BAHRAIN RESEGUIDE

Hur man tar sig runt i Bahrain

There are only two methods to reach Bahrain: by plane or by automobile through the causeway from Saudi Arabia. There are flights to destinations all over the world from Bahrain International Airport, and an enormous project is currently ongoing to update and extend its facilities.

Dessutom går 28 busslinjer runt ön. Bussarna är prisvärda, luftkonditionerade och erbjuder gratis Wi-Fi; ändå används de främst av lokalbefolkningen och inte av besökare.

På flygplatsen, restaurangerna och hotellen finns taxibilar allmänt tillgängliga, och Uber är också ett populärt transportsätt. Dessutom har många biluthyrningsföretag kontor i Bahrain, och flera har kiosker på flygplatsen.

Hur man tar sig runt i Bahrain med taxi

Den officiella avgiften är $ 2,65) BD 1 000 + 0,200 Fils per kilometer. I verkligheten är dock mätarna ofta "trasiga", "täckta", "förlorade" eller bara ignoreras, vilket kräver förhandsöverenskommelse om priser. Tänk på att taxichaufförer ofta kommer att kräva orimliga priser.

Men i augusti 2008 slöt regeringen och taxikoncernerna ett nytt avtal, och ett ökande antal hytter använder nu mätare. En resa inuti Manama kostar mellan 3 och 5 dinarer.

Flygplatsen ger instruktioner om hur man beräknar taxipriser på ett officiellt sätt. Om du tar en taxi som väntar på flygplatsen kommer du att debiteras 2 000 BD extra.

Taxibilar ger på det hela taget utmärkt service, även om det finns några skurkar. När du åker från flygplatsen, se till att välja de vita hytterna med röda tak eller i London-stil. Om mätaren inte används utan kostnad finns det också en regel; håll dig till det och kontakta polisen, och föraren kommer snart att följa den rätta avgiften för resan.

Även om stora hotell och kommersiella områden vanligtvis har taxibilar som väntar utanför, kan det vara svårt att hitta en. I kungariket verkar ett antal privata företag, varav de mest kända är:

Speedy Motor Service SMS Radio-Meter Taxi är kungarikets äldsta och mest populära radiotelefontaxiverksamhet, såväl som den mest pålitliga. En taxi kan bokas i förväg och är tillgänglig 24 timmar om dygnet, 365 dagar om året. + 973-17 682999 är telefonnumret att ringa.

Onlinetaxi i Bahrain. Om tio minuter kan du få taxametern online. + 973-36688614; Fax: + 973-36688614

Bahrain Limo är en nyligen bildad Radio Meter Taxi Business i Bahrain, liksom systerbolaget till transportgiganten "Saudi Bahraini Transport Company" (SABTCO), som tillhandahåller lyxiga buss- och limousinetjänster över King Fahad Causeway.

Det har dock förekommit fall av taxichaufförer som försökt ta ut orimliga priser (som 50 BD för en kort resa när kostnaden verkligen är 3 BD), men dessa incidenter är ovanliga. Det bästa valet är i allmänhet att använda certifierade hytttjänster.

Hur man tar sig runt i Bahrain med buss

Många delar av ön trafikeras också av allmänna bussar. Även om busspriserna är billiga, kan turister ha svårt att förstå systemet på grund av svårigheten att få busstidtabeller och kartor.

Att resa med buss i Bahrain var nästan en mardröm tills nyligen, och utlänningar varnades för att göra det. Det fanns inga bussar till populära platser eller köpcentra, och de som fanns var ofta sena. Vänteplatserna var ofta föga inbjudande. Bussar trafikerade bara cirka 35 % av landet, så de flesta skulle ta en taxi, med anställda som ofta samlades för att köpa ett fordon.

Sedan dess har saker och ting stadigt förbättrats. Situationen har förbättrats avsevärt sedan februari 2015, då operatörerna byttes. Bussarna är nu renare, mer tillgängliga för funktionshindrade, och erbjuder gratis 4G-internet, bland andra förbättringar. Väntetiderna, liksom vänteområdena, har förbättrats mycket.

Hur man tar sig runt i Bahrain med bil

Överväg att hyra ett fordon om du vill besöka flera platser. Priserna varierar från 10 till 20 dinarer per dag och inkluderar obegränsad körning över hela ön.

Om du anländer med buss till centrala Lulus parkering, sväng bara bort från centrumentrén, lämna parkeringsplatsen och leta upp biluthyrning bland samlingen av företag tvärs över gatan. En karta eller GPS rekommenderas starkt, eftersom trafiksignalerna kan vara glesa och det inte är svårt att ta sig från ett område av landet till ett annat, trots landets lilla storlek.

På vägarna är hastighetsbegränsningen vanligtvis 50 km/h, medan den på motorvägen är 80-100 km/h. Straffen för att bryta mot trafiklagarna är hårda, även om reglerna inte alltid följs ordentligt.