Manama rejseguide

Sådan rejser du til Manama

Ved alle grænseposter og lufthavne kan borgere fra følgende lande få et 14-dages visum. Prisen er 25 dinarer ($66).

Australien, Østrig, Belgien, Brunei, Canada, Danmark, Finland, Frankrig, Grækenland, Island, Irland (3 måneder), Italien, Japan, Letland, Liechtenstein, Luxembourg, Monaco, Holland, New Zealand, Norge, Portugal, Rusland, Tyskland , San Marino, Spanien, Sverige, Schweiz, Ukraine, Storbritannien (3 måneder).

Du kan også ansøge om et eVisa på forhånd online. Dette er dog kun tilgængeligt for personer fra bestemte lande. Selvom personer, der er kvalificeret til eVisa, stadig kan modtage visum ved ankomsten, vil det at have et eVisa sandsynligvis hjælpe dig med at gå hurtigere gennem tolden, fordi du ikke behøver at få visummet i indrejsehavnen.

Bahrain er et af de få Golflande, der anerkender israelske pas (selvom der kræves visum) og pas med bevis for rejser til Israel.

Statsborgere fra GCC-medlemsnationer behøver ikke et visum, og indbyggere i GCC-medlemsstater vil, uanset nationalitet, få udstedt et kortvarigt opholdsvisum ved ankomsten.

Sådan kommer du til Manama - med fly

Bahrain International Airport er det vigtigste knudepunkt for Gulf Air og ligger i Muharraq, lige øst for Manama. Det giver stærke forbindelser på tværs af regionen såvel som til London. Lufthavnen byder på anstændig toldfri shopping, og et Transhotel, der tilbyder (for en pris) senge og brusere til rejsende, der venter på fly, er nu under ombygning. Mange mennesker i det østlige Saudi-Arabien foretrækker at flyve ud af Bahrain, og Gulf Air leverer shuttletjenester til Khobar og Dammam for at imødekomme denne efterspørgsel; forhør dig, når du foretager din reservation.

Air Arabia, et lavprisflyselskab baseret i De Forenede Arabiske Emirater, flyver dagligt fra Sharjah Lufthavn, nord for Dubai.

I modsætning til andre lufthavne er denne temmelig lille, hvilket er fordelagtigt, fordi afgang og ankomst er relativt hurtig (og nem).

Sådan kommer du til Manama - med bus

The Saudi-Bahraini Transport Company (SABTCO) leverer otte busser dagligt fra Saudi Public Transport Company (SAPTCO) busstation i Dammam til busterminalen tæt på Lulu Center i det centrale Manama via Saudi-Arabiens Khobar og King Fahd Causeway.

Tjenesten beskæftiger køretøjer med aircondition med bagagetrailere. Billetter koster SR60/BD6 og kan købes på forhånd, men hvis der er plads til rådighed, vil de lukke dig ind uden reservation. Tillad 2 timer til turen plus eventuelle trafikforsinkelser i spidsbelastningsperioder som onsdag aftener, fordi krydsning af Causeway kræver to paskontrol og to toldinspektioner. Busser kan være noget hurtigere end private biler i overfyldte tider, da de kan bruge forskellige kørebaner ved immigration og told.

Bemærk, at fra og med 2011 tilbyder Bahrain Saudi Transport & Tourism (BASATCO) hvad der ser ud til at være sammenlignelige busser til BD4, men kun fire gange hver dag.

Sådan kommer du til Manama - i bil

Bahrain og Saudi-Arabien er forbundet af den 26 kilometer lange King Fahd Causeway. Lejebiler er normalt ikke tilladt at krydse, men SABTCOs BahrainLimo-taxier, som har plads til op til fire personer, kan gøre det for BD30/SR300. Uofficielle taxaer, som kan være placeret i begge ender af buslinjen, kan tilbyde noget nedsatte priser.