Manama Útikalauz

Tudnivalók Manamáról

Turizmus Manamában

Manama népszerű úti cél az arabok és az „alkoholmentes” arab országokban élő emigránsok körében. A turisták, különösen a szaúdiak és a szaúdi állampolgárok elsősorban éjszakai élet miatt látogatják Bahreint.

Látnivalók Manamában

  • A bahreini Bab Al Bahrain. Bahrein's Gateway, amely Manama központi vámterén található. A földszinten található a turisztikai információs központ és egy kézműves bolt.
  • Souq Manama (Bab Al Bahrain épülete mögött). A souq szűk átjárók hálózata, tele szerény üzletekkel, amelyek ajándéktárgyaktól és ajándéktárgyaktól kezdve az elektronikai cikkekig bármit kínálnak. Számos arany- és ékszerüzlet, valamint szabók találhatók a souq-ban.
  • Al-Fateh mecsete. A világ egyik legnagyobb mecsete, amely több mint 7000 hívőt képes egyszerre fogadni, és Bahrein legnagyobb imahelye. Bahrein egyik legnépszerűbb turisztikai látványossága is. A kupola ma a világ legnagyobb üvegszálas kupolája, súlya meghaladja a 60 000 kg-ot. Az új Nemzeti Könyvtár, amelyet hivatalosan 2006-ban nyitottak meg a nagyközönség előtt, az Al-Fateh része.
  • Al-Fateh Corniche – Ez a gyönyörű tengerparti sétány a város keleti partján szép kilátást nyújt a déli épületekre és a szomszédos repülőtérről felszálló repülőgépekre. Rengeteg izgalmas vásári attrakció várja a fiatalokat, valamint vízipipa bár a felnőtt közönség számára.
  • A Gyöngybúvárkodás Múzeuma – Bahrein egyik legjelentősebb történelmi épületeként tartják számon. Ez azért jelentős, mert ez a bahreini bíróságok első hivatalos helyszíne. Az építményt 1937. október 18-án szentelte fel néhai H.H. Sh. Hamad Bin Isa Al-Khalifa, Bahrein volt kormányzója. Három igazgatóságon kívül az épületben akkoriban négy legfelsőbb bíróság működött. Később, 1984-ben a szerkezetet Hagyományos Örökség Központtá alakították át. A Gyöngybúvárkodás Múzeuma jelenleg a Régészeti és Örökségvédelmi Igazgatóság fennhatósága alá tartozik, amely a Kabineti Ügyek és Információs Minisztérium egyik fő igazgatósága.
  • Bahreini Nemzeti Múzeum, Al Fateh Highway, Bahrein természeti és kulturális öröksége
  • Az élet fája Manamától 30 kilométerre délre található. A jól ismert magányos fa egy száraz sivatag közepén. A tudósok nem tudták meg, hogyan virágzik, mivel nincs felszín alatti víztartó réteg vagy forrás a régió alatt. Valójában a fa körül minden föld alatti vízforrás szennyezett sóval, ami arra utal, hogy a fában előfordulhat olyan mutáció, amely sótűrővé teszi.

Tennivalók Manamában

  • Delfinnézés – Csónakázás közben delfineket és lamantinokat figyelhetsz meg a meleg Öböl-tengerben, valamint a helyi halászokat, akik hagyományos fából készült dhow-kba indulnak, hogy megörökítsék a becses helyi hammúrt, egyfajta halászhajót. . Delfinnéző túrákat kínálnak naponta háromszor. A felnőttek 6 dinárt, míg a 12 év alatti gyermekek 3 BD-t fizetnek.
  • Búvárkodás, a Bahreini Yacht Club és az Al Bandar üdülőhely mind a közelben találhatók.
  • Lovaglás – A Twin Palms Lovasiskola és a Dilmun Club csodálatos kiindulópont azok számára, akik érdeklődnek a lovaglási oktatás vagy az alkalmi hack iránt.
  • Horse racing. Arabia is well-known for its horses. From October through March, the national racetrack in Al Sakhir features races every Friday. The stadium can accommodate up to 3,000 spectators and admission is free, however visitors should be aware that betting is forbidden.

