Manama reiseguide

Severdigheter og landemerker i Manama

Bahrain er en storslått nasjon kjent for sine mange historiske, religiøse og naturlige attraksjoner. For å se alle de viktige stedene, må du tilbringe mer enn én dag i denne byen. Generelt er turer til det anerkjente Barbar-tempelet ganske populære blant turister. Tempelkomplekset er en tre-etasjers struktur. Du finner også ruinene av flere gamle altere i nærheten av den praktfulle strukturen. Noen av disse alterne er ekstremt gamle, og dateres tilbake til det tredje årtusen fvt. Seyadi House, som ligger i byen Muhharak, vil utvilsomt bli nevnt mens Bahrains arkitektoniske høydepunkter beskrives. Dette utsøkte palasset, bygget i 1905, regnes som en nasjonal arkitektonisk skatt.

Hvis du tar en reise til samfunnet A'ali, vil du se et kjent kompleks av "kongelige graver". Besøkende vil kunne se de spektakulære haugene og en gammel nekropolis under en ekskursjon. Grenda er kjent for sin dyktige keramikkproduksjon. Samfunnets håndverkere gir kunnskapen sin videre fra generasjon til generasjon. Leire brukes til å lage autentiske kunstverk, som turister liker å kjøpe som minner. Ikke overse Jabal al-Dukhan-fjellet, et av de mest fantastiske naturtrekkene på dette stedet og øyas høyeste punkt. I umiddelbar nærhet av fjellet, hvis høyde er rundt 134 meter, ligger "Livets tre", et mangeårig symbol på Bahrain. Se for deg en ørken uten ende og et enslig akasietre; landskapet er ekstremt vakkert og fascinerer både nykommere og de som kommer tilbake. Alderen på treet er større enn 400 år. I følge tradisjonen er akasiet det eneste gjenværende treet fra en enorm Edens hage som opprinnelig dekket størstedelen av øya.

Manama, hovedstaden i Bahrain, er hjemsted for et stort antall viktige turistattraksjoner. Her må turister ikke glemme å besøke det gamle fortet Qal’at al-Bahrain og den utsøkte Al-Fateh-moskeen. Den enorme bønnesalen i moskeen kan håndtere rundt syv tusen bønner samtidig. Moskeen er landets største religiøse struktur. Bayt al-Qur’an er et annet fascinerende arkitektonisk kompleks som er vel verdt et besøk. Komplekset har en moské, et historisk bibliotek og en barneskole. Den lille byen Bani Dzhamran, som ligger rundt ti kilometer fra byen, anbefales sterkt for de som ønsker å bli kjent med lokalbefolkningens daglige liv. Samfunnet er kjent for sine ekspertvevere som lager stoffer av beste kvalitet. De lokale vevebutikkene tilbyr skreddersydde klær og unikt tilbehør som gaver.

Bahrain nasjonalmuseum er et museum som er vel verdt et besøk. Det er ikke bare attraktivt som museum med spennende utstillinger, men også fra et arkitektonisk ståsted. Her vil du lære om Bahrains historie og kultur, samt lokalbefolkningens tradisjonelle håndverk. Kveldsbelysning av strukturen fremkaller adjektivene "ære" og "nåde". Det er også et museum i byen som utelukkende er viet til det tradisjonelle bahrainske håndverket perlefiske. 

Tallrike individer liker å slappe av på Reeføyene på grunn av dens ro og ensomhet. Dette er et av Manamas nyere nabolag, med en rekke unike restauranter og tårn. Den eneste haken er at du ikke bare kan spasere her; du må ordne bord på restaurant (på vei tilbake må du vise sjekk). Ikke desto mindre er det verdt det på grunn av den nattlige utsikten over øya: ordet "Eden" kommer til tankene umiddelbart. I tillegg inneholder byen to skyskrapere som har blitt emblemer for byen. De blir referert til som Bahrain Financial Harbor. Observer det merkelige utseendet til høyhusene, noe du må gjøre.

Ruinene av Ad-Diraz-tempelet vil appellere til arkeologientusiaster og de som søker en følelse av historie. Reisen til ruinene er ganske utfordrende, men belønningen er vel verdt det. Her kan du se nærmere på den lokale kulturen og selv se hvordan utgravningene ble utført. Al-Khamis-moskeen er et hellig monument som ikke kan overses. For det første er det statens eldste moske (bygget i 692, byggingen fortsatte på 1000-, 1300- og 1400-tallet). For det andre er det fantastisk nydelig.

Det er en rekke spennende restauranter, utstillingssentre og offentlige organisasjoner i Sanabis-området, som alle fortjener minst et overfladisk besøk på grunn av det unike ved disse fasilitetene. Al Fateh, senteret for studiet av islam, er et ekstra sted i Manama som er verdig din oppmerksomhet. Dette har en moske og et bibliotek som inneholder over 7000 bind. Til tross for at bygningens arkitektur er ganske umerkelig og det ikke er noen eksepsjonelle attraksjoner, er dens enkelhet så slående at den imponerer selv den mest kresne reisende. Komplekset ble bygget i 1987 og fikk navnet på grunnleggeren, Bahrain Ahmed Al-Fateh.

