Manama Matkaopas

Kuinka liikkua Manamassa

Kuinka liikkua Manamassa - taksilla

Virallinen kilometrihinta on (2,65 dollaria) BD 1 000 + 0,200 Fils. Todellisuudessa mittarit ovat kuitenkin usein "rikki", "peitettyjä", "kadonneita" tai "jätetty huomiotta", joten sinun on sovittava hinnoista etukäteen. Varo taksiajoja, jotka vaativat usein kohtuuttomia maksuja.

Elokuussa 2008 hallitus ja taksiryhmät allekirjoittivat kuitenkin uuden sopimuksen, ja yhä useammat taksit käyttävät nyt mittareita. Kyyti Manamassa maksaa 3–5 dinaaria.

Lentoasema antaa ohjeet taksimaksujen määrittämiseen virallisesti. Jos otat taksin odottamassa lentokentällä, sinulta veloitetaan ylimääräinen 2 000 BD.

Taksit tarjoavat keskimäärin kunnollista palvelua, vaikka rikollisiakin on muutama. Käytä aina valkoista punakattoista tai Lontoon tyylistä taksia matkustaessasi lentokentältä. On myös olemassa laki, jonka mukaan jos mittaria ei käytetä, siitä ei veloiteta; Pidä kiinni aseistasi ja ota yhteyttä poliiseihin, niin kuljettaja ilmoittaa heti tarkan matkan hinnan.

Vaikka suurissa hotelleissa ja ostoskeskuksissa on yleensä muutama taksi odottamassa ulkopuolella, sellaisen löytäminen voi olla haastavaa. Valtakunnassa asuu useita yksityisiä yrityksiä, joista tunnetuimmat ovat:

SMS Radio-Meter Taxis SMS Radio-Meter Taxis on kuningaskunnan vanhin ja suosituin radiomittaritaksiyritys sekä luotettavin. Taksit voidaan varata etukäteen, ja ne ovat käytettävissä 24 tuntia vuorokaudessa, 365 päivää vuodessa.

Bahrain Limo on äskettäin Bahrainissa perustettu Radio Meter Taxi Firm, ja se on Saudi Bahrain Transport Companyn (SABTCO) sisaryritys, joka tarjoaa korkealuokkaisia bussi- ja limusiinipalveluita King Fahad Causewayn yli.

Taksinkuljettajia on kuitenkin valitettu liian korkeista maksuista (esimerkiksi 50 BD lyhyestä matkasta, kun se on itse asiassa 3 BD), vaikka ne ovat harvinaisia. Sertifioitujen ohjaamopalvelujen käyttö on yleensä paras vaihtoehto.

Kuinka liikkua Manamassa - bussilla

Monet saaren osista kulkevat myös julkisilla busseilla. Vaikka bussiliput ovat vaatimattomia, matkustajien voi olla vaikea ymmärtää järjestelmää, koska bussiaikataulujen ja karttojen saaminen on vaikeaa.

Bussilla matkustaminen Bahrainissa oli käytännössä mahdotonta viime aikoihin asti (helmikuussa 2015), ja ulkomaalaisia ei haluttu tehdä niin. Bussit suosittuihin kohteisiin ja ostoskeskuksiin olivat niukat, ja ne saapuivat usein myöhässä. Odotusalueet olivat usein epämiellyttäviä. Bussit peittivät tuskin noin 35 prosenttia maasta, ja useimmat ihmiset käyttäisivät mieluummin taksia, ja työntekijät yhdistävät joskus rahansa ostaakseen ajoneuvon.

Sen jälkeen asiat ovat kuitenkin parantuneet asteittain. Tilanne on parantunut merkittävästi helmikuusta 2015, jolloin operaattorit vaihtuivat. Bussit ovat nyt huomattavasti puhtaampia, vammaisten esteettömiä, ja niissä on muun muassa ilmainen 4G-internetyhteys. Odotusajat ovat parantuneet merkittävästi, samoin kuin odotustilat.

Kuinka liikkua Manamassa - autolla

Harkitse auton vuokraamista, jos aiot vierailla monissa paikoissa. Hinnat vaihtelevat 10-20 dinaarissa päivässä ja sisältävät rajoittamattoman ajon koko saarella.

Jos saavut bussilla Lulun keskustan parkkipaikalle, käänny pois sisäänkäynnistä ja kävele ulos parkkipaikalta; autovuokraamot sijaitsevat kadun toisella puolella olevassa rakennusryhmässä. Kartta tai GPS ovat erittäin suositeltavia, sillä liikennemerkkejä saattaa olla rajoitetusti, eikä maan puolelta toiselle ole vaikea liikkua, vaikka maa on melko pieni.

Teillä nopeusrajoitus on yleensä 50 km/h, maantiellä 80-100 km/h. Seuraamukset liikennesääntöjen rikkomisesta ovat melko ankarat, mutta rajoituksia ei aina noudateta tiukasti.