Manama Matkaopas

Tietoja Manamasta

Matkailu Manamassa

Manama on suosittu kohde arabien ja ulkomaalaisten keskuudessa, jotka asuvat "alkoholittomissa" arabimaissa. Turistit, erityisesti saudit ja saudiarabian kansalaiset, vierailevat Bahrainissa pääasiassa yöelämän vuoksi.

Nähtävää Manamassa

 • Bahrainin Bab Al Bahrain. Bahrain's Gateway, joka sijaitsee Keski-Manaman tulliaukiolla. Matkailuneuvonta ja käsityökauppa sijaitsevat pohjakerroksessa.
 • Souq Manama (Bab Al Bahrain -rakennuksen takana). Souq on kapeiden käytävien verkosto, joka on täynnä vaatimattomia kauppoja, jotka tarjoavat kaikkea matkamuistoista ja lahjoista elektroniikkaan. Souqista löytyy monia kulta- ja koruyrityksiä sekä räätäliä.
 • Al-Fatehin moskeija. Yksi maailman suurimmista moskeijoista, johon mahtuu kerralla yli 7 000 palvojaa, ja Bahrainin suurin rukouspaikka. Se on myös yksi Bahrainin suosituimmista turistinähtävyyksistä. Kupu on nykyään maailman suurin lasikuitukupoli, joka painaa yli 60 000 kg. Uusi kansalliskirjasto, joka avattiin virallisesti yleisölle vuonna 2006, on osa Al-Fatehia.
 • Al-Fateh Corniche – Tällä ihastuttavalla rannikkopromenadilla kaupungin itärannikolla on kauniit näkymät etelään päin oleviin rakennuksiin ja lentokoneisiin, jotka lähtevät lentoon viereiseltä lentokentältä. Tarjolla on paljon jännittäviä messukohteita nuorille sekä vesipiippubaareja aikuisille.
 • Museo of Pearl Diving – Pidetään yhtenä Bahrainin merkittävimmistä historiallisista rakenteista. Se on merkittävä, koska se on Bahrainin tuomioistuinten ensimmäinen virallinen paikka. Rakenteen vihki 18. lokakuuta 1937 edesmennyt H.H. Sh. Bahrainin entinen kuvernööri Hamad Bin Isa Al-Khalifa. Kolmen osaston lisäksi rakennuksessa toimi tuolloin neljä korkeinta oikeusastetta. Myöhemmin, vuonna 1984, rakennelma muutettiin perinteiseksi kulttuuriperintökeskukseksi. Museo of Pearl Diving on nyt arkeologian ja kulttuuriperinnön osaston, joka on yksi kabinetti- ja tiedotusministeriön pääosastoista, alaisuudessa.
 • Bahrainin kansallismuseo, Al Fateh Highway, Bahrainin luonnon- ja kulttuuriperintö
 • Elämän puu sijaitsee 30 kilometriä Manamasta etelään. Tunnettu yksinäinen puu keskellä kuivaa erämaata. Tutkijat eivät ole saaneet selville, kuinka se kukoistaa, koska alueen alla ei ole maanalaista akviferia tai lähdettä. Itse asiassa kaikki puun ympärillä olevat maanalaiset vesilähteet ovat suolan saastuttamia, mikä viittaa siihen, että puussa voi olla mutaatio, joka tekee siitä suolansietokyvyn.

Tekemistä Manamassa

 • Delfiinien katselu – Venematkalla voit tarkkailla delfiinejä ja manaatteja leikkimässä lämpimillä Persianlahden merellä sekä paikallisia kalastajia, jotka lähtevät ulos perinteisillä puisilla dhoweilla vangitsemaan arvokasta paikallista hammouria, eräänlaista ryijyä. . Delfiinien katselukierroksia järjestetään kolme kertaa päivässä. Aikuiset maksavat 6 BD, kun taas alle 12-vuotiaat lapset maksavat 3 BD.
 • Sukellus, Bahrain Yacht Club ja Al Bandarin lomakeskus ovat kaikki lähellä.
 • Ratsastus – Twin Palmsin ratsastuskoulu ja Dilmun Club ovat upeita paikkoja aloittaa ratsastusopetuksesta tai satunnaisesta hakkeroinnista kiinnostuneille.
 • Horse racing. Arabia is well-known for its horses. From October through March, the national racetrack in Al Sakhir features races every Friday. The stadium can accommodate up to 3,000 spectators and admission is free, however visitors should be aware that betting is forbidden.

