Utforska de bästa platserna i Isa Town

Hitta några av de bästa tipsen från hela landet från våra partners och vänner.

Isa Town består till stor del av rika nybyggda villor och är hem för många medlemmar av Bahrains utbildade medelklass.

Isa Town är en av Bahrains nyaste och mest överdådiga städer. Isa Towns signum är nu de överdådiga villorna byggda av välbärgade individer från hela landet. Fantastiska shoppingcenter är fortfarande stadens mest framstående landmärken. Det skulle också vara ett misstag att inte lägga märke till de vackra arenorna som byggts här.

Många resenärer gillar att besöka The Sultan Center vid ankomsten. Detta expansiva köpcentrum har moderna höghus. Inuti finns det hundratals företag som säljer en mängd olika saker. Det är ett fantastiskt ställe att köpa för moderna kläder, smycken och många unika souvenirer. Framför shoppingkomplexet finns ett litet område med ytterligare stånd. Här, förutom många presenter, kan gästerna köpa populära nationella livsmedel.

Al Enma Mall är en shoppinganläggning som har blivit ett kännetecken för alla shoppingentusiaster. Gallerian är öppen i Isa Towns omedelbara förorter. Handelskomplexet, som öppnade i augusti 2012, omfattar en yta på 55 000 kvadratmeter. Det är för närvarande svårt att föreställa sig något som inte kan köpas på denna marknadsplats. Al Enma Mall har dussintals företag från internationellt kända varumärken, exklusiva smyckesbutiker, elektronikbutiker och butiker som säljer barnartiklar, så det finns saker för alla smaker och plånböcker. Det bör också noteras att detta kommersiella område har ett elegant utseende. När shoppingen blir tråkig kan besökarna bara koppla av och äta underbara måltider på något av köpcentrets flera attraktiva kaféer eller restauranger.

Isa Town kommer att glädja sportentusiaster med Bahrain National Stadium, landets främsta fotbollsstadion. Den ligger i staden Riffa, men Isa Town är lättillgänglig. Denna stadion, som idag rymmer över 30 000 åskådare, byggdes 1982. Den byggdes om 2021 inför ett stort mästerskap. Trots det faktum att sportkomplexet i första hand håller sportevenemang, rymmer Bahrain National Stadium ofta andra evenemang, såsom musikkonserter.

Khalifa Sports City Stadium (även känd som Isa Town Stadium för turister) är ett sant historiskt monument i staden. Denna stadion öppnades 1968. Den kan ta emot mer än 20 000 gäster. Förutom att gå på stora shoppingkomplex och sportevenemang kan besökare till Isa Town helt enkelt vandra genom staden och uppskatta dess magnifika bostäder.

Isa Town - Info

Bahrainsk dinar (BHD)

Valuta

+973

Telefonnummer

36 833

Befolkning

1968

Etablerad som stad

arabiska

Officiellt språk

UTC+3 (AST)

Tidszon

Isa Town Reseguide

Upptäck & Utforska

Allt du behöver veta om Isa Town innan din resa

Isa Town är ett medelklasssamhälle beläget i den norra centrala regionen Bahrain.

Isa Town domineras av överdådiga, nybyggda hus och är hem för ett stort antal av Bahrains utbildade medelklasser. Abdnabi Salman från det dåvarande kommunistiska demokratiska blocket vann platsen i valet 2002, vilket gör det till en av få regioner i Bahrain som inte helt representeras av en islamistisk eller högerorienterad parlamentsledamot. Ex-Harvard-professorn Dr. Munira Fakhro från Waad förlorade valet 2006 under tveksamma omständigheter till sunniislamisten Dr. Salah Ali från Al-Menbar Islamic Society.

Det var en av Bahrains tolv kommuner innan det separerades från al Mintaqah al Wusta 1988 och är nu en del av Central Governorate.

Isa Town är känd för sin traditionella marknad.

Isa Town är hem för majoriteten av Bahrains privata skolor, inklusive Indian School, The New Indian School, Pakistan Urdu School, Sacred Heart School, Ibn Khuldoon National School, Pakistan School, Bahrain Bayan School, Naseem International School och S:t Christophers skola. Isa Town campus vid University of Bahrain ligger också i detta område.

Huvudkontoret för National Driving School och Direktoratet för vägtrafik ligger i Isa Town. I Isa Town finns ytterligare kontor som utbildningsministeriet och informationsministeriet, som hyser Bahrains radio- och tv-station. Förutom marknaden är Bahrain National Stadium det mest framträdande landmärket. Dessutom har den nya yrkeshögskolan i Bahrain öppnat på platsen för det tidigare Bahrains universitet.

