Εξερευνήστε τα καλύτερα μέρη στην πόλη Isa

Βρείτε μερικές από τις καλύτερες συμβουλές από όλη τη χώρα από τους συνεργάτες και τους φίλους μας.

Η Isa Town περιλαμβάνει σε μεγάλο βαθμό πλούσιες νεόκτιστες βίλες και φιλοξενεί πολλά μέλη της μορφωμένης μεσαίας τάξης του Μπαχρέιν.

Η Isa Town είναι μια από τις νεότερες και πιο πολυτελείς πόλεις του Μπαχρέιν. Η υπογραφή της Isa Town είναι τώρα οι πολυτελείς βίλες που χτίστηκαν από εύπορους ανθρώπους από όλο το έθνος. Τα υπέροχα εμπορικά κέντρα παραμένουν τα πιο σημαντικά ορόσημα της πόλης. Θα ήταν επίσης λάθος να μην σημειώσουμε τα όμορφα στάδια που κατασκευάστηκαν εδώ.

Σε πολλούς ταξιδιώτες αρέσει να επισκέπτονται το The Sultan Center κατά την άφιξή τους. Αυτό το μεγάλο εμπορικό κέντρο διαθέτει σύγχρονα πολυώροφα κτίρια. Στο εσωτερικό, υπάρχουν εκατοντάδες επιχειρήσεις που πωλούν διάφορα πράγματα. Είναι ένα φανταστικό μέρος για να αγοράσετε μοντέρνα ρούχα, κοσμήματα και πολλά μοναδικά αναμνηστικά. Μπροστά από το εμπορικό συγκρότημα υπάρχει μια μικρή περιοχή με επιπλέον πάγκους. Εδώ, εκτός από πολλά δώρα, οι επισκέπτες μπορούν να αγοράσουν δημοφιλή εθνικά φαγητά.

Το Al Enma Mall είναι μια εμπορική εγκατάσταση που έχει γίνει σήμα κατατεθέν για όλους τους λάτρεις των αγορών. Το εμπορικό κέντρο είναι ανοιχτό στα άμεσα προάστια του Isa Town. Το εμπορικό συγκρότημα, το οποίο άνοιξε τον Αύγουστο του 2012, περιλαμβάνει έκταση 55.000 τετραγωνικών μέτρων. Αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς κάτι που δεν μπορεί να αποκτηθεί σε αυτήν την αγορά. Το Al Enma Mall διαθέτει δεκάδες επιχειρήσεις από διεθνούς φήμης επωνυμίες, πολυτελείς μπουτίκ κοσμημάτων, ηλεκτρονικά καταστήματα και καταστήματα που πωλούν παιδικά εμπορεύματα, επομένως υπάρχουν είδη για κάθε γούστο και προϋπολογισμό. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι αυτός ο εμπορικός χώρος έχει κομψή εμφάνιση. Όταν τα ψώνια γίνονται κουραστικά, οι επισκέπτες μπορούν απλά να χαλαρώσουν και να φάνε υπέροχα γεύματα σε ένα από τα πολλά ελκυστικά καφέ ή εστιατόρια του εμπορικού κέντρου.

Το Isa Town θα ενθουσιάσει ευχάριστα τους λάτρεις των σπορ με το Εθνικό Στάδιο του Μπαχρέιν, το κορυφαίο στάδιο ποδοσφαίρου της χώρας. Βρίσκεται στην πόλη Riffa, αλλά η Isa Town είναι εύκολα προσβάσιμη. Αυτό το στάδιο, το οποίο σήμερα φιλοξενεί πάνω από 30.000 θεατές, κατασκευάστηκε το 1982. Ξαναχτίστηκε το 2021 πριν από ένα μεγάλο πρωτάθλημα. Παρά το γεγονός ότι το αθλητικό συγκρότημα διοργανώνει κυρίως αθλητικές εκδηλώσεις, το Εθνικό Στάδιο του Μπαχρέιν φιλοξενεί συχνά άλλες εκδηλώσεις, όπως μουσικές συναυλίες.

