Пътеводител на Манама

Пазаруване в Манама

Световноизвестният пазар Gold Souq в Манама е първата асоциация на много хора с пазаруването. Това място е добре известно със своите изящни бижута, скъпоценни камъни и перли. Стоките се внасят от много страни. Тук можете да закупите най-девствените и изящни бахрейнски перли на най-добра цена. Местните цени ще задоволят и най-пестеливите туристи, тъй като са по-ниски от тези в много европейски страни. За заможни потребители с високи очаквания също е възможно да се намерят подходящи бижута. Стойността на договарянето за цената е допълнителна примамлива възможност.

Seef Mall, един от най-големите търговски центрове в Бахрейн, се намира в Манама. Този търговски и развлекателен комплекс съдържа повече от двеста магазина, където можете да закупите както ежедневно, така и официално облекло. Лесно е да смесите разходките в града с посещения на заведения за хранене и кафенета. Гостите с деца ще искат да прекарат няколко часа в увеселителния парк Magic Island.

Баб ал-Бахрейн е най-интересната търговска зона в Манама. На територията му се намира известният едноименен пазар. Това е истинска ориенталска привлекателност за европейските туристи, където те могат да получат прекрасни национални дрехи, бижута и множество прекрасни сувенири. Пътуващите харесват особено ръчно рисуваните глинени чинии, а жените ще бъдат очаровани от избора на евтини бижута и бижута. Тук ще намерите популярни подправки, традиционни кърпички и подаръци.

Сърцето на града Бахрейн е сред най-популярните търговски райони на града. Дизайнът му е удивително подобен на този на европейските търговски центрове. В рамките на стените му има магазини на известни марки, така че почитателите на дизайнерските облекла и обувки ще се насладят на разходката из него. Причудливият двор за хранене, ограден от блестящи витрини, е допълнителна привлекателност на местоположението.

Moda Mall – Bahrain World Trade Center е един от най-модерните търговски центрове в Манама. Заема комплекс от две сгради от небостъргачи. Този търговски център е невероятен. Няма достатъчно време на ден, за да разгледате всичките му магазини. В допълнение към бутиците, продаващи традиционни облекла и обувки, има и сергии за храна, продаващи популярни подправки и регионални специалитети. Големите козметични бутици, специализирани в изцяло натурални продукти, със сигурност ще задоволят привлекателните жени.

Магазинът в Gold City е специализиран в продажбата на бижута. Подобно на базара Gold Souq, те продават изящни бижута с перли. Клиентите с ограничен бюджет ще могат да намерят прекрасни пръстени, докато по-богатите посетители могат да избират от разнообразие от модерни огърлици и часовници, произведени от благородни метали.

В града има редица изискани антикварни магазини. Asia Carpet & Antiques е сред най-известните. Много клиенти посещават този бизнес. В преследване на редки артефакти, докато други са привлечени от изобилието от ръчно вързани килими. Въпреки факта, че цените на този магазин са доста прекомерни, той винаги е пълен с клиенти. Привлича множество туристи като музей.

Търговският център Al Raya Mall е сред другите търговски дестинации, които ще се харесат на гурме купувачите. На първото ниво на сградата е популярна бакалия, продаваща национални продукти и прекрасен хляб от местни пекари. Има и редица заведения за хранене, предлагащи бахрейнска кухня.

Търговски центрове в Бахрейн

Търговски център Ал А’Али

Shaikh Khalifa bin Salman Highway, Seef District, +973 1758 1000. Sa-F 10AM-10PM. 

В рамките на своите климатизирани граници, A’ali Mall има външния вид и усещането на типичен сук на открито. Стъклен таван, бутици със старинни арабски дървени врати и сувенирни колички допринасят за настроението. Топ дизайнерски магазини могат да бъдат намерени в търговски центрове.

Bahrain City Centre

Shaikh Khalifa bin Salman Highway, Seef District, +973 1717 7771, e-mail: [email protected]. Su-W 10AM-10PM.

Bahrain City Center е първият и най-голям комплекс със смесено предназначение в Бахрейн, който предоставя на клиентите най-добрите търговски, развлекателни и развлекателни изживявания под един покрив. Bahrain City Center предостави среда за търговия на дребно от световна класа, както и стотици други „първи“ за Кралството, включително премиерата на 150 от неговите приблизително 350 международно известни марки. Изключителното предложение за забавление в Центъра включва първите в региона 15 000 квадратни метра с контролирана вътрешна/външна температура Wahooo! Waterpark, най-големият кинокомплекс в Бахрейн Cineco 20 и Magic Planet, семеен развлекателен център за деца и младежи. Над 50 заведения за хранене са създадени, за да предлагат най-популярните, както и уникални селекции от цял свят за алтернативи на храна и напитки.

