Manama turistički vodič

Aktivnosti u Manami

Kada je u pitanju karakterizacija zabavnih opcija u Bahreinu, prva stvar koja se mora pomenuti je obilje živahnih tržišta i preduzeća. Glavno tržište u Manami je tržište Bab Al Bahreina. Ovo je mesto za kupovinu bilo koje zamislive robe, uključujući odeću, unikatni nakit, kozmetiku i parfeme, rukotvorine i suvenire, i autentične istočnjačke začine koji su vredni zlata za kuvare širom sveta. Ako je zlatni nakit vaš primarni cilj, možete posetiti i Gold Souk Market, dok je Iatama Souk idealno mesto za pronalaženje pristupačne, visokokvalitetne grnčarije. Ova pijaca se može naći u gradu Hamadu.

Biseri su nesumnjivo jedan od najpopularnijih uspomena koje turisti nabavljaju da se sete svojih putovanja. Bahrein redovno održava brojne aukcije na kojima možete kupiti najneobičnije predmete ukrašene biserima. Svakako, možete pronaći izuzetne zanate i nakit od bisera u prodavnici suvenira u bilo kojoj zemlji. Bahrein je dom raznih modernih maloprodajnih centara, od kojih su Iateem Centre, Bahrein Citi Center, Dana Mall, Marina Mall, Al Mehza Complek i Isa Tovn najistaknutiji.

Ekskurzija na farmu kamila, čiji su glavni stanovnici kamile, uglavnom ostavlja posetioce brojna lepa sećanja. Više od četiri stotine životinja živi u ogromnim otvorenim ograđenim prostorima na ovoj farmi. Svako može hraniti kamile i fotografisati ih. Čak su i turisti koji su voljni da jašu kamilu na imanju farme dobrodošli. Ljubitelji sporta obično povezuju Bahrein sa uzbudljivim auto trkama, jer je to lokacija svetskog trkačkog kruga Bahrein International Circuit. Ljubitelji golfa biće oduševljeni posetom Club Riffa Golf u čijem će terenu uživati i najiskusniji golferi. Klub ima jedinstven teren na kome se mogu igrati noćne utakmice.

Bahrein stalno privlači ronioce i turiste na plaži. Ronioci mogu posmatrati oko 30 vrsta korala i 200 vrsta riba tokom podvodnog izleta. Grebeni na severnoj strani ostrva smatraju se najspektakularnijim i najpopularnijim lokacijama za ronjenje. Neke ronioce privlače potopljeni brodovi i avioni, dok drugi namerno rone na velike udaljenosti u potrazi za biserima. Lokalne plaže su dobro opremljene za razne sportske aktivnosti. Na svakoj će biti iznajmljivanja sportske opreme i specifični klubovi za decu.

Kao dodatnu zabavu na plaži, kompanija Beach Culture nudi sup-boarding, Akua bi Scubalife nudi izlete na susedna ostrva, a skijanje na vodi je dostupno u Ektreme Sportz Beaucraft-u ili Into The Blue Dive centru za one koji su zavisnici od adrenalina. Ove slobodne aktivnosti podjednako vole i lokalno stanovništvo i novopridošli turisti u glavnom gradu Bahreina. Ljudi biraju plažu na ostrvu AL Dar za sunčanje i kupanje u kristalno čistom moru, ali u granicama grada za ove aktivnosti se koristi samo Coral Bai Resort Bahrein.

Međutim, ne bi trebalo da ograničite svoje putovanje na ovaj oblik zabave. Oni koji obožavaju elegantne konje ne bi trebalo da oklevaju da iskoriste usluge konjičkog centra Ghazvan, koji nudi priliku da jašu prelepe konje. Obilje zabavnih parkova u gradu sigurno će zadovoljiti sve mlade turiste. Adhari Park, Pirate Land i Kids Kingdom su među najznačajnijim. Vodeni parkovi imaju sličnu namenu. Ovi objekti se mogu naći u Manami u vodenom parku Lost Paradise of Dilmun i „Vahooo!“ A nakon posete Dolphin Resortu, čak ni pesimisti ne bi bili depresivni.

