Utforska de bästa platserna i Hamad Town

Hitta några av de bästa tipsen från hela landet från våra partners och vänner.

Madinat Hamad, ofta känd som Hamad Town, är en pendlarstad i norra Bahrain. Det var en kommun i Bahrain i landets centrala region. Dess mark, som separerades från kommunen Ar Rifa’ wa al Mintaqah al Janubiyah 1991, är nu en del av norra guvernementet. Dess namn relaterar till Bahrains nuvarande kung, Hamad Bin Isa Al Khalifa. Staden är kulturellt mångfaldig, med en shia-sunni befolkning av proportionellt blandat socioekonomiskt ursprung. Idag exemplifierar Hamad Town pluralismen i Bahrain, där ingen enskild etnisk eller religiös grupp utgör majoriteten av dess invånare.

Hamad Town grundades 1984 som en "bostadsstad" där regeringen byggde kommunala bostäder för dem som inte hade råd med de stigande bostadskostnaderna i andra regioner i landet. 1990 öppnade Bahrains regering sina dörrar för kuwaiter som led av Gulfkrigets härjningar med Irak. Det gav dem gratis hem och skolor i Hamad Town och tillgång till stadens bekvämligheter. Vid slutet av konflikten i början av 1991 kom kuwaiterna hem. 2001 tillhandahöll regeringen invånarna i Hamad stad gratis bostäder.

Hamad Town ligger 18 kilometer från Manamas huvudstad och 19 kilometer från flygplatsen. Det ligger nära stadsdelen Sakhir, som inkluderar den största banan i Mellanöstern (Bahrain International Circuit) för Formel 1-racing.

Hamad är känt för sina tjugotvå rondeller. Numret på närmaste rondell ingår i bostadsadresser. År 2005 var stadens befolkning 52718. Den har nu överträffat Isa City när det gäller befolkningstäthet.

Majoriteten av invånarna i Hamad Town pendlar till Manama för sysselsättning. Majoriteten av Hamad Town är ett bostadsområde, även om det finns ett enormt köpcentrum som heter Sooq Waqif som innehåller många butiker och ger sysselsättningsmöjligheter i Hamad Town.

Bahrains internationella flygplats ligger 19,7 kilometer från Hamad Town.

Hamad Town - Info

Bahrainsk dinar (BHD)

Valuta

+973

Telefonnummer

133,550

Befolkning

1984

Etablerad som stad

arabiska

Officiellt språk

UTC+3 (AST)

Tidszon