Ταξιδιωτικός οδηγός Μανάμα

Παραδόσεις & Φεστιβάλ στη Μανάμα

Παρά τη φήμη του Μπαχρέιν ως εξελιγμένου και ταχέως αναπτυσσόμενου έθνους, οι κάτοικοι συνεχίζουν να τηρούν τις αγαπημένες παραδόσεις των προγόνων τους. Τηρούν τις παραδόσεις τους με μεγάλη ευλάβεια και σεβασμό. Εδώ, είναι χαρακτηριστικό να αφιερώνεται πολύς χρόνος στην ηθική και πνευματική ανάπτυξη, η οποία αναμφισβήτητα βασίζεται στις ισλαμικές πνευματικές πεποιθήσεις. Οι νέοι δείχνουν μεγάλο σεβασμό για τους μεγαλύτερους. Όλες οι σημαντικές αποφάσεις λαμβάνονται αποκλειστικά με την άδεια της νεότερης γενιάς. Ο αυτόχθονος πληθυσμός δεν μπορεί να καταναλώσει χοιρινό κρέας λόγω θρησκευτικών εθίμων. Επιπλέον, τα αλκοολούχα ποτά υπόκεινται σε αυστηρούς περιορισμούς. Το κάπνισμα επίσης δεν επιτρέπεται, ωστόσο δεν απαγορεύεται αυστηρά.

Η ενδυμασία του γηγενούς πληθυσμού είναι επίσης πολύ διαφορετική και ασυνήθιστη. Οι γυναίκες φορούν ρούχα που καλύπτουν ολόκληρο το σώμα τους από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Αυτή η εθνική ενδυμασία για κυρίες είναι γνωστή ως "Abaya". Μια μεγάλη μαντίλα είναι αναπόσπαστο στοιχείο της εθνικής ενδυμασίας. Φοριέται από γυναίκες του Μπαχρέιν για να κρύψουν το πρόσωπό τους από τα αδιάκριτα βλέμματα. Οι άνδρες στο Μπαχρέιν φορούν παντελόνια με φαρδιά πόδια, μπλούζες και παλτό. Επίσης διαδεδομένα στους ντόπιους τύπους είναι τα κασκόλ που καλύπτουν μόνο το πάνω μέρος του κεφαλιού. Συχνά, οι άντρες στην περιοχή φορούν κομψά φορέματα. Επιπλέον, υπάρχουν καλοκαιρινές και χειμερινές παραλλαγές παρόμοιων χαρακτηριστικών ρούχων.

Είναι φυσιολογικό ότι μόνο ένα μέρος αυτών των τοπικών κανόνων και κανονισμών επηρεάζει τους ταξιδιώτες. Επομένως, δεν πρέπει να λαμβάνετε υπόψη αυστηρούς περιορισμούς όταν επιλέγετε τα ταξιδιωτικά σας ρούχα. Ο μόνος κανόνας που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι να αποφεύγουμε να φοράμε εκτεθειμένα και σεξουαλικά δελεαστικά ρούχα στο κοινό. Αυτή η συμπεριφορά αναμφίβολα θα προκαλέσει αρνητική απάντηση και εύκολα παρερμηνεύεται. Λάβετε υπόψη ότι είναι παράνομη η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών σε δημόσιους χώρους και στους δρόμους της πόλης, αν και η αγορά και η κατανάλωση αλκοόλ δεν αποτελεί πρόβλημα στα τοπικά καταστήματα και εστιατόρια.

Όταν σχεδιάζετε ένα ταξίδι στα θρησκευτικά μέρη του Μπαχρέιν, θα πρέπει επίσης να έχετε υπόψη σας τις ακόλουθες λεπτομέρειες. Οι τουρίστες μπορούν να εισέλθουν στα τζαμιά μόνο εάν είναι ντυμένοι κατάλληλα. Αυτό δείχνει ότι τα ρούχα σας πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο άνετα. Πριν μπείτε σε ένα τζαμί, πρέπει να αφαιρέσετε τα υποδήματά σας. Όταν παρατηρείτε ένα τζαμί, μπορείτε να δείτε άτομα που έχουν έρθει για να προσευχηθούν. Βεβαιωθείτε ότι περνάτε αυτά τα άτομα αποκλειστικά από πίσω. Οι άνθρωποι του Μπαχρέιν είναι εξαιρετικά εγκάρδιοι και ευγενικοί, επομένως δεν πρέπει ποτέ να αρνηθείτε μια πρόσκληση για τσάι ή καφέ. Οι τοπικές αγορές έχουν ήδη αποκτήσει καθεστώς εθνικού θησαυρού. Πολυάριθμα αυτόχθονα άτομα περνούν μια ολόκληρη μέρα σε αυτές τις αγορές, συζητώντας με φίλους, πίνοντας καφέ και συζητώντας για τρέχοντα γεγονότα με περαστικούς.

Το Μπαχρέιν είναι μια χώρα όπου ξένοι παρατηρούνται συχνά στους δρόμους και η πρωτεύουσά του φιλοξενεί συχνά οικονομικά και βιομηχανικά εκθέματα. Εκτός από φεστιβάλ άλλων ειδών – μουσικών, γαστρονομικών και αθλητικών. Έτσι, η πρωτεύουσα του Μπαχρέιν προσκαλεί συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ του Μπαχρέιν στα μέσα Οκτωβρίου. Το καφέ Λίλου είναι ο χώρος διεξαγωγής της εκδήλωσης. Και δεδομένου ότι η εκδήλωση διεξάγεται σε έναν τέτοιο χώρο, εκτός από μουσική, έχει προγραμματιστεί και γαστρονομικό πρόγραμμα για όλους τους παρευρισκόμενους.

