Manamah Reisgids

Bezienswaardigheden en monumenten in Manamah

Bahrein is een prachtig land dat bekend staat om zijn vele historische, religieuze en natuurlijke bezienswaardigheden. Om alle belangrijke bezienswaardigheden te zien, moet u meer dan een dag in deze stad doorbrengen. Over het algemeen zijn tours naar de beroemde Barbar-tempel behoorlijk populair bij toeristen. Het tempelcomplex bestaat uit drie verdiepingen. Je vindt ook de ruïnes van verschillende oude altaren in de buurt van het prachtige bouwwerk. Sommige van deze altaren zijn extreem oud en dateren uit het derde millennium v.Chr. Seyadi House, gelegen in de stad Muhharak, zal ongetwijfeld worden genoemd bij het beschrijven van de architectonische hoogtepunten van Bahrein. Dit voortreffelijke paleis, gebouwd in 1905, wordt beschouwd als een nationale architectonische schat.

Als u een reis maakt naar de gemeenschap van A'ali, ziet u een gerenommeerd "koninklijke tombes" -complex. Bezoekers kunnen tijdens een excursie de spectaculaire terpen en een oude necropolis bekijken. Het gehucht staat bekend om zijn bekwame aardewerkproductie. Ambachtslieden van de gemeenschap geven hun kennis door van generatie op generatie. Klei wordt gebruikt om authentieke kunstwerken te maken, die toeristen graag kopen als aandenken. Kijk niet uit op de Jabal al-Dukhan-berg, een van de meest verbluffende natuurlijke kenmerken van deze locatie en het hoogste punt van het eiland. In de nabijheid van de berg, waarvan de hoogte ongeveer 134 meter is, staat de 'Tree of Life', een al lang bestaand symbool van Bahrein. Stel je een woestijn voor zonder einde en een eenzame acaciaboom; het landschap is buitengewoon mooi en fascineert zowel nieuwkomers als terugkeerders. De leeftijd van de boom is meer dan 400 jaar. Volgens de overlevering is de acacia de enige overgebleven boom uit een enorme Hof van Eden die oorspronkelijk het grootste deel van het eiland besloeg.

Manama, de hoofdstad van Bahrein, herbergt een groot aantal belangrijke toeristische attracties. Hier mogen toeristen niet vergeten het oude fort Qal'at al-Bahrain en de prachtige Al-Fateh-moskee te bezoeken. De enorme gebedsruimte van de moskee kan zo'n zevenduizend gebeden tegelijk aan. De moskee is het grootste religieuze gebouw van het land. Bayt al-Qur'an is nog zo'n fascinerend architectonisch complex dat zeker een bezoek waard is. De compound heeft een moskee, een historische bibliotheek en een kinderschool. Het kleine stadje Bani Dzhamran, gelegen op ongeveer tien kilometer van de stad, is een echte aanrader voor diegenen die vertrouwd willen raken met het dagelijkse leven van de lokale bevolking. De gemeenschap staat bekend om zijn deskundige wevers die stoffen van de beste kwaliteit maken. De lokale weverijen bieden op maat gemaakte kleding en unieke accessoires als cadeau.

Het Nationaal Museum van Bahrein is een museum dat zeker een bezoek waard is. Het is niet alleen aantrekkelijk als museum met intrigerende tentoonstellingen, maar ook vanuit architectonisch oogpunt. Hier leer je over de geschiedenis en cultuur van Bahrein, evenals over de traditionele ambachten van de lokale bevolking. Avondverlichting van de structuur roept de bijvoeglijke naamwoorden "glorie" en "gratie" op. Er is ook een museum in de stad dat uitsluitend is gewijd aan het Bahreinse traditionele ambacht van parelvissen. 

Veel mensen komen graag tot rust op de Reef Islands vanwege de rust en eenzaamheid. Dit is een van de nieuwere buurten van Manama, met een groot aantal unieke restaurants en torens. De enige vangst is dat je hier niet zomaar kunt wandelen; je moet een tafel regelen in een restaurant (op de terugweg moet je een cheque laten zien). Desalniettemin is het de moeite waard vanwege de nachtelijke vergezichten van het eiland: het woord "Eden" komt meteen in me op. Bovendien bevat de stad twee wolkenkrabbers die emblemen van de stad zijn geworden. Ze worden de financiële haven van Bahrein genoemd. Let op het vreemde uiterlijk van de hoogbouw, wat je moet doen.

De ruïnes van de Ad-Diraz-tempel zullen liefhebbers van archeologie en geschiedenisliefhebbers aanspreken. De reis naar de ruïnes is nogal een uitdaging, maar de beloning is het zeker waard. Hier kunt u de lokale cultuur van dichterbij bekijken en zelf zien hoe de opgravingen werden uitgevoerd. De al-Khamis-moskee is een heilig monument dat niet over het hoofd mag worden gezien. Ten eerste is het de oudste moskee van de staat (gebouwd in 692, de bouw ging door in de 11e, 14e en 15e eeuw). Ten tweede is het adembenemend mooi.

Er zijn een aantal intrigerende restaurants, expositiecentra en overheidsorganisaties in de wijk Sanabis, die allemaal op zijn minst een vluchtig bezoek waard zijn vanwege het unieke karakter van deze faciliteiten. Al Fateh, het centrum voor de studie van de islam, is een andere locatie in Manama die uw aandacht verdient. Deze beschikt over een moskee en een bibliotheek met meer dan 7.000 boeken. Ondanks het feit dat de architectuur van het gebouw vrij onopvallend is en er geen bijzondere bezienswaardigheden zijn, is de eenvoud zo opvallend dat het indruk maakt op zelfs de meest veeleisende reiziger. Het complex werd gebouwd in 1987 en kreeg de naam van de oprichter, Bahrein Ahmed Al-Fateh.

