ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΜΠΑΧΡΕΙΝ

Μείνετε ασφαλείς και υγιείς στο Μπαχρέιν

Μείνετε ασφαλείς στο Μπαχρέιν

Το Μπαχρέιν είχε έναν σχεδόν εμφύλιο πόλεμο το 2011, με εκατοντάδες θανάτους, εκατοντάδες τραυματισμούς και σημαντικό αριθμό ακτιβιστών και επαγγελματιών υγείας φυλακισμένους και βασανισμένους. Αν και οι τεράστιες διαδηλώσεις κατεστάλησαν ανελέητα, το περιβάλλον παραμένει ασταθές και διαμαρτυρίες, ταραχές και δολοφονίες αστυνομικών μπορεί να συμβούν ανά πάσα στιγμή. Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να αποφεύγουν τις βορειοδυτικές αγροτικές περιοχές και κοινότητες της χώρας. Μεγάλες διαμαρτυρίες μπορεί να συμβούν ανά πάσα στιγμή, και παρόλο που μπορεί να γίνουν βίαιες κατά καιρούς, σπάνια είναι αντιδυτικές. Αποφύγετε τοποθεσίες όπου φαίνεται να συγκεντρώνονται μεγάλες ομάδες ατόμων.

Στο Μπαχρέιν, η μέση συχνότητα του κοινωνικού εγκλήματος είναι χαμηλή, ενώ το βίαιο έγκλημα είναι ασυνήθιστο. Η ληστεία, η κλοπή και η κλοπή, ωστόσο, συμβαίνουν. Μικρά εγκλήματα όπως κλοπές χαρτοφυλακίου και κλοπές χαρτοφυλακίων έχουν καταγραφεί, ιδιαίτερα στις παλιές συνοικίες της αγοράς γνωστές ως σουκ. Στα νυχτερινά κέντρα των περισσότερων ξενοδοχείων συχνάζουν κάποια άσχημα άτομα. Παρά το γεγονός ότι τα ξενοδοχεία διαθέτουν επαρκή μέτρα ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων των καμερών, υπήρξαν περιπτώσεις επισκεπτών που έπαιρναν τα δωμάτιά τους.

Εάν βρίσκεστε στη λεωφόρο Exhibition (κοντά στη Hoora), να είστε προσεκτικοί, καθώς οι κυρίες μπορεί να έχουν δυσάρεστες συναντήσεις με (κυρίως) μεθυσμένους Σαουδάραβες. Είναι καλή ιδέα να έχετε έναν άντρα μαζί σας αν πάτε εκεί (ειδικά το βράδυ).

Εγκλημα

Περίπου 4.000 Βρετανοί πολίτες ζουν στο Μπαχρέιν και χιλιάδες άλλοι το επισκέπτονται ετησίως. Οι περισσότερες επισκέψεις είναι χωρίς επεισόδια. Παρά το γεγονός ότι η εγκληματικότητα είναι σπάνια στην πλειονότητα των περιοχών, οι τουρίστες θα πρέπει να λαμβάνουν προφυλάξεις, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης αξιόπιστων υπηρεσιών ταξί.

Ναρκωτικά

Ακόμη και τα ίχνη παράνομων ουσιών είναι απολύτως περιορισμένα. Ακόμα κι αν μεταβαίνετε μέσω ενός αεροδρομίου από το ένα έθνος στο άλλο, η κατανάλωση ή η μεταφορά παράνομων ναρκωτικών μπορεί να οδηγήσει σε φυλάκιση και απέλαση. Η αγορά ή η πώληση παράνομων ναρκωτικών και ναρκωτικών είναι ένα σοβαρό αδίκημα που επισύρει μέγιστη ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Ορισμένα καλλυντικά είδη και ανταλλακτικά ηλεκτρονικών τσιγάρων μπορεί να περιλαμβάνουν απαγορευμένες ουσίες, όπως το έλαιο CBD, στο Μπαχρέιν.

