Εξερευνήστε τα καλύτερα μέρη στην πόλη Hamad

Βρείτε μερικές από τις καλύτερες συμβουλές από όλη τη χώρα από τους συνεργάτες και τους φίλους μας.

Το Madinat Hamad, συχνά γνωστό ως Hamad Town, είναι μια πόλη επιβατών στο βόρειο Μπαχρέιν. Ήταν ένας δήμος του Μπαχρέιν στην κεντρική περιοχή της χώρας. Η γη της, η οποία χωρίστηκε από τον δήμο Ar Rifa' wa al Mintaqah al Janubiyah το 1991, αποτελεί πλέον τμήμα του Βόρειου Κυβερνείου. Το όνομά του σχετίζεται με τον σημερινό βασιλιά του Μπαχρέιν, Hamad Bin Isa Al Khalifa. Η πόλη είναι πολιτιστικά ποικιλόμορφη, με πληθυσμό Σιιτών-Σουνιτών αναλογικά μικτής κοινωνικοοικονομικής προέλευσης. Σήμερα, η πόλη Hamad αποτελεί παράδειγμα του πλουραλισμού του Μπαχρέιν, με καμία εθνική ή θρησκευτική ομάδα να περιλαμβάνει την πλειοψηφία των κατοίκων της.

Το Hamad Town ιδρύθηκε το 1984 ως μια «πόλη κατοικιών» όπου η κυβέρνηση κατασκεύασε δημοτικές κατοικίες για όσους δεν μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά το αυξανόμενο κόστος κατοικίας σε άλλες περιοχές της χώρας. Το 1990, η κυβέρνηση του Μπαχρέιν άνοιξε τις πόρτες της στον Κουβέιτ που υπέφερε από τις καταστροφές του Πολέμου του Κόλπου με το Ιράκ. Τους έδωσε δωρεάν σπίτια και σχολεία στην πόλη Hamad και πρόσβαση στις ανέσεις της πόλης. Στο τέλος της σύγκρουσης στις αρχές του 1991, οι Κουβέιτς επέστρεψαν σπίτι τους. Το 2001, η κυβέρνηση παρείχε στους κατοίκους της πόλης Hamad δωρεάν δημοτική στέγαση.

Η πόλη Hamad απέχει 18 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Μανάμα και 19 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο. Είναι κοντά στη γειτονιά Sakhir, η οποία περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη πίστα στη Μέση Ανατολή (Bahrain International Circuit) για αγώνες Formula 1.

Το Hamad είναι γνωστό για τους είκοσι δύο κυκλικούς κόμβους του. Ο αριθμός του πλησιέστερου κυκλικού κόμβου ενσωματώνεται στις διευθύνσεις κατοικιών. Το 2005, ο πληθυσμός της πόλης ήταν 52718. Έχει πλέον ξεπεράσει την Isa City όσον αφορά την πυκνότητα πληθυσμού.

Η πλειοψηφία των κατοίκων της πόλης Hamad μετακινούνται στη Μανάμα για εργασία. Η πλειοψηφία της πόλης Hamad είναι μια κατοικημένη περιοχή, αν και υπάρχει ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο με το όνομα Sooq Waqif που περιέχει πολλά καταστήματα και προσφέρει ευκαιρίες απασχόλησης στην πόλη Hamad.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Μπαχρέιν απέχει 19,7 χιλιόμετρα από την πόλη Hamad.

Hamad Town - Info

Δηνάριο Μπαχρέιν (BHD)

Νομίσματα

+973

Κωδικός κλήσης

133,550

Πληθυσμός

1984

Ιδρύθηκε ως πόλη

αραβικός

Επίσημη γλώσσα

UTC+3 (AST)

Ζώνη ώρας