BAHRAIN MATKAOPAS

Bahrainin perinteet ja tavat

Bahrain on vieraanvarainen isäntämaa, mutta sinun tulee aina osoittaa kunnioitusta ja kohteliaisuutta kulttuuriperinteitäsi ja uskontoasi kohtaan. Kun vierailet paikallisten arabien suosimilla alueilla, on parempi käyttää pitkiä housuja shortsien sijaan, ja naisten tulee välttää läpinäkyvien mekkojen käyttöä.

Uimapuvut, bikinit ja shortsit ovat hyväksyttäviä asusteita rantakerhoissa ja hotelleissa. Älä näytä julkisesti merkkejä rakkaudesta vastakkaista sukupuolta kohtaan. Vastakkaista sukupuolta olevia ihmisiä on pidätetty suutelemisesta julkisesti, eivätkä he ole sosiaalisesti hyväksyttäviä. Vältä aina tappelua äläkä koskaan aloita keskustelua etenkään paikallisen kanssa.

Valtakunnan virallinen uskonto on islam. Sitä seuraa yli 70 % väestöstä. Kristityt, buddhalaiset ja hindut muodostavat jäljellä olevan osan. Pieni osa asukkaista ei väitä olevansa uskonnollinen. Kirkko ja valtio eivät ole erillisiä. Sharia (islamin laki) pätee tässä tapauksessa. Uskonnonvapauden käsite on kirjattu perustuslakiin. Se on tosiasia. Täällä ei ole uskonnollista vainoa. Eri uskontojen edustajat saavat vapaasti noudattaa riittejään ja viettää vapaapäiviä.

Muslimiyhteisö on heterogeeninen. Sunnimuslimit näkevät beduiinit esivanhempana. Shiialaiset ovat uskomustensa mukaan syntyperää profeetalta. Suurin osa shiioista kuuluu Baharnan etniseen ja uskonnolliseen yhteisöön. He ovat perinteisiä ja hurskaita. Sunnit ja shiialaiset perustavat erilliset yhteisöt. Heidän oikeudelliset ristiriidansa ratkaisevat erilliset oikeusviranomaiset.

Naisten sosiaalinen asema Bahrainissa on parempi kuin useimpien arabimaiden. Täällä naiset voivat tehdä töitä. He muodostavat lähes kolmanneksen maan työvoimasta. Heillä on mahdollisuus saada koulutusta ja terveydenhuoltoa. Noin 60 prosentilla naisista on korkeakoulututkinto. Yrittäjissä on paljon naisia. Naiset ovat edelleen aliedustettuina politiikassa. He ovat poissa valtion valtuudesta. Ei ole olemassa virallisia lakeja, jotka loukkaisivat naisten oikeuksia. Asetus on kuitenkin ristiriidassa sharia-lain kanssa, joka velvoittaa naiset peittämään kasvonsa ja vartalonsa. Useimmat naiset käyttävät chadoria, joka ei peitä heidän kasvojaan. Nikab peittää täydellisesti perinteisempien perheiden naisten kasvot. Alkuperäiset sietävät ulkomaalaisia naisia. Sinun tulee kuitenkin peittää hartiat ja jalat. Lisäksi ulkomaalaisille miehille on asetettu vaatimuksia. Yleisössä esiintyminen shortseissa ja urheiluasuissa on kielletty.

Tämä demokratia on seurausta Bahrainin nopeasti kasvavasta taloudesta, joka houkuttelee paljon ulkomaalaisia. Bahrain on vapautetuin muslimikansat. Muiden arabimaiden asukkaat lomailevat täällä usein. Maa myy ja kuluttaa alkoholia. Ramadanin pyhän kuukauden aikana moraalinormit tiukentuvat. Tänä aikana uskovat paastoavat. Muslimit eivät saa syödä ja juoda päiväsaikaan koko tämän ajan.

Uskonto vaikuttaa etikettiin. Vasenta kättä pidetään perinteisesti likaisena, koska sitä käytetään henkilökohtaiseen hygieniaan. On hyväksyttävää ottaa vastaan ruokaa ja rahaa, mutta vain oikealla kädellä. Kun astut sisään taloon tai moskeijaan, kengät on riisuttava. Et voi osoittaa jaloillasi keskustelukumppania, tuijottaa tiiviisti keskustelukumppanin silmiin, syödä kävellessäsi tai elehtiä aktiivisesti keskustelun aikana.

Perhe on äärimmäisen tärkeä maan kansalaisille. Naiset menevät naimisiin hyvin nuorena, 14-vuotiaana. Miehet menevät naimisiin 20-22-vuotiaana. On yleinen käytäntö lunastaa morsiamia. Moniavioisuus on sharia-lain mukaan sallittua. Mutta jokaisella vaimolla pitäisi olla oma mukava asuinpaikka. Lisäksi on olemassa väliaikaisia avioliittoja (muta). Shiialaiset hyväksyvät ne yksinomaan. Naiselle annetaan palkkio tällaisen avioliiton päätyttyä. Muodollisesti naisen oikeudet vastaavat tavallisen vaimon oikeuksia. Hänen jälkeläisensä katsotaan myös laillisiksi. Hän on oikeutettu mahriin (lahja aviomieheltään). Avioliiton kestoa voidaan pidentää määräämättömän monta kertaa. Naisen on kestettävä väli ennen kuin menee uudelleen naimisiin epäonnistuneen avioliiton jälkeen. Tämä aukko on välttämätön raskauden mahdollisuuden poissulkemiseksi. Tämän neljästä kahteenkymmeneen viikkoa kestävän tauon aikana aviomies jatkaa vaimon avustamista.

Maan itsenäistymisen jälkeen vuonna 1971 Bahrainin kulttuuri alkoi kukoistaa merkittävästi. Perinteisen taiteen kehityksen lisäksi myös moderni taide on kasvussa. Impressionismi, ekspressionismi ja surrealismi ovat yleistymässä. Nykytaiteen näyttelyitä järjestetään säännöllisesti. Useita museoita ja gallerioita käytetään tähän tarkoitukseen. Perinteinen arabialainen kalligrafia, keramiikka, korut ja seppä ovat huomionarvoisia. Myös kirjallisuus alkoi nopeasti kehittyä 1900-luvun lopulla. Siihen liittyy vahva länsimainen vaikutus. Bahrainissa, toisin kuin muissa islamilaisissa valtioissa, on suuri määrä naisrunoilijoita, jotka julkaisevat teoksiaan.

Arabialainen, intialainen ja persialainen musiikki vaikutti Bahrainin perinteiseen musiikkiin. Suosituimmat tyylit ovat Saut, Fijri ja Liwa. Bahrainin kansalaiset ovat pitkään olleet mukana helmien louhinnassa. Helmesukeltajat kehittivät oman kulttuurinsa, mukaan lukien musiikki. Fijri on helmisukeltajien musiikkia. On tärkeää huomata, että on rannikkolauluja ja merilauluja. Liwa on afrikkalaisten musiikkia. Arabialaista musiikkia, joka tunnetaan nimellä saut, esitetään oudilla, lyömäsoittimilla ja rebabilla. Nykymusiikkiakin on olemassa. On bändejä, jotka soittavat rock-musiikkia. Bahrainissa on myös äänitysstudioita. Elokuva ei ole laitonta. Mutta paikallisia elokuvia ei käytännössä koskaan tehdä.