopa koiria. Idässä koiraa pidetään yleensä saastaisena eläimenä. Siksi koiria pidetään eksoottisina monissa maissa. Nämä eivät ole ainoita mahtavia kohteita Bahrainissa, joissa koko perhe voi vierailla ja lähteä vain hyvillä muistoilla. Tärkeintä loman suunnittelussa on intressien huomioiminen. Jokainen nauttii eri tavalla. Tämä voi olla sekä aktiivista että rentoa lomaa.

Nähtävää Bahrainissa

Valtakunnan suurimmat nähtävyydet ovat joko Manamassa tai ympäröivällä maalla ja kaupungin vesiluonnollisilla alueilla. Bahrainin pienen koon ansiosta kaikkiin paikkoihin pääsee nopeasti ja helposti taksilla.

Manaman asukkaat, toisin kuin monet Persianlahden naapurit, rakastavat kävellä kaupungin aukioilla iltaisin, kun kaupunki todella herää eloon. Bahrainin vieraanvaraisuuden ja matkailun perinnön ansiosta sekä kaupunki että ympäröivä ympäristö tarjoavat runsaasti nähtävyyksiä ja aktiviteetteja, joten on helppo löytää mielenkiintoista tekemistä lyhyellä varoitusajalla.

Bahrainin linnoitus (Qala'at al-Bahrain) sijaitsee pohjoisrannalla, noin viiden tai kymmenen minuutin ajomatkan päässä Manamasta. Vaikka se on kunnostettu ja erinomaisessa kunnossa, se tarvitsee huonekaluja, kylttejä ja näyttelyitä. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Helmikuussa 2008 avattu museo sijaitsee linnoituksen vieressä ja sisältää lukuisia esineitä muinaisesta Dilmun-kaudesta islamilaiseen aikakauteen, joista monet löydettiin linnoituksesta ja sen läheisistä raunioista. Museo on valtava valkoinen suorakaiteen muotoinen rakennelma, jossa ei ole viitteitä siitä, että se on museo. Aukioloajat ovat päivittäin klo 8-14, ja niihin on vapaa pääsy.

Elämänpuu on elämän metafora. Huolimatta siitä, että puut viihtyvät kaikkialla Bahrainissa, tämä puu on ainutlaatuinen siinä mielessä, että se on 400 vuotta vanha puu, joka on kestänyt ankaran aavikon ympäristön. Tarvitset ajoneuvon päästäksesi puuhun, koska se on poissa tieltä eikä julkisen liikenteen reitillä.

Kulje Zallaq-moottoritietä itään, josta tulee Al-Muaskar-moottoritie, päästäksesi puuhun. Hetken kuluttua huomaat elämänpuun merkin, joka osoittaa oikean käännöksen. (Huolimatta siitä, että kyltti näyttää viittaavan siihen, että sinun on käännyttävä hiekkatielle, joka ei johda mihinkään, älä tee niin, vaan odota seuraavaan risteykseen, joka on useita metrejä edellä.) Tällä reitillä ei ole opasteita, joten pidä silmällä oikealla olevaa romukauppaa. Käänny oikealle juuri ennen kuin tulet kukkulalle, jossa on 10 prosentin kaltevuusvaroitus. Näet jälleen merkkejä elämänpuusta, jos jatkat suoraan tällä reitillä (mukaan lukien liikenneympyrät).

Kyltit ohjaavat sinut tielle, joka lopulta on tyhjä näistä merkeistä, mutta lopulta näet kaukaa oikealla olevan puun (se on suuri ja leveä, ei pidä sekoittaa muihin pienempiin puihin matkan varrella). Kaasukaivossa nro 371 se vie hiekkatietä. Voit ajaa suoraan ulos puusta, mutta pysyttele ajoneuvon kuluneella reitillä, sillä sen sammuttaminen voi saada autosi juuttumaan pehmeämpään hiekkaan.

Vaikka se näyttää vaikealta työltä, elämän puu on näkemisen arvoinen, koska se on niin epätavallinen. Puu on peitetty graffiteilla, joita et näe ennen kuin pääset sen lähelle. Saavu juuri ennen auringonlaskua nähdäksesi kauniit näkymät puulle ja ympäröivään autiomaahan.