Saker att se i Isa Town

Isa Town välkomnar besökare genom att visa sin prakt nära Stadsporten. Det är ett magnifikt arkitektoniskt underverk konstruerat av den irakiske arkitekten Mohamed Saleh Makiya. Portarna består av fem korridorer, med två på varje sida. Monumentet har blivit Isa Towns visitkort. Portarna verkar indikera att staden som besökarna kommer in förtjänar sin fulla uppmärksamhet. De inspirerar turister att pausa och ta ett antal oförglömliga bilder. Detta arkitektoniska inslag är tillräckligt bevis på att denna stad har planerat något anmärkningsvärt för sina besökare.

Isa Town är fylld med fantastiska historiska landmärken och skulpturer. Glöm inte att besöka Pottery Roundabout, ett monument format som en keramikflagg. Denna struktur är förknippad med Isa Towns historia. Regionen har traditionellt varit känd för sin keramik, därför hedrar ett av de mest framstående monumenten i staden denna handel. Människor som aldrig har varit förtjust i keramik och keramik ändrar sig ofta i Isa Town på grund av att lokala konstnärer är riktiga trollkarlar som skapar vacker keramik.

Aali Burial Mounds är tillgängliga för turister nära staden. Detta är en arkeologisk utgrävningsplats där arkeologer söker efter artefakter från bronsåldern. Naturligtvis är det inte tillåtet för turister att gå in på grävplatsen direkt eftersom de skulle störa forskarnas arbete, men de får observera det på avstånd. Bahrain är ett land med ett rikt förflutet, så förekomsten av arkeologiska utgrävningar här är inte förvånande. Forskare upptäckte serviser av lera, korgar, artefakter framställda av elfenben och bronsvapen på en plats nära Isa Town. Också sägs vara begravda här är gamla monarker.

Uppenbarligen skulle det vara olämpligt att utelämna Bahrain National Stadium. Denna arena är rutinmässigt värd för de bästa regionala och nationella fotbollstävlingarna. Med en kapacitet på 30 000 personer lockar Bahrain National Stadium till både sport- och musikälskare. På grund av sin stora kapacitet håller lokalen ofta musikuppträdanden. Dessutom är lokalen ofta platsen för festivaler; därför är det att föredra att fråga i förväg om det finns en festival eller annan anmärkningsvärd händelse.

Khalifa Sports City Stadium är ännu ett landmärke i Isa Town. Det är en pilgrimsplats för många sportentusiaster. Denna stadion kan ta emot 20 000 personer. Det byggdes 1968, vilket ger nationen en arena som kan vara värd för internationella evenemang. Vissa resenärer kanske känner igen stadion under dess tidigare namn, Isa Town Stadium. Lokalbefolkningen kommer dock omedelbart att förstå vad stadionbesökarna diskuterar. Isa Town Stadium är ofta värd för spännande sportevenemang, men de är vanligtvis mindre framträdande och av större storlek än de som hålls på Bahrain National Stadium. Det är också en känd plats för festivaler och musikuppträdanden.

Barbartemplet, en av landets mest kända platser, ligger inte långt från staden. Det är en riktigt vacker struktur. Barbartemplet är ungefär 3 000 till 2 000 år gammalt. Byggnadens fantastiska ålder och unika atmosfär misslyckas aldrig med att dra ett stort antal turister. Komplexet består av tre byggnader som verkar ha byggts ovanpå varandra. Dessutom är det möjligt att se ruinerna av gamla altare och en helgedom.

Al Khamis-moskén, en av de vackraste moskéerna i Bahrain, ligger en kort bit norr om staden. Den imponerande strukturen är en påminnelse om att nationen har mycket att vara stolt över, eftersom detta är en av de äldsta moskéerna i Bahrain och det omgivande området. Den religiösa strukturen byggdes runt 692. Dessutom renoverades moskén flera gånger. Det finns en bönesal uppburen av träpelare och ett rum med platt tak som bärs upp av vackra stenpelare.

Aktiviteter i Isa Town

Turister som gillar att shoppa och se kulturella attraktioner kommer att njuta av Isa Town. Trots detta finns det flera aktiviteter för turister i alla åldrar i staden. Eftersom Isa Town ligger nära kusten kommer semesterfirare inte att berövas vattenbaserade aktiviteter och nöjen. Det är enkelt att tillbringa kvalitetstid på den här platsen, njuta av den hisnande utsikten från kusten eller hyra utrustning för vattenaktiviteter.