Είναι συνετό να φέρετε μια επιστολή γιατρού εάν χρησιμοποιείτε συνταγογραφούμενα φάρμακα. Εάν σκοπεύετε να εισάγετε συνταγογραφούμενα φάρμακα στο Μπαχρέιν, ενδέχεται να σας ζητηθεί να λάβετε προηγούμενη έγκριση από τις αρχές. Πριν ταξιδέψετε, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την πλησιέστερη πρεσβεία ή προξενείο του Μπαχρέιν.

Αλκοόλ

Το αλκοόλ είναι νόμιμο στο Μπαχρέιν, όπου υπάρχουν πολλά μπαρ, εστιατόρια με άδεια χρήσης και εκτός αδειών. Ωστόσο, η συμπεριφορά υπό την επήρεια μέθης στο κοινό ή η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ είναι παράνομη, με αποτέλεσμα ο δράστης να υπόκειται σε πρόστιμο, φυλάκιση ή/και απέλαση, καθώς και σε αναστολή της άδειας οδήγησης. Η σωματική επίθεση και η καταστροφή δημόσιας περιουσίας υπό την επήρεια αλκοόλ είναι έγκλημα που μπορεί να οδηγήσει σε φυλάκιση.

Οδήγηση

Στο Μπαχρέιν υπάρχει μηδενική ανοχή για το ποτό και την οδήγηση. Εάν πιαστείτε με έστω και ελάχιστες ποσότητες αλκοόλ στο σύστημά σας, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε κατηγορίες και φυλάκιση. Καθώς οι παραβιάσεις του νόμου, η παραβίαση της ουράς, η υπερβολική ταχύτητα, οι αγώνες, το άλμα στη λωρίδα και η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση μπορεί να επιφέρουν βαριά πρόστιμα. Υπάρχει μεγάλος αριθμός καμερών ταχύτητας σε δρόμους και αυτοκινητόδρομους. Η χρήση ζώνης ασφαλείας είναι υποχρεωτική. Σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο.

Νόμοι οδικής κυκλοφορίας

  • Η κυκλοφορία κινείται στα δεξιά.
  • Σε κυκλικούς κόμβους (κύκλους κυκλοφορίας), τα αυτοκίνητα εντός του κύκλου κυκλοφορίας έχουν δικαίωμα διέλευσης έναντι αυτών που επιχειρούν να εισέλθουν.
  • Οι οδηγοί συχνά επιταχύνουν παρά τις αυστηρές ποινές, όπως πρόστιμα και πιθανή φυλάκιση.
  • Η αστυνομία μπορεί να κρατήσει οδηγούς για τροχαίες παραβάσεις.
  • Είναι παράνομη η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, αν και είναι πολύ συνηθισμένο.
  • Οι οδηγοί υποχρεούνται να φορούν ζώνες ασφαλείας.
  • Η κυκλοφορία είναι μεγαλύτερη τα Σαββατοκύριακα με εισροή οχημάτων από γειτονικές χώρες.

Ενδυματολογικός κώδικας

Οι Μπαχρέιν συνήθως ντύνονται συντηρητικά με παραδοσιακή ενδυμασία και μπορεί να θυμώσουν όταν άλλοι ντύνονται άσχημα ή αντίθετα με τους ισλαμικούς κανόνες.

Σε δημόσιους χώρους όπως εμπορικά κέντρα, εστιατόρια και πάρκα, ενθαρρύνεται η κατάλληλη ενδυμασία. Τα ρούχα δεν πρέπει να είναι διαφανή, να εκθέτουν περιοχές του σώματος με απρεπή τρόπο ή να απεικονίζουν δυσάρεστες εικόνες ή μηνύματα. Εάν επισκεφτείτε έναν από αυτούς τους χώρους ανεπαρκώς ντυμένος, μπορεί να σας ζητηθεί να φύγετε (τα περισσότερα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα εμφανίζουν πινακίδες που προειδοποιούν ότι πρέπει να φοράτε αξιοσέβαστα ρούχα). Απαγορεύεται αυστηρά κάθε είδους γυμνό, ακόμα και η ηλιοθεραπεία χωρίς τοπ. Κατά τη διάρκεια του μήνα του Ραμαζανιού, όταν ενθαρρύνεται η ταπεινοφροσύνη, αυτές οι αρχές διατηρούνται ακόμη πιο αυστηρά.

