Manama turistički vodič

Smeštaj u Manami

Neki hoteli u Manami su toliko prepoznatljivi da su poznati ne samo u gradu, već iu drugim nacijama. Jedan od njih je Vestin Bahrain Citi Centre, koji deli zgradu sa najvećim tržnim centrom u Bahreinu. Ovaj vrhunski hotel popularan je među ljubiteljima kupovine i aktivne rekreacije, jer posetioci mogu da posete centar grada Bahreina ili Vahu! vodeni park u bilo koje vreme. Hotel se nalazi u istoj zgradi kao i čuveni zabavni kompleks Magic Planet, koji je poznat po velikom izboru automata i jednom od najvećih gradskih pozorišta sa 20 sala. Vestin Bahrain Citi Center teško da se kvalifikuje kao tradicionalni hotel u konvencionalnom smislu, jer njegovi gosti imaju pristup obilju alternativa za zabavu i rekreativnih mesta.

The K Hotel

Manama je poznata po svom obilju modernih, savremenih hotela, među kojima The K Hotel zauzima posebno mesto. Njegova unutrašnjost je jedinstvena jer odražava najfinije nacionalne tradicije. Sobe imaju udobne dušeke sa visokim drvenim nogama, a sav nameštaj je izrađen od prirodnog tamnog drveta. Prozirni stakleni displeji, svetlucavi kristalni lusteri i ugrađena rasvetna tela daju jedinstven dodir dekoru. Pored zanimljivih publikacija, hotelska biblioteka sadrži i obimnu kolekciju umetničkih dela.

Bahrain Wellness Resort

Mnogi moderni hoteli u Manami skrivaju enterijere u istorijskom stilu iza svojih zidova. Bahrein Vellness Resort je dobra ilustracija gore pomenutog. Njegov zadivljujući enterijer sastoji se od antiknog nameštaja i raznih umetničkih dela. Sve sobe imaju fini drveni nameštaj i dekoracije u vintage stilu, kao što su lampe za čitanje, drvene zanate i antičke vaze. Hotel je jedinstven kompleks sa renomiranom banjom; imanje je okruženo prelepim uređenim parkom sa jezercima i kanalima.

Gulf Hotel

Manama je ponosna na svoje luksuzne hotele, od kojih svaki ima posebne karakteristike. Hotel Gulf privlači ljubitelje raskošnih odmarališta. Ova loža je okružena prelepom tropskom baštom u kojoj je bazen u stilu lagune sakriven gustom vegetacijom. Postoji petnaest restorana i barova, a najjedinstveniji je italijanski restoran La Pergola. Hol restorana krase izuzetne freske u rimskom stilu. Za bogate goste hotel nudi apartmane od 100 kvadratnih metara koji koštaju više od 1.000 dolara po noći.

The Ritz-Carlton Bahrain Hotel & Spa

Još jedna luksuzna lokacija je Ritz-Carlton Bahrain Hotel & Spa, koji je vredan pažnje po svojoj savremenoj arhitekturi. Ogromna kamena zgrada sa zastakljenim frontom umetnički je osvetljena. Unutrašnjost hotela uključuje i druge intrigantne karakteristike. Njegovo široko predsoblje je ukrašeno zidovima krem boje i plafonom ukrašenim muralima i kamenim rezbarijama. Gosti će moći da prošire svoje slobodno vreme zaista aristokratskom zabavom, jer hotelski privatni klub Burlington nudi najbolja berba vina, rakiju i duvan.

The Sea Loft Boutique Chalets

Sea Loft Boutikue Chalets su istaknute na mapi za putnike koji preferiraju jedinstven i autentičan smeštaj. Ovo odmaralište se nalazi na ostrvima Amvaj, tako da je potpuno okruženo Arapskim morem. Loža ima raskošne brvnare izgrađene u blizini obale. Neki od njih imaju elegantan prostor za sedenje sa sopstvenom terasom i prostranu spoljnu hidromasažnu kadu. U naselju se nalazi veliki bazen. Ovo autentično odmaralište je idealno za dug boravak i izuzetno je popularno među porodicama.

Dragon Hotel And Resort

Dragon Hotel And Resort je jedan od najistaknutijih arhitektonskih amblema grada. Njegov krov krase kamene zmajeve bodlje koje su izuzetno veličanstvene; po vedrom danu ovi ukrasi bukvalno posežu do plavog neba. Uveče, kada je hotel osvetljen raznobojnim osvetljenjem, struktura je posebno lepa. Ovo odmaralište nudi razne sobe, apartmane i vile. Gotovo svakog dana u salonu kluba nastupaju poznati di-džejevi, a jednom nedeljno u salonu kluba nastupaju renomirani džez ansambli.

Moon Plaza Hotel

Hotel Moon Plaza je opisan kao pravi izraz nacionalnog identiteta i tradicije. Potonji se nalazi u veličanstvenoj kamenoj građevini sa veličanstvenim eksterijerom i natkrivenom drvenom terasom. Zahvaljujući obilju dizajnerskih dodataka, atmosfera je i jednostavna i zavodljiva. Prijemnu palubu krase tri veličanstvena akvarijuma, elegantan nameštaj u tradicionalnom stilu i slike najuglednijih bahreinskih umetnika. Šik drveni podovi, oslikani zidovi i plafoni ovog neobičnog hotela i obilje svetlucavih lampi i lustera čine ga idealnim mestom za istraživanje nacionalnih tradicija.

Sofitel Bahrain Zallaq Thalassa Sea & Spa

Sofitel Bahrain Zallak Thalassa Sea & Spa je dizajniran u skladu sa najboljim tradicijama prošlosti. Sve površine su obrađene prirodnim drvetom i mermerom, a podovi u sobama i javnim prostorima su prekriveni raskošnim tepisima ručne izrade. Neki apartmani imaju bračni krevet u kolonijalnom stilu, dok drugi imaju panoramske prozore sa drapiranim portijerima. Hotel ima asortiman antiknog nameštaja i lustera.

Sheraton Bahrain Hotel

Hotel Sheraton Bahrain je popularna opcija za smeštaj najbogatijih i najuticajnijih posetilaca grada. Hotel ima luksuzni spa centar sa raznim masažama i kozmetičkim tretmanima, kao i odvojene fitnes centre za muškarce i žene. Golestan, hotelski luksuzni iranski restoran, kuva svoja jela u šporetu na drva. Gosti koji borave u jednom od klubskih apartmana imaju besplatan pristup klupskom salonu i niz dodatnih ekskluzivnih usluga.

InterContinental Regency Bahrain

InterContinental Regenci Bahrain nalazi se u jednoj od najimpresivnijih savremenih građevina. Minimalna cena noćenja za redovnu sobu je oko 300 dolara, a za 800 dolara kupci mogu dobiti jedan od ogromnih apartmana. Svaki od pet restorana je spreman da ponudi turistima jedinstven meni; Ljubitelji mesa će obožavati restoran Legendz. Tokom leta hotel nudi nekoliko dodatnih sadržaja za porodice, uključujući i dečiji klub.

Crowne Plaza Bahrain

Hotel Crovne Plaza Bahrain sa pet zvezdica nalazi se u poslovnom delu grada. Ova lokacija je izuzetno popularna među poslovnim putnicima. Hotel ima luksuznu banket salu koja može da primi do 1.700 gostiju; iskusni članovi osoblja će pomoći u planiranju bilo kog događaja. Hotel ima moderan VIP-salon sa širokim izborom vrhunskog alkohola i delikatesa za opuštanje.