Manama turistički vodič

Kupnja u Manami

Svjetski poznata tržnica Gold Souq u Manami mnogima je prva asocijacija na shopping. Ovo je mjesto poznato po izuzetnom nakitu, dragom kamenju i biserima. Roba se uvozi iz brojnih zemalja. Ovdje možete nabaviti najnetaknutije i najfinije bahreinske bisere po najboljoj cijeni. Domaće cijene zadovoljit će i najštedljivije turiste jer su niže nego u mnogim europskim zemljama. Za imućne potrošače s visokim očekivanjima također je moguće pronaći odgovarajući nakit. Vrijednost pregovaranja oko cijene dodatna je primamljiva prilika.

Seef Mall, jedan od najvećih maloprodajnih centara u Bahreinu, nalazi se u Manami. Ovaj trgovačko-zabavni kompleks sadrži više od dvjesto prodajnih mjesta u kojima možete kupiti i ležernu i svečanu odjeću. Lako je pomiješati šetnje gradom s posjetima restoranima i kafićima. Gosti s djecom poželjet će provesti više sati u zabavnom parku Magic Island.

Bab al-Bahrain je najzanimljivije maloprodajno područje u Manami. Na njegovom području nalazi se poznata istoimena tržnica. Ovo je prava orijentalna atrakcija za europske turiste, gdje mogu dobiti prekrasnu odjeću u nacionalnom stilu, nakit i mnoštvo lijepih uspomena. Putnicima su posebno dragi ručno oslikani glineni tanjuri, a žene će biti očarane izborom jeftinog nakita i bižuterije. Ovdje ćete pronaći popularne začine, tradicionalne rupčiće i poklone.

Srce grada Bahrein je među najpopularnijim trgovačkim četvrtima grada. Njegov dizajn nevjerojatno je sličan dizajnu europskih trgovačkih centara. Unutar njegovih zidova nalaze se dućani poznatih robnih marki pa će ljubitelji dizajnerske odjeće i obuće uživati u šetnji njime. Neobična gastronomska dvorana, okružena svjetlucavim izlozima, dodatna je privlačnost lokacije.

Moda Mall – Bahrain World Trade Center jedan je od najotmjenijih trgovačkih centara u Manami. Zauzima kompleks nebodera od dvije zgrade. Ovaj trgovački centar je nevjerojatan. Nema dovoljno vremena u danu da se vide sve njegove trgovine. Osim butika koji prodaju tradicionalnu odjeću i obuću, tu su i štandovi s hranom koji prodaju popularne začine i regionalne specijalitete. Veliki kozmetički butici specijalizirani za potpuno prirodne proizvode zasigurno će zadovoljiti atraktivne žene.

Trgovina u Gold Cityju specijalizirana je za prodaju nakita. Slično kao na bazaru Gold Souq, prodaju izuzetan biserni nakit. Kupci s ograničenim budžetom moći će pronaći raskošno prstenje, dok bogatiji posjetitelji mogu birati između raznih trendi ogrlica i satova izrađenih od plemenitih metala.

U gradu postoji niz izvrsnih antikvarijata. Asia Carpet & Antiques je među najpoznatijima. Mnogi kupci posjećuju ovu tvrtku. U potrazi za rijetkim artefaktima, dok su drugi privučeni obiljem ručno vezanih tepiha. Unatoč činjenici da su cijene ove trgovine prilično pretjerane, uvijek je krcata kupcima. Kao muzej privlači brojne turiste.

Trgovački centar Al Raya Mall jedna je od ostalih destinacija za kupnju koja će privući gurmanske kupce. Na prvom katu zgrade nalazi se popularna trgovina mješovitom robom koja prodaje domaće proizvode i prekrasan kruh lokalnih pekara. Tu su i brojni restorani koji poslužuju jela bahreinske kuhinje.

Trgovački centri u Bahreinu

Trgovački centar Al A’Ali

Shaikh Khalifa bin Salman Highway, Seef District, +973 1758 1000. Sa-F 10AM-10PM. 

Unutar svojih klimatiziranih granica, A’ali Mall ima izgled i dojam tipičnog souka na otvorenom. Stakleni strop, butici sa starinskim arapskim drvenim vratima i kolica sa suvenirima doprinose raspoloženju. Top Designer trgovine mogu se pronaći u outlet centrima.

Bahrain City Centre

Shaikh Khalifa bin Salman Highway, Seef District, +973 1717 7771, e-mail: info@bahraincitycentre.com. Su-W 10AM-10PM.

