Εξερευνήστε τα καλύτερα μέρη στο νησί Σίτρα

Βρείτε μερικές από τις καλύτερες συμβουλές από όλη τη χώρα από τους συνεργάτες και τους φίλους μας.

Το Sitra, που μερικές φορές αναφέρεται ως Sitrah ή Sitra Island, είναι ένα νησί που βρίσκεται στο Μπαχρέιν. Βρίσκεται 5 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας του Μπαχρέιν, Μανάμα, στο νησί Μπαχρέιν.

 

Το 1782, υπήρξε μια διαμάχη μεταξύ των χωρικών και του Αλ Χαλίφα που είχαν ταξιδέψει από τη Zubara για να αγοράσουν προμήθειες. Η σύγκρουση είχε ως αποτέλεσμα νεκρούς και από τις δύο πλευρές.

Κατά τη διάρκεια της Αραβικής Άνοιξης, υπήρχαν πολλές διαδηλώσεις εδώ. Πολλοί διαδηλωτές τραυματίστηκαν ή σκοτώθηκαν.

Το νησί βρίσκεται στον Περσικό Κόλπο, ακριβώς ανατολικά του νησιού Μπαχρέιν. Βρίσκεται νότια του Μπαχρέιν και του Nabih Saleh. Το δυτικό άκρο του νησιού ορίζει τα όρια του κόλπου Tubli. Το νησί κάποτε ήταν καλυμμένο με χουρμαδιές και καλλιεργήσιμες εκτάσεις που τρέφονταν από πολλές πηγές γλυκού νερού. Κάποτε επικρατούσαν κατά μήκος της δυτικής ακτής, τα μαγγρόβια έχουν σχεδόν εξαφανιστεί λόγω της αστικοποίησης.

Ιστορικά, η οικονομία του νησιού βασιζόταν στη γεωργία και την αλιεία. Η βόρεια περιοχή του νησιού έχει μετατραπεί σε βιομηχανική ζώνη. Βρίσκονται δεξαμενές αποθήκευσης πετρελαίου Southern Bapco. Ο αγωγός φυσικού αερίου Dhahran-Sitra μήκους 42 χιλιομέτρων συνδέει τη Sitra με το Dahran της Σαουδικής Αραβίας.

Εκτός από τις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων και επίπλων, η νέα εξέλιξη στο νησί αποτελείται από έναν αριθμό και των δύο. Το Sitra Club είναι ο πολιτιστικός και αθλητικός σύλλογος του νησιού.

Σήμερα, η Sitra είναι υπεύθυνη για το σύνολο της παραγωγής πετρελαίου του Μπαχρέιν. Είναι η τοποθεσία του λιμανιού Σίτρα. Είναι επίσης ο εξαγωγικός κόμβος για τους πετρελαϊκούς πόρους της βορειοανατολικής Σαουδικής Αραβίας.

Η πλειοψηφία των κατοίκων του Sitrah κατοικεί σε επτά ιστορικά χωριά: Kharijiya, Wadyan, Mahazza, Qurayya, Sufala, Marguban και Abul Aish. Το νησί καλύπτεται από δάση, καλλιεργήσιμες εκτάσεις και πηγές γλυκού νερού. Ιστορικά, η γεωργία και η αλιεία αποτελούσαν την πλειοψηφία της οικονομίας του Sitrah. Ωστόσο, το νησί υποφέρει αυτήν τη στιγμή από αποψίλωση των δασών και τα μαγγρόβια έχουν εξαφανιστεί ως αποτέλεσμα αυτής και της περιβαλλοντικής υποβάθμισης.

Η αρχαία αρχιτεκτονική, οι ναοί και τα μουσεία είναι μόνο μερικά από τα πολλά τουριστικά αξιοθέατα της Σίτρας. Ως μια από τις πιο σημαντικές κατασκευές στη Sitra, το Sitra Mall, αξίας 25 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο βρίσκεται κοντά στο νερό και προσφέρει μια υπέροχη εμπειρία αγορών, είναι κάτι που πρέπει να δείτε. Εκτός από τα ψώνια, το νησί διαθέτει Yacht Club με ιδιόκτητα σκάφη, ένα λιμάνι Dhow με παραδοσιακά αραβικά αλιευτικά και κρουαζιερόπλοια, ένα δημοφιλές παραλιακό θέρετρο με ξενοδοχεία και παραθαλάσσια εστιατόρια και ψαροχώρια που βρίσκονται κοντά.

Νησί Σίτρα - Πληροφορίες

6 m (20 ft)

Υψηλότερο υψόμετρο

36 km (22.4 mi)

Ακτογραμμή

+973

Κωδικός κλήσης

81,000

Πληθυσμός

22.45 km2

Περιοχή σε τετραγωνικά χιλιόμετρα (Μίλι)

αραβικός

Επίσημη γλώσσα

Marquban

Ο μεγαλύτερος οικισμός

AST (UTC+3)

Ζώνη ώρας