Ronilačko krstarenje koje nudi Graviti Indoor Skidiving je zanimljiva vrsta zabave. Svi će biti zadovoljni, i bebe i odrasli. Kuglanje, klizanje i mali restoran koji služi divnu hranu samo su neke od mogućnosti zabave koje su dostupne gostima Funland centra. Lokalno stanovništvo i posetioci koji žele da pogledaju neke cool filmove kupuju karte u Cineco20, koji nudi odličan izbor filmova. Oni koji više vole da plivaju posećuju bazen Faran.

Razmislite o pohađanju sportskih kompleksa kao što su Al-Najmah Club i Al Hala Club, ako ste stalno zabrinuti za svoj fizički izgled. Oni koji ne mogu da zamisle svoj odmor bez sporta obožavaće Kalifa Sports Siti, dok bi fudbalski fanatici verovatno favorizovali igralište Kamp Nou. Countri Club nudi obilje kampova. Ne samo da odrasli, već i mladi koji imaju specijalizovane osnove, odlaze sa neverovatnim sećanjima odavde. Još jedna popularna zabava su sobe za bekstvo. U Manami ga predstavljaju ustanove kao što su The Great Escape Challenge, Challenge Chambers i Escape Code.

Nacionalni muzej Bahreina izdvaja se od drugih obližnjih muzeja. Ne bi trebalo ni da razmišljamo o tome da ga posetimo jer je to jedan od najboljih metoda za upoznavanje lokalne kulture. Oni koji su zainteresovani za istočnjačke verske tradicije ne bi trebalo da zanemare takozvani „Muzej jedne knjige“ – Beit Al Kur’an. Kuća Khalaf je još jedna lokacija koja uranja turiste u atmosferu prošlih vremena. Ljubitelji umetnosti obično posećuju Al Hussaini Societi for Arts, dok muzički entuzijasti posećuju Mohamed Bin Faris House of Sout Music. Bait Shaikh Salman i Bahrein Pearling Trail je još jedna fantastična lokacija za otkrivanje istorije i kulture Kraljevstva.

Parkovi koji se nalaze u glavnom gradu Bahreina idealni su za bekstvo od spoljašnjeg sveta. I pošto je perfekcionizam jedna od prepoznatljivih karakteristika lokalnog stanovništva, ovde se možete diviti nekim od najboljih svetskih parkova. Parkovi Budaia Beach, Vater Garden, Marina Garden, Prince Khalifa Bin Salman i Andalus Garden treba da budu istaknuti. Svaki park ima jedinstven ukus, što otežava odabir najboljeg. Bahrein je takođe poznat po svojim luksuznim banjama. Al Areen Spa, Mommmi Vellness Dai Spa, Coral Spa And C Hotel i Dessange su najbolji objekti u ovoj kategoriji.

Manama je popularno mesto za odmor za Arape i iseljenike koji žive u arapskim zemljama „bez alkohola“. Bahrein uglavnom posećuju turisti, posebno Saudijci i građani Saudijske Arabije, koji dolaze zbog noćnog života.

Posmatranje delfina

Provozajte se čamcem da biste videli delfine i morske krave kako se igraju u toplim morima Zaliva, kao i lokalne ribare koji pecaju u tradicionalnim drvenim čamcima za dragoceni lokalni hammur - neku vrstu škarpine. Izleti da vidite delfine se nude tri puta dnevno. Odrasli treba da uzimaju BD6, dok deca mlađa od 12 godina treba da uzimaju BD3.

Konjske trke

Arabija je poznata po svojim konjima. Od oktobra do marta, trke se održavaju svakog petka na nacionalnom trkalištu u Al Sahiru. Tribina može da primi do 3.000 ljudi, a ulaz je besplatan, ali posetioci treba da budu svesni da klađenje nije dozvoljeno.

