Manamah Reisgids

Dingen die u moet weten over Manamah

Toerisme In Manamah

Manama is een populaire bestemming voor Arabieren en expats die in 'alcoholvrije' Arabische landen wonen. Toeristen, met name Saoedi's en Saoedische burgers, bezoeken Bahrein vooral voor het nachtleven.

Dingen om te zien in Manamah

 • Bab Al Bahrain van Bahrein. Bahrein's Gateway, gelegen op het douaneplein van Central Manama. Het VVV-kantoor en een handwerkwinkel bevinden zich op de begane grond.
 • Souq Manama (achter het gebouw van Bab Al Bahrain). De souq is een netwerk van smalle doorgangen vol met bescheiden winkeltjes die van alles aanbieden, van souvenirs en cadeaus tot elektronica. In de souq zijn veel goud- en juwelierszaken en kleermakers te vinden.
 • Moskee van Al-Fateh. Een van 's werelds grootste moskeeën, geschikt voor meer dan 7.000 gelovigen tegelijk, en de grootste gebedsplaats in Bahrein. Het is ook een van de populairste toeristische attracties van Bahrein. De koepel is nu de grootste glasvezelkoepel ter wereld, met een gewicht van meer dan 60.000 kg. De nieuwe Nationale Bibliotheek, officieel geopend voor het publiek in 2006, maakt deel uit van Al-Fateh.
 • Al-Fateh Corniche – Deze prachtige kustpromenade aan de oostkust van de stad biedt een mooi uitzicht op de gebouwen in het zuiden en vliegtuigen die opstijgen vanaf het aangrenzende vliegveld. Er zijn tal van spannende kermisattracties voor de jongeren en shisha-bars voor het volwassen publiek.
 • Het Museum van Parelduiken – wordt beschouwd als een van de belangrijkste historische bouwwerken van Bahrein. Het is belangrijk omdat het de eerste officiële locatie is voor rechtbanken in Bahrein. De structuur werd op 18 oktober 1937 ingewijd door wijlen HH Sh. Hamad Bin Isa Al-Khalifa, de voormalige gouverneur van Bahrein. Naast drie directies huisvestte het gebouw destijds vier Hoge Gerechtshoven. Later, in 1984, werd de structuur omgebouwd tot een traditioneel erfgoedcentrum. Het Museum of Pearl Diving staat nu onder het gezag van de Directie Archeologie en Erfgoed, een van de belangrijkste directies van het Ministerie van Kabinetszaken en Informatie.
 • Nationaal Museum van Bahrein, Al Fateh Highway, het natuurlijke en culturele erfgoed van Bahrein
 • The Tree of Life ligt 30 kilometer ten zuiden van Manama. De bekende eenzame boom midden in een dorre woestijn. Wetenschappers hebben niet ontdekt hoe het gedijt, aangezien er geen ondergrondse watervoerende laag of bron onder dat gebied is. In feite zijn alle ondergrondse waterbronnen rond de boom besmet met zout, wat suggereert dat de boom mogelijk een mutatie heeft waardoor hij zouttolerant is.

Dingen om te doen in Manamah

 • Dolfijnen kijken – Tijdens een boottocht kunt u dolfijnen en zeekoeien zien spelen in de warme Golfzeeën, evenals lokale vissers die eropuit trekken in traditionele houten dhows om de gekoesterde lokale hammour, een soort tandbaars, te vangen . Dolfijnen spotten worden drie keer per dag aangeboden. Volwassenen betalen BD6, terwijl kinderen onder de 12 jaar BD3 betalen.
 • Scubaduiken, de Bahrain Yacht Club en het resort Al Bandar zijn allemaal in de buurt.
 • Paardrijden – De Twin Palms Riding School en de Dilmun Club zijn geweldige plekken om te beginnen voor diegenen die geïnteresseerd zijn in rij-instructie of af en toe een ritje maken.
 • Horse racing. Arabia is well-known for its horses. From October through March, the national racetrack in Al Sakhir features races every Friday. The stadium can accommodate up to 3,000 spectators and admission is free, however visitors should be aware that betting is forbidden.

Shoppen

Shaikh Khalifa bin Salman Highway, Seef District, Al A'Ali Mall A'ali Mall heeft de uitstraling en het gevoel van een typische openluchtsouk binnen zijn van airconditioning voorziene ruimte. Een glazen plafond, boetiekjes met ouderwetse Arabische houten deuren en souvenirkarren dragen allemaal bij aan de sfeer. Top Designer-winkels zijn te vinden in outlet-winkelcentra.
Bahrein City Centre, Shaikh Khalifa bin Salman Highway, Seef District, Bahrain City Centre is het eerste en grootste complex voor gemengd gebruik van Bahrein en biedt zijn klanten de grootste detailhandel, vrije tijd en amusement beleving onder één dak.

Bahrein City Centre heeft gezorgd voor een winkelomgeving van wereldklasse en honderden andere 'primeurs' voor het Koninkrijk, waaronder de première van 150 van de ongeveer 350 wereldwijd bekende merken. Het uitstekende entertainmentaanbod in het centrum omvat de eerste Wahooo! Waterpark, het grootste bioscoopcomplex van Bahrein, Cineco 20, en Magic Planet, een gezinsentertainmentcentrum voor kinderen en jongeren. Er zijn meer dan 50 foodcourt-etablissementen opgezet om de meest populaire en unieke selecties van over de hele wereld te bieden voor alternatieven voor eten en drinken.

Bahrain's Mall. De Bahrain Mall is centraal gelegen in het nieuwe winkelgebied van Bahrein. Deze uitstekende locatie is gemakkelijk bereikbaar vanaf de grote snelweg en overal in de stad. Het bevat meer dan 120 multinationale merken en speciaalzaken en beslaat 750.000 vierkante meter.