Bahrain City Center je prvi i najveći kompleks mješovite namjene u Bahreinu, koji klijentima pruža najbolja maloprodajna, rekreacijska i zabavna iskustva pod jednim krovom. Bahrain City Center pružio je maloprodajno okruženje svjetske klase kao i stotine drugih "prvih" u Kraljevstvu, uključujući premijeru 150 od približno 350 međunarodno poznatih robnih marki. Izvanredna zabavna ponuda u Centru uključuje prvu unutarnju/vanjsku temperaturu u regiji od 15 000 četvornih metara Wahooo! Waterpark, najveći kino kompleks u Bahreinu Cineco 20 i Magic Planet, centar za obiteljsku zabavu za djecu i mlade. Više od 50 restorana s hranom postavljeno je kako bi ponudilo najpopularnije, kao i jedinstvene izbore iz cijelog svijeta za alternativnu hranu i piće.

Trgovački centar Bahrain

+973 1755 8100, fax: +973 17555569, e-mail:info@thebahrainmall.com. F-Th 10AM-10PM. 

Trgovački centar Bahrain Mall nalazi se u središtu novog trgovačkog sektora Bahreina. Ova vrhunska pozicija je lako dostupna s glavne magistrale i sa svih strana grada. Sadrži više od 120 multinacionalnih robnih marki i specijaliziranih trgovina i prostire se na 750.000 četvornih stopa.

Trgovački centar Dana

Shaikh Khalifa bin Salman Highway, Seef District, +973 17 558500, fax: +973-17 552581, e-mail: vanessa@danamall.net. F-Th 10AM-10PM. 

Otkrijte mnoštvo butika za svoju odjeću, maženi životni stil i jedinstvene trendove.

Trgovački centar Moda

Trgovački centar Moda Mall nalazi se u prizemlju kultnog bahreinskog Svjetskog trgovačkog centra (BWTC), u diplomatskom području. Sub-pet: 10 do 22 sata Moda Mall, ultra-ekskluzivni trgovački kompleks na donjem katu povijesnog Bahrain Industry Trade Center (BWTC), sa stanarima koji čitaju kao tko je tko u svijetu mode. U trgovačkom centru nalazi se 160 trgovina jedinstvenih robnih marki, od kojih mnoge ranije nisu bile dostupne u Kraljevini Bahrein, kao i nekoliko svjetski poznatih.

Trgovački centar Seef

Shaikh Khalifa bin Salman Highway / Seef District,  17 58 11 11, fax: 17581888, e-mail: nivs@seefproperties.com. M-F 10AM-10PM, Sa Su 10AM-midnight. 

Seef Mall, prvi pravi trgovački centar u Bahreinu, nastavlja dominirati maloprodajnim sektorom i srce je i duša područja Seef, sa svojom prepoznatljivom arhitekturom i okruženjem u kojem može uživati cijela obitelj. Magic Island, najveći zatvoreni zabavni park na Bliskom istoku, prikladno je smješten na prvoj razini.

Trgovački centar Yateem

Manama Downtown, Diplomatice Area (Da biste došli do Yateem Centera, priđite Suqu s Vladine avenije, ispod Zamil Towera i slijedite cestu. Air Arabia na uglu objavljuje da ste stigli u Yateem Center.),  +973 1721 5615, faks: +973 1721 2969, e-mail: yateem@batelco.com.bh. Mgt isključen. Ned-Čet 9:00-13:00/14:00-17:30. 

Yateem Center Predstavio je koncept potpuno klimatiziranog trgovačkog centra u Bahreinu 1981.

Što kupiti u Bahreinu

U ulici Bab Al Bahrain u Manami nalazi se više od stotinu trgovina koje prodaju zlatni i srebrni nakit i ukrase. Male boce ružine vodice i bakreni pehari mogu se pronaći u antikvarijatima u istoj ulici. Tu je i kineska keramika i indijski tekstil. Parfemi, pletene košare i regionalne tkanine dostupni su na središnjoj tržnici. Ako se odlučite vratiti bahreinski biser, jedan od najvrjednijih na svijetu, svakako zatražite potvrdu o autentičnosti.

Cijene u Manami, Bahrein

Bahrein nipošto nije jeftina turistička destinacija, ali ne mora razbiti banku. Iako nema hostela, dvokrevetne sobe su dostupne u jeftinim hotelima. Spavao sam u Monroe Hotel and Suites za manje od £30 po noći u prekrasnoj sobi sa izvrsnim wifijem. Najjeftiniji smještaj koji možete pronaći počinje od £15 za vrlo jednostavnu sobu. Nisam imao vremena koristiti hotelski bazen, fitness centar ili restoran u sklopu hotela. Toplo preporučam da ostanete u području Al Hoora, budući da se u okolici nalaze brojni jeftini restorani, a nalazi se u središtu mnogih mjesta koja biste željeli posjetiti. Druge regije mogu biti malo jeftinije, ali će cijena prijevoza do željene lokacije biti veća.

Namirnice su jeftine i mogu se kupiti u malim supermarketima unutar trgovačkih centara ili u brojnim malim trgovinama koje se nižu u svakoj ulici. Moj najskuplji ručak bio je 8BD u lijepom restoranu, ali sam također imao hamburger i krumpiriće za 3BD i shawarmu za van od 0,3BD, a sve je to bilo divno i zasitno.