Manama rejseguide

Shopping i Manama

Det verdensberømte Gold Souq-marked i Manama er mange menneskers første tilknytning til shopping. Dette sted er kendt for sine udsøgte smykker, ædelstene og perler. Varerne importeres fra adskillige lande. Her kan du erhverve de mest uberørte og udsøgte Bahraini-perler til den bedste pris. De lokale priser vil tilfredsstille selv de mest sparsommelige turister, da de er lavere end i mange europæiske nationer. For velhavende forbrugere med høje forventninger er det også muligt at finde passende smykker. Værdien af at forhandle over prisen er en ekstra fristende mulighed.

Seef Mall, et af de største indkøbscentre i Bahrain, ligger i Manama. Dette shopping- og underholdningskompleks indeholder mere end to hundrede forretninger, hvor du kan købe både afslappet og formelt tøj. Det er nemt at blande gåture i byen med besøg på spisesteder og caféer. Gæster med børn vil gerne tilbringe flere timer i forlystelsesparken Magic Island.

Bab al-Bahrain er det mest interessante detailhandelsområde i Manama. På dens område ligger det berømte marked med samme navn. Dette er et sandt orientalsk trækplaster for europæiske turister, hvor de kan få vidunderligt tøj i national stil, smykker og et væld af dejlige souvenirer. Rejsende er særligt glade for de håndmalede lerplader, og kvinder vil blive charmeret af udvalget af billige smykker og kostumesmykker. Her finder du populære krydderier, traditionelle lommetørklæder og gaver.

Hjertet af byen Bahrain er blandt byens mest populære detailområder. Dens design ligner bemærkelsesværdigt det europæiske indkøbscentre. Inden for dens vægge er velkendte mærkevarebutikker, så fans af designertøj og -fodtøj vil nyde at slentre igennem det. En hyggelig madbane, flankeret af skinnende butiksfacader, er en ekstra lokkeplads ved stedet.

Moda Mall – Bahrain World Trade Center er et af de mest trendy shoppingcentre i Manama. Det indtager et to-bygningskompleks af skyskrabere. Dette indkøbscenter er utroligt. Der er ikke tid nok på en dag til at se alle dens butikker. Ud over butikker, der sælger traditionelt tøj og fodtøj, er der også madboder, der sælger populære krydderier og regionale specialiteter. Store kosmetikbutikker med speciale i helt naturlige genstande vil helt sikkert tilfredsstille attraktive kvinder.

Butikken i Gold City har specialiseret sig i at sælge smykker. I lighed med Gold Souq-basaren sælger de udsøgte perlesmykker. Kunder på et budget vil være i stand til at finde smukke ringe, mens rigere besøgende kan vælge mellem en række trendy halskæder og ure fremstillet af ædle metaller.

Der er en række udsøgte antikvitetsbutikker i byen. Asia Carpet & Antiques er blandt de mest kendte. Mange kunder besøger denne forretning. I jagten på sjældne artefakter, mens andre er tiltrukket af overfloden af håndknyttede tæpper. På trods af at denne butiks priser er ret ublu, er den altid fyldt med kunder. Det tiltrækker mange turister som et museum.

Al Raya Mall Shopping Center er blandt de andre shoppingdestinationer, der vil appellere til gourmetshoppere. På bygningens første niveau er en populær købmand, der sælger nationale produkter og vidunderligt brød fra lokale bagere. Der er også en række spisesteder, der serverer bahrainske retter.

Indkøbscentre i Bahrain

Al A'Ali indkøbscenter

Shaikh Khalifa bin Salman Highway, Seef District, +973 1758 1000. Sa-F 10AM-10PM. 

Inden for sine klimatiserede rammer har A'ali Mall udseendet og følelsen af en typisk udendørs souk. Et glasloft, butikker med gammeldags arabiske trædøre og souvenirvogne bidrager alt sammen til stemningen. Topdesignerbutikker kan findes i outletcentre.

Bahrain City Centre

Shaikh Khalifa bin Salman Highway, Seef District, +973 1717 7771, e-mail: [email protected]. Su-W 10AM-10PM.

Bahrain City Centre er Bahrains første og største kompleks til blandet brug, der giver kunderne de bedste detail-, fritids- og underholdningsoplevelser under ét tag. Bahrain City Center har leveret et detailhandelsmiljø i verdensklasse såvel som hundredvis af andre 'firsts' til Kongeriget, inklusive premieren på 150 af dets cirka 350 internationalt anerkendte mærker. Det enestående underholdningstilbud på centret inkluderer regionens første indendørs/udendørs temperaturkontrollerede 15.000 kvadratmeter Wahooo! Waterpark, Bahrains største biografkompleks Cineco 20, og Magic Planet, et familieunderholdningscenter for børn og unge. Over 50 food court-etablissementer er blevet oprettet for at tilbyde de mest populære såvel som unikke valg fra hele verden til mad- og drikkevarealternativer.

