Manama Útikalauz

Vásárlás Manamában

A világhírű manamai Gold Souq piac sokak számára a vásárláshoz kötődik. Ez a hely jól ismert remek ékszereiről, drágaköveiről és gyöngyeiről. Az árut számos országból importálják. Itt szerezheti be a legérintetlenebb és legszebb bahreini gyöngyöket a legjobb áron. A helyi árak a legtakarékosabb turistákat is kielégítik, mivel alacsonyabbak, mint sok európai országban. A tehetős, magas elvárásokat támasztó fogyasztók számára is van lehetőség megfelelő ékszer megtalálására. Az ár alkudozásának értéke további csábító lehetőség.

A Seef Mall, Bahrein egyik legnagyobb kiskereskedelmi bevásárlóközpontja Manamában található. Ez a bevásárló- és szórakoztató komplexum több mint kétszáz üzlettel rendelkezik, ahol hétköznapi és hivatalos öltözéket is vásárolhat. A városi sétákat egyszerű keverni az éttermek és kávézók látogatásával. A gyermekes vendégek több órát szeretnének eltölteni a Magic Island vidámparkban.

Bab al-Bahrain Manama legérdekesebb kiskereskedelmi területe. Területén található a híres, azonos nevű piac. Ez egy igazi keleti vonzerő az európai turisták számára, ahol csodálatos nemzeti stílusú ruhákat, ékszereket és sok szép emléktárgyat kaphatnak. Az utazók különösen kedvelik a kézzel festett agyagtányérokat, a nőket pedig elbűvöli az olcsó ékszerek és ruhaékszerek választéka. Itt népszerű fűszerek, hagyományos zsebkendők és ajándékok találhatók.

Bahrein város szíve a város legnépszerűbb kiskereskedelmi negyedei közé tartozik. Kialakítása feltűnően hasonlít az európai bevásárlóközpontokéhoz. Falai között jól ismert márkaboltok sorakoznak, így a dizájner ruházati cikkek és lábbelik rajongói szívesen sétálgatnak majd benne. A csillogó kirakatokkal körülvett hangulatos ételudvar további varázsa a helynek.

A Moda Mall – Bahrain World Trade Center Manama egyik legdivatosabb bevásárlóközpontja. Két épületből álló felhőkarcolók komplexumát foglalja el. Ez a bevásárlóközpont hihetetlen. Egy napban nincs elég idő az összes üzlet megtekintéséhez. A hagyományos ruházati cikkeket és lábbeliket árusító butikok mellett a népszerű fűszereket és regionális specialitásokat árusító ételstandok is találhatók. A teljesen természetes cikkekre szakosodott nagy kozmetikai butikok minden bizonnyal kielégítik a vonzó nőket.

A Gold Cityben található üzlet ékszerek árusítására specializálódott. A Gold Souq bazárhoz hasonlóan remek gyöngyékszereket árulnak. A pénztárcakímélő vásárlók pompás gyűrűket találhatnak, a tehetősebb látogatók pedig többféle, nemesfémből készült, trendi nyaklánc és óra közül válogathatnak.

A városban számos remek antikvárium található. Az Asia Carpet & Antiques a leghíresebbek közé tartozik. Sok ügyfél látogatja ezt a vállalkozást. Ritka tárgyak után kutatva, míg másokat a rengeteg kézzel csomózott szőnyeg vonz. Annak ellenére, hogy ennek az üzletnek az árai meglehetősen túlzóak, mindig tele van vásárlókkal. Múzeumként számos turistát vonz.

Az Al Raya Mall bevásárlóközpont azon egyéb vásárlási célpontok közé tartozik, amelyek vonzóak az ínyenc vásárlók számára. Az épület első szintjén egy népszerű élelmiszerbolt található, ahol nemzeti termékeket és helyi pékektől származó csodálatos kenyeret árulnak. Számos étterem is található, ahol bahreini ételeket szolgálnak fel.

Bevásárlóközpontok Bahreinben

Al A’Ali bevásárlóközpont

Shaikh Khalifa bin Salman Highway, Seef District, +973 1758 1000. Sa-F 10AM-10PM. 

Légkondicionált keretein belül az A'ali Mall egy tipikus szabadtéri piac megjelenését és hangulatát kelti. Az üvegmennyezet, a régimódi arab faajtós butikok és az ajándékkocsik mind hozzájárulnak a hangulathoz. A Top Designer üzletek az outlet bevásárlóközpontokban találhatók.

Bahrain City Centre

Shaikh Khalifa bin Salman Highway, Seef District, +973 1717 7771, e-mail: [email protected]. Su-W 10AM-10PM.