Το Khalifa Sports City Stadium (γνωστό και ως Isa Town Stadium στους τουρίστες) είναι ένα πραγματικό ιστορικό μνημείο της πόλης. Τα εγκαίνια αυτού του σταδίου έγιναν το 1968. Μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερους από 20.000 επισκέπτες. Εκτός από την παρακολούθηση τεράστιων εμπορικών συγκροτημάτων και αθλητικών εκδηλώσεων, οι επισκέπτες της Isa Town μπορούν απλά να περιπλανηθούν στην πόλη και να εκτιμήσουν τις υπέροχες κατοικίες της.

Isa Town - Info

Δηνάριο Μπαχρέιν (BHD)

Νομίσματα

+973

Κωδικός κλήσης

36 833

Πληθυσμός

1968

Ιδρύθηκε ως πόλη

αραβικός

Επίσημη γλώσσα

UTC+3 (AST)

Ζώνη ώρας

Ταξιδιωτικός οδηγός Isa Town

Ανακαλύψτε & Εξερευνήστε

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την Isa Town πριν το ταξίδι σας

Η Isa Town είναι μια κοινότητα μεσαίας τάξης που βρίσκεται στη βόρεια κεντρική περιοχή του Μπαχρέιν.

Η Isa Town κυριαρχείται από πολυτελή, νεόκτιστα σπίτια και φιλοξενεί έναν σημαντικό αριθμό μορφωμένων μεσαίων στρωμάτων του Μπαχρέιν. Ο Abdnabi Salman του πρώην κομμουνιστικού Δημοκρατικού Μπλοκ κέρδισε την έδρα στις εκλογές του 2002, καθιστώντας την μια από τις λίγες περιοχές του Μπαχρέιν που δεν εκπροσωπούνται πλήρως από ισλαμιστή ή δεξιό βουλευτή. Ο πρώην καθηγητής του Χάρβαρντ, Δρ. Munira Fakhro του Waad, έχασε τις εκλογές του 2006 υπό αμφισβητούμενες συνθήκες από τον σουνίτη ισλαμιστή Dr. Salah Ali της Ισλαμικής Εταιρείας Al-Menbar.

Ήταν ένας από τους δώδεκα δήμους του Μπαχρέιν προτού διαχωριστεί από το al Mintaqah al Wusta το 1988 και τώρα είναι μέρος του Κεντρικού Κυβερνείου.

Η Isa Town είναι γνωστή για την παραδοσιακή της αγορά.

Η Isa Town φιλοξενεί την πλειονότητα των ιδιωτικών σχολείων του Μπαχρέιν, συμπεριλαμβανομένων των Indian School, The New Indian School, Pakistan Urdu School, Sacred Heart School, Ibn Khuldoon National School, Pakistan School, The Bahrain Bayan School, Naseem International School και της Σχολείο Αγίου Χριστόφορου. Η πανεπιστημιούπολη Isa Town του Πανεπιστημίου του Μπαχρέιν βρίσκεται επίσης σε αυτήν την περιοχή.

Η έδρα της Εθνικής Σχολής Οδηγών και η Διεύθυνση Οδικής Κυκλοφορίας βρίσκονται στην πόλη Ίσα. Στην Isa Town, πρόσθετα γραφεία περιλαμβάνουν το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Πληροφοριών, το οποίο στεγάζει τον ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σταθμό του Μπαχρέιν. Εκτός από την αγορά, το Εθνικό Στάδιο του Μπαχρέιν είναι το πιο σημαντικό ορόσημο. Επιπλέον, το νέο Πολυτεχνείο του Μπαχρέιν άνοιξε στη θέση του πρώην Πανεπιστημίου του Μπαχρέιν.

