Manama reiseguide

Ting å vite om Manama

Turisme i Manama

Manama er et populært reisemål for arabere og utlendinger som bor i "alkoholfrie" arabiske nasjoner. Turister, spesielt saudiarabiske og saudiske borgere, besøker Bahrain mest for nattelivet.

Ting å se i Manama

 • Bahrains Bab Al Bahrain. Bahrain's Gateway, som ligger på sentrale Manamas tollplass. Turistinformasjonen og en håndverksbutikk ligger på bakkenivå.
 • Souq Manama (Bak Bab Al Bahrain-bygningen). Souken er et nettverk av trange passasjer fylt med beskjedne butikker som tilbyr alt fra suvenirer og gaver til elektronikk. Mange gull- og smykkebedrifter, så vel som skreddere, finnes i souqen.
 • Al-Fateh-moskeen. En av verdens største moskeer, som kan huse over 7000 tilbedere samtidig, og det største stedet for bønn i Bahrain. Det er også en av Bahrains mest populære turistattraksjoner. Kuppelen er nå den største glassfiberkuppelen i verden, med en vekt på over 60 000 kg. Det nye nasjonalbiblioteket, offisielt åpnet for publikum i 2006, er en del av Al-Fateh.
 • Al-Fateh Corniche – Denne nydelige kystpromenaden på byens østkyst gir fin utsikt over bygningene i sør og fly som tar av fra den tilstøtende flyplassen. Det er mange spennende messeattraksjoner for ungdommene, så vel som shishabarer for det voksne publikum.
 • The Museum of Pearl Diving – Betraktes som en av Bahrains mest betydningsfulle historiske strukturer. Det er viktig fordi det er det første offisielle stedet for Bahrain-domstolene. Strukturen ble innviet 18. oktober 1937 av avdøde H.H. Sh. Hamad Bin Isa Al-Khalifa, den tidligere guvernøren i Bahrain. Bortsett fra tre direktorater, huset den gang bygningen fire høyesterett. Senere, i 1984, ble strukturen omgjort til et tradisjonelt kulturarvsenter. Museum of Pearl Diving er nå under myndighet av Direktoratet for arkeologi og kulturarv, et av statsråds- og informasjonsdepartementets hoveddirektorater.
 • Bahrain nasjonalmuseum, Al Fateh Highway, Bahrains natur- og kulturarv
 • Livets tre ligger 30 kilometer sør for Manama. Det velkjente ensomme treet midt i en tørr ørken. Forskere har ikke funnet ut hvordan den trives siden det ikke er noen underjordisk akvifer eller kilde under den regionen. Faktisk er alle underjordiske vannkilder rundt treet tilsmusset med salt, noe som tyder på at treet kan ha en mutasjon som gjør det salttolerant.

Ting å gjøre i Manama

 • Delfinsafari – På en båttur kan du se delfiner og sjøkuer som leker i det varme Gulf-havet, samt lokale fiskere som drar ut i tradisjonelle tre-dhower for å fange den dyrebare lokale hammoren, en slags havabbor . Delfinsafari-turer tilbys tre ganger hver dag. Voksne betaler BD6, mens barn under 12 år betaler BD3.
 • Scubadykking, Bahrain Yacht Club og feriestedet Al Bandar ligger alle i nærheten.
 • Ridning – Twin Palms Rideskole og Dilmun Club er fantastiske steder å starte for de som er interessert i rideinstruksjon eller en og annen hacking.
 • Horse racing. Arabia is well-known for its horses. From October through March, the national racetrack in Al Sakhir features races every Friday. The stadium can accommodate up to 3,000 spectators and admission is free, however visitors should be aware that betting is forbidden.

Shopping

Shaikh Khalifa bin Salman Highway, Seef District, Al A'Ali Mall Innenfor de klimatiserte rammene har A'ali Mall utseendet og følelsen av en typisk utendørs souk. Et glasstak, butikker med gammeldagse arabiske tredører og suvenirvogner bidrar til stemningen. Topp designerbutikker kan finnes på outlet-sentre.
Bahrain sentrum, Shaikh Khalifa bin Salman Highway, Seef District, Bahrain sentrum er Bahrains første og største kompleks med blandet bruk, og gir kundene den største detaljhandelen, fritiden og underholdningen opplevelse under ett tak.

Bahrain City Centre har levert et butikkmiljø i verdensklasse så vel som hundrevis av andre "første" til kongeriket, inkludert premieren på 150 av de rundt 350 verdenskjente merkene. Det enestående underholdningstilbudet på senteret inkluderer regionens første innendørs/utendørs temperaturkontrollerte 15 000 kvadratmeter Wahooo! Waterpark, Bahrains største kinokompleks Cineco 20, og Magic Planet, et familieunderholdningssenter for barn og unge. Over 50 food court-etablissementer har blitt satt opp for å tilby de mest populære så vel som unike valgene fra hele verden for mat- og drikkealternativer.

Bahrain's Mall. The Bahrain Mall ligger sentralt i Bahrains nye shoppingsektor. Denne ypperlige posisjonen er lett tilgjengelig fra hovedveien og fra overalt i byen. Den inneholder over 120 multinasjonale merker og spesialitetsbutikker og spenner over 750 000 kvadratmeter.

