BAHRAIN REJSEGUIDE

Ting at vide om Bahrain

Bahrain er den mindste af Den Persiske Golfs suveræne nationer, og den har ofte måttet gå på diplomatisk linie over sine større naboer. Selvom landet har få oliereserver, har det udviklet sig som et raffinadericenter og et bankcenter, samt etableret et socialliberalt monarki.

Bahrain, en populær weekenddestination for besøgende fra nabolandet Saudi-Arabien, er et kulturelt hotspot. UNESCOs verdensarvssteder gnider skuldrene med stadig travle basarer og tæppebutikker, mens tårne, der huser eksklusive hoteller, ligger rundt om den moskébesatte skyline.

Med et nyligt forsøg på at konkurrere om en plads på verdens luksusturismescene er denne gamle havneby i Den Arabiske Golf nu vært for store begivenheder - såsom Formel 1's Bahrain Grand Prix - unikke oplevelser og sofistikerede museer, der gør det umagen værd at inkludere på din rejseplan.

Mens Bahrain sandsynligvis var den første Golfstat, der åbnede op for expats og turister i 1970'erne, har det ikke følt behov for at følge i fodsporene på sin mere flamboyante nabo, Dubai. Faktisk har denne lille Persiske Golf-ø bevaret den samme tiltrækning, som engang tiltrak vesterlændinge til den. Samtidig er det et totalt moderne mellemøstligt paradis, der appellerer til alle interesser.

Bahrain, der oprindeligt var en rolig perleø, vandt geopolitisk fremtræden, ligesom regionen gjorde, på trods af at den havde meget lidt egen olie. Dets venlige, eftergivende monarki, sammen med dens afslappede livsstil, gjorde det til en tiltalende R&R-destination for regionens oliearbejdere. I dag ses det som et weekendophold for indbyggerne i Dubai, Qatar, Kuwait og Saudi-Arabien, mens besøgende fra længere væk strømmer til for at drage fordel af dets faciliteter og vejr.

Med et otte måneder langt middelhavsklima strømmer de fleste rejsende til Bahrain for at tilbede solen. Mens flertallet af turister sjældent forlader det store udvalg af pænt udstyrede hoteller og resorts, er der nok andet at lave på denne historiske ø. Kongeriget har det hele, lige fra det højoktanglamour fra det årlige Formel 1 Grand Prix til charmen i Manamas gamle kvarter, til vandsport, ørkenkørsel og restauranthopping.

I løbet af de sidste to årtier har Bahrain oplevet en stigning i antallet af fire- og femstjernede feriesteder, uden ende på den gæstfrihed, de tilbyder. Alle de store mærker er her, som hver søger at overgå de andre med hensyn til faciliteter og komfort. I den anden ende af sortimentet har øen et godt udvalg af mere hjemlig indkvartering, lige fra lejligheder til kulturarvshoteller. Selvom der ikke er meget indfødt køkken, er regional arabisk mad almindelig, og der er et stort udvalg af internationale spisesteder i turistområder.

Næsten alle besøgende vil ankomme til Bahrains internationale lufthavn, mens de fra Saudi-Arabien kan tage Causeway, en bro, der forbinder øen med fastlandet. Gulf Air, det lokale flyselskab, har ekstremt gode forbindelser rundt om i verden, og de fleste udenlandske luftfartsselskaber har Bahrain på deres tidsplaner.

Øen er lille og personlig, den måler færre end 300 kvadratkilometer og huser lidt mere end en million mennesker. Manama betragtes almindeligvis som et turistcentrum, og det er nemt at rejse rundt i Bahrain og foregår hovedsageligt via taxa. I betragtning af dets proportioner er der ingen grund til at overveje at leje en bil.

Turisme i Bahrain

Bahrain tiltrak mere end otte millioner turister som turistdestination i 2008, men den præcise mængde svinger år til år. De fleste af dem er fra nærliggende arabiske nationer, men de ankommer i stigende grad uden for området, da der er en stigende bevidsthed om kongerigets historie, som Bahrain International Circuit F1 promoverer.