Bab Al Bahrein

8AM-12PM and 4:30PM-6PM.

Bahrain's Gateway bevindt zich op het douaneplein in Centraal-Manama. Het VVV-kantoor en een handwerkwinkel bevinden zich op de begane grond. Vanaf deze locatie vertrekken dagelijks om 9.30 uur en 15.30 uur sightseeingbusjes.

Soek van Manamah

(Behind Bab Al Bahrain building). 10AM-1PM and 4PM-9PM. 

De souq is een doolhof van smalle straatjes met bescheiden winkeltjes die van alles bieden, van souvenirs en cadeaus tot elektronica. In de souq zijn veel goud- en juwelierszaken en kleermakers te vinden.

Al-Fateh-moskee

Het is een van 's werelds grootste moskeeën, biedt plaats aan meer dan 7.000 mensen tegelijk en is de grootste gebedsplaats van Bahrein. Het is ook een van de populairste toeristische bestemmingen van Bahrein. De koepel is 's werelds grootste koepel van glasvezel en weegt meer dan 60.000 kg. De nieuwe Nationale Bibliotheek, die in 2006 voor het publiek werd geopend, bevindt zich in Al-Fateh.

Corniche al-Fateh

Deze mooie kustpromenade aan de oostkust van de stad biedt een mooi uitzicht op de gebouwen in het zuiden en vliegtuigen die opstijgen vanaf het aangrenzende vliegveld. Er zijn tal van spannende kermisattracties voor de kinderen, maar ook shishabars voor volwassenen.

Museum van parelduiken

Pearl Diving Museum is een van de meest prominente historische bouwwerken van Bahrein. Het is belangrijk omdat het het eerste formele gerechtsgebouw van Bahrein is. De structuur werd op 18 oktober 1937 ingewijd door wijlen HH Sh. Hamad Bin Isa Al-Khalifa, de voormalige gouverneur van Bahrein. Naast drie directies huisvestte het gebouw destijds vier Hoge Gerechtshoven. De structuur werd later in 1984 omgebouwd tot een traditioneel erfgoedcentrum. Het museum van parelduiken staat nu onder het gezag van het directoraat Archeologie en erfgoed, een van de belangrijkste directoraten van het ministerie van Kabinetszaken en Informatie.

Nationaal museum van Bahrein

Al Fateh Highway,  +973 1729 8718. 8AM-8PM. 

De natuurlijke en culturele geschiedenis van Bahrein.

Boom van leven

30 km south of Manama. 

Midden in een dorre woestijn staat een beroemde eenzame boom. Wetenschappers zijn verbijsterd over hoe het gedijt, omdat er geen ondergrondse watervoerende laag of bron onder dat gebied is. In feite zijn alle ondergrondse waterbronnen in de buurt van de boom besmet met zout, wat aangeeft dat de boom mogelijk een zouttolerante mutatie heeft.

Fort van Bahrein

8AM to 8PM. 

Het 14e-eeuwse fort van Bahrein aan de noordkust van het eiland werd gebouwd op de plaats van Dilmun-steden die teruggaan tot 3000 voor Christus, volgens opgravingen. Het fort, dat net is gerenoveerd en nu nieuwe nachtverlichting heeft, is een uitzonderlijke illustratie van het rijke en oude verleden van Bahrein. In 2005 werd het fort van Bahrein, ook wel bekend als Qalat Al Bahrain in het Arabisch, aangewezen als UNESCO-werelderfgoed.

Fortmuseum van Bahrein

De eerste structuur herbergt een tentoonstellingsruimte en een leer- en trainingsruimte voor kinderen, terwijl de tweede een conferentiezaal, een café met uitzicht op zee, kantoren, een technische suite en een archeologische slaapzaal herbergt.

Bin Matar House: plaats van herinnering

Het nieuwste project van het Shaikh Ebrahim Center, het Bin Matar House, richt zich op de restauratie van traditionele Bahreinse woningen die zijn aangesloten bij historische Bahreinse families en prominente culturele figuren. Mussa Bin Hamad, een bekende Bahreinse architect, ontwierp en bouwde het huis in 1905. Salman bin Hussein Matar gebruikte het als locatie voor zijn permanente "majlis" (een kamer vergelijkbaar met een salon, gebruikt om familie en gasten te vermaken). Het werd in de jaren veertig gebruikt als kliniek door de beroemde arts Dr. Bandar Kab en van de jaren vijftig tot de jaren tachtig als het hoofdkwartier van de Eslah Club. Tot voor kort stond het gebouw leeg en ongebruikt, wachtend op ontmanteling om plaats te maken voor nieuwe ontwikkeling. De plafonds van het huis zijn nu gemaakt van een mix van palmbladeren en houten balken, en de muren en vloeren zijn realistisch gerestaureerd.

Barbar-tempel

In de nederzetting Barbar is een archeologische vindplaats. Er zijn daar drie tempels opgegraven, waarvan de oudste dateert uit 3000 voor Christus. Aangenomen wordt dat de tempels, die twee altaren en een natuurlijke waterbron hebben, zijn gebouwd om goden te aanbidden. Tijdens de opgraving werden gereedschappen, zwaarden, keramiek en verschillende kleine stukjes goud blootgelegd.

Internationaal circuit van Bahrein

Ook als er geen races zijn, is het circuit van Bahrein een bezoek waard. Ook als je geen Formule 1-liefhebber bent, beleef je hier een spannende tijd. Dit is echter nirvana voor autosportliefhebbers.