Manama reiseguide

Shopping i Manama

Det verdensberømte Gold Souq-markedet i Manama er manges første assosiasjon med shopping. Dette stedet er kjent for sine utsøkte smykker, edelstener og perler. Varene er importert fra en rekke land. Her kan du skaffe deg de mest uberørte og utsøkte Bahraini-perlene til den beste prisen. De lokale prisene vil tilfredsstille selv de mest nøysomme turistene, siden de er lavere enn i mange europeiske nasjoner. For velstående forbrukere med høye forventninger er det også mulig å finne passende smykker. Verdien av å forhandle over pris er en ekstra fristende mulighet.

Seef Mall, et av de største kjøpesentrene i Bahrain, ligger i Manama. Dette shopping- og underholdningskomplekset inneholder mer enn to hundre utsalgssteder hvor du kan kjøpe både uformelle og formell antrekk. Det er enkelt å blande spaserturer i byen med besøk på spisesteder og kafeer. Gjester med barn vil ønske å tilbringe flere timer i fornøyelsesparken Magic Island.

Bab al-Bahrain er det mest interessante butikkområdet i Manama. På området er det kjente markedet med samme navn. Dette er en ekte orientalsk trekning for europeiske turister, hvor de kan få fantastiske klær i nasjonal stil, smykker og en mengde nydelige minner. Reisende er spesielt glad i de håndmalte leirplatene, og kvinner vil bli sjarmert av utvalget av rimelige smykker og kostymesmykker. Her finner du populære krydder, tradisjonelle lommetørklær og gaver.

Hjertet av byen Bahrain er blant byens mest populære detaljhandelsdistrikter. Designet er bemerkelsesverdig likt det til europeiske kjøpesentre. Innenfor veggene finner du kjente merkevarebutikker, så fans av designerklær og fottøy vil like å spasere gjennom den. En sjarmerende food court, flankert av skinnende butikkfronter, er en ekstra lokke av beliggenheten.

Moda Mall – Bahrain World Trade Center er et av de mest trendy kjøpesentrene i Manama. Det okkuperer et to-bygningskompleks av skyskrapere. Dette kjøpesenteret er utrolig. Det er ikke nok tid på en dag til å se alle butikkene. I tillegg til butikker som selger tradisjonelle klær og fottøy, er det også matboder som selger populære krydder og regionale spesialiteter. Store kosmetikkbutikker som spesialiserer seg på helt naturlige gjenstander vil helt sikkert tilfredsstille attraktive kvinner.

Butikken i Gold City har spesialisert seg på salg av smykker. I likhet med Gold Souq-basaren selger de utsøkte perlesmykker. Kunder på et budsjett vil kunne finne nydelige ringer, mens rikere besøkende kan velge mellom en rekke trendy halskjeder og klokker laget av edle metaller.

Det finnes en rekke utsøkte antikvitetsbutikker i byen. Asia Carpet & Antiques er blant de mest kjente. Mange kunder besøker denne virksomheten. I jakten på sjeldne gjenstander, mens andre tiltrekkes av overfloden av håndknyttede tepper. Til tross for at denne butikkens priser er ganske ublu, er den alltid fullpakket med kunder. Det tiltrekker seg mange turister som et museum.

Al Raya Mall kjøpesenter er blant de andre shoppingdestinasjonene som vil appellere til gourmetshoppere. På bygningens første etasje er en populær dagligvare som selger nasjonale produkter og herlig brød fra lokale bakere. Det finnes også en rekke spisesteder som serverer mat fra Bahrain.

Kjøpesentre i Bahrain

Al A'Ali kjøpesenter

Shaikh Khalifa bin Salman Highway, Seef District, +973 1758 1000. Sa-F 10AM-10PM. 

Innenfor sine luftkondisjonerte rammer har A'ali Mall utseendet og følelsen av en typisk utendørs souk. Et glasstak, butikker med gammeldagse arabiske tredører og suvenirvogner bidrar til stemningen. Topp designerbutikker kan bli funnet på outlet kjøpesentre.

Bahrain City Centre

Shaikh Khalifa bin Salman Highway, Seef District, +973 1717 7771, e-mail: info@bahraincitycentre.com. Su-W 10AM-10PM.