Kongeriget blander nutidig arabisk kultur med en fem tusind år gammel civilisations arkæologiske arv. Øen er hjemsted for fæstningsværker som Qalat Al Bahrain, der er blevet udpeget som et UNESCOs verdensarvssted. Bahrains nationalmuseum har genstande fra landets historie, der går tilbage til øens tidligste menneskelige bosættere for cirka 9.000 år siden, og Beit Al Quran (arabisk:, der betyder "Koranens hjem") er et museum, hvor islamiske artefakter inkluderer Koranen . Al-Khamis-moskeen, en af regionens ældste moskeer, Arad-fortet nær Muharraq, Barbar-templet, som også er et gammelt tempel fra Bahrains Dilmunite-periode, samt gravhøjene i A'ali og Saar-templet, er blandt de mest berømte historiske turiststeder. En berømt turistattraktion er Livets træ, et 400 år gammelt træ, der trives i Sakhir-ørkenen uden vand i nærheden.

I Bahrain inkluderer populære turistaktiviteter fuglekiggeri (især på Hawar-øerne), dykning og ridning. Mange besøgende fra nabolandet Saudi-Arabien og området kommer primært til Manama for at shoppe i hovedstadens indkøbscentre, såsom Bahrain City Centre og Seef indkøbscenter i Seef-kvarteret i Manama. Manama souk og guld souk i Manamas gamle distrikt er også populære blandt besøgende.

Siden 2005 har Bahrain haft en årlig "Spring of Culture"-begivenhed i marts, hvor internationalt anerkendte sangere og kunstnere optræder til koncerter. Den Arabiske Liga udpegede Manamas arabiske kulturhovedstad i 2012 og den arabiske turismehovedstad i 2013. Andrea Bocelli, Julio Iglesias og andre kunstnere optrådte under arrangementet i 2012.

Familieferier

Bahrain begyndte først for nylig at modtage turister, på trods af at de omkringliggende nationer er ret populære. Derfor undervurderer mange feriegæster denne placering. De mener, at der ikke er noget at gøre eller se på siden. Men dette er fuldstændig forkert. Det lille kongerige kan prale af et væld af spændende lokaliteter, fantastiske naturlige omgivelser og fremragende underholdning. Selvom du planlægger en familieferie med børn, vil du nyde dit ophold i denne lille nation.

Når du rejser med en familie til Bahrain, bør den første overvejelse være at vælge et hotel, der tilbyder underholdning for børn. Four Seasons Hotel Bahrain Bay er et vidunderligt sted for familier at slappe af. Der er underholdningsmuligheder for feriegæster i alle aldre. Her kan børn lege på den hvide strand, svømme i det klare vand i poolen og hygge sig på legepladserne. Derudover er det muligt at efterlade barnet hos en barnepige eller i hotellets specialiserede børneklub. Hotellets børnekøkken er en ekstra bonus. Takket være dette vil selv de mest kræsne børn være i stand til at finde deres yndlingskøkken. Gratis indkvartering for børn eller en rabat på halvtreds procent er yderligere væsentlige træk ved hotellet.

Lagoona Beach Luxury Resort and Spa betragtes som det næstbedste hotel i Bahrain for familier. Der kan du slappe af på den smukke strand og nyde den betagende udsigt over havet. Voksne kan slappe af i spaen. Badelandet med swimmingpools og et hyggeligt legeområde vil give børnene en fantastisk tid. Der er også et værelse med spilleautomater og et børneteater med populære og elskede tegnefilm.

Ritz Carlton Bahrain Hotel & Spa betragtes som det tredjebedste hotel til familieferier. Det ligger ved den Persiske Golfs kyst. Her er et sundhedscenter med en bred vifte af tjenester. En feriegæst i alle aldre kan finde en passende mulighed blandt dem. Pools, især børnebassiner, vil glæde unge turister. SPA vil helt sikkert appellere til voksne. Derudover byder hotellets buffet på børnekøkken og lækre regionale desserter.