Πράγματα που πρέπει να δείτε στην πόλη Isa

Το Isa Town καλωσορίζει τους επισκέπτες επιδεικνύοντας το μεγαλείο του κοντά στην Πύλη της πόλης. Είναι ένα υπέροχο αρχιτεκτονικό θαύμα που κατασκευάστηκε από τον Ιρακινό αρχιτέκτονα Mohamed Saleh Makiya. Οι πύλες αποτελούνται από πέντε διαδρόμους, με δύο σε κάθε πλευρά. Το μνημείο έχει γίνει η τηλεκάρτα της Isa Town. Οι πύλες φαίνεται να δείχνουν ότι η πόλη στην οποία εισέρχονται οι επισκέπτες αξίζει την πλήρη προσοχή τους. Εμπνέουν τους τουρίστες να σταματήσουν και να τραβήξουν μια σειρά από αξέχαστες εικόνες. Αυτό το αρχιτεκτονικό χαρακτηριστικό αποτελεί επαρκή απόδειξη ότι αυτή η πόλη έχει σχεδιάσει κάτι αξιόλογο για τους επισκέπτες της.

Η Isa Town είναι γεμάτη με εκπληκτικά ιστορικά ορόσημα και γλυπτά. Μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε το Pottery Roundabout, ένα μνημείο που έχει σχήμα αγγειοπλαστικής. Αυτή η δομή συνδέεται με την ιστορία της Isa Town. Η περιοχή ήταν παραδοσιακά γνωστή για την κεραμική της, επομένως ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία της πόλης τιμά αυτό το εμπόριο. Οι άνθρωποι που δεν αγαπούσαν ποτέ την κεραμική και τα κεραμικά αλλάζουν συχνά γνώμη στην Isa Town λόγω του γεγονότος ότι οι ντόπιοι καλλιτέχνες είναι πραγματικοί μάγοι που δημιουργούν όμορφα κεραμικά.

Το Aali Burial Mounds είναι προσβάσιμο σε τουρίστες κοντά στην πόλη. Πρόκειται για έναν αρχαιολογικό χώρο ανασκαφών όπου οι αρχαιολόγοι αναζητούν αντικείμενα της Εποχής του Χαλκού. Προφανώς, οι τουρίστες δεν επιτρέπεται να εισέλθουν απευθείας στο χώρο της ανασκαφής, καθώς θα διαταράσσουν το έργο των επιστημόνων, αλλά επιτρέπεται να το παρατηρούν από απόσταση. Το Μπαχρέιν είναι μια χώρα με πλούσιο παρελθόν, επομένως η παρουσία των αρχαιολογικών ανασκαφών εδώ δεν προκαλεί έκπληξη. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν πήλινα σερβίτσια, καλάθια, τεχνουργήματα από ελεφαντόδοντο και χάλκινα όπλα σε μια τοποθεσία κοντά στην πόλη Isa. Λέγεται επίσης ότι εδώ είναι θαμμένοι αρχαίοι μονάρχες.

Προφανώς, θα ήταν ακατάλληλο να παραλειφθεί το Εθνικό Στάδιο του Μπαχρέιν. Αυτή η αρένα φιλοξενεί τακτικά τους κορυφαίους περιφερειακούς και εθνικούς αγώνες ποδοσφαίρου. Με χωρητικότητα 30.000 ατόμων, το Εθνικό Στάδιο του Μπαχρέιν προσελκύει τόσο τους λάτρεις του αθλητισμού όσο και της μουσικής. Λόγω της μεγάλης χωρητικότητας του, ο χώρος διοργανώνει συχνά μουσικές παραστάσεις. Επιπλέον, ο χώρος είναι συχνά ο χώρος των φεστιβάλ. Επομένως, είναι προτιμότερο να ρωτήσετε εκ των προτέρων εάν υπάρχει κάποιο φεστιβάλ ή άλλο αξιόλογο γεγονός.