Θρησκεία

Στο Μπαχρέιν, οι ισλαμικές θρησκευτικές πεποιθήσεις είναι ιδιαίτερα σεβαστές. Οποιαδήποτε ασέβεια για θρησκευτικές ιδέες ή πρακτικές θεωρείται εξαιρετικά ασέβεια και είναι πιθανό να οδηγήσει σε βαρύ πρόστιμο ή/και φυλάκιση. Άλλες θρησκείες είναι σεβαστές και μπορούν να ασκηθούν ελεύθερα στο Μπαχρέιν. Ακολουθήστε μερικές απλές οδηγίες σεβασμού:

Οι μουσουλμάνοι κάνουν πέντε καθημερινές προσευχές. Θα σημειώσετε ότι τα τζαμιά χρησιμοποιούν μεγάφωνα για να καλούν τους πιστούς σε προσευχή. Λάβετε υπόψη ότι τα αυτοκίνητα που δεν βρίσκονται κοντά σε ένα τζαμί μπορεί να σταματήσουν σε ένα ξαπλώστρο για να προσευχηθούν διακριτικά.

Οι μουσουλμάνοι νηστεύουν από την αυγή μέχρι τη δύση του ηλίου κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανιού. Κατά τη διάρκεια του μήνα του Ραμαζανιού, το φαγητό, το ποτό, το κάπνισμα, η αναπαραγωγή δυνατής μουσικής και ο χορός δημόσια κατά τη διάρκεια της ημέρας απαγορεύονται και τιμωρούνται από το νόμο, ακόμη και για τους μη μουσουλμάνους.

Κλίμα και φυσικές καταστροφές

Το Μπαχρέιν έχει συχνά εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες. Από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο, η θερμοκρασία μπορεί να είναι πάνω από 50°C.

Για να αποφύγετε τη θερμοπληξία και την αφυδάτωση:

  • πίνετε άφθονο νερό
  • αποφύγετε μεγάλες περιόδους στη ζέστη

Οι καταιγίδες άμμου και σκόνης συμβαίνουν συχνά.

Διαδηλώσεις

Είναι πιθανές περιστασιακές διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει προσπάθειες διακοπής της κυκλοφορίας καθώς και αναστάτωση σε αγροτικές περιοχές και κοντά σε οικονομικά κέντρα. Σπάνια, αυτό οδηγεί σε τοπικές συγκρούσεις μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων ασφαλείας και των διαδηλωτών. Περιστασιακά, οι επέτειοι σημαντικών γεγονότων στο Μπαχρέιν ενισχύουν την πιθανότητα αυθόρμητων διαδηλώσεων. Στο παρελθόν, παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί στη Sitra, στο Bani Jamra, στο Karbabad, στο Saar, στο Karzakan, στον αυτοκινητόδρομο Budaiya και σε γειτονικά χωριά.

Παρόλο που δεν έχουν υπάρξει άμεσες απειλές ή επιθέσεις εναντίον Βρετανών υπηκόων μέχρι σήμερα, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί, να τηρείτε τις συμβουλές των τοπικών αρχών και να προσέχετε το περιβάλλον σας όπου κι αν βρίσκεστε στο νησί.

Όσοι μπορεί να βρεθούν κατά λάθος κοντά σε μια βίαιη συγκέντρωση κινδυνεύουν.

Όσοι μπορεί να βρεθούν κατά λάθος κοντά σε μια βίαιη συγκέντρωση κινδυνεύουν.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα ταξίδια στους κύριους αυτοκινητόδρομους είναι συχνά τακτικά. Υπάρχουν πολλά σημεία ελέγχου της αστυνομίας.

Κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων, οι δρόμοι μπορεί να γίνουν αδιάβατοι, με αποτέλεσμα να απαιτούνται παρακάμψεις. Αυτά μπορεί να σας επαναδρομολογήσουν σε άγνωστη περιοχή. Θα πρέπει να εξοικειωθείτε με άλλα μονοπάτια.