A Bahrain City Center Bahrein első és legnagyobb vegyes felhasználású komplexuma, amely a legnagyobb kiskereskedelmi, szabadidős és szórakoztató élményeket nyújtja ügyfeleinek egy fedél alatt. A Bahrain City Center világszínvonalú kiskereskedelmi környezetet, valamint több száz más „elsőt” biztosított a Királyságnak, beleértve a mintegy 350 nemzetközileg elismert márka közül 150 premierjét. A Központ kiemelkedő szórakozási kínálata magában foglalja a régió első beltéri/kültéri hőmérséklet-szabályozású, 15 000 négyzetméteres Wahooo-ját! A Waterpark, Bahrein legnagyobb mozikomplexuma, a Cineco 20, valamint a Magic Planet, a gyermekek és fiatalok családi szórakoztató központja. Több mint 50 vendéglátóhelyet hoztak létre, hogy a világ minden tájáról a legnépszerűbb és egyedülálló étel- és italalternatívákat kínálják.

A Bahrain bevásárlóközpont

+973 1755 8100, fax: +973 17555569, e-mail:[email protected]. F-Th 10AM-10PM. 

A Bahrain Mall központi helyen található, Bahrein új bevásárlószektorában. Ez a kiváló elhelyezkedés könnyen megközelíthető a főútról és a város minden pontjáról. Több mint 120 multinacionális márkát és szaküzletet tartalmaz, és 750 000 négyzetméteren terül el.

Dana bevásárlóközpont

Shaikh Khalifa bin Salman Highway, Seef District, +973 17 558500, fax: +973-17 552581, e-mail: [email protected]. F-Th 10AM-10PM. 

Fedezze fel a ruházatának, az elkényeztetett életmódnak és az egyedülálló trendeknek megfelelő butikok sokaságát.

Moda bevásárlóközpont

A Moda Mall az ikonikus Bahrain World Trade Center (BWTC) földszintjén található, a diplomáciai körzetben. Szo-P: 10-22 óráig A Moda Mall, az ultra-exkluzív bevásárlókomplexum a történelmi Bahrain Industry Trade Center (BWTC) alsó szintjén, bérlőivel, akik úgy érzik, hogy kicsoda a divatvilágból. A bevásárlóközpontban 160 egyedi márkanévvel rendelkező üzlet működik, amelyek közül sok korábban nem volt elérhető a Bahreini Királyságban, valamint számos világszerte ismert üzlet.

Seef bevásárlóközpont

Shaikh Khalifa bin Salman Highway / Seef District,  17 58 11 11, fax: 17581888, e-mail: [email protected]. M-F 10AM-10PM, Sa Su 10AM-midnight. 

Seef Mall, Bahrain’s first true mall, continues to dominate the retail sector and is the heart and soul of the Seef area, with its distinctive architecture and environment for the entire family to enjoy. Magic Island, the Middle East’s largest indoor amusement park, is conveniently located on the first level.

Yateem bevásárlóközpont

Manama belvárosa, Diplomáciai terület (A Yateem Központ eléréséhez közelítse meg a Suq-ot a Government Avenue felől, a Zamil torony alatt, és kövesse a befelé vezető utat. A sarkon lévő Air Arabia jelzi, hogy megérkezett a Yateem Központba.),  +973 1721 5615, fax: +973 1721 2969, e-mail: [email protected]. Mgt Off. Vas-Cs 9:00-13:00/14:00-17:30. 

Yateem Center 1981-ben úttörő volt egy teljesen klímaszabályozott bevásárlóközpont koncepciójában Bahreinben.

Mit vásároljunk Bahreinben

A manamai Bab Al Bahrain utcában több mint száz üzlet található, amelyek arany és ezüst ékszereket és dísztárgyakat árulnak. Kis üveg rózsavíz és rézserlegek találhatók ugyanabban az utcában az antikváriumokban. Van még kínai kerámia és indiai textil. Parfümök, szőtt kosarak és regionális szövetek mind kaphatók a Központi piacon. Ha úgy dönt, hogy visszahoz egy bahreini gyöngyöt, amely az egyik legértékesebb a világon, feltétlenül kérjen hitelesítési tanúsítványt.

Árak Manamában, Bahreinben

Bahrein semmi esetre sem olcsó utazási célpont, de nem kell, hogy a bankot feltörje. Bár hostelek nincsenek, olcsó szállodákban kétágyas szobák állnak rendelkezésre. A Monroe Hotel and Suitesban 30 font alatt aludtam éjszakánként egy csodálatos szobában, nagyszerű wifivel. A legolcsóbb szállás 15 fontnál kezdődik egy nagyon egyszerű szoba esetében. Nem volt időm a szálloda medencéjét, fitneszközpontját vagy helyszíni éttermét használni. Erősen javaslom, hogy az Al Hoora környéken maradjon, mivel számos olcsó étterem található a környéken, és központi helyen található számos olyan helyhez, amelyet meg szeretne látogatni. Más régiókban valamivel olcsóbb lehet, de a kívánt helyre történő szállítás költsége magasabb lesz.

Az élelmiszerek olcsók, és megvásárolhatók a bevásárlóközpontokon belüli apró szupermarketekben vagy a számos kis üzletben, amelyek minden utcában sorakoznak. A legköltségesebb ebédem 8 BD volt egy szép étteremben, de ettem egy hamburgert és krumplit is 3 BD-ért, valamint egy elvihető shawarmát 0,3 BD-ért, amelyek mindegyike csodálatos és laktató volt.