Udforsk de bedste steder i Hamad Town

Find nogle af de bedste tips fra hele landet fra vores partnere og venner.

Madinat Hamad, ofte kendt som Hamad Town, er en pendlerby i det nordlige Bahrain. Det var en kommune i Bahrain i landets centrale region. Dens jord, som blev adskilt fra kommunen Ar Rifa' wa al Mintaqah al Janubiyah i 1991, er nu en del af det nordlige guvernement. Dens navn relaterer til Bahrains nuværende konge, Hamad Bin Isa Al Khalifa. Byen er kulturelt mangfoldig med en shia-sunni-befolkning af forholdsmæssigt blandet socioøkonomisk oprindelse. I dag er Hamad Town et eksempel på pluralismen i Bahrain, hvor ingen enkelt etnisk eller religiøs gruppe udgør størstedelen af dens indbyggere.

Hamad Town blev etableret i 1984 som en "boligby", hvor regeringen byggede kommunale boliger til dem, der ikke havde råd til de stigende boligomkostninger i andre regioner i landet. I 1990 åbnede Bahrains regering sine døre for kuwaitter, der led under Golfkrigens hærgen med Irak. Det gav dem gratis hjem og skoler i Hamad Town og adgang til byens faciliteter. Ved afslutningen af konflikten i begyndelsen af 1991 kom kuwaitterne hjem. I 2001 skaffede regeringen beboerne i Hamad by gratis boliger.

Hamad Town ligger 18 kilometer fra Manamas hovedstad og 19 kilometer fra lufthavnen. Det er tæt på Sakhir-kvarteret, som omfatter det største kredsløb i Mellemøsten (Bahrain International Circuit) til Formel 1-løb.

Hamad er kendt for sine 22 rundkørsler. Nummeret på den nærmeste rundkørsel er indarbejdet i boligadresser. I 2005 var byens befolkning 52718. Den har nu overgået Isa City med hensyn til befolkningstæthed.

Størstedelen af Hamad Towns indbyggere pendler til Manama for at få arbejde. Størstedelen af Hamad Town er et boligområde, selvom der er et stort indkøbscenter ved navn Sooq Waqif, der indeholder adskillige butikker og giver beskæftigelsesmuligheder i Hamad Town.

Bahrains internationale lufthavn ligger 19,7 kilometer fra Hamad Town.

Hamad Town - Info

Bahrainsk dinar (BHD)

Valuta

+973

Opkaldskode

133,550

Befolkning

1984

Etableret som by

arabisk

Officielle sprog

UTC+3 (AST)

Tidszone