Dana Mall ligger på Shaikh Khalifa bin Salman Highway. Oppdag en mengde butikker for klærne dine, den bortskjemte livsstilen og unike trender.

Familieferie i Manama

Manama er kjent for sitt utrolige utvalg av fornøyelsesparker, og det er derfor det er så populært blant familier. The Lost Paradise of Dilmun er det største og mest besøkte badelandet i verden. Det vil forbløffe gjestene med sitt utvalg av bassenger og aktiviteter. For småbarn er det bittesmå bassenger med morsomme attraksjoner og oppblåsbare leker, mens ungdommer i skolealder vil nyte de store, titalls meter lange skliene. Palmer og annen eksotisk vegetasjon pryder badelandets landskap. Badelandet ser ikke ut til å være travelt selv i høysesongen, på grunn av sin ekspansive størrelse.

Hvis attraksjonene i dette badelandet er utilstrekkelige, kan du besøke en annen like populær park, Wahooo! Vann park. Dette er et innendørs badeland, og kan derfor besøkes uavhengig av årstid eller vær. Det er et nydelig basseng med kunstige bølger, i tillegg til mange barnebyer og fargerike sklier. Badelandet er utsmykket med en rekke fascinerende designerstrukturer som man kan ta fantastiske bilder mot. Det er også et dedikert boblebad for ungdom i badelandet, som først og fremst er ment for familier.

Adhari Park er den mest populære fornøyelsesparken i byen. Det er karuseller og attraksjoner for barn i alle aldre. Noen besøkende er spesielt glade for å komme inn i parken om natten, når den er opplyst med blendende neonlys. Barn vil kunne kjøre praktfulle karuseller, miniatyrbiler og krysse vidstrakte områder. Flere av parkens attraksjoner henvender seg utelukkende til elskere av ekstremsport.

Den bybaserte Royal Camel Farm er et must-see for natur- og dyreelskere. Det er et ideelt sted for familieferier. Det er mulig å klappe, mate og fotografere kameler. På eiendommen til gården er det en fantastisk fikenlund, hvor man når som helst kan gå for å slappe av i skyggen av palmer. På gården er det alltid små kameler som ungdom liker.

Al Areen Wildlife Sanctuary er en uvanlig dyrehage i nabolaget til Manama. Her holdes dyr i enorme innhegninger med utydelige grenser. Unge turister blir overrasket over reservatets uvanlige fugler, bedårende skilpadder og piggsvin. Det er en flott dam med ender i fredet. Også tilstede er farlige rovdyr, som hyener og løver. Reservatet inneholder mange fritidsplasser med vidstrakte trær og benker.

Challenge Chambers fortjener spesiell vurdering blant byens gamblingfasiliteter. Det gir et bredt utvalg av rømningsoppdrag, som har blitt en av de mest populære familie- og bedriftsaktivitetene. Dette senteret vil være spennende for tenåringer å besøke. Klienter har tilgang til både klassiske søkeoppdrag og mer kreative spilltyper.

Museum of Pearl Diving er blant kulturinstitusjonene i Manama som anbefales for familiebesøk. Dette museets samling er viet til perler. Besøkende blir vist de mest verdifulle og uvanlige rasene og forklart hvordan perler ble utvunnet for århundrer siden og hvordan de utvinnes i dag. Et hyggelig tillegg til turen vil være tilgjengeligheten av bokstavelig talt alle typer perler og smykker.

Klimaet i Manama

Manama har et ørkenklima.

Manama, som resten av Bahrain, har tøffe værforhold, med sommertemperaturer som når 48 °C (118 °F) og vintertemperaturer så lave som 7 °C (45 °F), med hagl i sjeldne tilfeller.

Sommer- og vintergjennomsnittstemperaturer varierer fra 17 °C (63 °F) til over 45 °C (113 °F).

Høsten er den mest behagelige årstiden i Bahrain, med lite sollys og tempererte temperaturer moderert av mild bris.

Manama - Geografi

Bosetningen ligger på en liten halvøy i det nordøstlige hjørnet av Bahrain. Topografien er hovedsakelig flat (eller moderat bølgende) og tørr, slik den er over hele Bahrain.

Økonomien i Manama

Bahrains økonomi dreier seg om Manama. Mens betydningen av petroleum har avtatt de siste årene på grunn av synkende reserver og ekspansjon i andre sektorer, er det fortsatt ryggraden i økonomien. Tung industri (f.eks. aluminiumssmelting, skipsvedlikehold), bank og finans, og turisme er noen av virksomhetene som nylig har ekspandert. En rekke globale selskaper driver fasiliteter og kontorer i og rundt Manama.

Finansielle tjenester er hovedsektoren i Manama, med over 200 finansinstitusjoner og banker lokalisert i CBD og det diplomatiske området. Manama er et finanssenter for Persiabukta-området samt et islamsk banksenter. Kjøpesentrene i nærheten av Seef har også en stor detaljhandel, selv om kjernen av Manama er dominert av bittesmå verksteder og butikkeiere.