Manama Útikalauz

Hagyományok és fesztiválok Manamában

Annak ellenére, hogy Bahrein kifinomult és gyorsan fejlődő nemzet hírneve, a lakosok továbbra is őrzik elődeik ápolt hagyományait. Nagy tisztelettel és tisztelettel őrzik hagyományaikat. Itt jellemző, hogy sok időt fordítanak az erkölcsi és spirituális fejlődésre, amely vitathatatlanul az iszlám spirituális hiedelmeken alapul. A fiatalok nagy tiszteletet tanúsítanak az idősebbek iránt. Minden lényeges döntést kizárólag a fiatalabb generáció engedélyével hozzák meg. Az őslakos lakosság vallási szokások miatt nem fogyaszthat sertéshúst. Ezenkívül az alkoholtartalmú italokra szigorú korlátozások vonatkoznak. A dohányzás szintén nem megengedett, de nem szigorúan tilos.

Az őslakos lakosság öltözéke is nagyon eltérő és szokatlan. A nők olyan ruhát viselnek, amely tetőtől talpig befedi az egész testüket. Ezt a nemzeti női öltözéket „Abaya” néven ismerik. A nagy fejkendő a nemzeti öltözék szerves része. Bahreini nők hordják, hogy elrejtse arcukat a kíváncsiskodó szemek elől. Bahreinben a férfiak széles szárú nadrágot, blúzt és kabátot viselnek. A helyi srácok körében is elterjedtek azok a sálak, amelyek csak a fejtetőt takarják. A környékbeli srácok gyakran elegáns ruhákat viselnek. Ezenkívül a hasonló ruházati jellemzőknek vannak nyári és téli változatai.

Normális, hogy ezeknek a helyi szabályoknak és előírásoknak csak egy része érinti az utazókat. Ezért az utazási ruházat kiválasztásakor ne vegye figyelembe a szigorú korlátozásokat. Az egyetlen szabály, amelyet nem szabad megfeledkezni, hogy kerüljük a leleplező és szexuálisan csábító ruhák viselését nyilvános helyen. Ez a viselkedés kétségtelenül negatív választ vált ki, és könnyen félreértelmezhető. Ne feledje, hogy nyilvános helyeken és a város utcáin alkoholos italok fogyasztása tilos, bár az alkohol vásárlása és fogyasztása nem jelent problémát a helyi üzletekben és éttermekben.

Amikor Bahrein vallási helyeire tervez utazást, a következő részleteket is szem előtt kell tartania. A turisták csak megfelelő öltözékben léphetnek be a mecsetbe. Ez azt jelzi, hogy ruházatának a lehető legkényelmesebbnek kell lennie. A mecsetbe való belépés előtt le kell venni a lábbelit. Egy mecset megfigyelésekor olyan személyeknek lehet a tanúja, akik imádkozni jöttek. Győződjön meg arról, hogy ezeket a személyeket kizárólag hátulról haladja el. Bahrein lakossága rendkívül szívélyes és kedves, ezért soha ne utasítson el egy teára vagy kávéra való meghívást. A helyi piacterek már elérték a nemzeti kincs státuszt. Számos bennszülött egy egész napot tölt ezeken a piacokon, barátokkal beszélget, kávét kortyolgat, és megbeszéli az aktuális eseményeket a járókelõkkel.

Bahrein olyan ország, ahol gyakran figyelnek meg külföldieket az utcákon, fővárosa pedig gyakran ad otthont gazdasági és ipari kiállításoknak. Más jellegű – zenei, gasztronómiai és atlétikai – fesztiválok mellett. Így Bahrein fővárosa a világ minden tájáról hív résztvevőket a Bahreini Nemzetközi Zenei Fesztiválra október közepén. A Lilou kávézó az esemény helyszíne. S mivel a rendezvény ilyen helyszínen zajlik, a zene mellett kulináris programot is terveztek minden résztvevőnek.

Februártól részt vehet a bahreini éves képzőművészeti kiállításon. A kiállítást a bahreini Nemzeti Színházban tartják. Ez az esemény összehozza a művészeket az ország minden részéről, hogy megmutassák képességeiket a nagyközönségnek. A kalligráfiától a szürrealizmusig sokféle stílus és irány látható. A látogatókat kiállítások, beszélgetések, találkozások és mesterműhelyek várják. Mivel a fesztivál a bahreini művészetre koncentrál, kiváló alkalom a helyi kultúra megismerésére.

A Bahreini Nyári Fesztivál egy újabb esemény Manamában, amelyre érdemes ellátogatni. A rendezvény ideje alatt bahreini hagyományos zenét hallhatnak neves helyi művészek előadásában. A szórakozási programban workshopok és művészeti kiállítások is szerepelnek, a fesztivál pedig családbarát rendezvény. A rendezvény időtartama egy teljes hónap, július elején kezdődik és augusztus elején ér véget. A fesztivál helyszíne egy kulturális intézmény, mint például a Bahrein Fort Site.

Szeptember elején egy olyan esemény, amely a feltörekvő tehetségeket segíti elő. A cikk témája a Ta’a Al Shabab lehetőségeket teremt a fiatalok számára. A fesztiválnak négy helyszínen adnak otthont: Seef Mall Bahrain és Bahrain Fort Manamában, Durrat Al-Bahrain és a Pearling Trail a város közelében. Az irodalom, a költészet, a képzőművészet, az építészet, a technika és a humán tudományok egyaránt rengeteg érdekes és hasznos ismeretet kínálnak. Ezenkívül élvezze a zenei és drámai programokat. A rendezvény programja nagyon széles, így nem fogja megbánni, ha ellátogat a fesztiválra.

Február végén hatalmas ínyencek özönlöttek Manamába. Ez idő alatt részt vehet a Bahrain Food Festivalon, amely Manama leghíresebb szállodájában, a Bahrain-öbölben található Four Seasons Hotelben zajlik. Mindenképpen kóstolja meg Bahrein különlegességeit, például a datolyapürét, a Balalis-t (tojás édes tésztával) és a Jalebit (sült perecet), hogy többet tudjon meg sokszínű kultúrájáról. Különféle hagyományos ételek is kaphatók itt, de a megtiszteltetés természetesen a helyi konyhát illeti. A gasztronómiai szórakoztatás mellett zenére és speciálisan kialakított gyerekrendezvényekre is számíthat a közönség.

Október végén a Manama's Sea Festival, a maga nemében a legnagyobb esemény az egész királyságban örömet okoz a látogatóknak. Az eseményt a Bahreini-öbölben tartják, és ingyenes. Manama kedvező elhelyezkedésének köszönhetően a Perzsa-öbölben ez a fesztivál Bahrein gazdag tengeri kultúrájával ismerteti meg a látogatókat. A rendezvény ideje alatt a vendégeknek fényképeket, filmeket vetítenek, illetve a közeli kiállításon tenger gyümölcseit és különféle tengeri élőlényekből készült kézműves termékeket is vásárolhatnak. Ez az ünnepség utópia a búvárok és a halászok számára, mivel ezek az időtöltések népszerűbbek, mint valaha.

A bahreini fogyasztási cikkek vására az ország talán legnagyobb kiállítása. Ennek ad otthont a Bahreini Nemzetközi Kiállítási Központ január végén. Jelenleg üzletemberek százai állítják ki áruikat a nagyközönségnek Bahrein fővárosában. Ezzel párhuzamosan zajlik a Bahrein Bay Business Forum is. Helyszínként a Four Seasons Hotelt választották ki. A fesztivál számos lehetőséget kínál a vállalkozói szellemre és a szilárd partnerségek kialakítására. A média széles körben tudósít az eseményről.