PANDUAN PERJALANAN BAHRAIN

Aktiviti di Bahrain

Perlumbaan Formula Satu Grand Prix Bahrain, yang diadakan pada bulan April di Litar Antarabangsa Bahrain, adalah acara tahunan paling penting di Bahrain. Rancang lebih awal kerana tiket sudah habis dijual dan kos hotel telah melambung tinggi. Biasanya, tempahan pertama layak mendapat diskaun antara 10 hingga 20 peratus. Bergantung pada grandstand, tiket berharga antara BD 150 dan BD 60.

Menyelam semakin popular di Bahrain. Di sini, terdapat banyak pusat menyelam. Perairan pantai yang hangat dipenuhi dengan hidupan akuatik. Terdapat kira-kira 400 spesies ikan di sini. Terdapat juga beberapa ratus spesies karang yang menyokong hidupan marin. Perairan utara menyokong kepelbagaian biologi yang lebih besar. Walau bagaimanapun, manatee terdapat di selatan Amerika Syarikat. Menyelam semula, berasal daripada frasa "kapal karam," juga biasa. Terdapat banyak kapal karam dari pelbagai tempoh masa di luar pantai. Selain itu popular di utara ialah menyelam drift. Ini adalah contoh menyelam semasa. Turut lazim ialah memancing mutiara dan pengumpulan span.

Mutiara yang dihasilkan di Bahrain adalah yang terbaik di dunia. Kemungkinan untuk menemui tiram yang mengandungi mutiara adalah sangat tinggi. Kira-kira 1 dalam 100. Anda boleh menyimpan keseluruhan rampasan. Walaupun pada musim sejuk, suhu air yang tinggi (20 °C) membolehkan aktiviti menyelam sepanjang tahun. Walau bagaimanapun, bulan Jun hingga September adalah masa yang optimum untuk aktiviti ini. Pada masa ini tiada arus yang ketara. Di Bahrain, sekolah luncur air tersedia. Keadaan pantai dan cuaca sesuai untuk aktiviti ini. Lokasi terbaik adalah di utara, berhampiran dengan ibu kota. Layang-layang adalah satu lagi sukan popular.

Bahrain telah menjadi pusat tumpuan Timur Tengah selama berabad-abad. Adalah sia-sia untuk melawat negara ini jika anda tidak mempunyai keinginan untuk melihat sekurang-kurangnya satu daripada kekayaan budaya Kerajaan. Muzium Negara Bahrain yang indah adalah titik permulaan yang sangat baik untuk pengembara. Anda juga boleh melawati warisan mutiara Muharraq. Ia mengandungi beberapa bekas rumah agam diraja dan pertubuhan saudagar.

Bahrain menawarkan peluang yang jarang berlaku untuk menunggang kuda Arab tulen. Ini adalah salah satu baka kuda tertua yang dibiakkan di Semenanjung Arab antara abad keempat dan keenam. Mereka mempunyai kadar pertumbuhan yang sederhana, namun sangat anggun dan cantik. Di sepanjang pantai dan di padang pasir, banyak kandang kuda dan tempat menunggang kuda menyediakan menunggang kuda. Gurun mungkin dilalui dengan jip untuk peminat kelajuan. Ini boleh dilakukan sebagai penumpang dan sebagai pemandu. Perjalanan ke mana-mana negara Arab tidak lengkap tanpa menaiki unta. Di Bahrain, ia juga merupakan satu bentuk hiburan yang popular. Sebagai contoh, anda boleh menaiki unta ke Pohon Kehidupan yang terkenal.

Glamping di padang pasir adalah aktiviti tempatan yang sangat luar biasa. Perkataan itu terdiri daripada dua konsep yang kelihatan bercanggah: "berkhemah" dan "glamour." Di dalam khemah yang indah dengan Wi-Fi, perabot mewah dan tilam, sesiapa sahaja mungkin berasa seperti Lawrence of Arabia. Pelbagai perniagaan menawarkan perkhidmatan ini dalam pelbagai bidang. Terdapat bilik mandi, taman permainan, dan televisyen disediakan untuk pelancong. Perkhidmatan ini sangat disukai. Oleh itu, tempahan hendaklah dibuat lebih awal. November hingga Mac adalah masa yang optimum untuk glamping.

Di Bahrain, mendaki dan mendaki adalah aktiviti luar biasa. Pulau-pulau hampir rata. Puncaknya hanya 122 meter dari aras laut. Bagaimanapun, panjang garis pantai ialah 160 kilometer. Oleh itu, trekking terdiri daripada pendakian pantai. Selain itu, terdapat laluan di utara, berhampiran dengan Al Qurayyah. Mereka berbeza dalam tahap kerumitan mereka. Terdapat lebih banyak laluan di sekitar Madnat Isa. Di Kerajaan, tidak ada gunung atau bukit yang benar. Walau bagaimanapun, berbasikal gunung kekal popular. Manama boleh diakses dengan basikal gunung untuk lawatan sehari. Ibu negara menawarkan perkhidmatan penyewaan peralatan.

