Manama turistički vodič

Kako se kretati u Manami

Kako se kretati u Manami - taksijem

Zvanična cena po kilometru je (2,65 USD) 1.000 BD + 0.200 Fils. U stvari, međutim, brojila se često „pokvare“, „pokrivaju“, „izgube“ ili „ignorišu“, tako da ćete se morati unapred dogovoriti o cenama karata. Budite oprezni sa taksistima koji će često zahtevati previsoke naknade.

Međutim, u avgustu 2008. godine, vlada i taksi grupe potpisale su novi ugovor, a sve veći broj taksi vozila sada koristi brojila. Vožnja unutar Maname košta između 3 i 5 dinara.

Aerodrom daje uputstva za utvrđivanje taksi taksi na službeni način. Ako uzmete taksi koji vas čeka na aerodromu, biće vam naplaćeno dodatnih 2.000 BD.

Taksi, u proseku, pružaju pristojnu uslugu, iako ima nekoliko lopova. Uvek koristite beli sa crvenim krovom ili kabine u londonskom stilu kada putujete sa aerodroma. Postoji i zakon da ako se brojilo ne koristi, nema naknade; držite se oružja i kontaktirajte policiju, a vozač će odmah sarađivati sa tačnom cenom putovanja.

Iako veliki hoteli i tržni centri obično imaju nekoliko taksija koji čekaju napolju, pronalaženje jednog može biti izazovno. Kraljevstvo je dom brojnih privatnih preduzeća, od kojih su najpoznatiji:

SMS Radio-Meter Takis ​​SMS Radio-Meter Takis ​​je najstarija i najpopularnija taksi kompanija u Kraljevstvu, kao i najpouzdanija. Taksi se može rezervisati unapred, a dostupni su 24 sata dnevno, 365 dana u godini.

Bahrein Limo je nedavno osnovana Radio Meter taksi firma u Bahreinu, i to je sestrinska kompanija Saudijske Bahreinske transportne kompanije (SABTCO), koja pruža usluge vrhunskih autobusa i limuzina preko puta King Fahad Causevai.

Međutim, bilo je pritužbi da taksisti naplaćuju previsoke naknade (na primer, 50 BD za kratko putovanje kada je to zapravo 3 BD), iako su to neuobičajene. Korišćenje sertifikovanih taksi usluga je obično najbolja opcija.

Kako se kretati u Manami - autobusom

Mnogi delovi ostrva se takođe služe javnim autobusima. Iako su autobuske karte skromne, putnicima će možda biti teško da shvate sistem zbog poteškoća u dobijanju redova vožnje i mapa autobusa.

Putovanje autobusom po celom Bahreinu donedavno je bilo praktično nemoguće (februar 2015), a stranci su bili obeshrabreni da to čine. Autobusi do popularnih lokacija i tržnih centara bili su retki i često su kasnili. Čekaonice su često bile neprivlačne. Autobusi su jedva pokrivali oko 35% zemlje, a većina ljudi bi radije koristila taksi, a radnici ponekad udružuju svoj novac kako bi kupili vozilo.

Od tada, međutim, stvari su se postepeno popravljale. Situacija se značajno popravila od februara 2015. godine, kada su se operateri promenili. Autobusi su sada znatno čistiji, pristupačniji osobama sa invaliditetom i imaju besplatan 4G pristup internetu, između ostalih poboljšanja. Vremena čekanja su značajno poboljšana, kao i čekaonice.

Kako se kretati u Manami - automobilom

Razmislite o iznajmljivanju automobila ako nameravate da posetite mnoga mesta. Cene se kreću od 10 do 20 dinara po danu i uključuju neograničenu vožnju po celom ostrvu.

Ako autobusom stignete na parking Lulu centra, jednostavno se skrenite od ulaza i izađite sa parkinga; rent-a-car se nalaze u grupi zgrada preko puta. Toplo se preporučuje mapa ili GPS, jer su putokazi možda ograničeni i nije teško ići iz jednog dela zemlje u drugi, uprkos činjenici da je zemlja prilično mala.

Na putevima je ograničenje brzine najčešće 50 km/h, dok je na autoputu 80-100 km/h. Kazne za kršenje saobraćajnih zakona su prilično oštre, ali se ograničenja ne sprovode uvek striktno.