Nähtävyyksiä Bahrainissa

Bahrainilla on 5000-vuotinen historia Dilmunin muinaisesta ajasta islamilaiseen aikaan. Valtakunnalla on kolme linnoitusta, jotka on rakennettu huolellisesti uudelleen ja jotka ovat yleisön käytettävissä, mutta niiden paikantaminen voi olla vaikeaa kylttien puutteen ja maan matkailualan yleisen markkinoinnin vuoksi.

Bahrain Grand Prix F1-kilpailu, joka järjestetään huhtikuussa Bahrain International Circuitilla, on Bahrainin tärkein vuosittainen tapahtuma. Koska liput ovat loppuunmyyty ja majoitushinnat nelinkertaistuneet, suunnittele etukäteen. Ihmiset, jotka tekevät ensimmäisen varauksensa, saavat yleensä 10–20 prosentin alennuksia. Katsomosta riippuen liput vaihtelevat 150 BD:stä 60 BD:hen.

Suurin osa Bahrainin aktiviteeteista pyörii ylellisyyden ja nautinnon ympärillä. Saarella vieraanvaraisuus on pitkälle kehittynyttä, joten hemmottelua arvostavat ihmiset löytävät hotellistaan varmasti kaiken tarvitsemansa. Neljän ja viiden tähden kiinteistöt Manaman sydämessä ja rannikolla ovat kaikki itsenäisiä paratiiseja, joissa on erilaisia ravintoloita, baareja, kylpylöitä ja aurinkotuoleja.

Hotellien lisäksi Bahrainin kulttuuri on yleistä ja ilmeistä koko saarella. Saarella on selkeä historiallinen tunnelma muezzinin laulamasta rukouskutsusta moskeijoiden ja asuinalueiden taidokkaaseen arabialaiseen arkkitehtuuriin.

Helmet olivat aikoinaan Bahrainin tulonlähde, mutta koska osterinviljely on syrjäyttänyt perinteisen helmisukelluksen, nilviäiset ovat edelleen kypsiä korjattavaksi merenpohjassa. Aquatique Scuba Center tarjoaa opettavia helmisukelluskursseja, jotka kattavat alan historian ja huipentuvat sukellukseen yhdessä hylätyistä helmisänteistä.

Vuodesta 2004 lähtien Bahrainin saari on isännöinyt vuosittain Formula 1 Grand Prix -ajoa, joka on tunnettu autoharrastajista. Bahrain International Circuit Sakhirissa saaren länsipuolella, puolen tunnin ajomatkan päässä Manamasta, ei ole vain moottoriurheilun arvostetuimman tapahtuman paikka, vaan se isännöi myös erilaisia autoteemaisia tapahtumia, mukaan lukien drag racing, ajelehtia ja kärryä.

Persianlahden rannikkoalue toimii pysähdyspaikkana vaeltaville lajeille, joista monet ovat harvinaisia ja nykivien haluttuja. Tämä on ilo lintuharrastajille, joilla on rennompi asenne. Al Reem Tours on erikoistunut ekologisiin retkiin ja tarjoaa päivittäisiä villieläin- ja linturetkiä Bahrainin ja Qatarin välisille Hawar-saarille. Aavikkoretket Bahrainin hiekkaiseen sisäpihaan ovat myös erittäin suosittuja luonnonystävien keskuudessa.

Manama, Bahrainin pääkaupunki, on sekä historiallinen vanhakaupunki että dynaaminen, moderni kaupunki, jossa on ostoskeskuksia, hotelleja ja viihdettä. Siitä huolimatta sillä on oma ainutlaatuinen persoonallisuutensa ja viehätyksensä. Al Badr Travels tarjoaa erilaisia retkiä ympäri kaupunkia, mukaan lukien perintökävelyjä ja risteilyjä dhowilla, klassisilla puisilla kauppalaivoilla, jotka ovat kulkeneet Persianlahden läpi sukupolvien ajan.

Bahrainit ovat erittäin ylpeitä menneisyydestään, joka on edelleen suosittu heidän taiteensa ja käsityönsä muodossa. Bahrain Arts Society on voittoa tavoittelematon kulttuurijärjestö, joka järjestää ajoittain näyttelyitä, esityksiä, keskusteluja ja työpajoja, joiden tarkoituksena on opettaa turisteille Lähi-idän tyylisten perinteisten käsitöiden tuotantoa.

