Manama turistički vodič

Kupovina u Manami

Svetski poznata pijaca Gold Souk u Manami je prva asocijacija mnogih ljudi na kupovinu. Ova lokacija je poznata po svom izvrsnom nakitu, dragom kamenju i biserima. Roba se uvozi iz brojnih zemalja. Ovde možete nabaviti najneobičnije i najfinije bisere Bahreina po najboljoj ceni. Lokalne cene će zadovoljiti i najštedljivije turiste, jer su niže nego u mnogim evropskim zemljama. Za imućne potrošače sa velikim očekivanjima moguće je pronaći i odgovarajući nakit. Vrednost pregovaranja oko cene je dodatna primamljiva prilika.

Seef Mall, jedan od najvećih maloprodajnih centara u Bahreinu, nalazi se u Manami. Ovaj trgovačko-zabavni kompleks sadrži više od dve stotine prodajnih mesta u kojima možete kupiti i ležernu i svečanu odeću. Lako je kombinovati šetnje gradom sa posetama restoranima i kafićima. Gosti sa decom će želeti da provedu više sati u zabavnom parku Magic Island.

Bab al-Bahrein je najinteresantnija maloprodajna oblast u Manami. Na njenom području je poznata istoimena pijaca. Ovo je prava orijentalna crta za evropske turiste, gde mogu dobiti divnu odeću u nacionalnom stilu, nakit i mnoštvo lepih uspomena. Putnicima su posebno dragi ručno oslikani glineni tanjiri, a žene će biti oduševljene izborom jeftinog nakita i bižuterije. Ovde ćete naći popularne začine, tradicionalne maramice i poklone.

Srce grada Bahreina je među najpopularnijim maloprodajnim četvrtima u gradu. Njegov dizajn je izuzetno sličan onome u evropskim tržnim centrima. Unutar njegovih zidova nalaze se prodavnice poznatih brendova, pa će ljubitelji dizajnerske odeće i obuće uživati u šetnji njime. Neobičan restoran sa hranom, okružen blistavim izlozima, dodatna je privlačnost lokacije.

Moda Mall – Svetski trgovinski centar Bahreina je jedan od najmodernijih tržnih centara u Manami. Zauzima kompleks nebodera od dve zgrade. Ovaj tržni centar je neverovatan. Nema dovoljno vremena u danu da se vide sve njegove prodavnice. Pored butika koji prodaju tradicionalnu odeću i obuću, tu su i tezge sa hranom na kojima se prodaju popularni začini i regionalni specijaliteti. Veliki kozmetički butici specijalizovani za potpuno prirodne artikle sigurno će zadovoljiti atraktivne žene.

Prodavnica u Gold Sitiju specijalizovana je za prodaju nakita. Slično kao na Gold Souk bazaru, oni prodaju izuzetan biserni nakit. Kupci sa ograničenim budžetom moći će da pronađu raskošno prstenje, dok će imućniji posetioci moći da biraju između raznih trendi ogrlica i satova izrađenih od plemenitih metala.

U gradu postoji veliki broj izuzetnih antikvarnica. Asia Carpet & Antikues je među najpoznatijim. Mnogi kupci posećuju ovaj posao. U potrazi za retkim artefaktima, dok druge privlači obilje ručno vezanih tepiha. Uprkos činjenici da su cene ove prodavnice prilično visoke, uvek je prepuna kupaca. Kao muzej privlači brojne turiste.

Tržni centar Al Raia Mall je među ostalim šoping destinacijama koje će se svideti gurmanskim kupcima. Na prvom nivou zgrade je popularna bakalnica u kojoj se prodaju nacionalni proizvodi i divan hleb lokalnih pekara. Tu su i brojni restorani koji služe bahreinsku kuhinju.

Tržni centri u Bahreinu

Al A’Ali tržni centar

Shaikh Khalifa bin Salman Highway, Seef District, +973 1758 1000. Sa-F 10AM-10PM. 

U okviru svojih klimatizovanih granica, tržni centar A'ali ima izgled i osećaj tipičnog suka na otvorenom. Stakleni plafon, butici sa staromodnim arapskim drvenim vratima i kolica sa suvenirima doprinose raspoloženju. Prodavnice vrhunskih dizajnera mogu se naći u trgovačkim centrima.

Bahrain City Centre

Shaikh Khalifa bin Salman Highway, Seef District, +973 1717 7771, e-mail: info@bahraincitycentre.com. Su-W 10AM-10PM.

Bahrein Citi Center je prvi i najveći kompleks mešovite namene u Bahreinu, koji klijentima pruža najbolja maloprodajna, rekreativna i zabavna iskustva pod jednim krovom. Bahrein Citi Center je stvorio maloprodajno okruženje svetske klase, kao i stotine drugih „prvih“ u Kraljevinu, uključujući premijeru 150 od približno 350 međunarodno poznatih brendova. Izuzetna ponuda za zabavu u Centru uključuje prvu u regionu unutrašnju/spoljnu temperaturu sa kontrolisanom temperaturom od 15.000 kvadratnih metara Vahooo! Vodeni park, najveći bioskopski kompleks u Bahreinu Cineco 20 i Magic Planet, porodični zabavni centar za decu i mlade. Postavljeno je preko 50 restorana koji nude najpopularnije i jedinstvene izbore iz celog sveta za hranu i piće.