Bevásárlás

Shaikh Khalifa bin Salman Highway, Seef District, Al A’Ali Mall Légkondicionált keretein belül az A’ali Mall egy tipikus szabadtéri piac megjelenését és hangulatát kelti. Az üvegmennyezet, a régimódi arab faajtós butikok és az ajándékkocsik mind hozzájárulnak a hangulathoz. A legjobb dizájner üzletek az outlet bevásárlóközpontokban találhatók.
Bahrein városközpontja, Shaikh Khalifa bin Salman autópálya, Seef negyed, Bahrein városközpontja Bahrein első és legnagyobb vegyes felhasználású komplexuma, amely a legnagyobb kiskereskedelmi, szabadidős és szórakozási lehetőséget kínálja ügyfelei számára tapasztalat egy fedél alatt.

Bahrain City Centre világszínvonalú kiskereskedelmi környezetet, valamint több száz más „elsőt” biztosított a Királyságnak, beleértve a mintegy 350 világszerte ismert márkája közül 150 premierjét. A Központ kiemelkedő szórakozási kínálata magában foglalja a régió első beltéri/kültéri hőmérséklet-szabályozású, 15 000 négyzetméteres Wahooo-ját! A Waterpark, Bahrein legnagyobb mozikomplexuma, a Cineco 20, valamint a Magic Planet, a gyermekek és fiatalok családi szórakoztató központja. Több mint 50 élelmiszerudvar-létesítményt hoztak létre, hogy a világ minden tájáról a legnépszerűbb és egyedi ételeket és italokat kínálják.

Bahrain’s Mall. A Bahrain Mall központi helyen található, Bahrein új bevásárlószektorában. Ez a kiváló elhelyezkedés könnyen megközelíthető a főútról és a város minden pontjáról. Több mint 120 multinacionális márkát és szaküzletet tartalmaz, és 750 000 négyzetméteren terül el.

Dana Mall a Shaikh Khalifa bin Salman autópályán található. Fedezze fel a ruházatának, az elkényeztetett életmódnak és az egyedülálló trendeknek megfelelő butikok sokaságát.

Családi nyaralás Manamában

Manama híres vidámparkjainak hihetetlen választékáról, ezért olyan népszerű a családok körében. A Dilmun Lost Paradise a világ legnagyobb és leglátogatottabb vízi parkja. A medencék és tevékenységek széles választékával ámulatba ejti majd a vendégeket. A gyerkőcöket apró medencék várják vidám attrakciókkal és felfújható játékokkal, az iskoláskorú fiatalok pedig a nagy, több tíz méteres csúszdákat. Pálmafák és más egzotikus növényzet díszítik a vízi park tereprendezését. Az aquapark a szezon csúcspontjában sem tűnik forgalmasnak, kiterjedt méretének köszönhetően.

Ha ennek a víziparknak a látnivalói nem elegendőek, akkor ellátogathat egy másik, hasonlóan népszerű parkba, a Wahooo-ba! Vízipark. Ez egy fedett vízi park, így évszaktól és időjárástól függetlenül látogatható. Van egy szép medence mesterséges hullámokkal, valamint számos gyermekváros és színes csúszdák. A vízi parkot számos lenyűgöző dizájner építmény díszíti, amelyek mellett lélegzetelállító fényképeket készíthet. Az aquaparkban a fiatalok számára külön jacuzzi is található, amely elsősorban a családok számára készült.

Az Adhari Park a város legnépszerűbb vidámparkja. Vannak körhinták és látnivalók minden korosztály számára. Egyes látogatók különösen izgatottak, ha éjszaka lépnek be a parkba, amikor vakító neonvilágítással van megvilágítva. A gyerekek csodálatos körhintakon, miniatűr autókon lovagolhatnak, és hatalmas területeken haladhatnak át. A park számos látnivalója kizárólag az extrém sportok szerelmeseit szolgálja ki.