At bo på hoteller, selv med en masse underholdning, kvalificeres dog ikke som en komplet ferie. Derfor, hvis du planlægger en ferie i Bahrain, bør du vælge et par familievenlige attraktioner. Water Garden Park er den første af de fantastiske steder. Der er talrige karruseller og rutsjebaner til børn. Det mest afgørende aspekt er, at børn i alle aldre kan opdage noget, de kan lide. Det er vigtigt at bemærke, at mindreårige ikke vil få adgang til underholdningsområdet, medmindre de er ledsaget af en voksen.

Royal Camel Farm er en kamelfarm. Der er åbent hver dag. Det koster ikke noget at besøge. Ikke alene kan du blive fortrolig med kameler og lære en masse om dem, men du kan også lære, hvordan du opfører dig passende omkring dem. Dog er fotografering og kamelridning forbudt på gården. På trods af at de er væddeløbsheste, tilhører de den kongelige familie. Al Janabiyah Park er ideel til afslappede ferier, familiepicnic og blot at værdsætte den omkringliggende natur.

Bahrain har forskellige varierede parker, der indeholder et stort udvalg af arter. De er synlige for børn, som også kan stifte bekendtskab med dem. Al Areen Wildlife Park er blandt de mest kendte steder. Her bor talrige væsner, der er opført i den røde bog, i deres naturlige habitat. Derudover bør du være opmærksom på Wahooo! Dette er det mest imponerende vandland. Dette er Mellemøstens første udendørs vandland. Her vil du uden tvivl kunne nyde den ideelle familieferie. Her vil der være timevis af underholdning. Bahrain er hjemsted for en række attraktive og informative museer, såvel som moskeer, for dem, der vælger at bruge deres ferie på at lære og få nye oplevelser. Hver er fyldt med sin egen uudslettelige historie og andre medrivende legender.

Arman Zoo er en lille zoo. Her bor geder, køer, hjorte, krokodiller, talrige fugle og endda hunde. I østen betragtes hunden normalt som et urent dyr. Derfor betragtes hunde som eksotiske i mange nationer. Dette er ikke de eneste fantastiske steder i Bahrain, som hele familien kan besøge og forlade med kun gode minder. Det mest afgørende aspekt ved at planlægge en ferie er at tage hensyn til dine interesser. Alle nyder noget forskelligt. Dette kan være både en aktiv og afslappet ferie.

Ting at se i Bahrain

De største attraktioner i kongeriget er enten i Manama eller i de omkringliggende landområder og akvatiske naturområder i byen. På grund af Bahrains lille størrelse kan alle steder nås hurtigt og nemt med taxa.

Manamas borgere elsker, i modsætning til mange af naboerne i Golfen, at slentre gennem byens pladser om aftenen, når byen virkelig kommer til live. Som et resultat af Bahrains arv af gæstfrihed og turisme tilbyder både byen og de omkringliggende omgivelser en overflod af attraktioner og aktiviteter, hvilket gør det nemt at finde noget interessant at lave med kort varsel.

Bahrain Fort (Qala'at al-Bahrain) ligger på nordkysten, omkring fem eller ti minutters kørsel fra Manama. Selvom det er blevet renoveret og er i fremragende stand, har det brug for møbler, skilte og udstillinger. Arrangementet er gratis at deltage i.

Et museum, som åbnede i februar 2008, er placeret ved siden af fortet og omfatter adskillige genstande, der stammer fra den gamle Dilmun-periode til den islamiske æra, hvoraf mange blev opdaget i fortet og nærliggende ruiner. Museet er en enorm hvid rektangulær struktur uden indikation af, at det er et museum. Daglig åbningstid er 8.00 til 14.00, og der er gratis adgang.