Bahrainissa, kuten muuallakin Persianlahdella, on veroton talous, jossa tavaroista ei peritä tullia. Niille, jotka eivät voi vastustaa ostamista, monet uudet ostoskeskukset, kuten Manaman suuri ja kimalteleva Seef Mall, tarjoavat aina alennuksia. Pääkaupungissa on erilaisia soukkeja (markkinoita) ja viehättäviä erikoisliikkeitä ja helmiliikkeitä niille, jotka haluavat perinteisen tunnelman.

Bahrainin korkeat lämpötilat tekevät vesiurheilusta houkuttelevamman, ja niin vierailijat kuin asukkaatkin nauttivat suosikkitoiminnastaan ympäri vuoden Persianlahden lämpimissä vesissä.

Bahrainissa on 18-reikäinen kansainvälinen golfkenttä noin 15 minuutin päässä Manaman kaupungista, vaikka se on autiomaa. Par 72 -golfkentällä on viisi järveä, jota ympäröi satoja taatelipalmuja ja kuivia tasankoja.

Nauti kameliratsastuksesta tietä pitkin. A’ali Village Ceramicsista voit ostaa matkamuistoja sekä aitoa keramiikkaa. Paikallisilla souk-torilla voit tinkiä tavaroista.

Ruoka Bahrainissa

Bahrainin kulinaarinen kohtaus on erinomainen, ja siellä on monia paikkoja, joista valita. Adliya on ensisijainen ruokasali. Adliyassa on monia kahviloita, joista valita, mukaan lukien Coco's (erinomaista ruokaa kohtuulliseen hintaan) ja Lilou's (erittäin suosittu asukkaiden keskuudessa, jotka haluavat nähdä ja tulla nähdyksi). Mirai on fantastinen japanilainen fuusioravintola, joka sopii ihanteellisesti erikoistilaisuuden juhlimiseen. Naapurustosta löydät trendikkäitä salonkeja/ravintoloita, kuten Zoe's ja Block 338.

Bahrainin ravintolat vaihtelevat edullisista paikallisia ruokia tarjoilevista kopeista korkeatasoisten hotellien hienostuneisiin ravintoloihin. Burger King ja McDonalds ovat kaksi tunnetuimpia pikaruokayrityksiä Yhdysvalloissa. Länsi-tyylisiä illallisia ja franchising-tuotteita (pääasiassa amerikkalaisia), jotka tarjoavat ruokaa huippuhintaan, löytyy ostoskeskuksista ja kaupungin keskustasta.

Koska alueella on paljon yhdysvaltalaisia ravintoloita, Juffairilla on kuuluisa kaista, joka tunnetaan nimellä "American's Alley".

Bahrainin maantiede

Bahrain on saaristo Persianlahdella, Saudi-Arabiasta itään, ja se on enimmäkseen tasaista ja kuivaa. Se koostuu tasaisesta aavikkotasangosta, joka nousee vähitellen matalalle keskipenkereelle ja jonka korkein kohta on 134 metriä korkea vuoren savu (Jabal ad Dukhan). Bahrain oli alun perin kooltaan 665 km2 (257 neliökilometriä), mutta kunnostusvyöhykkeen ansiosta se on kasvanut 765 km2:iin (295 neliökilometriä), joten se on hieman suurempi kuin Hampuri tai Mansaari.

Aiemmin 33 saaren saaristona tunnettu merkittävä maanparannustoiminta on kasvattanut saarien ja saariston määrän 84:ään elokuussa 2008. Bahrainilla ei ole fyysistä rajaa minkään valtion kanssa, vaikka sillä on 161 kilometriä rantaviivaa. Valtio omistaa myös 22 kilometriä (12 merimailia) pituisen aluemeren ja 44 kilometriä jatkuvan vyöhykkeen (24 merimailia). Bahrainissa on viisi suurta saarta: Bahrain, Hawarin saaret, Muharraq, Umm a Nasan ja Sitra. Bahrainin kesät ovat kuumia ja kosteita, ja talvet ovat kohtalaisia. Suuret määrät öljyä ja maakaasua sekä rannikkomeren kalaa ovat maan luonnonvaroja. Koko maa-alasta vain 2,82 prosenttia on maatalouskäytössä.

