Tutustu Hamadin kaupungin parhaisiin paikkoihin

Löydä parhaat vinkit eri puolilta maata kumppaneiltamme ja ystäviltämme.

Madinat Hamad, joka tunnetaan usein nimellä Hamad Town, on työmatkakaupunki Bahrainin pohjoisosassa. Se oli Bahrainin kunta maan keskialueella. Sen maa, joka erotettiin Ar Rifa’ wa al Mintaqah al Janubiyahin kunnasta vuonna 1991, on nyt osa pohjoista kuvernööriä. Sen nimi liittyy Bahrainin nykyiseen kuninkaaseen Hamad Bin Isa Al Khalifaan. Kaupunki on kulttuurisesti monimuotoinen, ja sen shiia-sunniväestö on suhteellisesti sekalaista sosioekonomista alkuperää. Nykyään Hamad Town on esimerkki Bahrainin moniarvoisuudesta, eikä yksikään etninen tai uskonnollinen ryhmä muodostaisi suurinta osaa sen asukkaista.

Hamad Town perustettiin vuonna 1984 "asuntokaupungiksi", jossa hallitus rakensi valtuuston asuntoja niille, joilla ei ollut varaa nouseviin asumiskustannuksiin maan muilla alueilla. Vuonna 1990 Bahrainin hallitus avasi ovensa Kuwaitille, joka kärsi Persianlahden sodan tuhoista Irakin kanssa. Se antoi heille ilmaisia koteja ja kouluja Hamad Townissa sekä pääsyn kaupungin palveluihin. Konfliktin päätyttyä vuoden 1991 alussa kuwaitilaiset palasivat kotiin. Vuonna 2001 hallitus myönsi Hamadin kaupungin asukkaille ilmaisia valtuuston asuntoja.

Hamad Town on 18 kilometrin päässä Manaman pääkaupungista ja 19 kilometrin päässä lentokentältä. Se on lähellä Sakhirin naapurustoa, johon kuuluu Lähi-idän suurin rata (Bahrain International Circuit) Formula 1 -kilpailuille.

Hamad on tunnettu 22 liikenneympyrästään. Lähimmän liikenneympyrän numero on sisällytetty asunto-osoitteisiin. Vuonna 2005 kaupungin väkiluku oli 52718. Nyt se on ohittanut Isa Cityn väestötiheydellä.

Suurin osa Hamad Townin asukkaista matkustaa Manamaan työn perässä. Suurin osa Hamad Townista on asuinaluetta, vaikka siellä on valtava Sooq Waqif -ostoskeskus, joka sisältää lukuisia kauppoja ja tarjoaa työpaikkoja Hamad Townissa.

Bahrainin kansainvälinen lentokenttä on 19,7 kilometrin päässä Hamad Townista.

Hamad Town - Info

Bahrainin dinaari (BHD)

Valuutta

+973

Soittokoodi

133,550

Väestö

1984

Perustettu kaupungiksi

arabialainen

Virallinen kieli

UTC+3 (AST)

Aikavyöhyke