Manama Útikalauz

Hogyan utazz Manamába

Minden határállomáson és repülőtéren a következő országok állampolgárai kaphatnak 14 napos vízumot. Az ára 25 dinár (66 dollár).

Ausztrália, Ausztria, Belgium, Brunei, Kanada, Dánia, Finnország, Franciaország, Németország, Görögország, Izland, Írország (3 hónap), Olaszország, Japán, Lettország, Liechtenstein, Luxemburg, Monaco, Hollandia, Új-Zéland, Norvégia, Portugália, Oroszország , San Marino, Spanyolország, Svédország, Svájc, Ukrajna, Egyesült Királyság (3 hónap).

Előzetesen online is igényelhet eVisa-t. Ez azonban csak bizonyos országok lakosai számára érhető el. Bár az eVisas jogosultsággal rendelkező személyek érkezéskor továbbra is kaphatnak vízumot, az eVisa birtoklása valószínűleg segít abban, hogy gyorsabban menjen át a vámon, mivel nem kell vízumot kérnie a belépési kikötőben.

Bahrein azon kevés öbölbeli országok egyike, amely elismeri az izraeli útleveleket (bár vízum szükséges) és az Izraelbe történő utazást igazoló útleveleket.

Az ÖET-tagországok állampolgárainak nincs szükségük vízumra, az ÖET-tagországok lakosai pedig állampolgárságtól függetlenül rövid távú tartózkodásra jogosító vízumot kapnak érkezéskor.

Hogyan juthat el Manamába – repülővel

A bahreini nemzetközi repülőtér a Gulf Air fő csomópontja, és Muharraqban, Manamától keletre található. Erős kapcsolatokat biztosít a régióban, valamint Londonban. A repülőtér tisztességes vámmentes vásárlási lehetőséget kínál, és a Transhotel, amely (árért) ágyakat és zuhanyzókat kínál a járatra váró utazóknak, most átépítés alatt áll. Sok kelet-szaúd-arábiai ember szívesebben repül Bahreinből, és a Gulf Air transzferjáratokat biztosít Khobarba és Dammamba, hogy kielégítse ezt az igényt; foglaláskor érdeklődjön.

Az Air Arabia, az Egyesült Arab Emírségekben található fapados légitársaság napi járatokat üzemeltet a Dubaitól északra fekvő Sharjah repülőtérről.

Más repülőterekkel ellentétben ez meglehetősen kicsi, ami azért előnyös, mert az indulás és érkezés viszonylag gyors (és egyszerű).

Hogyan juthat el Manamába - busszal

A Szaúd-Bahreini Közlekedési Vállalat (SABTCO) naponta nyolc buszt biztosít a Saudi Public Transport Company (SAPTCO) dammami buszpályaudvaráról a Manama központjában található Lulu Központhoz közeli buszpályaudvarra, a szaúd-arábiai Khobaron és a King Fahd Causeway-n keresztül.

A Szaúd-Bahreini Közlekedési Vállalat (SABTCO) naponta nyolc buszt biztosít a Saudi Public Transport Company (SAPTCO) dammami buszpályaudvaráról a Manama központjában található Lulu Központhoz közeli buszpályaudvarra, a szaúd-arábiai Khobaron és a King Fahd Causeway-n keresztül.

Vegye figyelembe, hogy 2011-től a Bahrain Saudi Transport & Tourism (BASATCO) hasonlónak tűnő buszokat kínál a BD4-hez, de naponta csak négyszer.

Hogyan juthat el Manamába – autóval

Bahreint és Szaúd-Arábiát a 26 kilométeres King Fahd Causeway köti össze. A bérelt autókat általában nem szabad átkelni, de a SABTCO BahrainLimo taxii, amelyekben legfeljebb négy fő ülhetnek, ezt megtehetik BD30/SR300-as autók esetén. A nem hivatalos taxik, amelyek a buszvonal mindkét végén találhatók, némileg csökkentett árakat kínálhatnak.