Bab Al Bahrain

8AM-12PM and 4:30PM-6PM.

Bahrain's Gateway ligger på tollplassen i Central Manama. Turistinformasjonen og en håndverksbutikk ligger på bakkeplan. Hver dag kl. 9.30 og 15.30 går det sightseeingbussturer fra dette stedet.

Manama Souq

(Behind Bab Al Bahrain building). 10AM-1PM and 4PM-9PM. 

Souken er en labyrint av trange gater omkranset av beskjedne butikker som tilbyr alt fra suvenirer og gaver til elektronikk. Mange gull- og smykkebedrifter, så vel som skreddere, finnes i souqen.

Al-Fateh-moskeen

En av verdens største moskeer, den kan huse over 7000 mennesker om gangen og er Bahrains største bønnsted. Det er også et av Bahrains mest populære turistmål. Kuppelen er verdens største glassfiberkuppel, og veier mer enn 60 000 kg. Det nye nasjonalbiblioteket, som åpnet for publikum i 2006, ligger i Al-Fateh.

Corniche al-Fateh

Denne nydelige kystpromenaden på byens østkyst gir fin utsikt over bygningene i sør og fly som tar av fra den tilstøtende flyplassen. Det er mange spennende messeattraksjoner for barna, samt shishabarer for de voksne.

Perledykkingsmuseum

Pearl Diving Museum er en av Bahrains mest fremtredende historiske strukturer. Det er viktig siden det er Bahrains første formelle tinghus. Strukturen ble innviet 18. oktober 1937 av avdøde H.H. Sh. Hamad Bin Isa Al-Khalifa, den tidligere guvernøren i Bahrain. Bortsett fra tre direktorater, huset bygningen fire høyesterett på den tiden. Strukturen ble senere omgjort til et tradisjonelt kulturarvsenter i 1984. Perledykkingsmuseet er nå under myndighet av Direktoratet for arkeologi og kulturarv, et av statsråds- og informasjonsdepartementets hoveddirektorater.

Bahrain nasjonalmuseum

Al Fateh Highway,  +973 1729 8718. 8AM-8PM. 

Bahrains natur- og kulturhistorie.

Livets tre

30 km south of Manama. 

Midt i en tørr ørken er det et berømt ensomt tre. Forskere er forvirret over hvordan den trives fordi det ikke er noen underjordisk akvifer eller kilde under den regionen. Faktisk er alle underjordiske vannkilder nær treet tilsmusset med salt, noe som indikerer at treet kan ha en salttolerant mutasjon.

Bahrain Fort

8AM to 8PM. 

Bahrain-fortet fra 1300-tallet på øyas nordkyst ble reist på stedet for Dilmun-byer som går tilbake til 3000 f.Kr., ifølge utgravninger. Fortet, som nettopp har blitt pusset opp og nå har ny nattbelysning, er en eksepsjonell illustrasjon av Bahrains rike og gamle fortid. I 2005 ble Bahrain Fort, også kjent som Qalat Al Bahrain på arabisk, utpekt som UNESCOs verdensarvliste.

Bahrain festningsmuseum

Den første strukturen rommer en utstillingshall og et lærings- og opplæringsrom for barn, mens den andre rommer en konferansesal, en kafé med utsikt over havet, kontorer, en teknikersuite og en arkeologisk sovesal.

Bin Matar House: Minnested

Shaikh Ebrahim-senterets siste prosjekt, Bin Matar House, fokuserer på restaurering av tradisjonelle Bahrainske boliger tilknyttet historiske Bahrainske familier og fremtredende kulturpersonligheter. Mussa Bin Hamad, en kjent Bahraini-arkitekt, planla og konstruerte huset i 1905. Salman bin Hussein Matar brukte det som stedet for sin permanente "majlis" (et rom som ligner på en salong, pleide å underholde familie og gjester). Den ble brukt som en klinikk av den berømte legen Dr. Bandar Kab på 1940-tallet, og som Eslah Clubs hovedkvarter fra 1950- til 1980-tallet. Inntil nylig sto strukturen ledig og ubrukt, og ventet på å bli demontert for å gi plass til ny utvikling. Husets tak er nå laget av en blanding av palmeblader og trebjelker, og vegger og gulv er realistisk restaurert.

Barbar tempel

I bosetningen Barbar er det et arkeologisk område. Det har vært avdekket tre templer der, hvorav det eldste dateres tilbake til 3000 f.Kr. Templene, som har to altere og en naturlig vannkilde, antas å ha blitt bygget for å tilbe guder. Verktøy, sverd, keramikk og flere bittesmå gullbiter ble avdekket under gravingen.

Bahrain internasjonale krets

Selv når det ikke er noen løp, er Bahrain Race Track verdt et besøk. Selv om du ikke er en Formel 1-elsker, vil du ha en spennende tid her. Dette er likevel nirvana for motorsportentusiaster.