Manama turistički vodič

Što raditi u Manami

Kada je riječ o karakteriziranju mogućnosti zabave u Bahreinu, prvo što treba spomenuti je obilje živahnih tržnica i poduzeća. Glavna tržnica u Manami je tržnica Bab Al Bahrain. Ovo je mjesto za kupnju bilo koje zamislive robe, uključujući odjeću, jedinstveni nakit, kozmetiku i parfeme, rukotvorine i suvenire te autentične istočnjačke začine koji kuharima diljem svijeta vrijede zlata. Ako je zlatni nakit vaš primarni cilj, možete također posjetiti Gold Souq Market, dok je Yatama Souq idealno mjesto za pronalaženje pristupačne, visokokvalitetne keramike. Ovo tržište se može naći u gradu Hamad.

Biseri su nedvojbeno jedan od najpopularnijih uspomena koje turisti kupuju za uspomenu na svoja putovanja. Bahrein je redovito domaćin brojnih aukcija na kojima možete kupiti najneobičnije predmete ukrašene biserima. Svakako, izvrsne rukotvorine i nakit na bazi bisera možete pronaći u suvenirnici bilo koje zemlje. Bahrein je dom raznih modernih maloprodajnih centara, među kojima su Yateem Centre, Bahrain City Centre, Dana Mall, Marina Mall, Al Mehza Complex i Isa Town najistaknutiji.

Izlet na farmu deva, čiji su glavni stanovnici deve, posjetiteljima uglavnom ostavlja brojne lijepe uspomene. Više od četiri stotine životinja boravi u golemim vanjskim ograđenim prostorima na ovoj farmi. Svatko može hraniti deve i fotografirati ih. Čak su i turisti koji žele jahati devu na imanju farme dobrodošli. Bahrein ljubitelji sporta obično povezuju s uzbudljivim automobilističkim utrkama, budući da je to lokacija svjetske trkaće staze Bahrain International Circuit. Ljubitelji golfa s oduševljenjem će posjetiti Club Riffa Golf u čijem će igralištu uživati i najiskusniji golferi. Klub ima jedinstven teren na kojem se mogu igrati noćne utakmice.

Bahrein stalno privlači ronioce i one koji putuju na plažu. Ronioci mogu promatrati otprilike 30 vrsta koralja i 200 vrsta riba tijekom podvodnog izleta. Grebeni na sjevernoj strani otoka smatraju se najspektakularnijim i najpopularnijim mjestima za ronjenje. Neke ronioce privlače potopljeni brodovi i zrakoplovi, dok drugi namjerno rone na velike udaljenosti u potrazi za biserima. Lokalne plaže su dobro opremljene za razne sportske aktivnosti. Na svakoj od njih bit će iznajmljivač sportske opreme i specifični gaming klubovi za djecu.

Kao dodatnu zabavu na plaži tvrtka Beach Culture nudi supboarding, Aqua by Scubalife nudi izlete na susjedne otoke, a skijanje na vodi u Extreme Sportz Beaucraft ili Into The Blue Dive Center za one koji su ovisnici o adrenalinu. Ove slobodne aktivnosti podjednako vole i lokalno stanovništvo i novopridošli turisti u glavnom gradu Bahreina. Ljudi biraju plažu na otoku AL Dar za sunčanje i kupanje u kristalno čistom moru, ali unutar granica grada samo se Coral Bay Resort Bahrain koristi za te aktivnosti.

Međutim, ne biste trebali ograničiti svoje putovanje samo na ovaj oblik zabave. Oni koji obožavaju elegantne konje neka se ne ustručavaju koristiti usluge Ghazwan Equestrian Centera, koji nudi priliku za jahanje raskošnih konja. Obilje gradskih zabavnih parkova zasigurno će razveseliti sve mlade turiste. Adhari Park, Piratska zemlja i Dječje kraljevstvo su među najistaknutijima. Vodeni parkovi imaju sličnu svrhu. Ovi objekti mogu se pronaći u Manami u vodenom parku Lost Paradise of Dilmun i “Wahooo!” A nakon posjeta Dolphin Resortu ni pesimisti ne bi pali u depresiju.

