PANDUAN PERJALANAN BAHRAIN

Kehidupan Malam Di Bahrain

Bahrain’s nightlife is quite well developed, which is surprising. This is primarily owing to the government’s tolerance and the large number of foreigners living in the country. Bahrain is often referred to as the “Hawaii of the Middle East.” Everyone will find amusement after sunset. Nationwide, there are discos, karaoke bars, and live music clubs.

Adliya amat terkenal dengan kehidupan malamnya. Ini adalah daerah Bohemia Manama. Hotel mewah menyediakan beberapa kemungkinan untuk hiburan malam. Alkohol dibenarkan di seluruh negara, walaupun di kelab. Ini menarik pelancong dari negara Arab jiran yang lebih konservatif.

Bar dan Kelab di Bahrain

Memandangkan hampir semua pertubuhan berlesen mesti bergabung dengan hotel empat dan lima bintang, tidak ada daerah hiburan malam yang berbeza di Manama; sebaliknya, terdapat pengedaran tempat seperti grid di seluruh bandar. Apabila sebuah bar telah beroperasi untuk beberapa lama, ia mendapat reputasi di kalangan penduduk tempatan, dan kebanyakan daripada mereka menjadi pertubuhan terkenal di seluruh Negara Teluk. Salah satu penubuhan tersebut ialah Sherlock Holmes (Gulf Hotel, Manama), sebuah bar tema dengan sejarah yang terkenal. Walaupun agak selesa, ia tidak dapat menghilangkan penampilan pub tradisional London, dan ia mempunyai muzik secara langsung pada kebanyakan malam minggu, yang biasanya penuh dengan pengunjung tetap; Namun begitu, hujung minggu di Bahrain juga mungkin sangat sesak.

Trader Vic's (Le Meridien, Manama) terletak berhampiran salah satu pantai di Manama dan menawarkan pemandangan Teluk yang luas dari keselesaan bahagian dalamannya yang berhawa dingin. Ia terkenal dengan koktelnya yang diilhamkan oleh Laut Selatan dan dihidangkan dalam periuk yang indah, menjadikannya salah satu tempat terhebat di bandar ini untuk pengunjung matahari terbenam. The Warbler Club (Baisan Hotel, Manama) ialah sebuah lagi pertubuhan yang menampilkan muzik secara langsung, orang ramai yang menarik dan makanan bar yang lazat. Ini adalah salah satu tempat terbaik di Bahrain untuk peminat sukan menikmati minuman, kerana ia menampilkan banyak televisyen besar yang ditala untuk semua permainan.

Downtown Bar

Alamat: 1507 King Faisal Highway, Manama - Waktu buka: Setiap hari: 4pm-2am

"Downtown Bar", bahagian Intercontinental Regency Hotel, adalah kegemaran tempatan dan pelancong serta menarik ramai orang, terutamanya pada malam yang menampilkan muzik secara langsung. Mereka mempamerkan kumpulan muzik tempatan, malam mikrofon terbuka dan sesi jam, dan hari Rabu ialah Malam Wanita.

Pub Ireland JJ

Alamat: Blok 326, Al Qudaibiya, Manama

Bar JJ ialah sebuah pertubuhan besar dengan persekitaran yang mesra dan pelbagai jenis bir draf. Terdapat pelbagai aktiviti mingguan, termasuk karaoke, kuiz pub, malam wanita, dan muzik secara langsung oleh band rumah The Noise.

Bushido Lounge

Alamat: Road 38, Block 428, Seef, Manama - Waktu buka: Setiap hari: 12pm-3am

Di tingkat dua Restoran Bushido adalah salah satu bahagian lounge/bar yang paling bergaya dan paling elegan di seluruh Bahrain. Perabot yang elegan dan pencahayaan romantis menjemput anda untuk berlama-lama dan mencuba salah satu daripada pelbagai jenis Sake istimewa. Jangan lepaskan peluang untuk menikmati minuman anda di teres.

The Warbler

Alamat: Blok 320, Manama - Waktu buka: Setiap hari: 12pm-2am

The Warbler, sebuah pub sukan gaya British yang terkenal yang menganjurkan acara hampir setiap malam, terletak di dalam Baisan International Hotel. Terdapat tarian, muzik secara langsung, penyiaran acara sukan yang penting, Malam Wanita pada hari Selasa, dan dapur berstok penuh yang menyajikan pelbagai makanan.