Isa Town erbjuder följande aktiviteter för turister: dykning, snorkling, surfing och en mängd olika kryssningar. Det finns ett antal butiksområden nära kusten där semesterfirare kan få alla nödvändiga förnödenheter. Denna utrustning är lämplig för både erfarna idrottare och nybörjare som vill testa nya aktiviteter. En fascinerande kryssning ombord på en magnifik båt – är inte detta önskan hos någon som någonsin har läst arabiska sagor? Dessutom är den här sagan så nära att du kan sträcka ut handen och röra den med handen.

Isa Town erbjuder följande aktiviteter för turister: dykning, snorkling, surfing och en mängd olika kryssningar. Det finns ett antal butiksområden nära kusten där semesterfirare kan få alla nödvändiga förnödenheter. Denna utrustning är lämplig för både erfarna idrottare och nybörjare som vill testa nya aktiviteter. En fascinerande kryssning ombord på en magnifik båt – är inte detta önskan hos någon som någonsin har läst arabiska sagor? Dessutom är den här sagan så nära att du kan sträcka ut handen och röra den med handen.

Dessutom har staden den nödvändiga infrastrukturen för ridning. Detta är en av de mest omtyckta landbaserade aktiviteterna i området. Det är inte konstigt eftersom ridning är ett oerhört romantiskt tidsfördriv. Det kan vara mycket mer spännande om du väljer att rida en vacker arabisk häst - denna ras är extremt värdefull och vördad över hela världen. Här kan turister uppleva hur det är att rida en magnifik häst bland sanddyner och se staden sakta försvinna och dyka upp igen vid horisonten. Det är en fantastiskt spännande sensation som kommer att finnas kvar hos dig i flera år.

Men man behöver inte en häst för att få identiska känslor. Det är också möjligt att hyra ett terrängfordon, som utan tvekan är bekvämare än en häst och rekommenderas för dem som ogillar ridning. Terrängfordonet är också betydligt snabbare. Överväg att besöka Royal Golf Club i den närliggande staden Riffa om en önskan att ersätta sanddyner med vegetation finns. Det är en distinkt klubb designad av den kända golfbanearkitekten Karl Litton. Golfklubban liknar en hägring i en öken; det är en veritabel oas av flora och ett utomordentligt vackert läge. Alla som gillar att simma har alltid tillgång till Faran Swimming Pool.

Isa Town Jogging Track är ett utmärkt resmål för familjer på semester. Den är särskilt lämpad för barn i åldrarna 3 till 6. Al Hoor Landscape är faktiskt roligt för alla som vill vandra runt i en vacker trädgård. Det är en underbar plats för att återställa sinnesfrid och få svårigheter att framstå som obetydliga. Detsamma gäller för A'ali Pottery Workshop. På den här platsen kan gästerna lära sig att skapa keramik. Alla turister som gillar att lära sig mer om den lokala kulturen går kursen. Att bemästra en traditionell lokal färdighet som keramik är en fantastisk och otroligt spännande metod för att åstadkomma detta.

Att besöka lokala marknader är utan tvekan ännu en fantastisk aktivitet. Faktum är att detta är ett underbart sätt att uppleva lokala traditioner och kultur, träffa lokalbefolkningen och komma närmare dem. Det finns olika marknader i Isa Town som förtjänar ett besök. Till exempel är Marknaden för begagnade varor en fantastisk plats för dem som vill skaffa unika och ovanliga saker. Ramez Hyper kan hittas i närheten. Denna marknadsplats är idealisk för att köpa souvenirer. Alestqlal-marknaden är en extra attraktionsmarknad i staden, liknande Flawless Flower, som specialiserat sig på alla typer av blommor.

Tradition av Isa Town

Bahrain är en mångkulturell nation, så det finns många individer från många nationer som bor där. Men majoriteten av invandrarna kommer från Indien, Pakistan och Filippinerna. Landets regelverk uppmuntrar både små och stora företag, vilket har lockat ett stort antal nyanlända. Vanligtvis inkluderar dessa företag restauranger, banker, frisörsalonger, resebyråer och taxitjänster. Isa Town är inte annorlunda. Ursprungsbefolkningen behandlar alla med artighet, därför kan turister alltid lita på dem för hjälp och be om deras hjälp.

Detta stora antal internationella invandrare är också anledningen till att Isa Town inte har några språkliga problem. Vissa individer är så skickliga i det engelska språket att de kan konkurrera med britterna. Ändå skulle varje infödd känna sig smickrad om en turist kunde tala några meningar på arabiska. Det är möjligt att göra lokalbefolkningen glada genom att bara hälsa dem med "Marhaba" För att uttrycka farväl, säg helt enkelt "Salam" eller "Ma al-salmah." Det är bättre att lära sig dessa enkla fraser (tillsammans med ett antal andra, som "förlåt" och "förstår inte").

