Manama Útikalauz

Tennivalók Manamában

Amikor Bahrein szórakozási lehetőségeinek jellemzéséről van szó, először meg kell említeni a nyüzsgő piacterek és üzletek bőségét. Manama fő piaca a Bab Al Bahrain piac. Ez az a hely, ahol bármilyen elképzelhető árut vásárolhat, beleértve a ruhákat, egyedi ékszereket, kozmetikumokat és parfümöket, kézműves termékeket és ajándéktárgyakat, valamint az aranyat érő autentikus keleti fűszereket a szakácsok számára szerte a világon. Ha az arany ékszerek az elsődleges célja, akkor felkeresheti az Aranypiacot is, míg a Yatama Souq ideális hely megfizethető, kiváló minőségű kerámiák keresésére. Ez a piac Hamad városában található.

A gyöngyök kétségtelenül az egyik legnépszerűbb emléktárgy, amelyet a turisták azért szereznek be, hogy megemlékezzenek utazásaikról. Bahreinben rendszeresen tartanak számos aukciót, ahol megvásárolhatja a legkülönlegesebb gyöngyökkel díszített tárgyakat. Minden bizonnyal bármely ország ajándékboltjában találhat gyönyörű gyöngyalapú kézműves termékeket és ékszereket. Bahrein számos modern kiskereskedelmi központnak ad otthont, amelyek közül a Yateem Centre, a Bahrain City Centre, a Dana Mall, a Marina Mall, az Al Mehza Complex és az Isa Town a legjelentősebbek.

A Camel Farmba tett kirándulás, amelynek elsődleges lakói tevék, általában számos kedves emléket hagy a látogatóknak. Ezen a farmon több mint négyszáz állat él hatalmas szabadtéri kifutókban. Bárki etetheti a tevéket és lefotózhatja őket. Még azokat a turistákat is szívesen látják, akik hajlandóak tevén lovagolni a farm területén. Bahreint a sportrajongók általában az izgalmas autóversenyekkel asszociálják, mivel itt található a Bahrein International Circuit világversenykör. A golf szerelmesei örömmel látogassanak el a Club Riffa Golfba, amelynek pályáját még a legügyesebb golfozók is élvezni fogják. A klub egyedülálló pályával rendelkezik, ahol éjszakai meccseket lehet játszani.

Bahrein folyamatosan vonzza a búvárokat és a tengerparton nyaralókat. A búvárok nagyjából 30 korallfajt és 200 halfajt figyelhetnek meg egy víz alatti kirándulás során. A sziget északi oldalán található zátonyok a leglátványosabb és legnépszerűbb búvárhelyeknek számítanak. Egyes búvárok vonzódnak az elsüllyedt hajókhoz és repülőgépekhez, míg mások szándékosan nagy távolságokra merülnek gyöngyök után kutatva. A helyi strandok jól felszereltek különféle sporttevékenységekhez. Mindegyikben találhatók majd sportfelszerelés-kölcsönzők és külön játékklubok a gyermekek számára.

Kiegészítő strandszórakozásként a Beach Culture cég sup-boardozást, az Aqua by Scubalife kirándulásokat kínál a szomszédos szigetekre, az adrenalinfüggőknek pedig vízisí az Extreme Sportz Beaucraft vagy az Into The Blue Dive Center. Ezeket a szabadidős tevékenységeket egyaránt kedvelik a helyiek és a Bahrein fővárosába újonnan érkezett turisták. Az emberek AL Dar szigetén választanak strandot napozásra és úszásra a kristálytiszta tengerben, de a város határain belül csak a Coral Bay Resort Bahrain üdülőhelyet használják ezekre a tevékenységekre.

Az utazást azonban nem szabad erre a szórakozási formára korlátozni. Aki imádja az elegáns lovakat, ne habozzon igénybe venni a Ghazwan Lovasközpont szolgáltatásait, ahol pompás lovak lovaglására nyílik lehetőség. A város vidámparkjainak sokasága minden bizonnyal minden fiatal nyaraló számára örömet okoz. Az Adhari Park, a Pirate Land és a Kids Kingdom a legfigyelemreméltóbbak. A vízi parkok hasonló célt szolgálnak. Ezek a létesítmények Manamában, a Lost Paradise of Dilmun víziparkban és a "Wahooo!" És a Dolphin Resort látogatása után még a pesszimisták sem lennének depressziósak.