Bahrain Mall

+973 1755 8100, fax: +973 17555569, e-mail:[email protected]. F-Th 10AM-10PM. 

Bahrain Mall er centralt placeret i Bahrains nye shoppingsektor. Denne fremragende position er let tilgængelig fra hovedvejen og fra alle steder i byen. Det indeholder over 120 multinationale mærker og specialbutikker og strækker sig over 750.000 kvadratmeter.

Dana indkøbscenter

Shaikh Khalifa bin Salman Highway, Seef District, +973 17 558500, fax: +973-17 552581, e-mail: [email protected]. F-Th 10AM-10PM. 

Oplev et væld af butikker til dit tøj, forkælede livsstil og enestående trends.

Moda indkøbscenter

Moda Mall er beliggende i jordoverfladen af det ikoniske Bahrain World Trade Center (BWTC), i det diplomatiske område. Lørdag-fredag: 10.00-10.00 Moda Mall, det ultra-eksklusive shoppingkompleks på nederste etage af det historiske Bahrain Industry Trade Center (BWTC), med lejere, der læser som en hvem er hvem i modeverdenen. Indkøbscentret huser 160 unikke mærkevarebutikker, hvoraf mange tidligere var utilgængelige i Kongeriget Bahrain, såvel som adskillige kendte verdensomspændende.

Seef indkøbscenter

Shaikh Khalifa bin Salman Highway / Seef District,  17 58 11 11, fax: 17581888, e-mail: [email protected]. M-F 10AM-10PM, Sa Su 10AM-midnight. 

Seef Mall, Bahrains første ægte indkøbscenter, fortsætter med at dominere detailsektoren og er hjertet og sjælen i Seef-området med sin karakteristiske arkitektur og miljø, som hele familien kan nyde. Magic Island, Mellemøstens største indendørs forlystelsespark, er bekvemt placeret på første niveau.

Yateem indkøbscenter

Manama Downtown, Diplomatic Area (For at komme til Yateem Centre skal du nærme dig Suq fra Government Avenue, under Zamil Tower og følge vejen ind. Air Arabia på hjørnet meddeler, at du er ankommet til Yateem Centre.),  +973 1721 5615, fax: +973 1721 2969, e-mail:[email protected]. Mgt Off. sø-tor 9.00-13.00/14.00-17.30. 

Yateem Center Det var banebrydende for konceptet med et fuldstændigt klimakontrolleret indkøbscenter i Bahrain i 1981.

Hvad skal man købe i Bahrain

På Bab Al Bahrain Street i Manama er der mere end hundrede butikker, der sælger guld- og sølvsmykker og -smykker. Små flasker med rosenvand og kobberbægre kan findes i samme gades antikvitetsbutikker. Der er også kinesisk keramik og indiske tekstiler. Parfumer, vævede kurve og regionale stoffer er alle tilgængelige på Central Market. Hvis du vælger at bringe en Bahrain-perle tilbage, en af de mest værdifulde i verden, skal du sørge for at anmode om et autentificeringscertifikat.

Priser i Manama, Bahrain

Bahrain er på ingen måde et billigt rejsemål, men det behøver ikke at bryde penge. Selvom der ikke er vandrerhjem, er dobbeltværelser tilgængelige på billige hoteller. Jeg sov på Monroe Hotel and Suites for under 30 £ per nat i et vidunderligt værelse med fantastisk wifi. Den billigste overnatning, du kan finde, starter ved £15 for et meget enkelt værelse. Jeg havde ikke tid til at bruge hotellets pool, fitnesscenter eller restaurant på stedet. Jeg anbefaler stærkt at bo i Al Hoora-området, da der er adskillige billige spisesteder rundt omkring, og det er centralt placeret i forhold til mange af de steder, du gerne vil besøge. Andre regioner kan være lidt billigere, men omkostningerne ved transport til din ønskede placering vil være højere.

Dagligvarer er billige og kan købes fra små supermarkeder i indkøbscentre eller fra de mange små butikker, der ligger langs hver gade. Min dyreste frokost var 8BD i en hyggelig restaurant, men jeg havde også en burger og fritter til 3BD og en takeaway shawarma til 0,3BD, som alle var vidunderlige og mættende.