Trgovački centar Bahrein

+973 1755 8100, fax: +973 17555569, e-mail:info@thebahrainmall.com. F-Th 10AM-10PM. 

Bahreinski tržni centar je centralno lociran u novom trgovačkom sektoru Bahreina. Ova izvanredna pozicija je lako dostupna sa glavnog autoputa i svuda u gradu. Sadrži preko 120 multinacionalnih brendova i specijalizovanih prodavnica i prostire se na 750.000 kvadratnih stopa.

Dana trgovački centar

Shaikh Khalifa bin Salman Highway, Seef District, +973 17 558500, fax: +973-17 552581, e-mail: vanessa@danamall.net. F-Th 10AM-10PM. 

Otkrijte mnoštvo butika za svoju odeću, razmaženi način života i jedinstvene trendove.

Tržni centar Moda

Moda Mall se nalazi u prizemlju legendarnog Svetskog trgovinskog centra Bahreina (BVTC), u Diplomatskoj zoni. Subota-pet: 10:00-22:00 Moda Mall, ultra-ekskluzivni tržni kompleks na donjem spratu istorijskog trgovačkog centra Bahreina Industri Trade Center (BVTC), sa stanarima koji čitaju ko je ko u svetu mode. U tržnom centru se nalazi 160 prodavnica jedinstvenih brendova, od kojih su mnoge ranije bile nedostupne u Kraljevini Bahrein, kao i nekoliko poznatih širom sveta.

Tržni centar Seef

Shaikh Khalifa bin Salman Highway / Seef District,  17 58 11 11, fax: 17581888, e-mail: nivs@seefproperties.com. M-F 10AM-10PM, Sa Su 10AM-midnight. 

Seef Mall, prvi pravi tržni centar u Bahreinu, nastavlja da dominira u maloprodajnom sektoru i srce je i duša oblasti Seef, sa svojom prepoznatljivom arhitekturom i okruženjem u kojem može uživati cela porodica. Magic Island, najveći zatvoreni zabavni park na Bliskom istoku, nalazi se na pogodnoj lokaciji na prvom nivou.

Iateem trgovački centar

Centar Manama, Diplomatska oblast (Da biste došli do Iateem centra, priđite Suk-u sa Avenije vlade, ispod Zamil Tovera i pratite put unutra. Air Arabia na uglu objavljuje da ste stigli u Iateem centar.),  +973 1721 5615, faks: +973 1721 2969, e-mail:iateem@batelco.com.bh. Mgt Off. Ne-Čt 9:00-13:00/14:00-17:30. 

Iateem Center To je bio pionir koncepta potpuno kontrolisanog tržnog centra u Bahreinu 1981. godine.

Šta kupiti u Bahreinu

U ulici Bab Al Bahrain u Manami, nalazi se više od stotinu prodavnica koje prodaju zlatni i srebrni nakit i ukrase. Male boce ružine vode i bakreni pehari mogu se naći u antikvarnicama u istoj ulici. Tu je i kineska grnčarija i indijski tekstil. Parfemi, pletene korpe i regionalne tkanine su dostupne na Centralnoj pijaci. Ako odlučite da vratite biser iz Bahreina, jedan od najvrednijih na svetu, obavezno zatražite sertifikat o autentičnosti.

Cene u Manami, Bahrein

Bahrein ni u kom slučaju nije jeftina destinacija za putovanja, ali ne mora da se gubi. Iako nema hostela, dvokrevetne sobe su dostupne u jeftinim hotelima. Spavao sam u hotelu i apartmanima Monroe za manje od 30 funti po noći u divnoj sobi sa odličnim bežičnim internetom. Najjeftiniji smeštaj koji možete pronaći počinje od 15 funti za vrlo osnovnu sobu. Nisam imao vremena da koristim hotelski bazen, fitnes centar ili restoran na licu mesta. Toplo preporučujem da ostanete u oblasti Al Hoora, jer postoje brojni jeftini restorani u blizini i centralno je lociran na mnogim lokacijama koje želite da posetite. Drugi regioni mogu biti nešto jeftiniji, ali će troškovi prevoza do željene lokacije biti veći.

Namirnice su jeftine i mogu se kupiti u malim supermarketima unutar tržnih centara ili u brojnim malim prodavnicama koje se nalaze u svakoj ulici. Moj najskuplji ručak je bio 8BD u lepom restoranu, ali sam takođe imao hamburger i pomfrit za 3BD i šavarmu za poneti za 0,3BD, što je sve bilo divno i zasitno.