Perairan pantai yang hangat dan cetek dipenuhi ikan. Terdapat kira-kira 300 spesies ikan di sana. Memancing popular di kalangan penduduk asli dan warga asing Bahrain. Di sini anda akan menemui ikan kakak tua, angelfish, kerapu, Barracuda, clownfish, dan makhluk terumbu tropika yang lain. Hotel dan firma pelancongan merancang lawatan memancing. Terdapat beberapa pantai di mana seseorang boleh melakukan aktiviti luar. Walau bagaimanapun, mereka sangat baik: luas, lapang, dengan pasir halus dan infrastruktur yang diperlukan. Anda tidak seharusnya menyalahgunakan kelonggaran penduduk tempatan Bahrain terhadap pelancong. Di pantai awam yang bukan milik hotel, anda tidak boleh memakai pakaian renang dengan punggung yang terlalu rendah. Lelaki tidak digalakkan memakai seluar renang pendek. Seluar renang hendaklah dipakai dengan seluar pendek.

Bahrain Al Beach ialah percutian keluarga yang popular, terutamanya untuk kanak-kanak kecil. Pantai Amwaj di Bahrain ialah tempat yang bagus untuk meluncur layang-layang. Ia juga sangat disukai oleh pemain jet ski. Pengembara lain mungkin mendapati kawasan ini agak riuh rendah. Kubu Bahrain Arad ialah pantai kecil yang terletak berhampiran dengan Kubu Purba. Aktiviti popular termasuk berkelah, mendaki dan permainan pantai. Pada waktu matahari terbenam, pantai Bahrain Hidd menyediakan perspektif Manama yang menakjubkan. Selain itu, berkelah di pantai adalah lebih biasa daripada berenang. Bahrain Jazair ialah pantai sepanjang satu kilometer yang terkenal di kalangan penduduk tempatan. Di sini, terdapat banyak keseronokan untuk kanak-kanak. Di pantai, beberapa penyewaan peralatan disediakan. Bahrain Karbabad adalah lokasi yang indah berhampiran Kubu Bahrain.

Jawapan Kerajaan Bahrain terhadap pemuliharaan hidupan liar di Timur Tengah ialah penubuhan Taman Hidupan Liar Al Areen. Penubuhan rizab sedemikian diharapkan dapat membantu pelaksanaan inisiatif serupa di negara lain di rantau ini. Tempat perlindungan hidupan liar itu dibina untuk melindungi haiwan Arab yang jarang ditemui, seperti Oryx, Adax, dan Reem Gazelle. Ia bagus untuk pencinta haiwan dan keluarga. Anda boleh meneroka dan memerhati makhluk di habitat semula jadi mereka. Di sini, pelancong akan dapat menikmati masa lapang yang penuh pengajaran dan menunggang kuda yang sangat baik.

Ramee Rose Hotel menempatkan salah satu kelab malam terbaik di Bahrain. Lantai tarian biasanya sesak pada hujung minggu. Menarik orang ramai ialah minuman percuma untuk wanita dan "waktu gembira" yang dilanjutkan untuk tetamu. Pelancong boleh berseronok di disko dengan papan tanda neon yang terang. Kelab Ramee Grand adalah pusat kehidupan malam di Bahrain. Ia menjadi destinasi yang semakin popular untuk ekspatriat untuk berehat pada waktu malam.

Kehidupan malam di negara ini menawarkan sesuatu untuk semua orang. Pulau ini terletak di luar pantai timur Arab Saudi. Ini menjadikannya tempat tumpuan pelancong dari Amerika Syarikat, Eropah dan Timur Tengah. Bandar-bandar Saudi termasuk Dhahran dan al-Khobar terletak berhampiran dengan pejabat komander Raja Fahd, yang menghubungkan Arab Saudi ke Bahrain. Ini memudahkan akses ke pulau itu. Negeri ini menggabungkan kelab dan pub yang mencerminkan kepelbagaian bangsa di rantau ini. Selain itu, pulau ini popular dengan pelancong kerana alkohol dibenarkan di sini.

Spring of Culture adalah acara yang sangat ramai dihadiri. Tetamu dari luar negara akan dibenarkan menyertai muzik kebangsaan. Pulau ini mempunyai festival tarian sepanjang masa ini. Pada waktu malam, tetamu boleh bersaing untuk menjadi penyanyi atau penghibur terbaik tarian Amerika Latin. Ini adalah perayaan kebudayaan yang paling meriah di kawasan Teluk Parsi. Sepanjang bulan itu, penghibur, artis dan pengarang dari seluruh dunia meraikan semua cuti kebudayaan bersama-sama. Secara tradisinya, jadual sangat padat sehingga peserta mesti menempah tempat duduk beberapa bulan lebih awal.