Livets træ er en metafor for livet. På trods af at træerne trives i hele Bahrain, er denne enestående ved, at det er et 400 år gammelt træ, der har modstået det hårde ørkenmiljø. Du skal bruge et køretøj for at nå træet, da det er uden for den slagne vej og ikke på en offentlig transportrute.

Tag Zallaq-motorvejen mod øst, som bliver til Al-Muaskar-motorvejen, for at nå træet. Efter et stykke tid vil du bemærke et skilt for Livets træ, der indikerer et højresving. (På trods af at skiltet synes at antyde, at du skal dreje ind på en grusvej, der ikke fører nogen steder, skal du ikke gøre det; vent i stedet til næste kryds, som er flere meter foran.) Der er ingen skilte langs denne rute, så hold øje med en skrotplads til højre. Drej til højre lige før du når en bakke med en advarsel om 10 procent hældning. Du vil se indikationer af Livets Træ igen, hvis du fortsætter ligeud på denne rute (inklusive rundkørsler).

Skiltene vil føre dig ad en vej, der i sidste ende vil være tom for disse markører, men du vil endelig se træet til højre i det fjerne (det er stort og bredt, ikke at forveksle med andre mindre træer undervejs). I Gas Well # 371 tager den en grusvej. Du kan køre lige ud af træet, men forbliv på den køretøjsslidte rute, da det kan få din bil til at sidde fast i det blødere sand, hvis du slukker for det.

Selvom det ser ud til at være et hårdt arbejde, er Livets træ værd at se, da det er så usædvanligt. Træet er dækket af graffiti, som du ikke vil se, før du kommer tæt på det. Ankom lige før solnedgang for en smuk udsigt over træet og den omkringliggende ørken.

Ting at lave i Bahrain

Fra Dilmuns antikke tid gennem den islamiske æra har Bahrain en 5.000-årig historie. Nationen har tre forter, der er blevet omhyggeligt genopbygget og er tilgængelige for offentligheden, men at lokalisere dem kan være vanskeligt på grund af manglende skiltning og den overordnede markedsføring af landets turistsektor.

Bahrains Grand Prix F1-løb, der afholdes i april på Bahrain International Circuit, er Bahrains vigtigste årlige begivenhed. Fordi billetterne er udsolgt og overnatningspriserne er firedoblet, så planlæg i forvejen. Personer, der foretager deres første reservationer, får typisk rabatter på mellem 10 % og 20 %. Afhængigt af tribunen varierer billetterne fra BD 150 til BD 60.

De fleste aktiviteter i Bahrain kredser om luksus og fornøjelse. På øen er gæstfriheden højt udviklet, så folk, der sætter pris på at blive forkælet, vil helt sikkert finde alt, hvad de har brug for på deres hotel. De fire- og femstjernede ejendomme i hjertet af Manama og langs kysten er alle selvstændige paradiser med en række restauranter, barer, kurbade og liggestole.

Bortset fra hotellerne er Bahrainsk kultur udbredt og tydelig på hele øen. Fra opfordringen til bøn sunget af muezzinen til moskeernes og boligområdernes udførlige arabiske arkitektur, har øen et særskilt historisk præg.

Perler var engang en indtægtskilde for Bahrainierne, men da østersavl har fortrængt traditionel perledykning, forbliver bløddyr modne til at høste på havbunden. Aquatique Scuba Center tilbyder lærerige perledykkerkurser, der dækker industriens historie og kulminerer med et dyk ved et af de forladte perlebede.

Siden 2004 har øen Bahrain været vært for et årligt Formel 1 Grand Prix, som er velkendt blandt bilentusiaster. Bahrain International Circuit ved Sakhir på den vestlige side af øen, en halv time ad motorvej fra Manama, er ikke kun stedet for motorsportens mest prestigefyldte begivenhed, men er også vært for en række forskellige automotive-tema-begivenheder, herunder dragracing, drifting og karting.

