Manama rejseguide

Sådan kommer du rundt i Manama

Sådan kommer du rundt i Manama - med taxa

Den officielle pris pr. kilometer er ($2,65) BD 1.000 + 0.200 Fils. I virkeligheden er målere dog ofte "brudt", "dækket", "tabt" eller "ignoreret", så du bliver nødt til at aftale priser på forhånd. Vær på vagt over for førere, der ofte vil kræve ublu gebyrer.

Men i august 2008 underskrev regeringen og taxakoncerner en ny aftale, og et stigende antal førerhuse bruger nu målere. En tur inden for Manama koster mellem 3 og 5 dinarer.

Lufthavnen giver instruktioner til fastsættelse af taxaafgifter på en officiel måde. Hvis du tager en taxa, der venter i lufthavnen, vil du blive opkrævet yderligere BD 2.000.

Taxaer yder i gennemsnit anstændig service, selvom der er et par skurke. Brug altid det hvide med rødt tag eller førerhuse i London-stil, når du rejser fra lufthavnen. Der er også en lov om, at hvis måleren ikke udnyttes, er der ingen afgift; hold dig til dine våben og kontakt politiet, og chaufføren vil straks samarbejde med den nøjagtige billetpris for rejsen.

Selvom store hoteller og indkøbscentre normalt har et par taxaer, der venter udenfor, kan det være en udfordring at finde en. Kongeriget er hjemsted for en række privatejede virksomheder, hvoraf de mest kendte er:

SMS Radio-Meter Taxis SMS Radio-Meter Taxis er kongerigets ældste og mest populære radio-meter taxaselskab, såvel som det mest troværdige. Taxaer kan reserveres på forhånd, og de er tilgængelige 24 timer i døgnet, 365 dage om året.

Bahrain Limo er et nyligt grundlagt Radio Meter Taxi Firma i Bahrain, og det er søsterselskabet til Saudi Bahraini Transport Company (SABTCO), som leverer premium bus- og limousinetjenester over King Fahad Causeway.

Der har dog været klager over taxachauffører, der opkræver alt for høje gebyrer (for eksempel 50 BD for en kort rejse, når det faktisk er 3 BD), omend disse er ualmindelige. Brug af certificerede førerhustjenester er typisk den bedste mulighed.

Sådan kommer du rundt i Manama - med bus

Mange dele af øen betjenes også af offentlige busser. Selvom busbilletter er beskedne, kan rejsende have svært ved at overskue systemet på grund af vanskeligheder med at få bus køreplaner og kort.

At rejse i hele Bahrain med bus var praktisk talt umuligt indtil for nylig (februar 2015), og udlændinge blev afskrækket fra at gøre det. Busser til populære steder og indkøbscentre var få, og de kom ofte for sent. Venteområder var ofte uindbydende. Busser dækkede næppe omkring 35 % af landet, og de fleste mennesker ville hellere bruge en taxa, hvor arbejdere nogle gange samler deres penge for at købe et køretøj.

Siden da er tingene dog blevet gradvist bedre. Situationen er væsentligt forbedret siden februar 2015, hvor operatørerne skiftede. Busser er nu betydeligt renere, mere tilgængelige for handicappede og har gratis 4G internetadgang, blandt andre forbedringer. Ventetiderne er blevet væsentligt forbedret, og det samme er venteområderne.

Sådan kommer du rundt i Manama - med bil

Overvej at leje en bil, hvis du har tænkt dig at besøge mange steder. Priserne varierer fra 10 til 20 dinarer om dagen og inkluderer ubegrænset kørsel på hele øen.

Hvis du ankommer med bus til Lulu center-parkeringen, skal du blot dreje væk fra indgangen og gå ud af parkeringspladsen; biludlejning er placeret i gruppen af bygninger på tværs af gaden. Et kort eller GPS anbefales stærkt, da vejskilte kan være begrænsede, og det er ikke svært at gå fra en del af nationen til en anden, på trods af at landet er ret lille.

På vejene er hastighedsgrænsen normalt 50 km/t, mens den på motorvejen er 80-100 km/t. Straffen for overtrædelse af færdselsloven er ret hård, men begrænsningerne håndhæves ikke altid strengt.