Manama reiseguide

Hvordan komme seg rundt i Manama

Hvordan komme seg rundt i Manama - Med taxi

Den offisielle prisen per kilometer er ($2,65) BD 1,000 + 0,200 Fils. I virkeligheten er målere ofte "ødelagt", "dekket", "tapt" eller "ignorert", så du må avtale prisene på forhånd. Vær på vakt mot drosjebiler som ofte krever ublu gebyrer.

I august 2008 signerte imidlertid regjeringen og taxikonsernet en ny avtale, og et økende antall drosjer bruker nå målere. En tur i Manama koster mellom 3 og 5 dinarer.

Flyplassen gir instruksjoner for å fastsette taxiavgifter på en offisiell måte. Hvis du tar en drosje som venter på flyplassen, vil du bli belastet ytterligere BD 2.000.

Drosjer gir i gjennomsnitt anstendig service, selv om det er noen skurker. Bruk alltid det hvite med rødt tak eller drosjer i London-stil når du reiser fra flyplassen. Det er også en lov om at hvis måleren ikke utnyttes, er det ingen avgift; hold deg til våpenet ditt og kontakt politiet, og sjåføren vil umiddelbart samarbeide med den nøyaktige prisen for reisen.

Although big hotels and malls normally have a few taxis waiting outside, finding one might be challenging. The kingdom is home to a number of privately held businesses, the most well-known of which are:-

SMS Radio-Meter Taxis SMS Radio-Meter Taxis er kongerikets eldste og mest populære radio-meter taxiselskap, i tillegg til det mest pålitelige. Drosjer kan reserveres på forhånd, og de er tilgjengelige 24 timer i døgnet, 365 dager i året.

Bahrain Limo er et nylig grunnlagt Radio Meter Taxi Firm i Bahrain, og det er søsterselskapet til Saudi Bahraini Transport Company (SABTCO), som tilbyr premium buss- og limousintjenester over King Fahad Causeway.

Det har imidlertid vært klager på drosjesjåfører som tar for høye avgifter (for eksempel 50 BD for en kort reise når det faktisk er 3 BD), selv om disse er uvanlige. Å bruke sertifiserte drosjetjenester er vanligvis det beste alternativet.

Hvordan komme seg rundt i Manama - Med buss

Mange deler av øya betjenes også av offentlige busser. Selv om bussbilletter er beskjedne, kan reisende finne det vanskelig å forstå systemet på grunn av vanskeligheter med å få bussruter og kart.

Å reise gjennom hele Bahrain med buss var praktisk talt umulig inntil nylig (februar 2015), og utlendinger ble frarådet mot å gjøre det. Busser til populære steder og kjøpesentre var knappe, og de kom ofte for sent. Venteområder var ofte lite innbydende. Busser dekket knapt rundt 35 % av landet, og de fleste vil heller bruke en drosje, med arbeidere som noen ganger samler pengene sine for å kjøpe et kjøretøy.

Siden den gang har ting blitt gradvis bedre. Situasjonen har blitt betydelig bedre siden februar 2015, da operatørene byttet. Busser er nå betydelig renere, mer tilgjengelig for funksjonshemmede, og har blant annet gratis 4G internettilgang. Ventetidene er betydelig forbedret, det samme har venteområdene.

Hvordan komme seg rundt i Manama - Med bil

Vurder å leie en bil hvis du har tenkt å besøke mange steder. Prisene varierer fra 10 til 20 dinarer per dag og inkluderer ubegrenset kjøring over hele øya.

Hvis du ankommer med buss til Lulu sentrumsparkering, snur du deg bare bort fra inngangen og går ut av parkeringsplassen; bilutleie er plassert i gruppen av bygninger over gaten. Et kart eller GPS anbefales sterkt, da veiskilt kan være begrenset, og det er ikke vanskelig å gå fra en del av landet til en annen, til tross for at landet er ganske lite.

På veiene er fartsgrensen vanligvis 50 km/t, mens den på motorveien er 80-100 km/t. Straffene for brudd på trafikkloven er ganske strenge, men restriksjonene håndheves ikke alltid strengt.