Ταξιδιωτικός οδηγός Μανάμα

Πώς να κυκλοφορήσετε στη Μανάμα

Πώς να μετακινηθείτε στη Μανάμα - με ταξί

Η επίσημη τιμή ανά χιλιόμετρο είναι (2,65 $) 1.000 BD + 0.200 Fils. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, οι μετρητές συχνά «σπάνε», «καλύπτονται», «χάνονται» ή «αγνοούνται», επομένως θα πρέπει να συμφωνήσετε για τους ναύλους εκ των προτέρων. Να είστε προσεκτικοί με τους ταξί που απαιτούν συχνά υπερβολικές χρεώσεις.

Ωστόσο, τον Αύγουστο του 2008, η κυβέρνηση και οι όμιλοι ταξί υπέγραψαν μια νέα συμφωνία και ένας αυξανόμενος αριθμός ταξί χρησιμοποιούν τώρα μετρητές. Μια βόλτα στη Μανάμα κοστίζει από 3 έως 5 δηνάρια.

Το αεροδρόμιο παρέχει οδηγίες για τον καθορισμό των χρεώσεων ταξί με επίσημο τρόπο. Εάν πάρετε ταξί που σας περιμένει στο αεροδρόμιο, θα χρεωθείτε με επιπλέον 2.000 BD.

Το αεροδρόμιο παρέχει οδηγίες για τον καθορισμό των χρεώσεων ταξί με επίσημο τρόπο. Εάν πάρετε ταξί που σας περιμένει στο αεροδρόμιο, θα χρεωθείτε με επιπλέον 2.000 BD.

Αν και τα μεγάλα ξενοδοχεία και τα εμπορικά κέντρα έχουν συνήθως μερικά ταξί που περιμένουν έξω, η εύρεση ενός μπορεί να είναι δύσκολη. Το βασίλειο φιλοξενεί μια σειρά από ιδιωτικές επιχειρήσεις, οι πιο γνωστές από τις οποίες είναι:

SMS Radio-Meter Taxis Το SMS Radio-Meter Taxis είναι η παλαιότερη και πιο δημοφιλής εταιρεία ταξί με ραδιομετρητές στο Βασίλειο, καθώς και η πιο αξιόπιστη. Μπορείτε να κάνετε κράτηση για ταξί εκ των προτέρων και είναι διαθέσιμα 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο.

Η Bahrain Limo είναι μια πρόσφατα ιδρυθείσα εταιρεία ραδιομετρητών ταξί στο Μπαχρέιν και είναι η αδελφή εταιρεία της Saudi Bahraini Transport Company (SABTCO), η οποία παρέχει premium υπηρεσίες λεωφορείων και λιμουζινών στο King Fahad Causeway.

Ωστόσο, υπήρξαν παράπονα από οδηγούς ταξί που χρεώνουν υπερβολικά υψηλές χρεώσεις (για παράδειγμα, 50 BD για ένα σύντομο ταξίδι όταν είναι στην πραγματικότητα 3 BD), αν και αυτά είναι ασυνήθιστα. Η χρήση πιστοποιημένων υπηρεσιών καμπίνας είναι συνήθως η καλύτερη επιλογή.

Πώς να μετακινηθείτε στη Μανάμα - με λεωφορείο

Πολλά σημεία του νησιού εξυπηρετούνται επίσης με δημόσια λεωφορεία. Αν και τα εισιτήρια λεωφορείων είναι μέτρια, οι ταξιδιώτες μπορεί να δυσκολεύονται να κατανοήσουν το σύστημα λόγω δυσκολίας να βρουν δρομολόγια και χάρτες λεωφορείων.

Το ταξίδι σε όλο το Μπαχρέιν με λεωφορείο ήταν πρακτικά αδύνατο μέχρι πρόσφατα (Φεβρουάριος 2015) και οι ξένοι αποθαρρύνονταν να το κάνουν. Τα λεωφορεία για δημοφιλείς τοποθεσίες και εμπορικά κέντρα ήταν σπάνια και συχνά έφταναν αργά. Οι χώροι αναμονής ήταν συχνά απρόσκλητοι. Τα λεωφορεία μόλις κάλυπταν περίπου το 35% της χώρας και οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούσαν να χρησιμοποιούν ταξί, με τους εργάτες μερικές φορές να συγκεντρώνουν τα χρήματά τους για να αγοράσουν ένα όχημα.

Από τότε, όμως, τα πράγματα βελτιώνονται σταδιακά. Η κατάσταση έχει βελτιωθεί σημαντικά από τον Φεβρουάριο του 2015, όταν άλλαξαν οι χειριστές. Τα λεωφορεία είναι πλέον σημαντικά πιο καθαρά, πιο προσιτά σε άτομα με ειδικές ανάγκες και διαθέτουν δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο 4G, μεταξύ άλλων βελτιώσεων. Οι χρόνοι αναμονής έχουν βελτιωθεί σημαντικά, όπως και οι χώροι αναμονής.

Πώς να μετακινηθείτε στη Μανάμα - με αυτοκίνητο

Σκεφτείτε να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο εάν σκοπεύετε να επισκεφτείτε πολλά μέρη. Οι τιμές κυμαίνονται από 10 έως 20 δηνάρια την ημέρα και περιλαμβάνουν απεριόριστη οδήγηση σε όλο το νησί.

Εάν φτάσετε με λεωφορείο στο χώρο στάθμευσης του κέντρου Lulu, απλώς στρίψτε από την είσοδο και βγείτε από το πάρκινγκ. ενοικιάσεις αυτοκινήτων βρίσκονται στην ομάδα των κτιρίων απέναντι. Ένας χάρτης ή ένα GPS συνιστάται ανεπιφύλακτα, καθώς η οδική σήμανση ενδέχεται να είναι περιορισμένη και δεν είναι δύσκολο να μεταβείτε από το ένα τμήμα του έθνους στο άλλο, παρά το γεγονός ότι η χώρα είναι πολύ μικρή.

Στους δρόμους το όριο ταχύτητας είναι συνήθως 50 km/h, ενώ στον αυτοκινητόδρομο είναι 80-100 km/h. Οι κυρώσεις για παραβίαση της οδικής νομοθεσίας είναι μάλλον σκληρές, ωστόσο οι περιορισμοί δεν εφαρμόζονται πάντα αυστηρά.