A Gravity Indoor Skydiving által kínált búvárhajókázás izgalmas szórakozás. Mindenki elégedett lesz, csecsemők és felnőttek egyaránt. Bowling, korcsolyázás és egy kis étterem, ahol csodálatos ételeket szolgálnak fel, csak néhány a Funland Center vendégei számára elérhető szórakozási lehetőségek közül. A helyiek és a látogatók, akik menő filmeket szeretnének látni, jegyet vásárolnak a Cineco20-ban, amely filmek kiváló választékát kínálja. Azok, akik szívesebben úsznak, látogassák meg a Faran uszodát.

Fontolja meg az olyan sportkomplexumok látogatását, mint az Al-Najmah Club és az Al Hala Club, ha folyamatosan aggódik fizikai megjelenése miatt. Azok, akik nem tudják elképzelni a nyaralásukat sport nélkül, imádni fogják a Khalifa Sports Cityt, míg a futballfanatikusok valószínűleg a Camp Nou Play-Groundot részesítenék előnyben. A Country Club rengeteg kempinget biztosít. Nemcsak a felnőttek, hanem a speciális alapokkal ellátott fiatalok is elképesztő emlékekkel távoznak innen. Egy másik népszerű időtöltés a szabadulószobák. Manamában olyan intézmények képviselik, mint a The Great Escape Challenge, a Challenge Chambers és az Escape Code.

A Bahreini Nemzeti Múzeum különbözik a többi közeli múzeumtól. Nem is érdemes meglátogatnunk, mert ez az egyik legjobb módszer a helyi kultúra megismerésére. A keleti vallási hagyományok iránt érdeklődők ne hagyják figyelmen kívül az úgynevezett „Egy könyv Múzeumát” – a Beit Al Koránt. A Khalaf-ház egy másik hely, amely elmeríti a turistákat a letűnt korok hangulatába. A művészet szerelmesei általában az Al Hussaini Művészeti Társaságot, a zenerajongók pedig a Mohammed Bin Faris House of Sout Musicot látogatják. A Bait Shaikh Salman és a Bahrain Pearling Trail egy másik fantasztikus hely a Királyság történelmének és kultúrájának felfedezéséhez.

A Bahrein fővárosában található parkok ideálisak a külvilág elől való elmeneküléshez. És mivel a perfekcionizmus a helyiek egyik megkülönböztető jellemzője, itt megcsodálhatja a világ legszebb parkjait. A Budaya Beach, a Water Garden, a Marina Garden, a Khalifa Bin Salman és az Andalus Garden parkjait kiemelten kell megjeleníteni. Minden park egyedi ízű, így nehéz kiválasztani a legjobbat. Bahrein fényűző gyógyfürdőiről is híres. Az Al Areen Spa, a Mommmy Wellness Day Spa, a Coral Spa And C Hotel és a Dessange a legjobb létesítmények ebben a kategóriában.

Manama népszerű nyaralóhely az arabok és az „alkoholmentes” arab országokban élő emigránsok számára. Bahreint többnyire turisták látogatják, különösen a szaúdiak és Szaúd-Arábia polgárai, akik az éjszakai élet miatt jönnek.

Delfinnézés

Hajókázzon, és nézze meg a meleg Öböl-tengerben játszó delfineket és lamantinokat, valamint a helyi halászokat, akik hagyományos, fából készült dhow-kban horgásznak a becses helyi hammúrért – amolyan halászfélékért. Naponta háromszor kínálnak kirándulásokat delfinek megtekintéséhez. A felnőtteknek BD6-ot, míg a 12 év alatti gyermekeknek a BD3-at kell szedniük.

Lóverseny

Arábia jól ismert lovairól. Októbertől márciusig minden pénteken versenyeket rendeznek az Al Sakhir nemzeti lóversenypályán. A lelátón akár 3000 ember is elfér, és a belépés ingyenes, azonban a látogatóknak tudniuk kell, hogy a fogadás nem megengedett.