Ostokset

Shaikh Khalifa bin Salman Highway, Seef District, Al A’Ali Mall Ilmastoiduissa tiloissa sijaitseva A’ali Mall näyttää ja tuntuu tyypilliseltä ulkoilmabasaarilta. Lasikatto, putiikit vanhanaikaisilla arabialaisilla puuovilla ja matkamuistokärryt lisäävät tunnelmaa. Huippusuunnittelijat löytyvät outlet-ostoskeskuksista.
Bahrainin keskusta, Shaikh Khalifa bin Salman Highway, Seef District, Bahrain City Center on Bahrainin ensimmäinen ja suurin sekakäyttöinen kompleksi, joka tarjoaa asiakkailleen parhaan vähittäiskaupan, vapaa-ajan ja viihteen kokemusta saman katon alta.

Bahrain City Centre on toimittanut kuningaskuntaan maailmanluokan vähittäiskauppaympäristön sekä satoja muita "ensimmäisiä", mukaan lukien 150 sen noin 350 maailmanlaajuisesti tunnetusta brändistä. Keskuksen erinomainen viihdetarjonta sisältää alueen ensimmäisen sisä-/ulkolämpötilaohjatun 15 000 neliömetrin Wahooo! Waterpark, Bahrainin suurin elokuvateatteri Cineco 20, ja Magic Planet, lasten ja nuorten perheviihdekeskus. Yli 50 ravintolaa on perustettu tarjoamaan suosituimpia ja ainutlaatuisia ruoka- ja juomavaihtoehtoja kaikkialta maailmasta.

Bahrain’s Mall. Bahrain Mall sijaitsee keskeisellä paikalla Bahrainin uudella ostosalueella. Tämä upea sijainti on helposti saavutettavissa suurelta moottoritieltä ja kaikkialta kaupungissa. Se sisältää yli 120 monikansallista tuotemerkkiä ja erikoisliikettä, ja se kattaa 750 000 neliöjalkaa.

Dana Mall sijaitsee Shaikh Khalifa bin Salmanin moottoritiellä. Löydä lukuisia putiikkeja vaatteillesi, hemmoteltuun elämäntyyliisi ja ainutlaatuisiin trendeihin.

Perheloma Manamassa

Manama on tunnettu uskomattomasta huvipuistovalikoimastaan, minkä vuoksi se on niin suosittu perheiden keskuudessa. Lost Paradise of Dilmun on maailman suurin ja vierailluin vesipuisto. Se hämmästyttää vieraat uima-altaiden ja aktiviteettien valikoimalla. Taaperoille on tarjolla pieniä uima-altaita hauskoilla nähtävyyksillä ja puhallettavilla leluilla, kun taas koulu-ikäiset nuoret viihtyvät suurilla, kymmenien metrien pituisilla liukumäillä. Palmut ja muu eksoottinen kasvillisuus koristavat vesipuiston maisemointia. Vesipuisto ei näytä kiireiseltä edes sesonkiaikana sen laajan koon vuoksi.

Jos tämän vesipuiston nähtävyydet ovat riittämättömät, voit vierailla toisessa, yhtä suositussa puistossa, Wahooo! Vesipuisto. Tämä on sisävesipuisto, joten siellä voi vierailla vuodenajasta tai säästä riippumatta. Siellä on ihastuttava uima-allas keinoaaltoineen sekä lukuisia lastenkaupunkeja ja värikkäitä liukumäkiä. Vesipuistoa koristavat monet kiehtovat design-rakenteet, joita vasten voi ottaa henkeäsalpaavia valokuvia. Vesipuistossa on myös nuorille tarkoitettu poreallas, joka on ensisijaisesti tarkoitettu perheille.