Den kystnære Golfregion fungerer som rasteplads for vandrende arter, hvoraf mange er sjældne og eftertragtede af twitchers. Dette er en fornøjelse for fuglekiggere med et mere afslappet gemyt. Al Reem Tours har specialiseret sig i øko-ture og tilbyder daglige dyreliv og fugleture til Hawar-øerne mellem Bahrain og Qatar. Ørkenudflugter til Bahrains sandede indre er også uhyre populære blandt naturentusiaster.

Manama, Bahrains hovedstad, er både en historisk gammel bydel og en dynamisk, moderne by med indkøbscentre, hoteller og underholdning; ikke desto mindre har den sin egen unikke personlighed og charme. Al Badr Travels tilbyder en række ture rundt i byen, herunder vandreture og krydstogter på dhows, de klassiske handelsskibe i træ, der har krydset Golfen i generationer.

Bahrainere er meget stolte af deres fortid, som fortsat er populær i form af deres kunst og kunsthåndværk. Bahrain Arts Society er en non-profit kulturorganisation, der med jævne mellemrum afholder udstillinger, forestillinger, foredrag og workshops, der har til formål at lære turister, hvordan man producerer traditionelt kunsthåndværk i mellemøstlig stil.

Bahrain har ligesom resten af Golfen en skattefri økonomi, hvor der ikke opkræves told på varer. For dem, der ikke kan modstå at købe, tilbyder en række nye indkøbscentre, som Manamas store og flotte Seef Mall, altid rabatter. Der er et udvalg af souks (markeder) og hyggelige specialiserede butikker og perlebutikker i hovedstaden for dem, der ønsker en traditionel atmosfære.

De høje temperaturer i Bahrain gør vandsport mere tiltalende, og både besøgende og beboere forkæler sig med deres yndlingsaktivitet hele året i det varme vand i Den Persiske Golf.

Bahrain har en 18-hullers international golfbane cirka 15 minutter fra byen Manama, på trods af at det er et ørkenland. Der er fem søer på par 72 golfbanen, som er omgivet af hundredvis af daddelpalmer og tørre sletter.

Nyd en kameltur langs en vej. Hos A'ali Village Ceramics kan du købe souvenirs såvel som ægte keramik. På de lokale souk-markedspladser kan du prutte om varer.

Mad i Bahrain

Bahrains kulinariske scene er fremragende, med mange steder at vælge imellem. Adliya er den primære spisestue. I Adliya er der mange caféer at vælge imellem, herunder Coco's (fremragende køkken til en rimelig pris) og Lilous (ekstremt populær blandt beboere, der ønsker at se og blive set). Mirai er en fantastisk japansk fusionsrestaurant, der er ideel til at fejre en særlig lejlighed. I nabolaget finder du trendy saloner/restauranter som Zoe's og Block 338.

Restauranter i Bahrain varierer fra billige boder, der serverer lokale retter til sofistikerede restauranter på eksklusive hoteller. Burger King og McDonalds er to af de mest kendte fastfood-virksomheder i USA. Middage og franchises i vestlig stil (hovedsageligt amerikanske), der tilbyder retter til høje priser, kan findes i indkøbscentre og i byens centrum.

På grund af det høje antal amerikanske restauranter i denne region, har Juffair en berømt bane kendt som 'American's Alley'.

Bahrains geografi

Bahrain er en øgruppe i Den Persiske Golf, øst for Saudi-Arabien, der for det meste er flad og tør. Den består af en flad ørkenslette, der gradvist klatrer op på en lav midtervold, med en 134 m høj bjergrøg som sit højeste punkt (Jabal ad Dukhan). Bahrain var oprindeligt 665 km2 (257 kvadrat miles), men på grund af landindvindingszonen er den vokset til 765 km2 (295 kvadrat miles), hvilket gør den noget større end Hamborg eller Isle of Man.

