Пътеводител на Манама

Нощен живот в Манама

В столицата на Бахрейн нощният живот е изобилен, което позволява на всеки да избере място по свой избор.

Манама има изключително активен нощен живот. Независимо дали искате да се отпуснете в бар след цял ден на разглеждане на забележителности или искате да танцувате цяла нощ в клуб, ще намерите и двете в града.

Най-популярните барове в Манама са тези с места навън. Блок 338 в Adlliya предлага най-добрите барове. Ако се надявате на тихо питие, имайте предвид, че след 23 часа много барове ще увеличат музиката, за да създадат парти атмосфера.

Манама има изобилие от нощни клубове за тези, които търсят парти атмосфера. Има по нещо за всички демографски групи, независимо дали искате да слушате западна музика като денс, поп и хип-хоп или арабска музика.

Тези, които искат „всичко наведнъж“, трябва да посетят Bushido Lounge, който предлага изключителен асортимент от напитки, иновативен декор и качествено обслужване. Феновете на разкошното свободно време се събират в Elements Pool & Lounge InterContinental Regency Bahrain, но тези, които предпочитат музика на живо пред силно питие, ще се радват да открият Ibrida. Cigar Lounge се грижи за ценителите на добрите коктейли, докато Wrangler и Club XS са забележителни места, където можете да танцувате до зори.

По стандартите на Персийския залив Манама може да се похвали с процъфтяващ нощен живот. Adliya, Hoora, Juffair и Business District са ключовите райони.

  • Digger’s, хотел Delmont. Спортен пъб с австралийски мотив в сърцето на града. Мъжете експати, които са необвързани, го харесват особено.
  • Златен клуб. Рускини изпълняват свое изпълнение на традиционен танц на корема в арабски нощен клуб.
  • Хард рок кафе.
  • Жътвари, King Faisal Highway (Crowne Plaza). Популярна псевдобританска таверна със студена бира, кръчмарска храна и филипинска група, характеризираща се с оскъдните си дрехи, а не с музикалните си способности. Бири, сварени в BD2.5.
  • JJ’s (Al Bustan Hotel). Най-големият ирландски бар в града.
  • Куинсбъри Армс. Друго популярно място с разумни цени на бирата.
  • Шерлок Холмс (хотел Gulf). Мнима британска кръчма.
  • Копривар. Пъб за експати. Въпреки че технически това е частен клуб, избивачите на входа изглеждат по-загрижени да попречат на арабите да влязат, отколкото да проверяват членските карти.
  • Wrangler’s, Best Western Juffair Hotel. Пъб и клуб за танци с американско настроение. Популярно сред емигранти и моряци от Съединените щати.