Пътеводител на Манама

Как да пътувате до Манама

На всички гранични пунктове и летища гражданите на следните държави могат да получат 14-дневна виза. Цената е 25 динара ($66).

Австралия, Австрия, Белгия, Бруней, Канада, Дания, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Исландия, Ирландия (3 месеца), Италия, Япония, Латвия, Лихтенщайн, Люксембург, Монако, Холандия, Нова Зеландия, Норвегия, Португалия, Русия , Сан Марино, Испания, Швеция, Швейцария, Украйна, Великобритания (3 месеца).

Можете също да кандидатствате за eVisa предварително онлайн. Това обаче е достъпно само за хора от определени държави. Въпреки че хората, квалифицирани за електронни визи, все още могат да получат визи при пристигане, наличието на електронна виза вероятно ще ви помогне да преминете през митницата по-бързо, тъй като няма да се налага да получавате визата на пристанището на влизане.

Бахрейн е една от малкото страни от Персийския залив, които признават израелски паспорти (въпреки че се изискват визи) и паспорти с доказателство за пътувания до Израел.

Гражданите на страните-членки на GCC не се нуждаят от виза, а жителите на страните-членки на GCC, независимо от националността, ще получат виза за краткосрочен престой при пристигане.

Как да стигнете до Манама - със самолет

Международното летище на Бахрейн е основният център за Gulf Air и се намира в Мухарак, точно на изток от Манама. Той осигурява силни връзки в целия регион, както и до Лондон. Летището предлага прилично безмитно пазаруване, а Transhotel, който предлага (срещу определена цена) легла и душове на пътници, чакащи полети, сега се реконструира. Много хора от източна Саудитска Арабия предпочитат да летят от Бахрейн, а Gulf Air предоставя совалкови услуги до Кобар и Дамам, за да отговори на това търсене; попитайте при резервация.

Air Arabia, нискотарифна авиокомпания, базирана в Обединените арабски емирства, изпълнява ежедневни полети от летище Шарджа, северно от Дубай.

За разлика от други летища, това е доста малко, което е предимство, защото заминаването и пристигането са относително бързи (и лесни).

Как да стигнете до Манама - С автобус

Саудитско-бахрейнската транспортна компания (SABTCO) осигурява осем автобуса дневно от автогарата на Саудитската обществена транспортна компания (SAPTCO) в Дамам до автобусния терминал близо до Lulu Center в централната част на Манама, през Саудитска Арабия Khobar и King Fahd Causeway.

Саудитско-бахрейнската транспортна компания (SABTCO) осигурява осем автобуса дневно от автогарата на Саудитската обществена транспортна компания (SAPTCO) в Дамам до автобусния терминал близо до Lulu Center в централната част на Манама, през Саудитска Арабия Khobar и King Fahd Causeway.

Обърнете внимание, че от 2011 г. Bahrain Saudi Transport & Tourism (BASATCO) предлага нещо, което изглежда като сравними автобуси за BD4, но само четири пъти всеки ден.

Как да стигнете до Манама - С кола

Бахрейн и Саудитска Арабия са свързани с 26-километровата пътека Крал Фахд. Колите под наем обикновено нямат право да преминават, но такситата BahrainLimo на SABTCO, които побират до четирима души, могат да го направят за BD30/SR300. Неофициалните таксита, които може да са разположени в двата края на автобусната линия, може да предлагат малко по-ниски цени.