Tutustu Sitran saaren parhaisiin paikkoihin

Löydä parhaat vinkit eri puolilta maata kumppaneiltamme ja ystäviltämme.

Sitra, jota joskus kutsutaan Sitrahiksi tai Sitran saareksi, on saari Bahrainissa. Se sijaitsee Bahrainin saarella 5 kilometriä etelään Bahrainin pääkaupungista Manamasta.

 

Vuonna 1782 kyläläisten ja Al Khalifan välillä oli kiista, joka oli matkustanut Zubarasta ostamaan tarvikkeita. Konflikti johti kuolemaan molemmin puolin.

Arabikevään aikana täällä järjestettiin lukuisia mielenosoituksia. Lukuisat mielenosoittajat loukkaantuivat tai kuolivat.

Saari sijaitsee Persianlahdella Bahrainin saaren itäpuolella. Se sijaitsee Bahrainin ja Nabih Salehin eteläpuolella. Saaren länsireuna määrittelee Tublin lahden rajan. Saarella oli aikoinaan taatelipalmulehtoja ja viljelysmaata, jota ravisivat useat makean veden lähteet. Aikoinaan länsirannikolla esiintyneet mangrovepuut ovat melkein kadonneet kaupungistumisen vuoksi.

Historiallisesti saaren talous rakentui maatalouden ja kalastuksen varaan. Saaren pohjoinen alue on muutettu teollisuusalueeksi. Etelä-Bapcon öljyvarastot sijaitsevat. 42 kilometriä pitkä Dhahran-Sitra maakaasuputki yhdistää Sitran Saudi-Arabian Dahraniin.

Saaren uusi kehityskohde koostuu auto- ja huonekaluliikkeiden lisäksi useista molemmista. Sitra Club on saaren kulttuuri- ja urheiluseura.

Nykyään Sitra vastaa kaikesta Bahrainin öljyntuotannosta. Se on Sitran sataman sijainti. Se on myös Saudi-Arabian koillisosien öljyvarojen viennin keskus.

Suurin osa Sitrahin asukkaista asuu seitsemässä historiallisessa kylässä: Kharijiya, Wadyan, Mahazza, Qurayya, Sufala, Marguban ja Abul Aish. Saari on peitetty metsillä, viljelysmailla ja makean veden lähteillä. Historiallisesti maatalous ja kalastus muodostivat suurimman osan Sitrahin taloudesta. Saari kärsii kuitenkin tällä hetkellä metsien hävittämisestä, ja mangrovepuut ovat kadonneet tämän ja ympäristön pilaantumisen seurauksena.

Muinainen arkkitehtuuri, temppelit ja museot ovat vain osa Sitran monista nähtävyyksistä. Yksi Sitran tärkeimmistä rakenteista on 25 miljoonan dollarin arvoinen Sitra Mall, joka sijaitsee lähellä vettä ja tarjoaa upean ostokokemuksen. Ostosmahdollisuuksien lisäksi saarella on Yacht Club, jossa on yksityisomistuksessa olevia veneitä, Dhow-satama perinteisillä arabialaisilla kalastus- ja risteilyaluksilla, suosittu rantalomakohde, jossa on hotelleja ja rannikkoravintoloita, sekä lähellä sijaitsevia kalastajakyliä.

Sitran saari - Info

6 m (20 ft)

Korkein korkeus

36 km (22.4 mi)

Rannikko

+973

Soittokoodi

81,000

Väestö

22.45 km2

Pinta-ala neliökilometreinä (mailia)

arabialainen

Virallinen kieli

Marquban

Suurin asutus

AST (UTC+3)

Aikavyöhyke