Η τοπική κοινή γνώμη στην περιοχή συνεχίζει να επηρεάζεται από τις περιφερειακές εξελίξεις. Πρέπει να γνωρίζετε τις τοπικές ευαισθησίες σχετικά με αυτά τα θέματα. Ακολουθήστε τις ειδήσεις και ενημερωθείτε για τις τοπικές και περιφερειακές εξελίξεις που μπορεί να πυροδοτήσουν δημόσια αναταραχή.

Το Υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε υπενθύμιση ότι όλοι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες πρέπει να φέρουν πιστοποιητικό ταυτότητας με εικόνα. Μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο έως 300 BHD εάν δεν μπορείτε να δείξετε ταυτότητα με εικόνα όταν σας ζητηθεί από μέλος της κυβέρνησης του Μπαχρέιν, όπως απαιτείται από τη νομοθεσία του Μπαχρέιν.

Μείνετε υγιείς στο Μπαχρέιν

Φροντίστε να πίνετε πολύ νερό. Μπορεί να γίνει εξαιρετικά ζεστό (έως 50 βαθμούς Κελσίου) και υγρό από τον Απρίλιο έως τον Αύγουστο. Προστατευτείτε από τον ήλιο χρησιμοποιώντας μια ομπρέλα. Το να παραμένετε ενυδατωμένοι είναι κρίσιμο, ιδιαίτερα αν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο όλη την ημέρα. Το εμφιαλωμένο νερό είναι διαθέσιμο για αγορά σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές σχεδόν παντού στην πόλη, από το "Cold Stores" και τα μικρά εστιατόρια.

Μικρά μπουκάλια με απλή ψύξη πωλούνται από πλανόδιους πωλητές στο παζάρι, αλλά μπορεί να ξοδέψετε περισσότερα από όσα αξίζει το μπουκάλι. Εάν θέλετε να μείνετε στο Μπαχρέιν για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορείτε να κανονίσετε ένα τοπικό Cold Shop να παραδώσει εμφιαλωμένο νερό στο διαμέρισμά σας ή να εγγραφείτε για παράδοση νερού μέσω μιας από τις πολλές επιχειρήσεις στο νησί. Πολλά ψυκτικά καταστήματα (καθώς και ορισμένα ξενοδοχεία) θα φέρουν τα αγαθά (ή τα γεύματά τους) στο ξενοδοχείο ή το διαμέρισμά σας δωρεάν.

COVID-19

There are no COVID-19 limitations in public areas, and all businesses, including stores, banks, and restaurants, are operating as usual. Masks are optional in both indoor and outdoor settings (except health facilities).

Δεν υπάρχουν περιορισμοί σχετικά με τον COVID-19 στη διαθεσιμότητα καταλυμάτων και εγκαταστάσεων, συμπεριλαμβανομένων ξενοδοχείων και ιδιωτικών ενοικιαζόμενων μονάδων.

Εάν πιστεύετε ότι αντιμετωπίζετε συμπτώματα COVID-19, θα πρέπει να καλέσετε την τοπική τηλεφωνική γραμμή στο 444 και να ακολουθήσετε τις συμβουλές των αρχών. Για γενικές ερωτήσεις σχετικά με τον COVID-19 στο Μπαχρέιν, επικοινωνήστε με το Υπουργείο Υγείας στη διεύθυνση [email protected]. Όσοι είναι θετικοί στον COVID-19 θα έρθουν σε επαφή από τις αρχές μέσω της εφαρμογής «BeAware» και θα υποχρεωθούν να απομονωθούν στο σπίτι ή σε ξενοδοχείο για 7 ημέρες (εάν έχουν εμβολιαστεί πλήρως) ή 10 ημέρες (αν δεν έχουν εμβολιαστεί) από την ημερομηνία μόλυνσης. Με την απόκτηση αρνητικού αποτελέσματος PCR από ιδιωτικό νοσοκομείο, η περίοδος αυτοαπομόνωσης μπορεί να ολοκληρωθεί νωρίτερα. Εάν είναι απαραίτητο, η θεραπεία για τον COVID-19 θα παρέχεται χωρίς κόστος.