Dana Mall bevindt zich aan de snelweg Shaikh Khalifa bin Salman. Ontdek een overvloed aan boetieks voor je kleding, verwende levensstijl en unieke trends.

Gezinsvakantie in Manamah

Manama staat bekend om zijn ongelooflijke aanbod aan pretparken, en daarom is het zo populair bij gezinnen. The Lost Paradise of Dilmun is het grootste en meest bezochte waterpark ter wereld. Het zal gasten verbazen met zijn assortiment aan zwembaden en activiteiten. Voor de allerkleinsten zijn er kleine zwembaden met leuke attracties en opblaasbaar speelgoed, terwijl de schoolgaande jeugd zich zal vermaken met de grote glijbanen van tientallen meters lang. Palmbomen en andere exotische vegetatie sieren het landschap van het waterpark. Vanwege de uitgestrekte omvang lijkt het waterpark zelfs tijdens het hoogseizoen niet druk.

Als de attracties van dit waterpark onvoldoende zijn, kun je een ander, vergelijkbaar populair park bezoeken, Wahooo! Waterpark. Dit is een overdekt waterpark, dus het kan ongeacht het seizoen of het weer worden bezocht. Er is een mooi zwembad met kunstmatige golven, maar ook tal van kinderstadjes en kleurrijke glijbanen. Het waterpark is versierd met een aantal fascinerende designstructuren waartegen adembenemende foto's kunnen worden gemaakt. Er is ook een speciale jacuzzi voor jongeren in het waterpark, dat vooral bedoeld is voor gezinnen.

Adhari Park is het populairste pretpark in de stad. Er zijn draaimolens en attracties voor kinderen van alle leeftijden. Sommige bezoekers zijn vooral opgewonden om 's nachts het park te betreden, wanneer het wordt verlicht met oogverblindende neonverlichting. Kinderen kunnen op prachtige draaimolens rijden, miniatuurauto's maken en uitgestrekte terreinen doorkruisen. Verschillende attracties van het park zijn exclusief gericht op liefhebbers van extreme sporten.

De in de stad gevestigde Royal Camel Farm is een must-see voor natuur- en dierenliefhebbers. Het is een ideale locatie voor gezinsvakanties. Het is mogelijk om kamelen te aaien, te voeren en te fotograferen. Op het terrein van de boerderij is er een prachtige vijgenboom waar men op elk moment kan ontspannen in de schaduw van palmbomen. Op de boerderij zijn er altijd kleine kamelen die jongeren leuk vinden.

Al Areen Wildlife Sanctuary is een ongewone dierentuin in de buurt van Manama. Hier worden dieren gehuisvest in enorme verblijven met onduidelijke grenzen. Jonge toeristen staan versteld van de ongewone vogels, schattige schildpadden en stekelvarkens in het reservaat. Er is een prachtige vijver met eenden in het reservaat. Ook aanwezig zijn gevaarlijke roofdieren, zoals hyena's en leeuwen. Het reservaat bevat tal van vrijetijdsplekken met uitgestrekte bomen en banken.

De Challenge Chambers verdient speciale aandacht onder de gokfaciliteiten van de stad. Het biedt een breed scala aan ontsnappingsmissies, die een van de meest populaire familie- en bedrijfsactiviteiten zijn geworden. Dit centrum zal intrigerend zijn voor tieners om te bezoeken. Klanten hebben toegang tot zowel klassieke zoekmissies als creatievere speltypes.

Het Museum of Pearl Diving is een van de culturele instellingen in Manama die worden aanbevolen voor familiebezoeken. De collectie van dit museum is gewijd aan parels. Bezoekers krijgen de meest waardevolle en ongewone rassen te zien en leggen uit hoe parels eeuwen geleden werden gewonnen en hoe ze vandaag worden gewonnen. Een aangename toevoeging aan de tour is de beschikbaarheid van letterlijk alle soorten parels en sieraden.

Klimaat in Manamah

Manamah heeft een woestijnklimaat.

Manama heeft, net als de rest van Bahrein, barre weersomstandigheden, met zomertemperaturen tot 48 ° C (118 ° F) en wintertemperaturen tot 7 ° C (45 ° F), met in zeldzame gevallen hagel.

De gemiddelde zomer- en wintertemperaturen variëren van 17 ° C (63 ° F) tot meer dan 45 ° C (113 ° F).

De herfst is het meest aangename seizoen in Bahrein, met weinig zonlicht en gematigde temperaturen getemperd door een zacht briesje.

Manamah - Aardrijkskunde

De nederzetting is gelegen op een klein schiereiland in de noordoostelijke hoek van Bahrein. De topografie is overwegend vlak (of matig golvend) en droog, zoals in heel Bahrein.

Economie van Manamah

De economie van Bahrein draait om Manama. Hoewel het belang van aardolie de afgelopen jaren is afgenomen als gevolg van afnemende reserves en expansie in andere sectoren, blijft het de ruggengraat van de economie. Zware industrie (bijvoorbeeld aluminiumsmelterij, scheepsonderhoud), bankwezen en financiën, en toerisme zijn enkele van de bedrijven die onlangs zijn uitgebreid. Een aantal internationale bedrijven exploiteert faciliteiten en kantoren in en rond Manama.

Financiële diensten zijn de belangrijkste sector van Manama, met meer dan 200 financiële instellingen en banken in het CBD en de diplomatieke zone. Manama is een financieel centrum voor het Perzische Golfgebied, evenals een islamitisch bankcentrum. De winkelcentra in de buurt van Seef hebben ook een grote detailhandel, hoewel de kern van Manama wordt gedomineerd door kleine werkplaatsen en winkeliers.