Το Khalifa Sports City Stadium είναι ένα ακόμη ορόσημο της Isa Town. Είναι ένας τόπος προσκυνήματος για πολλούς λάτρεις των σπορ. Αυτό το στάδιο μπορεί να φιλοξενήσει 20.000 άτομα. Κατασκευάστηκε το 1968, παρέχοντας στο έθνος μια αρένα ικανή να φιλοξενήσει διεθνείς εκδηλώσεις. Μερικοί ταξιδιώτες μπορεί να αναγνωρίσουν το στάδιο με το προηγούμενο όνομά του, Isa Town Stadium. Ωστόσο, οι ντόπιοι θα καταλάβουν αμέσως τι συζητούν οι επισκέπτες του σταδίου. Το Isa Town Stadium φιλοξενεί συχνά ενδιαφέροντα αθλητικά γεγονότα, ωστόσο είναι συνήθως λιγότερο εμφανή και μεγαλύτερου μεγέθους από αυτά που πραγματοποιούνται στο Εθνικό Στάδιο του Μπαχρέιν. Είναι επίσης μια διάσημη τοποθεσία για φεστιβάλ και μουσικές παραστάσεις.

Ο Ναός Barbar, ένας από τους πιο γνωστούς χώρους της χώρας, βρίσκεται κοντά στην πόλη. Είναι μια πραγματικά όμορφη κατασκευή. Το Barbar Temple είναι περίπου 3.000 έως 2.000 ετών. Η εκπληκτική ηλικία και η μοναδική ατμόσφαιρα του κτιρίου δεν παραλείπουν ποτέ να προσελκύσουν μεγάλο αριθμό τουριστών. Το συγκρότημα αποτελείται από τρία κτίρια που φαίνεται να έχουν κατασκευαστεί το ένα πάνω στο άλλο. Επιπλέον, μπορείτε να δείτε τα ερείπια παλιών βωμών και ενός ιερού.

Το τζαμί Al Khamis, ένα από τα πιο όμορφα τζαμιά στο Μπαχρέιν, βρίσκεται σε μικρή απόσταση βόρεια της πόλης. Η επιβλητική κατασκευή είναι μια υπενθύμιση ότι το έθνος έχει πολλά να περηφανεύεται, καθώς αυτό είναι ένα από τα παλαιότερα τζαμιά στο Μπαχρέιν και τη γύρω περιοχή. Το θρησκευτικό οικοδόμημα κατασκευάστηκε γύρω στο 692. Επιπλέον, το τζαμί ανακαινίστηκε πολλές φορές. Υπάρχει μια αίθουσα προσευχής που στηρίζεται σε ξύλινους κίονες και ένα δωμάτιο με επίπεδη στέγη που υποστηρίζεται από όμορφες πέτρινες κολώνες.

Δραστηριότητες στην Isa Town

Οι τουρίστες που τους αρέσει να ψωνίζουν και να βλέπουν πολιτιστικά αξιοθέατα θα απολαύσουν την Isa Town. Παρόλα αυτά, υπάρχουν πολλές δραστηριότητες για τουρίστες όλων των ηλικιών στην πόλη. Καθώς η πόλη Isa βρίσκεται κοντά στην ακτή, οι παραθεριστές δεν θα στερηθούν τις δραστηριότητες και τις ψυχαγωγικές δραστηριότητες με βάση το νερό. Είναι απλό να περάσετε ποιοτικό χρόνο σε αυτήν την τοποθεσία, απολαμβάνοντας την εκπληκτική θέα από την ακτή ή ενοικιάζοντας εξοπλισμό για θαλάσσιες δραστηριότητες.

Το Isa Town προσφέρει τις ακόλουθες δραστηριότητες στους τουρίστες: καταδύσεις, κολύμβηση με αναπνευστήρα, σέρφινγκ και μια ποικιλία από κρουαζιέρες. Υπάρχει μια σειρά από περιοχές λιανικής κοντά στην ακτή, όπου οι παραθεριστές μπορούν να προμηθευτούν τις απαραίτητες προμήθειες. Αυτός ο εξοπλισμός είναι κατάλληλος τόσο για έμπειρους αθλητές όσο και για αρχάριους που θέλουν να δοκιμάσουν νέες δραστηριότητες. Μια συναρπαστική κρουαζιέρα σε ένα υπέροχο σκάφος – δεν είναι αυτή η επιθυμία κανενός που έχει διαβάσει ποτέ αραβικά παραμύθια; Επιπλέον, αυτό το παραμύθι είναι τόσο κοντά που μπορείς να το απλώσεις και να το αγγίξεις με το χέρι σου.

