Panduan Perjalanan Manama

Kehidupan Malam Di Manama

Di ibu kota Bahrain, kehidupan malam sangat banyak, membolehkan semua orang memilih tempat mengikut pilihan mereka.

Manama mempunyai kehidupan malam yang sangat aktif. Sama ada anda ingin berehat di bar selepas seharian bersiar-siar atau ingin menari sepanjang malam di kelab, anda akan mendapati kedua-duanya di bandar.

Bar yang paling popular di Manama ialah bar yang mempunyai tempat duduk di luar. Blok 338 di Adlliya menampilkan bar terbaik. Jika anda mengharapkan minuman yang tenang, maklum bahawa selepas jam 11 malam, banyak bar akan meningkatkan muzik untuk mewujudkan suasana pesta.

Manama mempunyai banyak kelab malam untuk mereka yang mencari suasana pesta. Terdapat sesuatu untuk semua demografi, sama ada anda ingin mendengar muzik Barat seperti tarian, pop dan hip hop, atau muzik Arab.

Mereka yang menginginkan "semuanya sekali gus" harus mengunjungi Bushido Lounge, yang menawarkan pelbagai jenis minuman yang luar biasa, hiasan yang inovatif dan perkhidmatan yang berkualiti. Peminat masa lapang yang mewah berkumpul di Elements Pool & Lounge InterContinental Regency Bahrain, tetapi mereka yang lebih suka muzik secara langsung daripada minuman keras akan gembira untuk menemui Ibrida. Cigar Lounge memenuhi keperluan para penikmat koktel yang enak, manakala Wrangler dan Club XS ialah tempat yang terkenal di mana anda boleh menari hingga subuh.

Mengikut piawaian Teluk, Manama menawarkan kehidupan malam yang berkembang maju. Adliya, Hoora, Juffair, dan Daerah Perniagaan adalah daerah utama.

  • Digger's, Hotel Delmont. Sebuah pub sukan dengan motif Australia di tengah-tengah bandar. Ekspatriat lelaki yang bujang amat menggemarinya.
  • Kelab Emas. Wanita Rusia membuat persembahan tarian perut tradisional mereka di kelab malam Arab.
  • Kafe Hard Rock.
  • Penuai, Lebuhraya King Faisal (Plaza Crowne). Kedai minuman pseudo-British yang popular dengan bir sejuk, hidangan pub dan kumpulan muzik Filipina yang dicirikan oleh pakaian mereka yang kurang dan bukannya keupayaan muzik mereka. Bir dibancuh dalam BD2.5.
  • JJ's (Al Bustan Hotel). Bar Ireland terbesar di bandar ini.
  • Queensbury Arms. Satu lagi lokasi popular dengan harga bir yang berpatutan.
  • Sherlock Holmes (Hotel Teluk). Pub Mock-British.
  • Warbler. Pub untuk ekspatriat. Walaupun secara teknikal ini adalah kelab persendirian, bouncer di entri kelihatan lebih prihatin dengan menghalang orang Arab daripada masuk daripada memeriksa kad keahlian.
  • Wrangler's, Hotel Best Western Juffair. Sebuah pub dan kelab tarian dengan suasana Amerika. Popular dengan ekspatriat dan kelasi dari Amerika Syarikat.