A városi székhelyű Royal Camel Farm a természet- és állatbarátoknak kötelező látnivaló. Ideális helyszín családi nyaraláshoz. Lehetőség van tevék simogatására, etetésére és fotózására. A tanya területén egy csodálatos fügeliget található, ahová bármikor bemehetünk pihenni a pálmapálmák árnyékába. A farmon mindig vannak kis tevék, amelyeket a fiatalok szeretnek.

Az Al Areen Wildlife Sanctuary egy nem mindennapi állatkert Manama szomszédságában. Itt az állatokat hatalmas kifutókban helyezik el, homályos határokkal. A fiatal turistákat lenyűgözik a rezervátum szokatlan madarai, imádnivaló teknősbékái és disznófiúi. A rezervátumban egy csodálatos tó található kacsákkal. Veszélyes ragadozók is jelen vannak, például hiénák és oroszlánok. A rezervátumban számos szabadidős hely található nagy kiterjedésű fákkal és padokkal.

A Challenge Chambers külön figyelmet érdemel a város szerencsejáték-létesítményei között. A menekülési küldetések széles választékát kínálja, amelyek az egyik legnépszerűbb családi és vállalati tevékenységgé váltak. Ez a központ izgalmas lesz a tinédzserek számára. Az ügyfelek a klasszikus keresési küldetésekhez és a kreatívabb játéktípusokhoz egyaránt hozzáférhetnek.

A Museum of Pearl Diving Manama azon kulturális intézményei közé tartozik, amelyeket családi látogatásokra ajánlanak. Ennek a múzeumnak a gyűjteményét a gyöngyöknek szentelik. A látogatók bemutatják a legértékesebb és legszokatlanabb fajtákat, és elmagyarázzák, hogyan nyerték ki a gyöngyöt évszázadokkal ezelőtt, és hogyan nyerik ki ma. A túra kellemes kiegészítője lesz, hogy szó szerint minden típusú gyöngy és ékszer elérhető.

Klíma Manamában

Manamában sivatagi éghajlat uralkodik.

Manamában, akárcsak Bahrein többi részén, zord időjárási viszonyok uralkodnak, a nyári hőmérséklet eléri a 48 °C-ot (118 °F), a téli hőmérséklet pedig a 7 °C-ot (45 °F), ritkán jégesővel.

A nyári és téli átlaghőmérséklet 17 °C (63 °F) és 45 °C (113 °F) között mozog.

Az ősz a legkellemesebb évszak Bahreinben, alacsony a napfény és a mérsékelt hőmérséklet, amelyet enyhe szellő mérsékel.

Manama – Földrajz

A település Bahrein északkeleti sarkában, egy apró félszigeten található. A domborzat főleg sík (vagy mérsékelten hullámos) és száraz, akárcsak Bahrein szerte.

Manama gazdasága

Bahrein gazdasága Manamán forog. Míg a kőolaj jelentősége az elmúlt években a készletek csökkenése és más ágazatok bővülése miatt csökkent, továbbra is a gazdaság gerincét képezi. A nehézipar (pl. alumíniumkohászat, hajókarbantartás), a bank- és pénzügyek, valamint a turizmus néhány a közelmúltban terjeszkedett üzletágak közül. Számos globális vállalat működtet létesítményeket és irodákat Manamában és környékén.

A pénzügyi szolgáltatások jelentik Manama fő szektorát, több mint 200 pénzintézettel és bankkal a CBD-ben és a diplomáciai körzetben. Manama a Perzsa-öböl térségének pénzügyi központja, valamint egy iszlám banki központ. A Seef melletti bevásárlóközpontoknak szintén jelentős kiskereskedelmi szektoruk van, bár Manama magját apró műhelyek és boltosok uralják.