Bahrain City Center er Bahrains første og største kompleks med blandet bruk, og gir kundene de beste detaljhandel-, fritids- og underholdningsopplevelsene under ett tak. Bahrain City Center har levert et detaljhandelsmiljø i verdensklasse, så vel som hundrevis av andre "første" til Kongeriket, inkludert premieren på 150 av de rundt 350 internasjonalt anerkjente merkene. Det enestående underholdningstilbudet på senteret inkluderer regionens første innendørs/utendørs temperaturkontrollerte 15 000 kvadratmeter Wahooo! Waterpark, Bahrains største kinokompleks Cineco 20, og Magic Planet, et familieunderholdningssenter for barn og unge. Over 50 food court-etablissementer har blitt satt opp for å tilby de mest populære og unike valgene fra hele verden for mat- og drikkealternativer.

Bahrain kjøpesenter

+973 1755 8100, fax: +973 17555569, e-mail:info@thebahrainmall.com. F-Th 10AM-10PM. 

Bahrain Mall ligger sentralt i Bahrains nye shoppingsektor. Denne fantastiske beliggenheten er lett tilgjengelig fra hovedveien og fra overalt i byen. Den inneholder over 120 multinasjonale merker og spesialbutikker og spenner over 750 000 kvadratmeter.

Dana kjøpesenter

Shaikh Khalifa bin Salman Highway, Seef District, +973 17 558500, fax: +973-17 552581, e-mail: vanessa@danamall.net. F-Th 10AM-10PM. 

Oppdag en mengde butikker for klærne dine, den bortskjemte livsstilen og unike trender.

Moda kjøpesenter

Moda Mall ligger på bakkenivå i det ikoniske Bahrain World Trade Center (BWTC), i det diplomatiske området. Lørdag-fredag: 10.00-10.00 Moda Mall, det ultra-eksklusive shoppingkomplekset i nederste etasje i det historiske Bahrain Industry Trade Center (BWTC), med leietakere som leser som en hvem er hvem i moteverdenen. Kjøpesenteret huser 160 unike merkevarebutikker, hvorav mange tidligere var utilgjengelige i Kongeriket Bahrain, samt flere kjente verdensomspennende.

Seef kjøpesenter

Shaikh Khalifa bin Salman Highway / Seef District,  17 58 11 11, fax: 17581888, e-mail: nivs@seefproperties.com. M-F 10AM-10PM, Sa Su 10AM-midnight. 

Seef Mall, Bahrains første ekte kjøpesenter, fortsetter å dominere detaljhandelen og er hjertet og sjelen til Seef-området, med sin særegne arkitektur og miljø for hele familien. Magic Island, Midtøstens største innendørs fornøyelsespark, ligger praktisk til på første nivå.

Yateem kjøpesenter

Manama Downtown, Diplomatice Area (For å komme til Yateem Centre, nærmer du deg Suq fra Government Avenue, under Zamil Tower og følger veien inn. Air Arabia på hjørnet kunngjør at du har ankommet Yateem Centre.),  +973 1721 5615, faks: +973 1721 2969, e-post:yateem@batelco.com.bh. Mgt av. sø-tors 09.00-13.00/14.00-17.30. 

Yateem Center Det var banebrytende for konseptet med et fullstendig klimakontrollert kjøpesenter i Bahrain i 1981.

Hva du skal kjøpe i Bahrain

På Bab Al Bahrain Street i Manama er det mer enn hundre butikker som selger gull- og sølvsmykker og -pynt. Små flasker med rosevann og kobberbegre finner du i antikvitetsbutikkene i samme gate. Det er også kinesisk keramikk og indiske tekstiler. Parfymer, vevde kurver og regionale stoffer er alle tilgjengelige på Central Market. Hvis du velger å bringe tilbake en Bahrain-perle, en av de mest verdifulle i verden, sørg for å be om et autentiseringssertifikat.

Priser i Manama, Bahrain

Bahrain er på ingen måte et billig reisemål, men det trenger ikke å bryte banken. Selv om det ikke er vandrerhjem, er dobbeltrom tilgjengelig på rimelige hoteller. Jeg sov på Monroe Hotel and Suites for under £30 per natt i et fantastisk rom med flott wifi. Den billigste overnattingen du kan finne starter på £15 for et veldig enkelt rom. Jeg hadde ikke tid til å bruke hotellets basseng, treningssenter eller restaurant på stedet. Jeg anbefaler på det sterkeste å bo i Al Hoora-området, siden det er mange rimelige spisesteder rundt og det ligger sentralt til mange av stedene du vil besøke. Andre regioner kan være litt rimeligere, men kostnadene for transport til ønsket sted vil være høyere.

Dagligvarer er rimelige og kan kjøpes fra små supermarkeder i kjøpesentre eller fra de mange små butikkene som ligger langs hver gate. Min mest kostbare lunsj var 8BD i en hyggelig restaurant, men jeg hadde også en burger og pommes frites for 3BD og en takeaway shawarma for 0,3BD, som alle var fantastiske og mettende.