Tidligere kendt som en øgruppe med 33 øer, har betydelige landindvindingsoperationer udvidet antallet af øer og øgrupper til 84 i august 2008. Bahrain har ikke en fysisk grænse med nogen nation, selvom det har en 161 kilometer lang kystlinje. En 22-kilometer (12-nautisk-mil) territorialfarvand og en 44-kilometer sammenhængende zone er også hævdet af nationen (24 nmi). Bahrain har fem store øer: Bahrain, Hawar-øerne, Muharraq, Umm a Nasan og Sitra. Somrene i Bahrain er varme og fugtige med moderate vintre. Store mængder olie og naturgas samt fisk i kystnære have er blandt landets naturressourcer. Kun 2,82 procent af det samlede landareal bruges til landbrug.

På trods af det faktum, at Bahrain er 92 procent ørken, med tørke og støvstorme på regelmæssig basis, er de største naturlige farer for Bahrain. Ørkendannelse på grund af nedbrydning af begrænset agerjord, kystskader (skader på kyster, koralrev og havvegetation) som følge af olieudslip og andre store olieudledninger, olieraffinaderier, distributionscentre og inddrivelse af ulovlig jord på steder ligesom Bay Tubli er blandt Bahrains miljøproblemer. Landbrugs- og husholdningssektorens overforbrug af Bahrains største grundvandsmagasin, Dammam-akviferen, har resulteret i tilsaltning af nærliggende brakvands- og saltvandsforekomster. Stederne for grundvandssalinitetskilder blev opdaget, og deres påvirkningsområder blev defineret i en hydrokemisk undersøgelse.

Forskningen fandt, at når grundvandet strømmer fra den nordvestlige region af Bahrain, hvor grundvandsmagasinet forsynes med vand gennem lateralt overløb fra det østlige Saudi-Arabien i syd og sydøst, ændres vandkvaliteten af grundvandsmagasinet betydeligt. Brakvand stiger fra brakvandsområder i de nord-centrale, vestlige og østlige regioner; indtrængning af havvand i den østlige region; Sabkha vandindtrængning i den sydvestlige region; og kunstvandingsrefluks i et lokalt område i den vestlige region er de fire identificerede typer af akvifersaltning. Ud over brugen af grundvand i zonen diskuteres fire muligheder for styring af grundvandskvaliteten til Bahrains vandmyndigheds rådighed, og prioriterede regioner foreslås, afhængigt af typen og størrelsen af enhver Versalzungsquelle.

Klima i Bahrain

Zagros-bjergene i Iran, som strækker sig over Den Persiske Golf, producerer svag vind i Bahrain. Støvstorme i Irak og Saudi-Arabien, båret af nordvestlige vinde kendt som Shamalwind, forårsager nedsat sigtbarhed i månederne juni og juli.

Somrene er meget varme. Om sommeren er vandet omkring Bahrain lavvandet og varmt hurtigt, hvilket resulterer i betydelig luftfugtighed, især om natten. Under ideelle omstændigheder kan sommertemperaturerne overstige 50 grader Celsius (122 grader Fahrenheit). Bahrains regn er let og sporadisk. Nedbør er mest almindelig om vinteren, med et maksimum på 71,8 mm (2,83 tommer).

Demografi af Bahrain

Bahrains befolkning steg til 1,2 millioner mennesker i 2010 med 568.399 bahrainere og 666.172 udlændinge. Bahrains befolkning voksede fra 1,05 millioner i 2007 til over en million i 2007. (517.368 udenlandske statsborgere). Selvom størstedelen af befolkningen er fra Mellemøsten, har nationen også et betydeligt sydasiatisk samfund. I 2008 boede over 290.000 indere i Bahrain, hvilket gør det til landets største udlandsbefolkning.

Med en befolkningstæthed på 1.646 personer pr. km2 i 2010 er Bahrain verdens fjerde tættest beboede suveræne stat. Bystater er de eneste suveræne og højt befolkede stater. Størstedelen af landets befolkning er beliggende i den nordlige del, hvor den sydlige guvernørregion er den mindst tætte beboede. Den nordlige del af nationen er så tæt befolket, at det af nogle omtales som en storby.