Adhari Park on kaupungin suosituin huvipuisto. Tarjolla on karuselleja ja nähtävyyksiä kaiken ikäisille lapsille. Jotkut vierailijat ovat erityisen innoissaan päästäkseen puistoon yöllä, kun se on valaistu häikäisevällä neonvalolla. Lapset voivat ajaa upeilla karuselleilla, pienoisautoilla ja kulkea laajoilla alueilla. Useat puiston nähtävyyksistä sopivat yksinomaan extreme-urheilun ystäville.

Kaupungissa sijaitseva Royal Camel Farm on luonnon- ja eläinten ystävien pakollinen nähtävyys. Se on ihanteellinen paikka perhelomailuun. On mahdollista silittää, ruokkia ja valokuvata kameleja. Tilan tontilla on upea viikunalehto, jonne voi mennä milloin tahansa rentoutumaan palmupalmujen varjossa. Tilalla on aina pieniä kameleja, joista nuoret pitävät.

Al Areen Wildlife Sanctuary on harvinainen eläintarha Manaman naapurustossa. Täällä eläimiä pidetään valtavissa aitauksissa, joissa on epäselvät rajat. Nuoret turistit ovat hämmästyneitä luonnonsuojelualueen epätavallisista linnuista, suloisista kilpikonnaista ja piikkisistä. Suojelualueella on upea lampi ankoilla. Mukana on myös vaarallisia petoeläimiä, kuten hyeenoja ja leijonia. Suojelualueella on lukuisia vapaa-ajanviettopaikkoja, joissa on laajoja puita ja penkkejä.

Challenge Chambers ansaitsee erityisen huomion kaupungin rahapelipalveluiden joukossa. Se tarjoaa laajan valikoiman pakotehtäviä, joista on tullut yksi suosituimmista perhe- ja yritysaktiviteeteista. Tämä keskus kiinnostaa nuoria vierailla. Asiakkailla on pääsy sekä klassisiin hakutehtäviin että luovempiin pelityyppeihin.

Museum of Pearl Diving on yksi Manaman kulttuurilaitoksista, joita suositellaan perhevierailuille. Tämän museon kokoelma on omistettu helmille. Vierailijoille esitetään arvokkaimmat ja epätavallisimmat rodut ja kerrotaan, kuinka helmiä louhittiin vuosisatoja sitten ja miten niitä uutetaan nykyään. Miellyttävä lisä kiertueelle on kirjaimellisesti kaikenlaisten helmien ja korujen saatavuus.

Ilmasto Manamassa

Manamassa on aavikkoilmasto.

Manamassa, kuten muualla Bahrainissa, vallitsee ankarat sääolosuhteet: kesän lämpötilat nousevat 48 °C:seen ja talvella jopa 7 °C:seen (45 °F) ja harvoin sataa rakeita.

Kesän ja talven keskilämpötilat vaihtelevat välillä 17 °C (63 °F) yli 45 °C (113 °F).

Syksy on Bahrainin miellyttävin vuodenaika, kun auringonvaloa on vähän ja leutoja lämpötiloja hillitsevät lempeät tuulet.

Manama - maantiede

Asutus sijaitsee pienellä niemimaalla Bahrainin koilliskulmassa. Topografia on pääosin tasaista (tai kohtalaisen aaltoilevaa) ja kuivaa, kuten se on koko Bahrainissa.

Manaman talous

Bahrainin talous pyörii Manamassa. Öljyn merkitys on vähentynyt viime vuosina varojen vähenemisen ja muiden sektoreiden laajentumisen seurauksena, mutta se on edelleen talouden selkäranka. Raskas teollisuus (esim. alumiinin sulatus, laivojen huolto), pankki- ja rahoitusala sekä matkailu ovat osa yrityksiä, jotka ovat viime aikoina laajentuneet. Useilla maailmanlaajuisilla yrityksillä on toimitiloja ja toimistoja Manamassa ja sen ympäristössä.

Rahoituspalvelut ovat Manaman päätoimiala, ja yli 200 rahoituslaitosta ja pankkia sijaitsee CBD:ssä ja diplomaattisella alueella. Manama on Persianlahden alueen finanssikeskus sekä islamilainen pankkikeskus. Seefin lähellä olevilla ostoskeskuksilla on myös merkittävä vähittäiskauppa, vaikka Manaman ydintä hallitsevat pienet työpajat ja kauppiaat.