En stel hierarki finns i hela landet. Medlemmar av Bahrains härskande familj, Al Khalifa, är de mest uppskattade i landet. I Bahrain är allierade stammar den näst mest vördade gruppen. Människor som har bott i landet i mindre än ett sekel är "en trappa ner" i den sociala ordningen. Iranska invandrare och shiamuslimer har ungefär samma sociala ställning. Indiska, filippinska, thailändska, pakistanska och malaysiska invandrare är i botten av den sociala ordningen. Dessa individer utför majoriteten av okvalificerat arbete.

I Bahrain ses kvinnor annorlunda än i andra länder i regionen. Till exempel får kvinnor köra bil. Det finns också små restriktioner för damkläder. Flickor kan till och med ses bära jeansbyxor; lokala kvinnor är kända för sin frihet och oberoende. Hijab är dock något de stolt bär. Lokala damer tror att det inte begränsar deras frihet att bära hijab. Eftersom ingen tvingar dem att bära hijab, anser damer detta element av kläder med vördnad.

Som i alla andra muslimska länder är familj och släktingar det viktigaste för människorna i detta område. Tänk på att du kanske inte tillåts komma in på vissa platser utan din make - lokalbefolkningen tar familjen på största allvar. Enligt dem är familjeaktiviteter det enda acceptabla sättet att ha kul. En stor familj är den största skatten för lokalbefolkningen. Ett barn i ett hushåll är ganska ovanligt, därför har majoriteten av familjer många barn. Om en familjemedlem behöver hjälp kommer hela familjen att samlas för att diskutera hur de kan hjälpa och lösa varandras svårigheter.

Eftersom Isa Town är ett turistmål, lockar det ett stort antal besökare, inte bara med kulturella landmärken utan också med täta festivaler av intresse. Eftersom sport är populärt i Bahrain och nästan alla har en favoritsport arrangerar landet ofta en mängd olika sportevenemang. I mitten av november är det till exempel en mixed kampsporttävling som heter Brave 9 på Khalifa Sports City Stadium. Det är ett veritabelt underland för alla som gillar fantastiska evenemang och vill hitta sina favoritspelare. Denna turnering besöks av cirka 20 000 åskådare.

Besökare till Isa Town i mitten av maj kommer att kunna observera den lika fascinerande Bahrain Cricket Festival. Evenemanget äger rum på Bahrain National Stadium. Detta är utan tvekan ett fantastiskt tillfälle för hela familjen. Det finns idrottare från många regioner i världen bland de tävlande. Dessutom är festivalschemat fullspäckat med en mängd olika underhållande evenemang, inklusive gatuföreställningar, interaktiva spel, musikkonserter, modepresentationer, tävlingar och en unik lekplats för barn. Därför kommer varje familjemedlem att njuta av och tycka att denna semester är spännande. Festivalen är bara två dagar lång, därför är det bäst att verifiera datumen i förväg och planera en semester på lämpligt sätt för att inte missa en sådan magnifik händelse.

Eftersom Bahrain är en muslimsk nation, är alla islamiska högtider extremt betydelsefulla och observerade i stor utsträckning. De viktigaste helgdagarna är den heliga månaden Ramadan, Eid al-Adha eller offerfesten, Hijri-nyåret (det islamiska nyåret), Ashur-dagen, Mawlid al-Nabi al-Sharif (den islamiska profetens födelsedag). Muhammad), och Eid al-Fitr, som markerar slutet på Ramadan. Det finns även firande för turister den 1 januari. Självständighetsdagen firas lika viktig och entusiastiskt som islamiska högtider. Den hålls alltid i Isa Town, där besökare kan se en militärparad och fyrverkerierna på natten. Semesterperioden börjar den 16 december.

Håll dig säker och frisk i Isa Town

Drick mycket vatten. Från april till augusti kan det ibland vara ganska varmt (upp till 50°C) och fuktigt (ibland 70°C). Använd ett paraply för att skydda dig från solens strålar. Att hålla sig hydrerad är viktigt, särskilt om du är utomhus under dagen. Nästan överallt i staden säljer "Cold Stores" och små restauranger vatten på flaska till relativt låga kostnader. I souken säljer säljare till fots små kylda flaskor, även om du kanske spenderar mer än flaskan är värd. Om du kommer att bo i Bahrain under en längre tid kan du ordna så att en lokal kylbutik levererar vatten på flaska till din lägenhet, eller så kan du registrera dig för leverans av vatten genom ett antal företag på ön. Många kylbutiker (och vissa hotell) erbjuder även gratis leverans till ditt hotell eller din lägenhet.