Gyöngybúvárkodás

Bahrein gyöngyei is jól ismertek. Próbálja ki magát a gyöngybúvárkodásban, hátha hazahozhatja a tenger egyik természeti kincsét.

Madármegfigyelés

A flamingók, bulbulusok, halászsasok és kormos sólymok azok az őshonos és vándormadarak közé tartoznak, amelyek a Királyságot és a Hawar-szigeteket hívják otthonnak. A 20 kilométeres hajókirándulás a szigetekre erősen ajánlott minden twitchernek.

Al-Fateh nagymecset

Képzeljen el egy mecsetet, amely akár 7000 hívőt is befogadhat, nemzeti könyvtárnak ad otthont, úgy néz ki, mint egy miniatűr kastély, és 79 láb magas külső kupolája van. Ez az Al-Fateh Nagymecset. Az olasz márvány, az osztrák üveg és az indiai teak importált anyagai inkább erődítmény, mint mecset érzetét keltik. A mecset látogatói vezetett túrákon vehetnek részt, amelyek a mecset nemzeti könyvtárából indulnak, és az imatermeken keresztül haladhatnak végig, megcsodálva a gyönyörű helyi kézműves alkotást, amely minden helyiségben megtalálható.

Bab Al Bahrein

A Manama Bazár, más néven „souq”, az utcák elsődleges hálózata, ahol az eladók kütyüket, ruházati cikkeket, dióféléket és fűszereket, vízipipákat, etnikai ruhákat, gyógynövényeket, illatokat és aranyat árulnak kötetlenül. A „bab” a Manama Souq bejárata, amelyet Sir Charles Belgrave építész újított fel 1986-ban. A bejárat immár „iszlámabb” vonást kapott, és az ország szövetségi közigazgatásának is otthont ad.

Qal'at al-Bahrein

A Qal'at al-Bahrein, az UNESCO Világörökség része, korábban „Qal-at al-Portugal” néven volt ismert. Bahreini erődként is ismert, és számos régészeti kutatás és ásatás helyszíne volt. A korábban felfedezett civilizációk közé tartoznak a kassziták, a görögök, a portugálok és a perzsák. A helyszín egy „tell”, amely több ezer éves megszállás során keletkezett mesterséges halom – az élet, a halál és a temetkezés egyaránt hozzájárul számos „réteg” kialakulásához. Ez a központi hely kereskedelmi kikötőként, „az istenek gyülekezőhelyeként”, a Barbar-templomok helyszínéül szolgált, és a korai létezés egyéb jelei is vannak. Az erőd pusztán fizikai nagyságában és jelenlétében csodálatos, kanyargó lépcsőkkel és csodálatosan faragott boltívekkel a falakon belül.

Bahreini Nemzeti Múzeum

A Bahreini Nemzeti Múzeum magasan és erősen áll éjszaka, megvilágítva; ez egy modern emlékmű a tervezéshez, és az ország ősi gyökereinek és kulturális gyakorlatainak megőrzésére irányuló erőfeszítés, amelyet érdemes megjegyezni. A múzeum három teremből áll, amelyeket a Dilmun civilizációnak szenteltek (az egyik legrégebbi, amelyet a szomszédos Qal'at al-Bahreinből tártak fel), egy természettudományi szárnyat (a növényvilágnak és a vadon élő állatoknak szenteltek) és egy szárnyat, amelyet a vallások megőrzésének szenteltek. írások és kéziratok (például Korán-levelek, szentírások és jelölések).

Beit Sheikh Isa

Mielőtt az olajboom a Közel-Keletet forró zónává tette volna, a sivatagok rendezett társadalmi szerkezettel rendelkeztek, amely sejkből, családból, vendégből és szolgákból állt. A Beit Sheikh Isa szó szerint Sheikh Isa „háza”, tökéletes bemutatója annak, milyen lehetett az élet a korai Bahreinben. A várt szép fafaragások mellett a látogatók megcsodálhatják az intelligens természetes klímarendszert, amelyet széltorony és redőnyök alkotnak a hőség legyőzésére.