Το Isa Town προσφέρει τις ακόλουθες δραστηριότητες στους τουρίστες: καταδύσεις, κολύμβηση με αναπνευστήρα, σέρφινγκ και μια ποικιλία από κρουαζιέρες. Υπάρχει μια σειρά από περιοχές λιανικής κοντά στην ακτή, όπου οι παραθεριστές μπορούν να προμηθευτούν τις απαραίτητες προμήθειες. Αυτός ο εξοπλισμός είναι κατάλληλος τόσο για έμπειρους αθλητές όσο και για αρχάριους που θέλουν να δοκιμάσουν νέες δραστηριότητες. Μια συναρπαστική κρουαζιέρα σε ένα υπέροχο σκάφος – δεν είναι αυτή η επιθυμία κανενός που έχει διαβάσει ποτέ αραβικά παραμύθια; Επιπλέον, αυτό το παραμύθι είναι τόσο κοντά που μπορείς να το απλώσεις και να το αγγίξεις με το χέρι σου.

Επιπλέον, η πόλη διαθέτει την απαιτούμενη υποδομή για ιππασία. Αυτή είναι μια από τις πιο αγαπημένες χερσαίες δραστηριότητες στην περιοχή. Αυτό δεν είναι παράξενο γιατί η ιππασία είναι ένα εξαιρετικά ρομαντικό χόμπι. Μπορεί να είναι πολύ πιο συναρπαστικό αν επιλέξετε να καβαλήσετε ένα όμορφο αραβικό άλογο - αυτή η φυλή είναι εξαιρετικά πολύτιμη και σεβαστή παγκοσμίως. Εδώ, οι τουρίστες μπορεί να βιώσουν πώς είναι να ιππεύεις ένα υπέροχο άλογο ανάμεσα σε αμμόλοφους και να βλέπεις την πόλη να χάνεται σιγά σιγά και να εμφανίζεται ξανά στον ορίζοντα. Είναι μια υπέροχα συναρπαστική αίσθηση που θα σας μείνει για χρόνια.

Ωστόσο, κανείς δεν χρειάζεται ένα άλογο για να αποκτήσει τα ίδια συναισθήματα. Είναι επίσης δυνατή η ενοικίαση ενός οχήματος εκτός δρόμου, το οποίο είναι αναμφισβήτητα πιο άνετο από ένα άλογο και προτείνεται για όσους αντιπαθούν την ιππασία. Το όχημα εκτός δρόμου είναι επίσης πολύ πιο γρήγορο. Σκεφτείτε να επισκεφθείτε το Royal Golf Club στην κοντινή πόλη Riffa, εάν υπάρχει η επιθυμία να αντικαταστήσετε τους αμμόλοφους με βλάστηση. Είναι ένα ξεχωριστό κλαμπ που σχεδιάστηκε από τον διάσημο αρχιτέκτονα γηπέδων γκολφ Karl Litton. Το κλαμπ του γκολφ μοιάζει με αντικατοπτρισμό σε μια έρημο. Είναι μια πραγματική όαση χλωρίδας και μια εξαιρετικά υπέροχη τοποθεσία. Όλοι όσοι απολαμβάνουν το κολύμπι έχουν πρόσβαση στην πισίνα Faran ανά πάσα στιγμή.