Ronjenje na bisere

Biseri Bahreina su takođe dobro poznati. Isprobajte se u ronjenju bisera da vidite da li možete kući doneti jedno od ovih morskih prirodnih bogatstava.

Posmatranje ptica

Flamingosi, bulbuli, orasi i čađavi sokolovi su među domaćim pticama i pticama selicama koje Kraljevstvo i ostrva Havar nazivaju domom. Izlet čamcem do ostrva dužine 20 kilometara toplo se preporučuje za sve trzaje.

Velika džamija Al-Fateh

Zamislite džamiju koja može da primi do 7.000 vernika, u kojoj se nalazi nacionalna biblioteka, izgleda kao minijaturni zamak i ima spoljnu kupolu od 79 stopa. To je Velika džamija Al-Fateh. Uvezeni materijali od italijanskog mermera, austrijskog stakla i indijske tikovine daju mu osećaj kao utvrđenje, a ne kao džamija. Posetioci džamije mogu da krenu u obilaske sa vodičem koji počinju u nacionalnoj biblioteci džamije i napreduju kroz molitvene sale, diveći se prelepom lokalnom zanatstvu koje se može naći u svakoj prostoriji.

Bab Al Bahrein

Bazar Manama, poznat i kao „suk“, je primarna mreža ulica na kojima prodavci neformalno prodaju sprave, odeću, orašaste plodove i začine, nargile, etno odeću, začinsko bilje, mirise i zlato. "Bab" je ulaz u Manama Souk, koji je renoviran od strane arhitekte Sir Charles Belgravea 1986. Ulaz sada ima više "islamski" aspekt i takođe je dom federalne administracije zemlje.

Kal'at al-Bahrein

Kal'at al-Bahrein, spomenik svetske baštine Uneska, ranije je bio poznat kao "Kal-at al-Portugal". Poznat je i kao Bahrein Fort, i bio je lokacija brojnih arheoloških istraživanja i iskopavanja. Ranije otkrivene civilizacije uključuju Kasite, Grke, Portugalce i Persijance. Lokalitet je „tell“, koji je veštačka humka nastala hiljadama godina okupacije – život, smrt i sahrana doprinose formiranju brojnih „slojeva“. Ova centralna lokacija služila je kao komercijalna luka, „mesto okupljanja bogova“, lokacija za varvarske hramove i ima druge naznake ranog postojanja. Tvrđava je veličanstvena u svojoj čistoj fizičkoj veličini i prisustvu, sa krivim stepenicama i veličanstveno izrezbarenim svodovima unutar njenih zidova.

Nacionalni muzej Bahreina

Nacionalni muzej Bahreina noću stoji visoko i snažno, osvetljen; to je moderan spomenik dizajna i nastojanje da se održe drevni koreni i kulturni običaji zemlje vredni pamćenja. Muzej se sastoji od tri sale posvećene civilizaciji Dilmun (jedna od najstarijih iskopanih u susednom Kal'at al-Bahreinu), krilo prirodne istorije (posvećeno flori i divljini) i krilo posvećeno očuvanju verskih spisi i rukopisi (kao što su kur'anska pisma, sveti spisi i oznake).

Beit Sheikh Isa

Pre nego što je naftni bum učinio Bliski istok vrućom zonom kakav jeste, pustinje su imale uređenu društvenu strukturu koja se sastojala od šeika, porodice, gostiju i sluge. Beit šeik Isa je bukvalno „kuća“ šeika Ise, savršena demonstracija kakav je život u ranom Bahreinu morao biti. Pored očekivanih prelepih drvenih rezbarija, posetioci se mogu diviti pametnom prirodnom sistemu klimatizacije koji formiraju vetrotoran i roletne da savladaju vrućinu.