Manama turistički vodič

Kako se kretati u Manami

Как передвигаться в Манаме - на такси

Službena cijena po kilometru je (2,65 USD) 1.000 BD + 0.200 Filsa. U stvarnosti, međutim, mjerači su često "pokvareni", "prekriveni", "izgubljeni" ili "ignorirani", tako da ćete se morati dogovoriti o cijenama prije vremena. Budite oprezni s taksistima koji će često tražiti pretjerane naknade.

Međutim, u kolovozu 2008. vlada i taksi grupe potpisale su novi ugovor i sve veći broj taksija sada koristi brojila. Vožnja unutar Maname košta između 3 i 5 dinara.

Zračna luka daje upute za određivanje taksi pristojbi na službeni način. Ako uzmete taksi koji čeka u zračnoj luci, bit će vam naplaćeno dodatnih 2.000 BD.

Taksiji, u prosjeku, pružaju pristojnu uslugu, iako ima nekoliko prevaranata. Uvijek koristite bijele s crvenim krovom ili taksije u londonskom stilu kada putujete iz zračne luke. Također postoji zakon da ako se brojilo ne koristi, nema naknade; ostanite pri svome i kontaktirajte policiju, a vozač će odmah surađivati s točnom cijenom putovanja.

Iako veliki hoteli i trgovački centri obično imaju nekoliko taksija koji čekaju vani, pronaći jednog može biti izazov. Kraljevstvo je dom niza privatnih tvrtki, od kojih su najpoznatije:

SMS Radio-Meter Taxis SMS Radio-Meter Taxis je najstarija i najpopularnija taksi tvrtka u Kraljevstvu, kao i najpouzdanija. Taksi se može rezervirati unaprijed, a dostupan je 24 sata dnevno, 365 dana u godini.

Bahrain Limo nedavno je osnovana Radio Meter Taxi tvrtka u Bahreinu i sestrinska je tvrtka Saudi Bahraini Transport Company (SABTCO), koja pruža vrhunske usluge autobusa i limuzina preko King Fahad Causewaya.

Međutim, bilo je pritužbi na taksiste koji naplaćuju previsoke naknade (na primjer, 50 BD za kratko putovanje kada je zapravo 3 BD), iako su to neuobičajene. Korištenje certificiranih taksi usluga obično je najbolja opcija.

Kako se kretati u Manami - autobusom

Mnogi dijelovi otoka također su opsluženi javnim autobusima. Iako su autobusne karte skromne, putnicima će možda biti teško shvatiti sustav zbog poteškoća u dobivanju voznog reda autobusa i karata.

Putovanje Bahreinom autobusom bilo je praktički nemoguće donedavno (veljača 2015.), a stranci su bili obeshrabreni da to čine. Autobusi do popularnih mjesta i trgovačkih centara bili su rijetki i često su kasnili. Čekaonice su često bile neprivlačne. Autobusi pokrivaju jedva oko 35% zemlje, a većina ljudi bi radije koristila taksi, a radnici ponekad udružuju svoj novac za kupnju vozila.

Međutim, od tada se stvari postupno popravljaju. Situacija se značajno popravila od veljače 2015. kada su se promijenili operateri. Autobusi su sada znatno čišći, pristupačniji osobama s invaliditetom i imaju besplatan 4G pristup internetu, među ostalim poboljšanjima. Vrijeme čekanja je značajno poboljšano, kao i čekaonice.

Kako se kretati u Manami - automobilom

Razmislite o unajmljivanju automobila ako namjeravate posjetiti mnoga mjesta. Cijene se kreću od 10 do 20 dinara po danu i uključuju neograničenu vožnju cijelim otokom.

Dolazite li autobusom na parkiralište Lulu centra, jednostavno skrenete s ulaza i izađete s parkirališta; rent-a-car nalazi se u skupini zgrada preko puta. Karta ili GPS se toplo preporučuju, jer znakovi na cesti mogu biti ograničeni, a nije teško ići iz jednog dijela zemlje u drugi, unatoč činjenici da je zemlja prilično mala.

Na cestama je ograničenje brzine obično 50 km/h, dok je na autocesti 80-100 km/h. Kazne za kršenje prometnih zakona prilično su oštre, no ograničenja se ne provode uvijek striktno.