Το Isa Town Jogging Track είναι ένας εξαιρετικός προορισμός για οικογένειες που κάνουν διακοπές. Είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για παιδιά ηλικίας 3 έως 6 ετών. Το Al Hoor Landscape είναι πραγματικά απολαυστικό για όλους όσους θέλουν να περιπλανηθούν σε έναν όμορφο κήπο. Είναι μια υπέροχη τοποθεσία για να αποκαταστήσετε την ψυχική ηρεμία και να κάνετε τις δυσκολίες να φαίνονται ασήμαντες. Το ίδιο ισχύει και για το A'ali Pottery Workshop. Σε αυτήν την τοποθεσία, οι επισκέπτες μπορούν να μάθουν πώς να δημιουργούν αγγεία. Όλοι οι τουρίστες που θέλουν να μάθουν περισσότερα για την τοπική κουλτούρα παρακολουθούν το μάθημα. Η κατοχή μιας παραδοσιακής τοπικής δεξιότητας, όπως η αγγειοπλαστική είναι μια θαυμάσια και απίστευτα συναρπαστική μέθοδος για να το πετύχετε αυτό.

Η επίσκεψη στις τοπικές αγορές είναι αναμφισβήτητα μια ακόμη φανταστική δραστηριότητα. Στην πραγματικότητα, αυτός είναι ένας υπέροχος τρόπος για να γνωρίσετε τις τοπικές παραδόσεις και τον πολιτισμό, να γνωρίσετε τους ντόπιους και να έρθετε πιο κοντά τους. Υπάρχουν διάφορες αγορές στην Isa Town που αξίζει να επισκεφθείτε. Για παράδειγμα, η Αγορά Μεταχειρισμένων Αγαθών είναι μια φανταστική τοποθεσία για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν μοναδικά και ασυνήθιστα πράγματα. Ramez Hyper μπορεί να βρεθεί σε κοντινή απόσταση. Αυτή η αγορά είναι ιδανική για την αγορά αναμνηστικών. Η αγορά Alestqlal είναι μια πρόσθετη αγορά έλξης στην πόλη, παρόμοια με το Flawless Flower, που ειδικεύεται σε όλα τα είδη λουλουδιών.

Παράδοση της πόλης Isa

Το Μπαχρέιν είναι ένα πολυπολιτισμικό έθνος, επομένως υπάρχουν πολλά άτομα από πολλά έθνη που ζουν εκεί. Ωστόσο, η πλειοψηφία των μεταναστών προέρχεται από την Ινδία, το Πακιστάν και τις Φιλιππίνες. Οι κανονισμοί της χώρας ενθαρρύνουν τόσο τις μικρές όσο και τις μεγάλες επιχειρήσεις, κάτι που έχει προσελκύσει μεγάλο αριθμό νεοφερμένων. Συνήθως, αυτές οι επιχειρήσεις περιλαμβάνουν εστιατόρια, τράπεζες, κομμωτήρια, ταξιδιωτικά γραφεία και υπηρεσίες ταξί. Η Isa Town δεν είναι διαφορετική. Οι ιθαγενείς αντιμετωπίζουν τους πάντες με ευγένεια, επομένως οι τουρίστες μπορούν πάντα να βασίζονται σε αυτούς για βοήθεια και να ζητούν τη βοήθειά τους.

Αυτός ο μεγάλος αριθμός διεθνών μεταναστών είναι και ο λόγος που η Isa Town δεν έχει γλωσσικά προβλήματα. Μερικά άτομα είναι τόσο καλά στην αγγλική γλώσσα που μπορεί να ανταγωνιστούν τους Βρετανούς. Ωστόσο, κάθε ντόπιος θα ένιωθε κολακευμένος αν ένας τουρίστας μπορούσε να μιλήσει μερικές προτάσεις στα αραβικά. Είναι δυνατό να κάνετε τους ντόπιους χαρούμενους απλά χαιρετώντας τους με το «Marhaba» Για να εκφράσετε αντίο, πείτε απλώς «Salam» ή «Ma al-salmah». Είναι προτιμότερο να μάθετε αυτές τις απλές φράσεις (μαζί με ορισμένες άλλες, όπως «συγγνώμη» και «δεν καταλαβαίνω»).