Taman Adhari

Ain Adhari Road Block 388 Building 111 Kingdom of Bahrain

Taman Adhari ialah taman hiburan di Kerajaan Bahrain yang berpusat pada mata air tawar Ain Adari purba.

Taman Adhari ialah destinasi pelancongan baharu di Bahrain yang terletak berhampiran dengan Taman Negara Adhari. Ia bertujuan untuk menjadi tarikan keluarga nombor satu di GCC, dengan 38 tunggangan luar dan dalam yang mendebarkan untuk semua peringkat umur, Pusat Hiburan Keluarga, 10 kedai makanan di Medan Selera, Makan di restoran, Kedai Kopi dan banyak lagi .

Taman & Simpanan Hidupan Liar Al Areen

P.O. Box 28690,Kingdom of Bahrain

Di Rizab Hidupan Liar Al Areen Bahrain, spesies tumbuhan dan haiwan telah dipelihara dan diusahakan selama lebih tiga dekad. Perhatikan pelbagai haiwan, burung dan tumbuhan padang pasir dalam persekitaran semula jadi mereka. Berjalan-jalan di taman dan mendekati burung asli yang berkeliaran bebas. Atau, ambil perjalanan bas untuk mengetahui tentang semua spesies yang dipaparkan, termasuk harimau bintang Arab, burung unta, gazelle Arab, oryx dan banyak lagi!

Litar Antarabangsa Bahrain

Gate 255,Gulf of Bahrain Avenue,Umm Jidar 1062, Sakhir, Bahrain

Litar Antarabangsa Bahrain (BIC) ialah venue terkini untuk sukan permotoran yang terletak di tengah-tengah padang pasir Sakhir. Kursus ini direka oleh jurutera Jerman terkenal Hermann Tilke dan menggabungkan banyak unsur budaya tempatan.

Ia mengambil masa kurang daripada 18 bulan untuk membina kemudahan lengkap itu, yang menelan belanja sekitar $150 juta dan memerlukan inisiatif penting untuk membangunkan kawasan itu.

BIC mempunyai lebih banyak susun atur trek yang diperakui FIA berbanding kemudahan lain di dunia. Ini membolehkan trek untuk menampung pelbagai acara perlumbaan kereta. Trek Grand Prix sepanjang 5,412 meter sering mengadakan pertandingan antarabangsa, seperti Formula Satu Gulf Air Bahrain Grand Prix, FIA World Endurance Championship Enam Jam Bahrain, perlumbaan Siri GP2 dan Porsche Mobil 1 Supercup.

Graviti

Building 234, Avenue 62, Zallaq 1058 Bahrain

Terjun udara tertutup pertama di Bahrain.

Sensasi jatuh bebas di salah satu terowong angin tertinggi, dicipta dengan kaca terbaja dan berukuran 12 meter tinggi, adalah mustahil untuk ditolak.

Lompat masuk seperti jika anda melompat dari kapal terbang, tetapi tanpa payung terjun dan tanpa menaiki kapal terbang! Semua orang boleh menikmati pengalaman penerbangan badan ini, selamatkan mereka yang tidak mahu memulakan perjalanan yang mengubah hidup.

Kami boleh memastikan bahawa anda akan mendapat pengalaman yang menakjubkan dan luar biasa.

Kepulauan Dar

1005 Sitra Fisherman Port, Sitra, Kingdom of Bahrain

Pusat peranginan pantai di Pulau Al Dar menawarkan lawatan menyelam mutiara dan pelayaran ke Pulau Jarada, di mana anda mungkin mendapati diri anda berjemur bersendirian di atas ludah pasir putih dan terombang-ambing di perairannya yang bersih. Sebagai tambahan kepada mutiara, adalah mungkin untuk memerhati sehingga 30 spesies karang dan lebih daripada 200 spesies ikan. Memerhati ikan lumba-lumba di antara pelbagai terumbu karang berdekatan adalah satu lagi aktiviti kegemaran, dan masa terbaik untuk melihatnya ialah pada waktu matahari terbit atau terbenam.

Perjalanan sehari ke terumbu mutiara cukup menyeronokkan. Lakukan perjalanan menaiki dhow untuk pengalaman yang lebih tulen. Anda boleh memesan masakan Arab, dan penyelam mutiara akan menghiburkan anda dengan kisah pelayaran.