Από τον Φεβρουάριο, μπορείτε να παρακολουθήσετε την Ετήσια Έκθεση Καλών Τεχνών του Μπαχρέιν. Η έκθεση πραγματοποιείται στο Εθνικό Θέατρο του Μπαχρέιν. Αυτή η εκδήλωση συγκεντρώνει καλλιτέχνες από όλη τη χώρα για να εκθέσουν τις ικανότητές τους στο ευρύ κοινό. Από την καλλιγραφία μέχρι τον σουρεαλισμό, παρουσιάζονται ποικίλα στυλ και κατευθύνσεις. Οι επισκέπτες μπορούν να περιμένουν με ανυπομονησία εκθέσεις, συζητήσεις, συναντήσεις και χαιρετισμούς και master workshops. Δεδομένου ότι το φεστιβάλ επικεντρώνεται στην τέχνη του Μπαχρέιν, είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να μάθετε για την τοπική κουλτούρα.

Το Καλοκαιρινό Φεστιβάλ του Μπαχρέιν είναι ένα ακόμη γεγονός στη Μανάμα που αξίζει να παρακολουθήσετε. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μπορείτε να ακούσετε την παραδοσιακή μουσική του Μπαχρέιν από γνωστούς ντόπιους καλλιτέχνες. Το πρόγραμμα ψυχαγωγίας περιλαμβάνει επίσης εργαστήρια και εκθέσεις τέχνης και το φεστιβάλ τοποθετείται ως εκδήλωση φιλική προς την οικογένεια. Η διάρκεια της εκδήλωσης είναι ένας ολόκληρος μήνας, ξεκινά στις αρχές Ιουλίου και ολοκληρώνεται αρχές Αυγούστου. Η τοποθεσία του φεστιβάλ είναι ένα πολιτιστικό ίδρυμα όπως το Bahrain Fort Site.

Ξεκινώντας στις αρχές Σεπτεμβρίου είναι μια εκδήλωση που ενθαρρύνει τα αναδυόμενα ταλέντα. Το Ta'a Al Shabab δημιουργεί ευκαιρίες για τη νεολαία είναι το θέμα αυτού του άρθρου. Το φεστιβάλ φιλοξενείται σε τέσσερις τοποθεσίες: Seef Mall Bahrain και Bahrain Fort στη Μανάμα, Durrat Al-Bahrain και The Pearling Trail κοντά στην πόλη. Η λογοτεχνία, η ποίηση, οι καλές τέχνες, η αρχιτεκτονική, η τεχνολογία και οι ανθρωπιστικές επιστήμες προσφέρουν μια πληθώρα ενδιαφέρουσας και χρήσιμης γνώσης. Επιπλέον, απολαύστε μουσικό και δραματικό προγραμματισμό. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι πραγματικά ευρύ, οπότε δεν θα μετανιώσετε που θα παρευρεθείτε στο φεστιβάλ.

Στα τέλη Φεβρουαρίου σημειώθηκε μαζική εισροή καλοφαγάδων στη Μανάμα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μπορείτε να συμμετάσχετε στο Bahrain Food Festival, το οποίο πραγματοποιείται στο Four Seasons Hotel στο Bahrain Bay, το πιο διάσημο ξενοδοχείο στη Μανάμα. Φροντίστε να δοκιμάσετε τις σπεσιαλιτέ του Μπαχρέιν, όπως χουρμάδες, Balalis (αυγά με γλυκά noodles) και Jalebi (τηγανητά κουλούρια), για να μάθετε περισσότερα για την ποικιλόμορφη κουλτούρα του. Υπάρχουν επίσης διάφορα είδη παραδοσιακών εδεσμάτων, αλλά η τιμή πηγαίνει φυσικά στην τοπική κουζίνα. Εκτός από τη γαστρονομική ψυχαγωγία, το κοινό μπορεί να περιμένει μουσική και ειδικά σχεδιασμένες παιδικές εκδηλώσεις.

Στα τέλη Οκτωβρίου, το Manama's Sea Festival, το μεγαλύτερο γεγονός αυτού του είδους σε ολόκληρο το βασίλειο, ενθουσιάζει τους επισκέπτες. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στον κόλπο του Μπαχρέιν και είναι δωρεάν. Λόγω της πλεονεκτικής τοποθεσίας της Μανάμα στον Περσικό Κόλπο, αυτό το φεστιβάλ εισάγει τους επισκέπτες στον πλούσιο θαλάσσιο πολιτισμό του Μπαχρέιν. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στους επισκέπτες παρουσιάζονται φωτογραφίες και ταινίες, ενώ μπορούν επίσης να αγοράσουν θαλασσινά και διάφορα χειροτεχνήματα με βάση τα θαλάσσια πλάσματα σε μια κοντινή έκθεση. Αυτή η γιορτή είναι μια ουτοπία για δύτες και ψαράδες, καθώς αυτά τα χόμπι είναι πιο δημοφιλή από ποτέ αυτήν την εποχή.

Το Bahrain Consumer Products Fair είναι ίσως η μεγαλύτερη εμπορική έκθεση της χώρας. Φιλοξενείται στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο του Μπαχρέιν κοντά στα τέλη Ιανουαρίου. Εκατοντάδες επιχειρηματίες εκθέτουν αυτή τη στιγμή τα προϊόντα τους στο κοινό στην πρωτεύουσα του Μπαχρέιν. Το Bahrain Bay Business Forum πραγματοποιείται επίσης ταυτόχρονα. Το Four Seasons Hotel έχει επιλεγεί ως τοποθεσία. Το φεστιβάλ προσφέρει πολλές προοπτικές για την επιχειρηματικότητα και τη δημιουργία σταθερών συνεργασιών. Τα ΜΜΕ καλύπτουν εκτενώς την εκδήλωση.