Υπάρχει μια άκαμπτη ιεραρχία σε όλη τη χώρα. Τα μέλη της άρχουσας οικογένειας του Μπαχρέιν, του Αλ Χαλίφα, είναι τα πιο αγαπημένα στη χώρα. Στο Μπαχρέιν, οι συμμαχικές φυλές είναι η δεύτερη πιο σεβαστή ομάδα. Οι άνθρωποι που ζουν στη χώρα για λιγότερο από έναν αιώνα είναι «ένα σκαλοπάτι κάτω» της κοινωνικής τάξης. Οι Ιρανοί μετανάστες και οι Σιίτες Μουσουλμάνοι έχουν περίπου την ίδια κοινωνική θέση. Οι Ινδοί, οι Φιλιππίνες, οι Ταϊλανδοί, οι Πακιστανοί και οι Μαλαισιανοί μετανάστες βρίσκονται στο κάτω μέρος της κοινωνικής τάξης. Αυτά τα άτομα εκτελούν την πλειοψηφία της ανειδίκευτης εργασίας.

Στο Μπαχρέιν, οι γυναίκες αντιμετωπίζονται διαφορετικά από ό,τι σε άλλες χώρες της περιοχής. Για παράδειγμα, οι γυναίκες επιτρέπεται να οδηγούν αυτοκίνητα. Υπάρχουν επίσης μικροί περιορισμοί σχετικά με τα γυναικεία ρούχα. Τα κορίτσια φαίνονται ακόμη και να φορούν τζιν παντελόνι. Οι ντόπιες γυναίκες είναι γνωστές για την ελευθερία και την ανεξαρτησία τους. Ωστόσο, το Hijab είναι κάτι που φορούν περήφανα. Οι ντόπιες κυρίες πιστεύουν ότι η χρήση χιτζάμπ δεν περιορίζει την ελευθερία τους. Επειδή κανείς δεν τις υποχρεώνει να φορούν χιτζάμπ, οι κυρίες θεωρούν αυτό το στοιχείο της ένδυσης με ευλάβεια.

Όπως σε κάθε άλλο μουσουλμανικό έθνος, η οικογένεια και οι συγγενείς είναι τα πιο σημαντικά για τους ανθρώπους αυτής της περιοχής. Λάβετε υπόψη ότι ενδέχεται να μην σας επιτρέπεται να εισέλθετε σε συγκεκριμένες τοποθεσίες χωρίς τον σύζυγό σας — οι ντόπιοι παίρνουν την οικογένεια πολύ σοβαρά. Σύμφωνα με αυτούς, οι οικογενειακές δραστηριότητες είναι ο μόνος αποδεκτός τρόπος διασκέδασης. Μια μεγάλη οικογένεια είναι ο μεγαλύτερος θησαυρός για τους ντόπιους. Ένα παιδί σε ένα νοικοκυριό είναι αρκετά ασυνήθιστο, επομένως η πλειοψηφία των οικογενειών έχει πολλά παιδιά. Εάν ένα μέλος της οικογένειας χρειάζεται βοήθεια, ολόκληρη η οικογένεια θα συγκεντρωθεί για να συζητήσει πώς μπορεί να βοηθήσει και να λύσει ο ένας τις δυσκολίες του άλλου.

Καθώς η Isa Town είναι τουριστικός προορισμός, προσελκύει μεγάλο αριθμό επισκεπτών όχι μόνο με πολιτιστικά ορόσημα αλλά και με συχνά φεστιβάλ ενδιαφέροντος. Καθώς ο αθλητισμός είναι δημοφιλής στο Μπαχρέιν και σχεδόν όλοι έχουν ένα αγαπημένο άθλημα, η χώρα διοργανώνει συχνά μια ποικιλία αθλητικών εκδηλώσεων. Στα μέσα Νοεμβρίου, για παράδειγμα, υπάρχει ένας διαγωνισμός μικτών πολεμικών τεχνών που ονομάζεται Brave 9 στο Khalifa Sports City Stadium. Είναι μια πραγματική χώρα των θαυμάτων για όλους όσους απολαμβάνουν σπουδαίες διοργανώσεις και θέλουν να κάνουν root για τους αγαπημένους τους παίκτες. Σε αυτό το τουρνουά συμμετέχουν περίπου 20.000 θεατές.