Penggemar hidupan liar mesti mengambil pelayaran feri selama 45 minit dari Jeti Al Dur ke Pulau Hawar. Kepulauan Hawar dianggap sebagai pemuliharaan alam semula jadi yang penting di peringkat antarabangsa dan menawarkan pantai yang bersih dan peluang untuk memerhati ikan lumba-lumba dan burung yang tidak biasa kerana lokasi mereka di tengah-tengah laluan penghijrahan mereka.

Kepulauan Hawar

Kepulauan Hawar

Bahrain mengawal Kepulauan Hawar, kepulauan pulau padang pasir di Teluk Bahrain Teluk Arab. Penggemar hidupan liar mesti menaiki feri selama 45 minit dari Jeti Al Dar ke Pulau Hawar.

Kepulauan Hawar dianggap sebagai tempat perlindungan alam semula jadi yang penting di peringkat antarabangsa, memberikan pantai yang bersih dan peluang untuk memerhati ikan lumba-lumba dan spesies yang tidak biasa di tengah-tengah laluan penghijrahan mereka.

Karting (BIKC)

Gate 255,Gulf of Bahrain Avenue,Umm Jidar 1062

Litar Karting Antarabangsa Bahrain (BIKC) ialah kemudahan bertaraf dunia tercanggih yang memenuhi keperluan peringkat akar umbi sukan permotoran. Di BIKC, pelumba-pelumba esok mendapat rasa pertama ekstasi perlumbaan sebenar. BIKC mematuhi spesifikasi antarabangsa tertinggi. Ia mampu menganjurkan kejohanan dunia Commission Internationale de Karting-Fédération Internationale de l’Automobile world (CIK-FIA). Pada 2012, BIKC menjadi trek karting pertama di dunia yang menganjurkan acara di peringkat kejohanan dunia.

Trek CIK berukuran 1,414 kilometer panjang dan mempunyai 14 selekoh. Kejohanan Dunia Bawah 18 Tahun CIK-FIA dan Trofi Akademi, yang diadakan di Bahrain buat kali pertama pada 2012, dan Kejohanan Dunia CIK-FIA terbaharu dijadualkan berlangsung di sana. BIKC menawarkan pelbagai aktiviti walk-in dan pembinaan pasukan korporat untuk karter dan syarikat yang berminat, termasuk pengalaman Grand Prix dan Endurance yang diilhamkan oleh Formula Satu. Trek ini dilengkapi dengan lampu limpah 200-lux, membolehkan ia menjadi tuan rumah perlumbaan malam juga.

Syurga Dilmun yang hilang

Gate 255,Gulf of Bahrain Avenue,Umm Jidar 1062

Lost Paradise of Dilmun kini merupakan taman air terbesar di Bahrain, dengan jumlah keluasan sekitar 77,000 meter persegi, kawasan binaan kira-kira 45,000 meter persegi, dan kira-kira 20,000 meter persegi. Setiap komponen taman ini berpusat pada sejarah zaman Dilmun, seperti yang ditunjukkan oleh arca dan seni bina batu yang tersendiri. Lebih 18 gelongsor dan tarikan disepadukan dengan sempurna untuk mencipta oasis padang pasir dan taman impian untuk dinikmati tetamu.

Pantai Marassi

Diyar Al Muharraq

Dua kilometer pantai pasir putih terdiri daripada Pantai Marassi, tarikan gaya hidup luar. Ia adalah medan trak makanan pertama di Bahrain, yang menyajikan citarasa antarabangsa dan tempatan daripada usahawan bebas. Selain kawasan permainan kanak-kanak dan laluan tepi air untuk berjoging, pantai Marassi mempunyai taman permainan kanak-kanak.

Banyak acara hujung minggu, seperti pasar timbul, filem luar dan permainan kanak-kanak, sering diumumkan. Semua perkhidmatan dan kemudahan di pantai Marassi adalah berkualiti dan kebersihan terbaik, dan kos masuk dewasa harian ialah BD2. Bayaran ini sebahagiannya boleh ditebus untuk kerusi berjemur, payung dan tuala.

Royal Golf Club

Al Muaskar Highway Riffa, Bahrain

Dua kilometer pantai pasir putih terdiri daripada Pantai Marassi, tarikan gaya hidup luar. Ia adalah medan trak makanan pertama di Bahrain, yang menyajikan citarasa antarabangsa dan tempatan daripada usahawan bebas. Selain kawasan permainan kanak-kanak dan laluan tepi air untuk berjoging, pantai Marassi mempunyai taman permainan kanak-kanak.

Banyak acara hujung minggu, seperti pasar timbul, filem luar dan permainan kanak-kanak, sering diumumkan. Semua perkhidmatan dan kemudahan di pantai Marassi adalah berkualiti dan kebersihan terbaik, dan kos masuk dewasa harian ialah BD2. Bayaran ini sebahagiannya boleh ditebus untuk kerusi berjemur, payung dan tuala.