Makan dan Masakan di Bahrain

Di Bahrain, harga dan kualiti makanan berbeza-beza. Jika anda tidak mahu mengeluarkan wang yang banyak, anda boleh memilih daripada pelbagai hotel yang termasuk dalam julat harga yang luas. Kehidupan ekspatriat memerlukan banyak makan di luar, jadi jangan ragu untuk meminta sesiapa sahaja untuk idea terkini; mereka biasanya akan gembira untuk membantu. Di Manama, mulut ke mulut sangat berpengaruh.

Adilya, Mezzaluna (3808 Road, Manama) ialah harta karun di tengah-tengah daerah restoran dan salah satu restoran paling popular di Manama, jadi pastikan untuk menempah tempahan lebih awal. Chef Perancis di Mezzaluna menyediakan pelbagai jenis hidangan antarabangsa, dan stik mata rusuk sangat disyorkan. Restoran ini terletak di rumah agam Bahrain lama dengan hiasan yang sepadan.

Sementara itu, Jim's (Osama bin Zaid Avenue, Manama) telah menjadi sebuah institusi ekspatriat, yang terkenal dengan vodka coklat buatan tangan serta sarapan pagi Ireland yang lengkap yang disajikan dalam suasana kotej yang menawan. Disebabkan kemesraan dan selera humor Jim, restoran di Bahrain ini mungkin menjadi sangat sesak, jadi buat tempahan lebih awal.

Casa Blu gaya Arab yang bergaya (Sheikh Isa Avenue, Manama) dihiasi dengan mesin taip vintaj, mesin tunai lama yang rosak, divan mewah dan hip-hop langsung, yang semuanya menyumbang kepada suasana restoran. Masakannya sangat baik seperti suasananya.

Tempat makan & minum di Bahrain

Sesuai dengan reputasinya sebagai satu-satunya negara Teluk di mana alkohol boleh dibeli secara sah, tempat makan dan hiburan malam Bahrain popular di kalangan ekspatriat tempatan dan pelancong Arab Saudi.

Di Manama, bar sukan berleluasa, dan JJ's Irish Restaurant adalah salah satu yang terhebat. Bizarre Lounge di Le Méridien dan Casa Bar & Terrace di Mercure Grand Seef adalah dua daripada bar dan kelab malam terbaik di kalangan hotel kelas atasan di kawasan itu. Ibrida di Ramee Grand Hotel dan Club XS di Ramee Rose Hotel ialah kelab malam yang popular. Di kebanyakan kelab malam terkemuka, promosi minuman waktu gembira dan malam wanita dihoskan pada malam minggu.

Makan tengah hari

Dengan tindakan di landasan tidak bermula sehingga lewat, apa kata mulakan hari anda dengan tradisi lokasi yang popular. Sarapan tengah hari "semua yang anda boleh makan" yang mewah disajikan di banyak restoran di seluruh Manama, terutamanya di hotel mewah seperti Le Méridien & Ritz Carlton. Jumaat dan Sabtu adalah hari yang paling popular. Anda akan membayar jumlah tetap (biasanya 20-40 BHD / $50-100 USD) untuk semua makanan dan minuman yang boleh anda kendalikan dalam masa 3-4 jam. Jika anda tiba awal untuk perlumbaan tahun depan, banyak restoran akan meraikan Hari St Patrick pada 17 Mac dengan acara bertema khas.

Bufet

In addition to brunch, several of the city’s finest hotels and restaurants provide “all you can eat” buffets during the week, particularly from Wednesday to Friday evenings. Popular buffets include theme evenings at the Crowne Plaza, Indian cuisine on Thursdays and Fridays at Lanterns Restaurant, and seafood on Thursday nights at the Le Méridien.

Adliya

Banyak restoran terbaik di Manama terletak di kawasan kejiranan Adliya. Kafe yang popular termasuk Coco's, yang menyajikan masakan tradisional Amerika, dan Café Lilou, yang mempunyai rasa Paris. Rasoi by Vineet menyajikan beberapa masakan India yang terbaik di Manama; berdekatan, Polo Gastropub di Palace Boutique Hotel mempunyai burger yang lazat dan muzik secara langsung, dan The Meat Company menyajikan potongan stik terbaik.

Masakan Bahrain

Jangan tinggalkan Manama tanpa makan masakan asli yang lazat. Resipi popular termasuk machboos (nasi wangi berperisa daging), daging panggang dengan khubus (roti lembut), nasheef (rebus kentang dan daging), dan luqaimat (ladu manis). Haji Gahwa ialah kafe tepi jalan di Manama Souk yang menyajikan hidangan masakan rumah yang lazat dan murah, manakala Basta 23 di Riyadat Mall memberikan hidangan kontemporari masakan tempatan tradisional.