Huolimatta siitä, että Bahrain on 92-prosenttisesti autiomaa, ja siellä esiintyy säännöllisesti kuivuutta ja pölymyrskyjä, Bahrainin suurimmat luonnonvaarat ovat. Aavikoituminen, joka johtuu rajallisen peltomaan huonontumisesta, rannikkovaurioista (vahingot rannikolle, koralliriuttoihin ja meren kasvillisuudelle) öljyvuotojen ja muiden suurten öljypäästöjen seurauksena, öljynjalostamot, jakelukeskukset ja laittoman maan talteenotto paikoin Kuten Bay Tubli, ovat Bahrainin ympäristöongelmia. Maatalous- ja kotitaloussektorin liikakäyttö Bahrainin pääakviferissa, Dammam Aquiferissa, on johtanut läheisten murto- ja suolavesistöjen suolaantumiseen. Pohjaveden suolaisuuslähteiden paikat löydettiin ja niiden vaikutusalueet määriteltiin hydrokemiallisessa tutkimuksessa.

Tutkimuksessa havaittiin, että kun pohjavesi virtaa Bahrainin luoteiselta alueelta, jossa pohjavesi saa vettä Saudi-Arabian itäosasta etelässä ja kaakossa sivuttaisen ylivuodon kautta, pohjavesikerroksen vedenlaatu muuttuu merkittävästi. Murtovesi nousee murtovesialueilta pohjoisen keski-, länsi- ja itäosien alueilta; meriveden tunkeutuminen itäisellä alueella; Sabkha-veden tunkeutuminen lounaisalueella; ja kastelun refluksi paikallisella alueella läntisellä alueella ovat neljä tunnistettua pohjavesikerroksen suolaantumistyyppiä. Vyöhykkeen pohjaveden käytön lisäksi Bahrainin vesiviranomaisen käytettävissä on neljä vaihtoehtoa pohjaveden laadun hallintaan ja ehdotetaan prioriteettialueita Versalzungsquellen tyypistä ja koosta riippuen.

Ilmasto Bahrainissa

Iranin Zagros-vuoret, jotka ulottuvat Persianlahden yli, tuottavat hiljaisia tuulia Bahrainissa. Irakin ja Saudi-Arabian pölymyrskyt, joita Shamalwind-tuulien kantavat luoteistuulet, heikentävät näkyvyyttä kesä- ja heinäkuussa.

Kesät ovat erittäin kuumia. Kesällä Bahrainin ympärillä olevat vedet ovat matalia ja nopeasti lämpimiä, mikä johtaa huomattavaan kosteuteen, erityisesti yöllä. Ihanteellisissa olosuhteissa kesälämpötila voi ylittää 50 celsiusastetta (122 Fahrenheit-astetta). Bahrainin sade on kevyttä ja satunnaista. Sademäärä on yleisin talvella, enintään 71,8 mm (2,83 tuumaa).

Bahrainin väestötiedot

Bahrainin väkiluku kasvoi 1,2 miljoonaan vuonna 2010, 568 399 bahrainista ja 666 172 ulkomaalaista. Bahrainin väkiluku kasvoi 1,05 miljoonasta vuonna 2007 yli yhteen miljoonaan vuonna 2007. (517 368 ulkomaan kansalaista). Vaikka suurin osa väestöstä on Lähi-idästä, kansakunnalla on myös huomattava Etelä-Aasialainen yhteisö. Vuonna 2008 Bahrainissa asui yli 290 000 intialaista, mikä teki siitä maan suurimman ulkomailla asuvan väestön.

Bahrainin väestötiheys oli 1 646 henkilöä neliökilometrillä vuonna 2010, ja se on maailman neljänneksi tiheimmin asuttu suvereeni valtio. Kaupunkivaltiot ovat ainoat suvereenit ja runsaasti asutut valtiot. Suurin osa maan väestöstä sijaitsee pohjoisessa, ja eteläinen kuvernöörialue on vähiten asuttu. Kansakunnan pohjoisosa on niin tiheästi asuttu, että jotkut kutsuvat sitä suureksi kaupungiksi.