Ronilačko krstarenje koje nudi Gravity Indoor Skydiving je zanimljiva vrsta zabave. Svi će biti zadovoljni, i dojenčad i odrasli. Kuglanje, klizanje i mali restoran koji poslužuje izvrsnu hranu samo su neke od mogućnosti zabave gostima Funland centra. Mještani i posjetitelji koji žele pogledati neke cool filmove kupuju ulaznice u Cineco20, koji nudi odličan izbor filmova. Oni koji radije plivaju posjećuju bazen Faran.

Razmislite o posjećivanju sportskih kompleksa kao što su Al-Najmah Club i Al Hala Club, ako ste stalno zabrinuti za svoj fizički izgled. Oni koji svoj odmor ne mogu zamisliti bez sporta obožavat će Khalifa Sports City, dok bi nogometni fanatici vjerojatno više voljeli Camp Nou Play-Ground. Country Club nudi obilje kampova. Ne samo odrasli, već i mladi koji su dobili specijalizirane terene, ostavljaju ovdje s nevjerojatnim sjećanjima. Još jedna popularna zabava su sobe za bijeg. U Manami ga predstavljaju ustanove kao što su The Great Escape Challenge, Challenge Chambers i Escape Code.

Nacionalni muzej Bahreina izdvaja se od ostalih obližnjih muzeja. Ne bismo ga trebali ni pomišljati posjetiti jer je to jedan od najboljih načina da naučimo o lokalnoj kulturi. Oni koji su zainteresirani za istočnjačke vjerske tradicije ne smiju zanemariti takozvani "Muzej jedne knjige" - Beit Al Qur'an. Kuća Khalaf još je jedno mjesto koje turiste uranja u atmosferu prošlih vremena. Ljubitelji umjetnosti obično posjećuju Al Hussaini Society for Arts, dok glazbeni entuzijasti posjećuju Mohammed Bin Faris House of Sout Music. Bait Shaikh Salman i Bahrain Pearling Trail još su jedno fantastično mjesto za otkrivanje povijesti i kulture Kraljevstva.

Parkovi koji se nalaze u glavnom gradu Bahreina idealni su za bijeg od vanjskog svijeta. A budući da je perfekcionizam jedna od prepoznatljivih karakteristika mještana, ovdje se možete diviti nekim od najboljih svjetskih parkova. Parkovi Budaya Beach, Water Garden, Marina Garden, Prince Khalifa Bin Salman i Andalus Garden trebali bi biti istaknuti. Svaki park ima jedinstven okus, što otežava odabir najboljeg. Bahrein je također poznat po svojim luksuznim toplicama. Al Areen Spa, Mommmy Wellness Day Spa, Coral Spa And C Hotel i Dessange najbolji su objekti u ovoj kategoriji.

Manama je popularno mjesto za odmor Arapa i iseljenika koji žive u arapskim zemljama bez alkohola. Bahrein uglavnom posjećuju turisti, osobito Saudijci i državljani Saudijske Arabije, koji dolaze zbog noćnog života.

Promatranje dupina

Provozajte se čamcem kako biste vidjeli dupine i morske krave kako se igraju u toplim morima Zaljeva, kao i lokalne ribare koji u tradicionalnim drvenim dhowima love dragocjeni lokalni hammour – vrstu kirnje. Izleti s dupinima nude se tri puta dnevno. Odrasli trebaju uzimati BD6, dok djeca mlađa od 12 godina trebaju uzimati BD3.

Konjske utrke

Arabija je poznata po svojim konjima. Od listopada do ožujka utrke se održavaju svakog petka na nacionalnom trkalištu u Al Sakhiru. Tribina može primiti do 3000 ljudi, a ulaz je besplatan, no posjetitelji trebaju znati da klađenje nije dopušteno.

