Manamah Reisgids

Hoe zich te verplaatsen in Manamah

Hoe zich te verplaatsen in Manama - per taxi

Het officiële tarief per kilometer is ($ 2,65) BD 1.000 + 0.200 Fils. In werkelijkheid zijn meters echter vaak 'kapot', 'bedekt', 'verloren' of 'genegeerd', dus u moet van tevoren de tarieven overeenkomen. Wees op uw hoede voor taxichauffeurs die vaak exorbitante vergoedingen vragen.

In augustus 2008 tekenden de overheid en taxigroepen echter een nieuwe overeenkomst en een toenemend aantal taxi's gebruikt nu meters. Een ritje binnen Manama kost tussen de 3 en 5 dinar.

De luchthaven geeft instructies om taxitarieven op officiële wijze vast te stellen. Als u een taxi neemt die op de luchthaven wacht, wordt er BD 2.000 extra in rekening gebracht.

Taxi's bieden over het algemeen behoorlijke service, hoewel er een paar boeven zijn. Gebruik altijd de wit met rood dak of taxi's in Londense stijl wanneer u vanaf de luchthaven reist. Er is ook een wet dat als de meter niet wordt gebruikt, er geen kosten zijn; blijf bij je wapens en neem contact op met de politie, en de chauffeur zal onmiddellijk meewerken aan het exacte tarief voor de rit.

Hoewel grote hotels en winkelcentra normaal gesproken een paar taxi's buiten hebben staan, kan het een uitdaging zijn om er een te vinden. Het koninkrijk is de thuisbasis van een aantal particuliere bedrijven, waarvan de meest bekende zijn:

SMS Radio-Meter Taxis SMS Radio-Meter Taxis is het oudste en meest populaire taxibedrijf van het koninkrijk, evenals de meest betrouwbare. Taxi's kunnen vooraf worden gereserveerd en zijn 24 uur per dag, 365 dagen per jaar beschikbaar.

Bahrain Limo is een onlangs opgerichte Radio Meter Taxi Firm in Bahrein, en het is het zusterbedrijf van de Saudi Bahraini Transport Company (SABTCO), die premium bus- en limousinediensten levert over de King Fahad Causeway.

Er zijn echter klachten geweest over taxichauffeurs die buitensporig hoge kosten in rekening brachten (bijvoorbeeld 50 BD voor een korte rit terwijl het in werkelijkheid 3 BD is), hoewel deze ongebruikelijk zijn. Het gebruik van gecertificeerde taxidiensten is doorgaans de beste optie.

Hoe zich te verplaatsen in Manama - met de bus

Veel delen van het eiland worden ook bediend door openbare bussen. Hoewel buskaartjes bescheiden zijn, kan het voor reizigers moeilijk zijn om het systeem te begrijpen omdat ze moeite hebben met het verkrijgen van busdienstregelingen en kaarten.

Met de bus door Bahrein reizen was tot voor kort (februari 2015) praktisch onmogelijk, en buitenlanders werden ontmoedigd om dit te doen. Bussen naar populaire bezienswaardigheden en winkelcentra waren schaars en kwamen vaak te laat aan. Wachtruimtes waren vaak onuitnodigend. Bussen bestreken nauwelijks ongeveer 35% van het land, en de meeste mensen gebruiken liever een taxi, waarbij arbeiders soms hun geld bij elkaar leggen om een voertuig te kopen.

Sindsdien gaat het echter steeds beter. De situatie is aanzienlijk verbeterd sinds februari 2015, toen de operators veranderden. Bussen zijn nu aanzienlijk schoner, beter toegankelijk voor gehandicapten en hebben onder meer gratis 4G-internettoegang. Wachttijden zijn aanzienlijk verbeterd, evenals wachtruimtes.

Hoe zich te verplaatsen in Manama - met de auto

Overweeg een auto te huren als u van plan bent veel plaatsen te bezoeken. Prijzen variëren van 10 tot 20 dinar per dag en zijn inclusief onbeperkt rijden over het hele eiland.

Als je met de bus aankomt op de parkeerplaats van het Lulu-centrum, draai je gewoon weg van de ingang en loop je de parkeerplaats uit; autoverhuur bevindt zich in de groep gebouwen aan de overkant van de straat. Een kaart of gps wordt sterk aanbevolen, aangezien de verkeersborden beperkt kunnen zijn en het niet moeilijk is om van het ene deel van het land naar het andere te gaan, ondanks het feit dat het land vrij klein is.

Op de weg is de maximumsnelheid meestal 50 km/u, terwijl deze op de snelweg 80-100 km/u is. De straffen voor het overtreden van verkeersregels zijn nogal streng, maar de beperkingen worden niet altijd strikt gehandhaafd.