Etniset ryhmät Bahrainissa

Bahrainin väestö on etnisesti vaihtelevaa. Baharna ja Ajam ovat kaksi etnistä ryhmää, jotka muodostavat shiialaiset. Baharna-etninen ryhmä muodostaa suurimman osan bahá'shiialaisista. Ajamit ovat etnisen taustan perusteella shiiapersialaisia. Shiiapersialaisia asuu merkittäviä määriä Manamassa ja Muharraqissa. Al-Hasan etniset Hasawit muodostavat pienen vähemmistön Bahrainin shiialaisista.

Bahrainin sunnit jakautuvat enimmäkseen kahteen etniseen ryhmään: arabit (arabia) ja huwala. Sunniarabit ovat Bahrainin vaikutusvaltaisin etninen ryhmä; heillä on suurin osa hallituksen viroista, ja Bahrainin monarkia on sunniarabia. Perinteisiä sunniarabien siirtokuntia ovat Zallaq, Muharraq, Riffa ja Hawar. Huwalat ovat sunnit Iranin jälkeläisiä, joiden joukossa on persialaisia sunneja ja sunni-arabeja. Baluchista peräisin olevia sunneja on myös olemassa. Suurin osa Bahrainin afrikkalaisista on kotoisin Itä-Afrikasta, ja he ovat asuneet Muharraqissa ja Riffassa sukupolvien ajan.

Uskonto Bahrainissa

Bahrainin virallinen uskonto on islam, ja suurin osa Bahrainin asukkaista on muslimeja. Vaikka Bahrainin shiiojen ja sunnien prosenttiosuudesta ei ole virallisia tilastoja muslimien joukossa, shiialaisten osuus väestöstä on 65-75 prosenttia.

Bahrainissa on huomattava kristitty väestö. Vuoden 2010 väestönlaskennan jälkeen Bahrainissa oli 367 683 ei-muslimilaista, joista suurin osa on kristittyjä. Suurin osa Bahrainin kristityistä on ulkomaalaisia, mutta Bahrainin kristityt kristityt (joilla on Bahrainin kansalaisuus) muodostavat pienemmän ryhmän. Bahrainista kotoisin oleva kristitty Alees Samaan toimi Bahrainin suurlähettiläänä Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Bahrainissa on myös 37 Bahrainin juutalaista. Eri arvioiden mukaan Bahrainin juutalaisten määrä on 36-50 yksilöä.

Muslimien yleinen osallistuminen on laskenut viime vuosina maahanmuuttajien ja vierastyöntekijöiden maahantulon seurauksena Etelä-Aasian maista, kuten Intiasta, Filippiineiltä ja Sri Lankasta. Vuoden 2001 väestönlaskennan mukaan Bahrainin väestöstä 81,2 prosenttia oli muslimeja, 10 prosenttia kristittyjä ja 9,8 prosenttia hinduja tai muita uskontoja. Vuoden 2010 väestönlaskennan mukaan muslimit muodostivat 70,2 prosenttia väestöstä (vuoden 2010 väestönlaskennassa ei eroteltu ei-muslimien uskontoja). Bahrainin hallinnon virkamiehet ovat kiistäneet opposition väitteet, joiden mukaan hallitus yrittäisi muuttaa maan väestökehitystä kansalaistamalla sunni-syyrialaisia. Bahrain väestöstä noin 1 % on bahája.

Bahrainin kieli

Bahrainin virallinen kieli on arabia, vaikka englantia puhutaan yleisesti. Bahrainin arabia on yleisimmin puhuttu arabian murre, mutta se, kuten muutkin arabian murteet, eroaa huomattavasti tavallisesta arabiasta. Koska lainsäätäjän on puhuttava sujuvaa arabiaa edustaakseen parlamenttia, Bahrainin perustuslain artiklan 57 (c) mukaan arabian kielellä on merkittävä rooli poliittisessa elämässä.

Monet Bahrainissa asuvat henkilöt, sekä bahrainlaiset että muut kuin bahrainalaiset, puhuvat persiaa, Iranin virallista kieltä, tai urdua, Pakistanin virallista kieltä. Nepalia puhutaan myös yleisesti nepalilaisten työläisten ja Gurkha Soldier -ryhmän keskuudessa. Tärkeät alkuperäiskansat puhuvat malajalamia, tamilia ja hindiä. Kaikki liikelaitokset ja liikennemerkit ovat monikielisiä, ja niihin on kirjoitettu sekä englanniksi että arabiaksi.