Мол Бахрейн

+973 1755 8100, fax: +973 17555569, e-mail:[email protected]. F-Th 10AM-10PM. 

Bahrain Mall е централно разположен в новия търговски сектор на Бахрейн. Тази превъзходна позиция е лесно достъпна от главната магистрала и от всяка точка на града. Той съдържа над 120 мултинационални марки и специализирани магазини и се простира на 750 000 квадратни фута.

Търговски център Dana

Shaikh Khalifa bin Salman Highway, Seef District, +973 17 558500, fax: +973-17 552581, e-mail: [email protected]. F-Th 10AM-10PM. 

Открийте изобилие от бутици за вашето облекло, поглезен начин на живот и уникални по рода си тенденции.

Търговски център Мода

Moda Mall се намира на партерното ниво на емблематичния Световен търговски център на Бахрейн (BWTC), в Дипломатическата зона. Събота-Пет: 10:00-22:00 Moda Mall, ултра-ексклузивният търговски комплекс на долния етаж на историческия Bahrain Industry Trade Center (BWTC), с наематели, които четат като кой кой е в света на модата. Молът разполага със 160 магазина с уникални марки, много от които преди това не са били налични в Кралство Бахрейн, както и няколко добре известни в цял свят.

Търговски център Seef

Shaikh Khalifa bin Salman Highway / Seef District,  17 58 11 11, fax: 17581888, e-mail: [email protected]. M-F 10AM-10PM, Sa Su 10AM-midnight. 

Seef Mall, първият истински мол в Бахрейн, продължава да доминира в сектора на търговията на дребно и е сърцето и душата на района Seef, със своята отличителна архитектура и среда, на която цялото семейство да се наслаждава. Magic Island, най-големият закрит увеселителен парк в Близкия изток, е удобно разположен на първото ниво.

Търговски център Yateem

Manama Downtown, Diplomatice Area (За да стигнете до Yateem Center, приближете Suq от Government Avenue, под Zamil Tower и следвайте пътя навътре. Air Arabia на ъгъла съобщава, че сте пристигнали в Yateem Center.),  +973 1721 5615, факс: +973 1721 2969, e-mail: [email protected]. Mgt Off. Су-чет 9:00-13:00/14:00-17:30. 

Yateem Center Той е пионер в концепцията за напълно климатизиран търговски център в Бахрейн през 1981 г.

Какво да купя в Бахрейн

На улица Bab Al Bahrain в Манама има повече от сто магазина, които продават златни и сребърни бижута и украшения. Малки бутилки розова вода и медни чаши могат да бъдат намерени в антикварните магазини на същата улица. Има и китайска керамика и индийски текстил. Парфюми, плетени кошници и местни тъкани се предлагат на централния пазар. Ако решите да донесете бахрейнска перла, една от най-ценните в света, не забравяйте да поискате сертификат за удостоверяване.

Цени в Манама, Бахрейн

Бахрейн в никакъв случай не е евтина дестинация за пътуване, но не е нужно да разбива банката. Въпреки че няма хостели, има двойни стаи в евтини хотели. Спах в Monroe Hotel and Suites за под £30 на вечер в прекрасна стая с чудесен Wi-Fi. Най-евтиното настаняване, което можете да намерите, започва от £15 за много проста стая. Нямах време да използвам басейна на хотела, фитнес центъра или ресторанта на място. Горещо препоръчвам да останете в района на Ал Хура, тъй като наоколо има множество евтини заведения за хранене и е централно разположен до много от местата, които искате да посетите. Други региони може да са малко по-евтини, но цената на транспорта до желаното от вас място ще бъде по-висока.

Хранителните стоки са евтини и могат да бъдат закупени от малки супермаркети в рамките на търговски центрове или от многобройните малки магазини, които се редят на всяка улица. Най-скъпият ми обяд беше 8BD в хубав ресторант, но също така имах бургер и пържени картофи за 3BD и шаурма за вкъщи за 0,3BD, всички от които бяха прекрасни и засищащи.