Etniske grupper i Bahrain

Bahrains befolkning er etnisk varieret. Baharna og Ajam er de to etniske grupper, der udgør shia-shiaerne. Den etniske gruppe Baharna udgør hovedparten af bahá’-shiitterne. Ajam er shiitiske persere efter etnicitet. Shiitiske persere bor i betydeligt antal i Manama og Muharraq. Etniske Hasawier fra Al-Hasa udgør et lille mindretal af bahrainske shiitter.

Sunni i Bahrain er for det meste opdelt i to etniske grupper: Arabisk (arabisk) og Huwala. Sunni-arabere er Bahrains mest magtfulde etniske gruppe; de besidder flertallet af regeringsposter, og det bahrainske monarki er sunni-arabisk. Traditionelle sunni-arabiske bosættelser omfatter Zallaq, Muharraq, Riffa og Hawar. Huwala er sunni-iranske efterkommere, med nogle sunni-persere og nogle sunni-arabere blandt dem. Sunnier af Baluchi-oprindelse findes også. Størstedelen af Bahraini-afrikanere er fra Østafrika og har boet i Muharraq og Riffa i generationer.

Religion i Bahrain

Bahrains officielle religion er islam, og størstedelen af Bahrains folk er muslimer. Selvom der ikke findes nogen officiel statistik over procentdelen af shiamuslimer og sunnier blandt muslimer i Bahrain, udgør shiamuslimer 65-75 procent af befolkningen.

Bahrain har en betydelig kristen befolkning. Efter folketællingen i 2010 var der 367.683 ikke-muslimske indbyggere i Bahrain, størstedelen af dem er kristne. Flertallet af kristne i Bahrain er udstationerede, men bahrainske kristne kristne (der har bahrainsk statsborgerskab) udgør en mindre gruppe. Alees Samaan, en indfødt kristen fra Bahrain, tjente som Bahrains ambassadør i Det Forenede Kongerige. Bahrain har også en lokal jødisk befolkning på 37 bahrainere. Ifølge forskellige skøn tæller Bahrains jødiske befolkning mellem 36 og 50 individer.

Den samlede involvering af muslimer er faldet i de senere år som følge af tilstrømningen af immigranter og gæstearbejdere fra sydasiatiske nationer som Indien, Filippinerne og Sri Lanka. Ifølge folketællingen i 2001 var befolkningen i Bahrain 81,2 procent muslimske, 10 procent kristne og 9,8 procent hinduer eller andre trosretninger. Ifølge 2010-folketællingen udgjorde muslimer 70,2 procent af befolkningen (2010-folketællingen skelnede ikke mellem ikke-muslimske religioner). Embedsmænd fra Bahrains administration har afvist påstande fra oppositionen om, at regeringen forsøger at ændre landets demografiske udvikling ved at naturalisere sunni-syrere. Bahá's tegner sig for cirka 1% af Bahrains samlede befolkning.

Sprog i Bahrain

Bahrains officielle sprog er arabisk, selvom engelsk er almindeligt talt. Bahraini-arabisk er den mest almindeligt talte arabiske dialekt, men den, ligesom andre arabiske dialekter, varierer betydeligt fra standard-arabisk. Fordi en lovgiver skal tale flydende arabisk for at repræsentere parlamentet, spiller arabisk ifølge paragraf 57 (c) i Bahrains forfatning en væsentlig rolle i det politiske liv.

Mange personer i Bahrain, både bahrainere og ikke-bahrainere, taler persisk, Irans officielle sprog eller urdu, Pakistans officielle sprog. Nepalesisk er også almindeligt talt blandt nepalesiske arbejdere og Gurkha Soldier-gruppen. Vigtige oprindelige befolkninger taler malayalam, tamil og hindi. Alle forretningsvirksomheder og vejskilte er flersprogede, med både engelsk og arabisk skrevet på dem.