Οι επισκέπτες της Isa Town στα μέσα Μαΐου θα μπορούν να παρακολουθήσουν το εξίσου συναρπαστικό Φεστιβάλ Κρίκετ του Μπαχρέιν. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο Εθνικό Στάδιο του Μπαχρέιν. Αυτή είναι χωρίς αμφιβολία μια υπέροχη ευκαιρία για όλη την οικογένεια. Ανάμεσα στους διαγωνιζόμενους υπάρχουν αθλητές από πολλές περιοχές του κόσμου. Επιπλέον, το πρόγραμμα του φεστιβάλ είναι γεμάτο με ποικίλες ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, όπως παραστάσεις δρόμου, διαδραστικά παιχνίδια, μουσικές συναυλίες, παρουσιάσεις μόδας, διαγωνισμούς και μια μοναδική παιδική χαρά για παιδιά. Επομένως, κάθε μέλος της οικογένειας θα απολαύσει και θα βρει αυτές τις διακοπές συναρπαστικές. Το φεστιβάλ διαρκεί μόνο δύο ημέρες, επομένως είναι καλύτερο να επαληθεύσετε τις ημερομηνίες εκ των προτέρων και να προγραμματίσετε κατάλληλα τις διακοπές σας, ώστε να μην χάσετε ένα τόσο υπέροχο γεγονός.

Καθώς το Μπαχρέιν είναι ένα μουσουλμανικό έθνος, όλα τα ισλαμικά φεστιβάλ είναι εξαιρετικά σημαντικά και τηρούνται ευρέως. Οι πιο σημαντικές γιορτές είναι ο ιερός μήνας του Ραμαζανιού, το Eid al-Adha ή το Φεστιβάλ Θυσίας, το Νέο Έτος Hijri (το Ισλαμικό Νέο Έτος), η Ημέρα του Ashur, το Mawlid al-Nabi al-Sharif (τα γενέθλια του ισλαμικού προφήτη Muhammad), και το Eid al-Fitr, που σηματοδοτεί το τέλος του Ραμαζανιού. Γιορτές για τους τουρίστες γίνονται και την 1η Ιανουαρίου. Η Ημέρα της Ανεξαρτησίας είναι εξίσου σημαντική και τιμάται με ενθουσιασμό με τις ισλαμικές γιορτές. Πάντα πραγματοποιείται στην Isa Town, όπου οι επισκέπτες μπορούν να δουν μια στρατιωτική παρέλαση και τα νυχτερινά πυροτεχνήματα. Η περίοδος των διακοπών ξεκινά στις 16 Δεκεμβρίου.

Μείνετε ασφαλείς και υγιείς στην Isa Town

Πινω πολυ νερο. Από τον Απρίλιο έως τον Αύγουστο, μπορεί να είναι αρκετά ζεστό (έως 50°C) και υγρό (μερικές φορές 70°C) κατά καιρούς. Χρησιμοποιήστε μια ομπρέλα για να προστατευθείτε από τις ακτίνες του ήλιου. Η διατήρηση της ενυδάτωσης είναι απαραίτητη, ειδικά αν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Σχεδόν παντού στην πόλη, τα «Cold Stores» και τα μικρά εστιατόρια πωλούν εμφιαλωμένο νερό με σχετικά φθηνό κόστος. Στο παζάρι, οι πωλητές με τα πόδια πωλούν μικρά μπουκάλια με απλή ψύξη, αν και μπορεί να ξοδέψετε περισσότερα από όσα αξίζει το μπουκάλι. Εάν θα διαμένετε στο Μπαχρέιν για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορείτε να κανονίσετε μια τοπική Cold Store για την παροχή εμφιαλωμένου νερού στο διαμέρισμά σας ή μπορείτε να εγγραφείτε για παράδοση νερού μέσω ορισμένων εταιρειών στο νησί. Πολλά καταστήματα ψυγείων (και ορισμένα ξενοδοχεία) προσφέρουν επίσης δωρεάν παράδοση στο ξενοδοχείο ή το διαμέρισμά σας.