Ronjenje na bisere

Poznati su i bahreinski biseri. Okušajte se u ronjenju bisera da vidite možete li kući donijeti jedno od ovih morskih prirodnih blaga.

Gledanje ptica

Flamingosi, bulbulovi, ribice i čađavi sokolovi među domaćim su pticama i pticama selicama koje Kraljevstvo i otoke Hawar zovu domom. 20-kilometarski izlet brodom do otoka toplo se preporučuje za sve trzavice.

Velika džamija Al-Fateh

Zamislite džamiju koja može primiti do 7000 vjernika, u kojoj se nalazi nacionalna knjižnica, izgleda kao minijaturni dvorac i ima vanjsku kupolu od 79 stopa. To je velika džamija Al-Fateh. Uvezeni materijali od talijanskog mramora, austrijskog stakla i indijske tikovine daju joj dojam utvrde, a ne džamije. Posjetitelji džamije mogu krenuti u obilaske s vodičem koji počinju u nacionalnoj knjižnici džamije i napreduju kroz molitvene dvorane, diveći se prekrasnom lokalnom rukotvorstvu koje se može pronaći u svakoj prostoriji.

Bab Al Bahrain

Bazar u Manami, poznat i kao "souq", glavna je mreža ulica na kojima prodavači neformalno prodaju gadgete, odjeću, orašaste plodove i začine, nargile, etno odjeću, bilje, mirise i zlato. "Bab" je ulaz u Manama Souq, koji je obnovio arhitekt Sir Charles Belgrave 1986. Ulaz sada ima više "islamski" aspekt, a također je i dom savezne administracije zemlje.

Qal'at al-Bahrain

Qal'at al-Bahrain, spomenik svjetske baštine UNESCO-a, prije je bio poznat kao "Qal-at al-Portugal". Poznata je i kao tvrđava Bahrein, a bila je mjesto brojnih arheoloških istraživanja i iskopavanja. Prethodno otkrivene civilizacije uključuju Kasite, Grke, Portugalce i Perzijance. Mjesto je "tell", što je umjetni humak formiran tisućama godina okupacije - život, smrt i pokop doprinose formiranju brojnih "slojeva". Ovo središnje mjesto služilo je kao trgovačka luka, "mjesto okupljanja bogova", mjesto za barbarske hramove, a ima i drugih pokazatelja ranog postojanja. Tvrđava je veličanstvena u svojoj čistoj fizičkoj veličini i prisutnosti, sa zavojitim stepenicama i veličanstveno izrezbarenim lukovima unutar svojih zidina.

Nacionalni muzej Bahreina

Nacionalni muzej Bahreina stoji visoko i snažno noću, osvijetljen; to je moderan spomenik dizajnu i nastojanju da se održe drevni korijeni zemlje i kulturne prakse vrijedne pamćenja. Muzej se sastoji od tri dvorane posvećene civilizaciji Dilmun (jedna od najstarijih iskopanih iz susjednog Qal'at al-Bahraina), prirodoslovno krilo (posvećeno flori i divljini) i krilo posvećeno očuvanju vjerskih spisi i rukopisi (kao što su kur'anska slova, spisi i oznake).

Beit Šejh Isa

Prije nego što je naftni bum Bliski istok učinio vrućom zonom, pustinje su imale uređenu društvenu strukturu koja se sastojala od šeika, obitelji, gostiju i posluge. Beit Sheikh Isa je doslovno "kuća" Sheikh Isa, savršena demonstracija toga kakav je život u ranom Bahreinu morao biti. Osim očekivano prekrasnih drvenih rezbarija, posjetitelji se mogu diviti pametnom prirodnom sustavu klimatizacije koji čine vjetrobran i kapci koji svladavaju vrućinu.